Α meeting in Darkness 2009

More
22 Οκτ 2009 23:43 #25956 by giovanna
Replied by giovanna on topic Α meeting in Darkness 2009
@Fallen_

Συχωρεμένη, απλώς δεν παίζεσαι. Προσκυνάω!! Θεά :P

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
26 Οκτ 2009 20:26 #25967 by crocark
Replied by crocark on topic Α meeting in Darkness 2009
@ Fallen
Φυσικά όλα αυτά που έγραψα, τα έγραψα γιατί τα απηύθυνα σ' ένα άτομο με χιούμορ (Giovanna), "κουτσομπολεύοντας" άλλο άτομο, επίσης με χιούμορ (εσένα). Κι ακόμη, κανείς μπορεί να παίζει ότι του καπνίσει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Οπότε συμφωνώ με την Giovanna στο τελευταίο της μήνυμα.

Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, όντως μιλάμε για τον ΕΧΘΡΟ. Άρα τι χιούμορ κι άλλες τέτοιες αηδίες; Fallen πάρε θέση στο εδώλιο κι αντιμετώπισε όπως σου αξίζει την κατηγορία για εσχάτη προδοσία. Και μετά κανονικά στα 6 μέτρα ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Edit: Αλήθεια το Machinarium το τελείωσες; Αξίζει;

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
01 Νοε 2009 19:21 #25984 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Α meeting in Darkness 2009

crocark wrote: [...]Αλήθεια το Machinarium το τελείωσες; Αξίζει;

Δυστυχώς, δεν το τελείωσα ακόμη. Το είχα προχωρήσει κάμποσο τη μέρα που μιλούσαμε, αλλά έκτοτε δεν το ξανάπιασα. Απόψε πάλι... με καλεί μέρες τώρα... κι είναι ΤΟΣΟ όμορφο το κάλεσμά του!! Νομίζω πως θα σου το προτείνω κι ας μην το έχω τελειώσει - τόσο όμορφο!! ;)

ΥΓ: Με "γλωσσοφάγατε" και δεν έχω προλάβει να παίξω ούτε λίγη ώρα ούτε το Aion ούτε οποιοδήποτε adventure μια εβδομάδα τώρα... ENOUGH με τις κατάρες!! Pleaaaase..?! :lol: :lol:

Nothing happens unless first a dream...

More
02 Νοε 2009 00:48 #25992 by giovanna
@Fallen_

Σκέψου όταν πατήσεις το ποντικάκι σου και παίξεις το Aion ή whatever είναι αυτό. Μας προδίδεις, τι ψυχή θα παραδόσεις καλή μου, ε???

Και φυσικά ποτέ δεν σου στείλαμε κατάρες, (τι είναι αυτά που λες) εμείς απλώς αναρωτιόμαστε που πήγε εκείνη που γνωρίζαμε και αγαπούσαμε, μάλλον κάπου αλλού εσύ να είσαι καλά όπως σου ξαναείπα οπότε κάνε ότι θέλεις εμείς εδώ, πάντα να σχολιάζουμε τα πάντα..ξέρεις εσύ

More
02 Νοε 2009 11:28 #25995 by crocark
Κατάρες; Απαπαπαπα...
Ποτέ, προς κανένα και για κανένα λόγο. Πόσο μάλλον επειδή παίζει MMOs.
Αν και η γνώμη μου είναι πως με το κάψιμο που προκαλεί αυτό το είδος παιχνιδιών, μάλλον είναι κατάρα τα ίδια από μόνα τους. Αλλά είπαμε περί ορέξεως... Στο τέλος - τέλος όταν κανείς έχει προσωπική πείρα, μπορεί να τα κρίνει καλύτερα κι από μια άποψη θα μπορούσε να θεωρηθεί και χρέος σου Fallen, το ν' ασχοληθείς και με το ΑΙΟΝ, γιατί εκτός από παίκτρια είσαι και συντάκτης.
Ορίστε. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα, αλλά προσπάθησα να το "χρυσώσω" λιγουλάκι. Πάντα με καλή καρδιά και θετική προαίρεση :)

Υ.Γ. Για το Machinarium διαβάζω αλλού στο site πως είναι γεμάτο minigames; Αμάν πια .

