Είχε έναν γρίφο....

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
04 Οκτ 2006 00:35 #12411 by
Η ερώτηση είναι η εξής: Ποιος γρίφος σας τρέλανε στην κυριολεξία, αναγκάζοντάς σας να μείνετε κολλημένοι στο pc ή να καταναλώσατε άπειρες ώρες ή δευτερόλεπτα σκέψης για αυτόν μακριά από το pc; (τον γρίφο, εννοώ).
Για εμένα, ένας γρίφος που θα μου μείνει αξέχαστος είναι η κλειδαριά στο still life όπου ο ήρωας προσπαθεί να μπει στο δωμάτιο του καλού (!) ζωγράφου. Θυμάμαι όλος χαρά πάω να μπω στο ατελιέ του και ξαφνικά βρίσκομαι αντιμέτωπος με το εσωτερικό μιας κλειδαριάς!! Βασικά έπαθα ένα σοκ για τα πρώτα πέντε λεπτά, άφωνος για το τι σκαρφίστηκε η εταιρεία αλλά μετά το πήρα απόφαση και αποφάσισα για ακόμα μια φορά να προσπαθήσω! Όμως η λύση απείχε παρασάγγας από την θέλησή μου γιατί ο γρίφος ήταν τόσο &*%$#μένος που και στην δουλειά ακόμα χανόμουν σε νοητικές ασκήσεις και εναλλακτικές για το πώς θα μπορούσα να κουνήσω τα πάνω και κάτω μπιχλιμπίδια για να μπω στο εργαστήρι. Τελικά μου έφαγε σχεδόν τρεις ημέρες με νεύρα, ξενύχτι και όλα τα τηλέφωνα κλειστά!

:D

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
04 Οκτ 2006 02:14 #12413 by Elessar
Replied by Elessar on topic Είχε έναν γρίφο....
Στο Indiana Jones & The Last Crusade στον γρίφο με το μουσικό όργανο που είχε νεκροκεφαλές για πλήκτρα είχα κολλήσει 6 μήνες! Τότε (το 1990 αν θυμάμαι καλά) δεν είχαμε φυσικά Internet και περιμέναμε πως και πως το Pixel μήπως κάποιος αναγνώστης είχε κολλήσει στο ίδιο σημείο και βλέπαμε την λύση στο Adventure SOS του Αντρέα.

Τελικά τον γρίφο μου τον πέρασε ένας κολλητός ο οποίος είχε μουσικό αυτί, σε αντίθεση με μένα.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
04 Οκτ 2006 02:37 #12414 by kate
Replied by kate on topic Είχε έναν γρίφο....
Στο Broken Sword 3 σε ένα κελάρι νομίζω που έπρεπε να βρω τον συνδυασμό 5-6 μπουκαλιών κρασιών (διαφορετικού χρώματος) για να ανοίξω μία πόρτα.Επειδή δεν ήξερα τον συνδυασμό κάθησα και έκανα όλους του πιθανούς συνδυασμούς (πάρα πολλούς) και τους δοκίμαζα έναν έναν.

More
04 Οκτ 2006 03:12 #12417 by giovanna
Replied by giovanna on topic Είχε έναν γρίφο....
Στο Light House όταν έπρεπε να ανοίξω εκείνο το φαρμακερό χρηματοκιβώτιο, που μια γραμμούλα να έχανες φτου και από την αρχή, μέχρι στο γραφείο δεν πήγα μέχρι να το ανοίξω το ρημάδι. :P

More
04 Οκτ 2006 06:25 #12419 by Elessar
Replied by Elessar on topic Είχε έναν γρίφο....
Χριστέ μου Giovanna τι μου θύμισες τώρα... Ίσως ο χειρότερος γρίφος με χρηματοκιβώτιο σε adventure game, πραγματικά ήταν σχεδιασμένος με εντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τρόπο.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
04 Οκτ 2006 09:25 #12425 by alkis21
Replied by alkis21 on topic Είχε έναν γρίφο....
Για μένα η περιγραφή που δίνεις αντιστοιχεί σε δύο κατηγορίες:

1) Σε εντελώς ηλίθιους γρίφους που με παίδεψαν άδικα και δεν μου έδωσαν καμμία ευχαρίστηση όταν τους έλυσα και

2) Σε πραγματικά προκλητικούς γρίφους που τους έλυσα μετά από μήνες σκέψη και ένιωσα περήφανος.

Στη δεύτερη κατηγορία (που είναι και πιο ενδιαφέρουσα) θα έβαζα το σύνολο των γρίφων που εκτυλίσσονται στο σπίτι του Rum Rogers Junior στο Monkey Island 2 (κυρίως το πώς βρίσκεις το σωστό τούβλο), καθώς και το τελευταίο puzzle του Journeyman Project 3: Legacy of Time.

