Απαγόρευση των greeklish
- WickedMan
- Topic Author
- Tentacled Overlord
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Nuclear
- Moderator
WickedMan wrote: Χωρίς να θέλω να γίνω γκρινιάρης, και άπο μένα μια μικρή παράκληση για τα greeklish. Φαντάζομαι ότι γράφεις κάτι ενδιαφερον, κρίμα δεν είναι να μη μπορώ να το διαβάσω;
Oxi.
Giati? exeis pathei kapoio egkefaliko travma pou se empodizei na diabaseis greeklish?
Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker
- Elessar
- Team
ΥΓ. Παρακαλώ όχι flame
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- WickedMan
- Topic Author
- Tentacled Overlord
όχι, δε γράφεις κάτι ενδιαφέρον; Οκ, τότε μπορείς να συνεχίσεις
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- talliman
- Moderator
It's all about the Story, the dialogs, the characters, the music, the atmosphere
adventurades.blogspot.com/
adventuradesgamepics.blogspot.com
bookhobby.blogspot.com/
dvdsandpopcorn.blogspot.com/
melaneas.blogspot.com
ultratechproducts.blogspot.com/
- EmperorXIII
- Banned
Πιο παλιά κι εγώ, όπως εκείνο το post, που είναι του 2006, έγραφα καλώς greeklish.. Ο καιρός πέρασε και επειδή μπορεί κι εγώ να προτιμώ τα ελληνικά από greeklish, γράφω πλέον κανονικά.. Όμως, και επειδή σου σχολιάζω και με βάση εμένα και με βάση ΑΡΚΕΤΑ άλλα άτομα (έχω άσχετο forum btw..), καλώς ή κακώς, για μένα δεν έχει σημασία αυτό, κάποιους τους βολεύουνε έως τους είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ τα greeklish.. Υπάρχουν και τέτοια άτομα.. Αυτό λοιπόν, το να τους πεις ξαφνικά με το έτσι θέλω "απαγορεύεται" δεν το βρίσκω καθόλου μα καθόλου ... Οπότε και επειδή δεν ξέρω με ποιο δικαίωμα θα έβγαζε κάποιος κάποια άτομα από ένα χώρο, διαφωνώ κάθετα για να μην πω τπτ πιο βαρύ και το βρίσκω παράλογο..
Πρόσεξε τι σου λέω απόπάνω.. ΔΕΝ μιλάω για την συζήτηση αν είναι καλύτερα ή όχι τα ελληνικά, αυτό είναι αυτονόητο.. Αλλά σου λέω πως για 5,10,30 άτομα πες που βολεύονται με greeklish, είναι τραγικό..
Einai ena xorto magiko........
- WickedMan
- Topic Author
- Tentacled Overlord
- talliman
- Moderator
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι κάποιους τους βολεύουν τα greeklish γιατί για παράδειγμα μπορεί να μην ξέρουν σωστή ορθογραφία και δεν θέλουν να εκτεθούν. Πλην όμως δεν είπα ποτέ ότι θα κρίνω κάποιον επειδή δεν ξέρει σωστή ορθογραφία. Δεν είμαστε δήμιοι, είμαστε όλοι φίλοι των adventures και κατανοούμε τις πολλές δυσκολίες της Ελληνικής γλώσσας. Επίσης έχω να πω πως δεν διεκδίκησα ποτέ δάφνες και βραβεία για το πόσο καλά Ελληνικά ξέρω απλά το προτείνω στους διαχειριστές γιατί και άλλα game sites το έχουν κάνει, γιατί στα περιοδικά του χώρου δεν δέχονται επιστολές με greeklish και γιατί πολλοί άνθρωποι σαν κι εμένα παίρνουν δρόμο όταν βλέπουν greeklish γιατί δεν έχουν την όρεξη να βγάλουν τα μάτια τους με αυτά. Άλλωστε όπως είπα στο αρχικό μου μήνυμα η απαγόρευση μπορεί να γίνει όχι ως αποφασίζομεν και διατάσσομεν αλλά κατόπιν σχετικής ψηφοφορίας.
