Καλώς ήρθατε! Να σπάσουμε τον πάγο;
- Mortal
- Adventure's Advocate
Καλά δεν είμαστε όλοι πλέον από πάνω από τα παιχνίδια όπως ενδεχομένως να είμασταν κάποτε αλλά για όλους μας, για όσους από μας τουλάχιστον μεγάλωσαν μαζί τους θα αποτελούν μόνιμο κομμάτι της ζωής μας.
Για τα άλλα χόμπι στις γενικές κουβέντες (από δω movie/tv/anime/music (mostly Japanese) φαν έως fanatic) θα βρείτε θέματα για τα υπόλοιπα άσχετα και σχετικά ενδιαφέροντα όλων μας.
Cheesy από τους πιο παλιούς θα έλεγα μια και εγώ που νόμιζα πως ήμουν σχετικά παλιός άρχισα με ZX Spectrum το 84 (περί τα 15 νομίζω), με commodore 128 στην συνέχεια και από εκεί και μετά (88-89) αποκλειστικά PC σε πολλές διαφορετικές εκδοχές ως και σήμερα (της σχολής "αν δεν είναι για PC δεν είναι" δλδ ).
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- GameLinguist
- Adventurous Titan
Mortal wrote: [...]εκεί και μετά (88-89) αποκλειστικά PC σε πολλές διαφορετικές εκδοχές ως και σήμερα (της σχολής "αν δεν είναι για PC δεν είναι" δλδ ).
ΛΑΤΡΕΥΩ την ατάκα της παρένθεσης! Δεν λέω τίποτα άλλο
"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game
- Mortal
- Adventure's Advocate
- riddle_x
- Elite Member
θενκ γιου για το γουελκαμ.ναϊσ του μιτ γιου του.
εσυ fan του japan anime,εγω των αγγλικων οπως βλεπεις.
παλιος ναι,αλλα παραμενει τεραστια.
η wishlist μου.
συμφωνω.adventure=pc.ουτε κούβεντος.
αλλα τωρα με το κονσολενιο vr ,(για pc παιζει στα διπλασια λεφτα)
η ιδεα οτι θα μπορουμε να ειμαστε σχεδον κυριολεκτικα μεσα στους χωρους
των αγαπημενων μας adv. ,μοιαζει απιστευτη.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Για τα VR να πω την αλήθεια παραμένω ασυγκίνητος, μιας και δεν είμαι φίλος της ορθοστασίας και γενικά των ορθάδικων (εκκλησίες, μπαρ και αντίστοιχα), προτιμώ την καρέκλα μου και interface tried and true όπως π.χ. mouse/keyb. Αλλά όπως θα πουν όλοι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα μιας και όπως καταλαβαίνεις δεν μπαίνουν αντικειμενικότητες σε τέτοια ζητήματα. Ωστόσο άσε να περάσει καμιά 5τία να ωριμάσει το πράγμα αλλιώς θα 'χεις άχρηστες συσκευές στο ράφι και θα ψάχνεις support από hobbίστες στο τέλος. Αυτές οι κινήσεις μπορούν να βάλουν για τα καλά μέσα κάποιες εταιρείες αν δεν πιάσει η διαφήμιση.
- riddle_x
- Elite Member
η κινηση σου (σε αντιθεση με την οπτικη σου) στο τρισδιαστατο περιβαλλον,γινεται παραδοσιακα (mouse η gamepad).μπορεις να στεκεσαι και ορθιος η και ξαπλωμενος ανασκελα αν θες,
αλλα δεν χρειαζεται.εκτος αν κανω λαθος.
αυτο που βλεπω να χρειαζεται,ειναι να μην εχεις
αυχενικο συνδρομο.γιατι εκει,ενα θεματακι θα το εχεις.
ειναι και η motion sickness που καραδοκει.
παντως ναι,αναμονη,εχεις δικιο.οχι κ 5 χρονια ομως.
τοτε δεν θα παω να αγορασω virtual reality head-set.