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

More
04 Οκτ 2006 09:32 #12426 by giovanna
@ELessar,

δεν ήθελα πραγματικά να σε πληγώσω απλώς να αναφέρω αυτό που εννοείς και εσύ γρίφος που να κόβεις τις φλέβες σου. Και το μυστικό έχω κρατήσει σωσμένο παιγνίδι αμέσως μετά το άνοιγμα του Χι,χι!!!
Δεν την ξαναπατάω :P

• Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
04 Οκτ 2006 10:34 #12432 by
Replied by on topic Είχε έναν γρίφο....
@alkis21

Ασφαλώς εννοώ τους προκλητικούς γρίφους, αυτούς που κι έπειτα από πολύ καιρό μας στοιχειώνουν. Εμείς όμως νιώθουμε περήφανοι γιατί κουραστήκαμε αλλά τους λύσαμε! :wink:

More
08 Οκτ 2006 06:30 #12568 by Tempora
Replied by Tempora on topic Είχε έναν γρίφο....
Ο Γριφος αλχημείας στο Necronomicon πριν 3 χρόνια.Τι ήταν αυτο :shock:

O Tempora! o Mores!

More
08 Οκτ 2006 08:26 #12570 by BostonLow
Replied by BostonLow on topic Είχε έναν γρίφο....
Ο γριφος με το λουνα παρκ στο Manhunter. Ειχα κολλησει για 1-2 χρονια μεχρι που αγορασα παλιο πιξελ για να βρω τη λυση.

You start talking to yourself when you realise that you already know what you are going to say - [i:1o506f1o]Leisure Suit Larry[/i:1o506f1o] (οταν κανεις κλικ το talk icon πανω στον εαυτο σου)

More
08 Οκτ 2006 09:34 #12573 by maladroid
Replied by maladroid on topic Είχε έναν γρίφο....
Με μια πρόχειρη κατάδυση στη μνήμη, αλιεύω έναν γρίφο του Black Dahlia που κατόρθωσα να λύσω μόνος μετά από εξαιρετικά επίπονη και χρονοβόρα προσπάθεια 2-3 ημερών: πάει καιρός αλλά θυμάμαι αμυδρά πως αφορούσε την αντιστοίχηση του κειμένου ενός αποκρυφιστικού manuscript με τα σύμβολα στα καθίσματα ενός κυκλικού τραπεζιού, κάπου στα άδυτα μιας ύποπτης λέσχης. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι με το που τον έλυνες, ο ήρωας είχε άλλη μια ανατριχιαστική παραίσθηση η οποία ξεκινούσε με τα μάτια του να αιμορραγούν στο χαρτί.

Κρίμα που δεν αξιώθηκα ποτέ να ολοκληρώσω το συγκεκριμένο adventure, γιατί με έφαγε το φιλότιμο και αντιστάθηκα στην εκτεταμένη χρήση του walkthrough τόσο όσο χρειάστηκε για να γίνει ένα ανέλπιστο format στο PC, να χαθούν τα saves και έκτοτε να συγκεντρώνω ακόμα θρύψαλα κουράγιου προκειμένου να το ξαναρχίσω. :(

No good deed goes unpunished

More
08 Οκτ 2006 12:00 #12574 by giovanna
@maladroid

Ε, τώρα μπορείς να το φορτώσεις και να αρχίσεις απο την αρχή, γιατί μιλάμε για το παιγνίδι!! :P

More
11 Οκτ 2006 05:38 #12605 by etern1tyST2
Replied by etern1tyST2 on topic Είχε έναν γρίφο....
θα έλεγα πως ο γριφος στο Μυστ την εποχή με τα γρανάζια που επρεπε να περιστρέψεις το σπίτι ήταν αρκετά δύσκολος και επειδή συνήθως βαριέμαι μετά απο 3-4 αποτυχίες, ακολούθησα την εύκολη λύση...

More
23 Οκτ 2006 12:08 #12753 by toninio
Replied by toninio on topic Είχε έναν γρίφο....
Όποιος είχε παίξει Atlantis 2, θα θυμάται εκείνη τη γέφυρα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, που έπρεπε να δημιουργήσεις, για να μπορέσεις να περιηγηθείς με τη βάρκα στο ποτάμι του κάτω κόσμου. Μου είχε πάρει καμιά εβδομάδα, ήταν δύσκολος αλλά ωραίος γρίφος.
Όποιος έχει παίξει Post Mortem, θα θυμάται εκείνο το γρίφο, όπου σε ένα υπόγειο έπρεπε να φτιάξει μια δόση αναμειγνύοντας κάτι υλικά, χωρίς ωστόσο να έχει καμία ένδειξη ή βοήθεια από το παιχνίδι. Σε εκείνον τον γρίφο το άφησα το παιχνίδι και δεν το ξανάπιασα, οπότε και δεν έμαθα ποτε τη συνέχεια και το τέλος.

More
25 Οκτ 2006 03:21 #12762 by threepwood
Replied by threepwood on topic Είχε έναν γρίφο....
ο πιο σπαστικος και στην κυριολεξια αλυτος γριφος ηταν αυτος του OPSYS μαλιστα τον εβαλαν και στο τελος για να μας κανουν τα νευρα ακορντεον...