Είχε έναν γρίφο....

More
27 Μάι 2010 17:17 #27770 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Είχε έναν γρίφο....
Εγώ πάντως δεν είπα ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης στα παιχνίδια. Απλά ότι θα εκπλαγώ αν ποτέ δω στην πραγματικότητα slider puzzle σε πραγματικό χρηματοκιβώτιο, συρτάρι, σεκρεταίρ ή αλυσίδα κλειδώματος ποδηλάτου :wink: :D

Και Fallen, ξέχασα να σου πω.

Κι εμένα με τρελαίνει να μην έχω δει το τέλος κάποιων παιχνιδιών (ειδικά αν είσαι ελάχιστα πριν το τέλος), αλλά συμβαίνει και το εξής. Αν έχεις τρελαθεί να προσπαθείς για κάτι χωρίς ούτε τόσο δα φωτάκι να βλέπεις στην άκρη του τούνελ, μερικές φορές το σπάσιμο είναι τόσο μεγάλο που χάνεις και το όποιο ενδιαφέρον. Άλλο παιχνίδι που μου ήρθε στο μυαλό μόλις τώρα είναι το Mystery of the druids. Εκεί στο λαβύρινθο. Αφού έχασα ώρες και ώρες να προσπαθώ εις μάτην απεγκατέστησα το παιχνίδι, πέταξα και τα saves, καταχώνιασα και το δισκάκι κάπου να μην το βλέπω και νιώθω έκτοτε καλύτερα 8)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
28 Μάι 2010 01:12 #27780 by outcry
Replied by outcry on topic Re: Είχε έναν γρίφο....
Ναι συγνώμη αν άφησα κάτι τέτοιο να εννοηθεί φίλε crocark. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
28 Μάι 2010 09:26 #27782 by crocark
Μη ζητάς συγγνώμη φίλε. Δεν υπάρχει λόγος :wink:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
12 Αυγ 2010 03:07 #28194 by Ebon Page
Replied by Ebon Page on topic Re: Είχε έναν γρίφο....
Αν και πολύ παλιό το thread, ποσταρω γιατι καταλαβαίνω την αγανακτηση της giovanna, σχετικά με τον γριφο με το χρηματοκηβώτιο στο Lighthouse. Ελπιζω να αναφερομαστε στο ίδιο παιχνιδι. Μιλάμε για το Lighthouse: The Dark Being της Sierra (1996). Τελειως ακυρος γριφος, αν και γενικά το παιχνίδι είναι πάρα πολύ καλό. Εγω μολις πριν από λίγο καιρο το τερματισα, δεν ετυχε να το παίξω ποτε και το επιασα πριν λίγο καιρό. Κατα τα άλλα το παιχνιδι τα σπάει.

Επίσης για μένα οι πιο άκυροι γρίφοι που συνάντησα ποτέ ήταν στο Schizm (το πρώτο. Το δευτερο δεν το αγγιξα καν). Δεν χρειαζεται να αναφερθω σε ποιους, οι πλειοψηφία τους είναι trial/error (κατι που το μισώ θανασιμα στα adventures). Απαραδεκτο παιχνιδι κατα την αποψη μου, αν και ωραιο από σχεδιατική άποψη.

Τέλος, για να μην είμαι και αγενης :D (είναι το 1ο μου ποστ :) )

να χαιρετήσω όλα τα παιδια εδω στο adventure advocate, που παρ' ολο που σας διαβαζω και σας παρακολουθώ σχεδόν από την δημιουργια σας, μολις πολύ προσφατα αποφασισα να γινω μέλος στην κοινοτητα αυτή,

Αν και κάποια μέλη εδω πέρα θα με ξέρουν από το φορουμ του PC-Master.

Να 'στε καλά!

More
17 Αυγ 2010 00:44 #28210 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Είχε έναν γρίφο....
@Ebon..whatever

Καλώς μας ήλθες και ναι εγώ δεν μπορώ τους τρελούς γρίφους με χρηματοκιβώτια που τα ακουμπάς, τα γυρνάς, τα προσκυνάς και αυτά απλώς δεν ανταποκρίνονται δηλαδή έλεος :oops:

More
17 Αυγ 2010 12:24 #28215 by outcry
Replied by outcry on topic Re: Είχε έναν γρίφο....
Όχι και άκυροι οι γρίφοι του Schizm. Ήταν απολύτως λογικοί αν και δύσκολοι.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
17 Αυγ 2010 13:47 #28217 by crocark
Να μια καλή διαφορά. Κάποιους γρίφους πολύ δύσκολους, πολλοί λύτες τους χαρακτηρίζουμε ότι είναι trial & error. Μπορεί το παιχνίδι να έχει εξαιρετική λογική από πίσω κι επίσης να δίνει και συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά επειδή κάποιοι χρήστες δεν έχουν το χρόνο, τη διάθεση, την παρατηρητικότητα κλπ. να προσπερνάν τα βοηθητικά αυτά στοιχεία και να πολεμούν να λύσουν τους γρίφους με τυχαίες δοκιμές. Το Schizm, όπως έχει χιλιοειπωθεί, είναι από τα δυσκολότερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν ποτέ. Αν κατάλαβα καλά ο Outcry το έλυσε ψάχνοντας κι ο Ebon δοκιμάζοντας στην τύχη. Εγώ πάλι πήγα στο gamesover.com και κατέβασα τη λύση μετά το πρώτο 5ωρο ταλαιπωρίας. Προσωπικά ανήκω στους λιγότερο παρατηρητικούς gamers. Χθες τελείωσα το Mata Hari και στο τελικό σκορ μου έβγαλε στο spycraft 250/1000. Σκεφτείτε δηλαδή τι έκανα. Τελείωσα ένα παιχνίδι που απαιτεί ψάξιμο (adventure) έχοντας εντοπίσει μόλις το 1/4 από τα κρυμμένα μυστικά. Που να τελειώσω μετά το Schizm ή το Rhem;;; :lol:

Το κακό μερικές φορές με τα πρώτοκυκολοφορούντα παιχνίδια είναι ότι δεν ξέρεις αν είναι στα μέτρα σου και τις προτιμήσεις σου. Το όποιο καλό είναι όταν βγάζουν Νο2. Τότε είσαι ενήμερος και αποφασίζεις αν θα το αγοράσεις ή όχι.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
17 Αυγ 2010 14:33 #28220 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Είχε έναν γρίφο....
Προσυπογράφω απόλυτα για τους γρίφους του Schizm, το παιχνίδι είναι είτε για μαθηματικούς είτε για μαζοχιστές - και δεν είμαι τίποτα από τα δύο 8)
Το παράτησα όταν συνειδητοποίησα ότι είχα λύσει μόνο τρεις γρίφους, οι οποίοι με εξόντωσαν τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά.

Για τον γρίφο του χρηματοκιβωτίου στο Lighthouse τα έχω πει και παραπάνω - ίσως ο χειρότερος του είδους ever. Γενικά μου την σπάνε πολύ τέτοιοι γρίφοι ακριβώς γιατί ακόμα και αν ξέρεις τον κωδικό πρέπει να αρχίσεις τις δοκιμές για να δεις πως πρέπει να στρίψεις την ροδέλα.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
17 Αυγ 2010 17:48 #28221 by crocark

Elessar wrote: Γενικά μου την σπάνε πολύ τέτοιοι γρίφοι ακριβώς γιατί ακόμα και αν ξέρεις τον κωδικό πρέπει να αρχίσεις τις δοκιμές για να δεις πως πρέπει να στρίψεις την ροδέλα.

Δεν έχω παίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όμως έχω ξαναπεί πως πρόκειται για το "αγαπημένο" μου είδος. Άπειρες πλέον οι περιπτώσεις που γνωρίζω μεν τον κωδικό, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος ή γενικά τι άλλο πρέπει να κάνω για να λειτουργήσει αυτός ο κωδικός. Ουφ, τα νεύρα μου ... :evil:

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
17 Αυγ 2010 17:51 #28222 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Είχε έναν γρίφο....
E παίξε το Lighthouse, πραγματικά θα παραφρονήσεις! Είναι 'αδικία' πάντως, το παιχνίδι είναι όντως καλό - το χαλάει πολύ ο συγκεκριμένος γρίφος.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
17 Αυγ 2010 18:04 #28224 by crocark
Το έχω ψάξει ήδη λιγάκι. Αλλά αυτό το 1996 με προβληματίζει. Γιατί βλέπω και κάτι τιμές στα ύψη. Θα παίζει ή τσάμπα λεφτά θα δώσω πάλι;

Πάντως το πνεύμα το κατάλαβα. Δεν έχω καμιά ελπίδα. Άσε που δε χρειάζεται Elessar. Αρκεί που ξέρω ότι έχει χρηματοκιβώτιο. Μόλις βλέπω χρηματοκιβώτιο με λούζει κρύος ιδρώτας. Έχω φτάσει να πιστεύω ότι κάποιους τέτοιους γρίφους τους χάνω με το καλημέρα, λόγω της ακλόνητης πεποίθησης που μου έχει καρφωθεί πλέον ότι δε θα τα καταφέρω ό,τι και να γίνει. Καταντάει ανέκδοτο. Βλέπω κωδικό και πετάω λευκή πετσέτα. Προτιμώ να βάλω ένα τυχαίο κωδικό παρά τον προφανή. Νομίζω πάντα ότι έχω πιο πολλές πιθανότητες κάνοντας άσχετα πράγματα. Μάλλον έχω τρομοκρατηθεί από τους γρίφους του είδους στο παρελθόν.