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
02 Νοε 2009 21:33 #26006 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Α meeting in Darkness 2009

giovanna wrote: [...]Μας προδίδεις, τι ψυχή θα παραδόσεις καλή μου, ε???[...]

Αφού αντικατέστησες τη γνωστή προσφώνηση με το "καλή μου", νοιώθω τουλάχιστον σκλαβωμένη. :lol: :lol:

Κι εννοείται πως αστειευόμουν για τις "κατάρες". Αυτές θα τις ρίχνουμε παρέα στα "δύστροπα" adventures που μας βασανίζουν. ;)

Crocark,
Το έσωσες, το έσωσες. Το κάνω ως "σωστή συντάκτρια" για να μπορώ να έχω άποψη, όχι επειδή μου αρέσει να πετάω θαυμάζοντας πανοραμικά τον κόσμο και να κατεβαίνω για να κυνηγάω τερατάκια... :lol: :lol:

Όσο για το Machinarium, έχει κάποια mini games, αλλά προσωπικά δε με έχουν ενοχλήσει καθόλου. Άλλα ψιλοπράγματα με ενοχλούν, τα mini games όμως καθόλου, ίσα-ίσα που θεωρώ πως είναι όμορφα ενσωματωμένα. Θα επανέλθω αναλυτικά μόλις το τελειώσω, όμως. ;)

Nothing happens unless first a dream...

More
03 Νοε 2009 01:14 #26009 by giovanna
Που το βρήκατε αυτό το Machinarium? Ε πού? Μην μου πείτε downloading όχι δεν θα πάρω, σε DVD κάπου υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο, ή όχι. Ουφ :!:

More
03 Νοε 2009 13:23 #26013 by odnorf
Replied by odnorf on topic Α meeting in Darkness 2009
@giovanna

Δεν προβλέπεται να κυκλοφορήσει αγγλικό πακέτο για το machinarium (ο λόγος είναι ότι παρότι έχουν γίνει επικοινωνίες κανένας publisher δεν ενδιαφέρεται). Θα κυκλοφορήσουν πακέτα σε άλλες γλώσσες αν ενδιαφέρεσαι (ρώσικα για παράδειγμα) ;) Μόνο download λοιπόν χωρίς drm.

lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->

More
03 Νοε 2009 19:16 #26015 by giovanna
@odnorf

Aτύχησα και όχι Ρωσικά δεν με ενδιαφέρουν πότε να προλάβω να τα μάθω η έρμη. Σε ευχαριστώ πάντως. :oops:

P.S. και μεταξύ μας τί είναι αυτό drm? Τι κάνει αυτό?

More
04 Νοε 2009 01:50 #26016 by aiRness
Replied by aiRness on topic Α meeting in Darkness 2009

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

More
04 Νοε 2009 11:02 #26017 by crocark
@ airness

Φοβερές οι παραπομπές. Προκαλούν πολλές σκέψεις, αλλά τελικά (εγώ τουλάχιστον) καταλήγω στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει τρόπος να πείσεις/αναγκάσεις τους κολοσσούς της βιομηχανίας να σου κάνουν τα κέφια. Πρώτες πρόχειρες σκέψεις:
1) Το πλέον ανήθικο είναι κάποιος από αυτούς τους κολοσσούς να χρησιμοποιεί δουλειά που έφτιαξαν κάποιοι για δωρεάν χρήση σε δικά του προγράμματα που τα ακριβοπουλάει.
2) Σχεδόν ασύλληπτο είναι το γεγονός σε μια εποχή που όλα έχουν οικονομικό αντίκρυσμα, κάποιοι (ρομαντικοί ίσως ; ) να εργάζονται δωρεάν.
3) Κάπου διάβασα στις παραπομπές αυτές για ένα παιχνίδι που το αγόραζες κι έπρεπε να περιμένεις 6 ημέρες να ελευθερωθεί η χρήση του για να το εγκαταστήσεις. Ίσως απλοικά σκεφτόμενος, αν άλλαζες την ημερομηνία στον υπολογιστή εξακολουθούσε να συμβαίνει αυτό;
4) Από όσα έχω διαβάσει σε περιοδικά κυρίως και λιγότερο στο διαδίκτυο, έχω διαμορφώσει μια γνώμη για το πως σκέφτονται οι "πειρατές". Όλ' αυτά που περιγράφονται σχετικά με το DRM δεν μπορεί παρά να αποτελούν μια ακόμη δικαιολογία για αύξηση αυτού του φαινομένου. Είμαι από αυτούς που γενικά σέβονται τον κόπο όσων εργάζονται, αλλά κι οι εταιρείες, κυρίως οι μεγάλες, πρέπει κάποια στιγμή να επιδείξουν στοιχειώδη σεβασμό στους πελάτες τους.
5) Επειδή κι εγώ σαν την Giovanna δεν τα καταλαβαίνω 100% όλ' αυτά και μιας και γράφουμε και διαβάζουμε σε adventurosite, είναι μήπως εύκολο εσύ airness ή κάποιος άλλος να μας αναφέρετε παραδείγματα από το χώρο της αγαπημένης μας ενασχόλησης;