It's all about the Story, the dialogs, the characters, the music, the atmosphere
adventurades.blogspot.com/
adventuradesgamepics.blogspot.com
bookhobby.blogspot.com/
dvdsandpopcorn.blogspot.com/
melaneas.blogspot.com
ultratechproducts.blogspot.com/
- Visitor
Αν ρωτήσω γιατί οι ελληνικοί χαρακτήρες είναι καλύτεροι απο τους greeklish, θα θεωρηθεί οτι τρολλάρω (χεχεχε); Τι το διαβολικό έχουν τα greeklish ωστέ φτάνουμε στο σημείο να λέμε οτι κάποιος μπορεί ακόμα και να αποφεύγει να τα διαβάσει; Ελπίζω να μην τίθεται θέμα καθαρλογίας (purism, δεν ξέρω άλλη μετάφραση) της γλώσσας. Θα ήταν, ας πούμε, αντιφατικό για ένα forum που σχετίζεται με adventures. Και, άποψη μου, αντιφατικό γενικότερα, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα, για άλλα μέρη.
Τέλος, ποιός ενήλικος άνθρωπος θεωρεί οτι εκτίθεται αν η ορθογραφία του είναι προβληματική; Μια ωραία σκέψη είναι ωραία όσο λάθος κι αν γραφτεί. Μια @@ιά παραμένει @@ιά ακόμα κι αν την έχει γράψει ο Καρυωτάκης.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Ωστόσο, να ξεκαθαρίσω πως θα είμαι κάθετα αντίθετη αν τεθεί θέμα για να απαγορευτεί η χρήση τους στο forum. Στα κυρίως κείμενα του site, εννοείται πως δεν τίθεται θέμα συζήτησης και θα είναι όλα τα κείμενα αποκλειστικά και μόνο στα Ελληνικά. Στο forum, όμως, ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει όπως θέλει. Θέλει Ελληνικά; Καλώς. Θέλει greeklish; Πάλι καλώς. Θέλει ορθογραφημένα, θέλει ανορθόγραφα, θέλει χιουμοριστικά, θέλει καυστικά, θέλει σοβαρά, θέλει ασόβαρα, δε με ενδιαφέρει. Αρκεί να σέβεται τους συνομιλητές του και να τηρεί τους βασικούς κανόνες κόσμιας κοινωνικής συμπεριφοράς. Από εκεί και πέρα, όποιος θέλει διαβάζει τι έχει γράψει κάποιος άλλος (π.χ. σε greeklish), όποιος θέλει το αγνοεί.
Συγγνώμη, αλλά η "σοβαρότητα" ενός ιστότοπου δεν κρίνεται από αυτά τα πράγματα. Επίσης, τα "σοβαρά έντυπα περιοδικά του χώρου" και "οι σοβαροί ιστότοποι" έχουν moderators που σβήνουν/αλλάζουν/διαγράφουν/κ.λπ. posts των μελών, και κάνουν ban με χαρακτηριστική ευκολία όποιον δεν ακολουθεί πιστά τις... οδηγίες χρήσης. Εμείς δε λειτουργούμε έτσι. Κι ούτε πρόκειται.talliman wrote: Εδώ σημειώνω ότι τα greeklish είναι ήδη απαγορευμένα σε όλα τα σοβαρά έντυπα περιοδικά του χώρου (όπως PC MASTER) και σε όλα τους σοβαρούς ιστότοπους.
ΥΓ, εκτός θέματος:
Αυτό αποτελεί ύβρη, αγαπητέ!!khayman wrote: [...]Μια @@ιά παραμένει @@ιά ακόμα κι αν την έχει γράψει ο Καρυωτάκης.
Nothing happens unless first a dream...
- Visitor
Fallen_Angel wrote: Αυτό αποτελεί ύβρη, αγαπητέ!!
Όχι αν δώσεις τη δέουσα προσοχή στις λέξεις "ακόμα και", αγαπητή
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
True indeed, true indeed. I stand corrected!!khayman wrote: Όχι αν δώσεις τη δέουσα προσοχή στις λέξεις "ακόμα και", αγαπητή
Nothing happens unless first a dream...
- Elessar
- Team
- Visitor
- Elessar
- Team
Nikos1451 wrote: Το επιχείρημα της ορθογραφίας δεν ευσταθεί. Νομίζω όλοι οι σημερινοί περιηγητές έχουν ορθογραφικό έλεγχο.
Ακριβώς
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο να χρησιμοποιεί κάποιος σήμερα greeklish - πέρα από κουραστικό είναι και πια εντελώς παρωχημένο.