Edit: 5/5 λέει ο Andreasnaxos σε ένα από τα χαρακτηριστικά μικρά minireviews του και λέει και για το χρηματοκιβώτιο. Συμπεραίνω λοιπόν από τα λεγόμενά σας ότι πρόκειται και για must τίτλο και για νευρόσπασμα. Πραγματικά μου κίνησες την περιέργεια. Θα ψάξω περισσότερο μήπως το βρω πουθενά και πληροφορίες για το αν παίζει και πως.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
24 Αυγ 2010 12:55 #28262 by Ebon Page
Replied by Ebon Page on topic Re: Είχε έναν γρίφο....

crocark wrote: Edit: 5/5 λέει ο Andreasnaxos σε ένα από τα χαρακτηριστικά μικρά minireviews του και λέει και για το χρηματοκιβώτιο. Συμπεραίνω λοιπόν από τα λεγόμενά σας ότι πρόκειται και για must τίτλο και για νευρόσπασμα. Πραγματικά μου κίνησες την περιέργεια. Θα ψάξω περισσότερο μήπως το βρω πουθενά και πληροφορίες για το αν παίζει και πως.

Το παιχνιδι παίζει μια χαρα σε win7 64 bit. Μπορείς να βρεις και νεους installers για το παιχνιδι που το επιτρεπουν να εγκατασταθει σε νέα λειτουργικά.

Δες ΕΔΩ

και ΕΔΩ

More
30 Αυγ 2010 02:30 #28293 by Nagual
Replied by Nagual on topic Re: Είχε έναν γρίφο....
Χαιρετώ το φόρουμ σαν νέο μέλος....

Θα συμφωνήσω περί Serpent Rouge στο GK 3.....αλλά αν θυμάμαι καλά το πλήθος των γρίφων στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας (να θυμηθώ τον γρίφο με την καραμέλα που έπρεπε να την τοποθετήσεις σαν δόλωμα για τον Μόσλυ)

από νέας εσοδείας παιχνίδια αυτό που ήταν βασανιστικά επίπονο αλλά ταυτόχρονα και συναρπαστικό ήταν το Void...ειδικά στο 3ο ΗUb με την sister....

Good luck, agent Calavera. Viva la Revolución.

More
30 Αυγ 2010 15:17 #28310 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Είχε έναν γρίφο....
Αχ, έξυσες πληγή τώρα... 2-3 μέρες είχα κολλήσει εκεί με την καραμέλα... Μ εκνευρίζουν αυτοί οι γρίφοι :evil: :evil:

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
25 Νοε 2010 20:24 #29332 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Είχε έναν γρίφο....
Δεν ξέρω αν έχει παίξει κανείς το περίφημο 9: The Last Resort.... πραγματικά είναι ένα παιχνίδι με διεστραμμένους γρίφους. Αν δεν το έχετε παίξει και θελήσετε να το παίξετε θα τα δείτε στην κυριολεξία όλα! Έχει μέσα κάτι γρiφους με ΣΥΜΒΟΛΑ, τα οποία εχουν συγκεκριμένη σειρά και συγκεκριμένο χρώμα και που πρέπει να τα μεταφράσεις κίολας γιατι αντιστοιχούν σε αριθμούς και μουσικές νότες! Μύλος στην κυριολεξία. Και το χειρότερο όλων είναι πως τα σύμβολα αυτά και η λύση τους είναι RANDOM, δηλαδή σε κάθε παιχνίδι διαφορετικοι!!!!!ΑΡΑ και λύση αν θες να συμβουλευτείς δεν είναι βέβαιο ότι θα σε βοηθήσει απόλυτα! Ειδικά ο τελευταίος γρίφος πριν το φινάλε του παιχνιδιού είναι και ορισμένου χρόνου. Έτσι και χάσεις φτου και από την αρχή! Η απόλυτη διαστροφή!