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
04 Νοε 2009 18:58 #26018 by giovanna
Δηλαδή αυτό το πράμα υπάρχει μέσα στα παιγνίδια που αγοράζω και δεν το ξέρω? Η και μέσα στον υπολογιστή μου και δεν το ξέρω? :cry:

More
05 Νοε 2009 12:13 #26019 by shodan
Replied by shodan on topic Α meeting in Darkness 2009
μεγάλη κουβέντα θα ξεκινήσει και θα βγούμε εκτός αλλά... φυσικά και υπάρχει ασφάλεια στα περισσότερα παιχνίδια που αγοράζεις. ok, τα adventures δεν έχουν π.χ. online activation κλπ αλλά έχουν άλλα καλούδια. Έλεγχο για το αν βρίσκεται το cd στο drive για παράδειγμα. Δες εδώ .

&quot;Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?&quot;
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

More
05 Νοε 2009 17:09 #26020 by crocark
Όντως είμαστε ήδη εκτός θέματος και στο κομμάτι που ευθύνομαι προσωπικά σας ζητώ συγγνώμη. Αλλά κατ' εμέ δε θα' ταν κακό να συγκεντρώσουμε κάπου τέτοιες λίστες ή σχετικές αρνητικές εμπειρίες μας ή και τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων. Κάθε φορά που στην οθόνη μου βγαίνει παράθυρο που αναφέρει οτι ένα πρόγραμμα ονόματι starforce προσπαθεί να σου κάνειι κατιτίς κι ο υπολογιστής με τη σειρά του προσπαθεί να του κάνει κάτι άλλο και τελικά ο μόνος που έχει νεύρα είμαι εγώ, γιατί όλοι οι άλλοι κάνουν τη δουλίτσα τους κατά το δοκούν, χωρίς να με λογαριάζουν, σκέφτομαι αυτά που έχουν κατά καιρούς ακουστεί για προειδοποίηση πάνω στο κουτί κλπ. και που ποτέ δεν τα έχω δεί στην πράξη.

@ shodan

το να βρίσκεται το cd στο drive δεν είναι κακό κατ' εμέ, παρόλο που έχει τα αρνητικά του και, ειλικρινά, δεν αναφέρομαι στην πειρατεία. Σε κάθε περίπτωση η λίστα σου πολύ καλή. Πρακτικά το securom τι κάνει, ξέρουμε;

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
05 Νοε 2009 17:27 #26021 by odnorf
Replied by odnorf on topic Α meeting in Darkness 2009
@crocark

Ο έλεγχος του cd δεν είναι αθώος. Το κάνουν όλα τα σύγχρονα cp (securom, starforce, tages, κ.λπ). Στην ερώτησή σου το securom εκτός από αυτό τον έλεγχο (ανάλογα πάντα με τις εκδόσεις κάνει και διαφορετικές ενέργειες) καταστρέφει το cd (ώστε να μην διαβάζονται τα νόμιμα αντίγραφα), μπορεί να λειτουργήσει σαν (EDIT:) online activation και ελέγχει τι προγράμματα έχεις στο υπολογιστή σου και επιλέγει αν θέλει να τρέξει το παιχνίδι (πρακτικές που θεωρώ παράνομες καθώς ο αγοραστής δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες πριν εγκαταστήσει το παιχνίδι - αφού το έχει αγοράσει).

lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->