θα αγορασω pana akratias kwl-set.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Πάντως παιδιά που παρακολούθησα να παίζουν καθαρά 3D έπαιξαν το ορθάδικο στυλ και με τα χειριστήρια του κάθε συστήματος. Πιθανόν λόγω κόστους να μην σκάσουν όλοι τα έξτρα για τα ειδικά χειριστήρια οποτε, ναι, ίσως εκεί παίζεις συμβατικότερα. Αλλά μετά δεν βρίσκω και λογική. Με μια 23άρα είσαι Α-Οκ για gaming και αν θες να ανέβεις ανάλυση πας 27 ή 32 μόνιτορ στα 4000παρακάτι Χ 2000κάτι (UHD ή όπως αλλιώς το βάφτιζαν εγώ παραμένω μέχρι 1920 Χ 1080 και για να παίζω με καλά καρέ δίχως αναβάθμιση πέφτω και πιο κάτω άνετα), ωστόσο είναι κάπως αρκετούτσικα τα λεφτά. Και σίγουρα μετά θες από NVidia 1070/1080 ή Titan [και αν θες διπλές θέλεις και καλό motheboard με σοβαρό τροφοδοτικό, σοβαρό 5.1, 7.1 ή ότι άλλο υπάρχει και πάνω και πονάνε λιγάκι, για να μη μιλήσω και για πολυπύρηνο i7 με 16GB ελάχιστη μνήμη. Αν μιλάμε για 60 καρέ σταθερά ανά πάσα στιγμή σε μεγάλες αναλύσεις. Σε κατάσταση εξομοιωτή πιθανόν θα είναι διαφορετικά (είδα κάποιον που έπαιζε ένα από τα πιο πρόσφατα action αλλά δεν τρελάθηκα ιδιαίτερα μια και το γραφικό δεν έδειχνε καθαρά 3D αλλά σαν κάτι flat που έκανε βόλτες πάνω στα πολύγωνα του χώρου.
- riddle_x
- Elite Member
σε πεντε χρονια αντι να φορεσω head-set θα φορεσω he-set.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Στα 50κάτι?
- riddle_x
- Elite Member
και καλως εκανες αφου ηθελες.
η gravis ultra ηταν καρτα που στη εποχη της στεκοταν και για music homestudio.
ο spec. και ο com. τι κομματια.λογικα πρεπει να τα εχεις ακομα.
εμενα μια amiga500 μου εχει μεινει κι αυτη οχι 1χερι.
απο το 78 που ξεκινησε η καριερα εως και το 88 δεν ειχα καμια σχεση
με σπιτισιο videogame.μονο arcade.απειρες ωρες ομως.εργατης.
βαρεα κανονικα.τα τερματιζα.ειδικα πακμαν,μις πακμαν,με ενα κερμα
περνουσαν ωρες,κοσμος διπλα μου να δει τα συστηματα μου στην καθε πιστα.
καποια στιγμη ολως τυχαιως επεφτε κι ο γενικος διακοπτης του μαγαζιου.
και καλα διακοπη ρευματος,για να με διωξει ευγενικα.
αρχες δεκαετιας 90 μπηκαν οι κονσολες στο σπιτι.μεχρι κ το 98
που αγορασα το πρωτο pc,περασαν σχεδον τα παντα.gamegear,megadrive,mastersystem,gameboy,psx.
το 98 ομως αγορασα 500 χιλιαρικα οτι πιο τουμπανο κυκλοφορουσε
εκεινη τη στιγμη,για να μπω στον κοσμο του pc.
ηταν ενας p2 στα 333,8gb σκληρο,64mb μνημη,κ μια 3dmatrox για gpu.
windows 98 που μολις ειχαν φρεσκοκυκλοφορησει.
ε λοιπον μολις ειδα τα γραφικα του unreal που ηταν το εισαγωγικο μου
ever game για pc,ξεχασα τα παντα.
ακομα θυμαμαι αυτο το απιστευτο fps.πραγματικα unreal.
εριχνες μια βολη στον ουρανο και πηγαινε,πηγαινε.
φαινοταν η λαμψη,μεχρι που καποια στιγμη εσβηνε στο βαθος,σα να ειχε οντως διανυσει τεραστια αποσταση.τρομερη ρεαλιστικοτητα.
μας "εδωσες" κνκ.
- giovanna
- Adventure's Advocate
500 χιλιαρικα ο
Με έστειλες κανονικά υπήρχε υπολογιστής που έκανε τόσα λεφτά? Με αυτά τα λεφτά μέχρι διαμέρισμα μπορούσες να αγοράσεις!!!!!
- riddle_x
- Elite Member
δραχμες εννοουσα.σα να εδινα σημερα 1470 € για ενα desktop.
ναι 500 χιλιαρικα € τοτε (17 εκατομ. δρχ δλδ)κοστιζε ενα τυπικο τριαρι.
- riddle_x
- Elite Member
αν ειχα τοτε μισο μυριακι ευρω,θα με παντρευοσουν giovanna.
- giovanna
- Adventure's Advocate
Σίγουρα θα σε παντρευομουνα αρκεί να έχεις λεφτά για πετρέλαιο δεν τις μπορώ τις κρύες νύχτες
- Mortal
- Adventure's Advocate
Σκέψου πως είχα πάρει για ήχο, τόσο Adlib (η πρώτη FM sound κάρτα ήχου για PC), μετά νομίζω ήρθε η Diamond Monster Sound 400, μετά η Gravis και έπειτα πέρασαν 3 SoundBlaster από τα μεγάλα της μοντέλα (εξαιρουμένου του τελευταίου που ήταν η Sounblaster Creative Tinanium Fata1ity Champion και είναι λίγο μικρότερη). Όσο για πρώτη σοβαρή κάρτα 3D νομίζω πως για μένα ήταν η GeForce 256 Annihilator (αν δεν κάνω λάθος πρέπει να 'χα σκάσει 120 χιλιάρικα για αυτή (το 2004 πρέπει να παρέδωσε πνεύμα από κάτι που κάηκε (εμφάνιζε τα πάντα πιο σκοτεινά αν θυμάμαι καλά και η επόμενη ήταν μια 4400 Titanium Geforce και από τότε ούτε και θυμάμαι πόσες GeForce έχω αλλάξει, αλλά ευτυχώς έπαψα να παίζω το παιχνίδι των frames και την βγάζω φθηνά τώρα).
Άλλες εποχές όντως, και παρότι έχω παίξει πολλά action άνηκα περισσότερο στο δίπτυχο ID/Raven. To 94 έπαιζα Doom/Heretic πολλές ώρες, και στο Doom με φίλους παίζαμε δικτυακό και γινόταν ο χαμός γύρω από το BFG. Στο Quake III Arena πάλι το 2000 του 'χα αλλάξει τα φώτα με 8ώρα και 10ωρα και δεν ξέρω τι ΧΧώρα (κάποιες στιγμές απλά έπαιζα μέχρι που μούδιαζε ο καρπός και δεν ένοιωθα το χέρι ένεκα και πολύ νευρικός από άποψης κίνησης). Αχ, άλλες εποχές. Τι να πω και για Return to castle Wolfenstein που εκεί για τρεις μήνες είχαν 8ώρο καθημερινά σε server του εξωτερικού και κάτι ping από 500+ έως unplayable. Χεχε, τα απωθημένα να βγαίνουν και gg.
Yeap τα έχω στο χωρίο στην αποθήκη αλλά δεν νομίζω πως θα δουλεύουν μετά από τόσα χρόνια αχρηστίας. :/ Ωστόσο υπάρχουν τόσοι εξομοιωτές για όλα τα παλιά συστήματα που σε ένα μέσο PC πλέον βάζεις όλα τα παλιά home συστήματα φτάνει να βρεις όλα τα games που θέλεις. Η amiga παρότι με είχε εντυπωσιάσει με τα demo της δεν μπήκε στην συλλογή μου ατυχώς. Ίσως το ό,τι ξεκίνησα αποκλειστικά με τα PC και πάντοτε με σχετικά δυνατά PC ήταν που με έκανε να βλέπω τις consoles κάπως αφ υψηλού αλλά και πάλι είμαι από αυτούς που αν δεν βγει κάτι για PC απλά δεν υπάρχει (τώρα με το youtube απλά υπάρχει σαν ταινία ).
Τι μου έφερες πίσω στο μυαλό, και νόμιζα πως τα 'χα αφήσει όλα αυτά πίσω.
Ε, εντάξει εγώ πάντως πάω ντουγρού για τα -ήντα αλλά στο θέμα gaming παραμένω το κολλημένο πιτσιρίκι και καλώς εχόντων των πραγμάτων ελπίζω πως θα πάει έτσι μέχρι τελικής πτώτης.