Απαγόρευση των greeklish
- Visitor
Elessar wrote: Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο να χρησιμοποιεί κάποιος σήμερα greeklish
Elessar, η δύναμη της συνήθειας είναι, τίποτα παραπάνω. Απο κει και πέρα είναι θέμα και προσωπικό αν θες, πχ, εμένα δε με κουράζει καθόλου να διαβάζω greeklish, τα έχω αφομοιώσει πλήρως. Πιο πολύ με κουράζει να διαβάζω λέξεις όπως "περιηγητής" ή "φυλλομετρητής ιστοσελίδων" και να ξύνω το κεφάλι μου προσπαθώντας να καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής. Αλλά δε με βλέπεις να ενίσταμαι όταν πιο πάνω ο Νίκος χρησιμοποιεί έναν τέτοιο όρο. Θέλω να πω, δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το format, αλλού είναι η ουσία.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Elessar
- Team
Για μένα τα greeklish είναι πραγματικά μάστιγα και πιστεύω πως υποβαθμίζουν και την έννοια του διαλόγου. Γι αυτό και δεν τα διαβάζω καν.
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- WickedMan
- Topic Author
- Tentacled Overlord
Elessar wrote: Προσωπικά πάντως δεν διαβάζω καν ποστς - και γενικά κείμενα - γραμμένα σε greeklish.
Αυτό και για μένα. Επειδή ο καθένας όμως μπορεί να γράφει όπως θέλει δεν είναι ανάγκη να απαγορευτούν...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- maladroid
- Templar Hunter
Από τη στιγμή που κάποιος για δικούς του λόγους (κυρίως από συνήθεια λόγω chat σε άλλα κανάλια - βλ. IRC, WoW guild chat κτλ) αισθάνεται πιο άνετα με τη συγκεκριμένη "διάλεκτο" το θεωρώ τουλάχιστον οπισθοδρομικό να δέχεται την απόρριψη ή τη κατακραυγή των υπολοίπων λες και εγκλιμάτισε εναντίον της αισθητικής τους (ή του αμφιβληστροειδούς τους). Τα παλιά χρόνια θα του δέναμε το greeklish χέρι πίσω από την πλάτη για να μάθει να πληκτρολογεί με το άλλο, αλλά θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι εποχές (και νοοτροπίες) περάσανε ανεπιστρεπτί.
No good deed goes unpunished
- shodan
- Schattenjäger
Ούτε εγώ διαβάζω τα greeklish που ξεπερνούν τις δυο γραμμές γιατί είναι εξαιρετικά κουραστικό για τα ματάκια μου (δεν αποτελεί διακαιολογία) αλλά δεν θα πω σε κάποιον μην γράφεις.
Στον αντίποδα βέβαια θα μπορούσε να γράφει ο καθένας όπως θέλει. L337 $P34|< 4$ p0U/\/\3 4LL4 7073 d3|\| 7|-|4 |<474L4\/41|\|3 1$\/\/$ |<4|\|31$ 71P074.
Προσωπικά δε νομίζω να είναι κόπος να πατήσει κάποιος το συνδυασμό πλήκτρων και να αλλάξει γλώσσα. Άλλωστε όπως αναφέρθηκε και παραπάνω όλοι οι σύγχρονοι browsers υποστηρίζουν ορθογραφικό έλεγχο αν είναι αυτό το πρόβλημα. Τώρα αν η δύναμη της συνήθειας είναι τόσο ισχυρή πάω πάσο αν και πιστεύω όσο κολλημένος και να είναι κάποιος δεν γράφει έκθεση στο σχολείο/φροντιστήριο, συμπληρώνει αιτήσεις η υπογράφει στην τελική με greeklish.
"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]
- Elessar
- Team
Το ότι εγώ δεν διαβάζω σχεδόν ποτέ μηνύματα γραμμένα με greeklish δεν σημαίνει ότι τα απαγορεύουμε.
- maladroid
- Templar Hunter
Το αφήνω σαν τροφή για σκέψη.
- Pournelaos
- Moderator
Εγώ που το διάβασα με την πρώτη να πάω σε κάνα γιατρό καλύτερα?shodan wrote: L337 $P34|< 4$ p0U/\/\3 4LL4 7073 d3|\| 7|-|4 |<474L4\/41|\|3 1$\/\/$ |<4|\|31$ 71P074.
- Elessar
- Team
maladroid wrote: Έχω πολύ καιρό να δω post γραμμένο σε greeklish (μέχρι κι εγώ έκανα ορισμένα... το 2004) και είμαι βέβαιος ότι αν δεν μεσολαβούσαν κάποιες νεκραναστάσεις σε threads 5ετίας που περιείχαν τέτοια posts, η παρούσα συζήτηση θα ήταν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Το αφήνω σαν τροφή για σκέψη.
Όχι, αναφέρεται μάλλον σε πρόσφατο ποστ που έχει να κάνει με φαιά ουσία
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Pournelaos wrote:
Εγώ που το διάβασα με την πρώτη να πάω σε κάνα γιατρό καλύτερα?shodan wrote: L337 $P34|< 4$ p0U/\/\3 4LL4 7073 d3|\| 7|-|4 |<474L4\/41|\|3 1$\/\/$ |<4|\|31$ 71P074.
Όχι, να μου το μεταφράσετε κι εμένα ώστε να μην κάνω τρεις ώρες ψάχνοντας στο Νet. Γιατί με την απορία δε θα μείνω!! Τι λέειιιιιι...;!
Nothing happens unless first a dream...
- moumiaq
- Spammer
Copy paste το κείμενο στην δεξιά στήλη και convert to English.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
(Μ' αρέσει που μου δίνεις κι οδηγίες χρήσης για κάτι τόσο περίπλοκο... )
Nothing happens unless first a dream...
- maladroid
- Templar Hunter
Elessar wrote: Όχι, αναφέρεται μάλλον σε πρόσφατο ποστ που έχει να κάνει με φαιά ουσία
Επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω γιατί το post εκείνο έχει μια βδομάδα που αναρτήθηκε και δεν είδα κανέναν να το απαξιώνει λόγω greeklish, αντίθετα όσοι ασχολήθηκαν μαζί του απάντησαν επί της ουσίας των γραφομένων, όπως είναι και το λογικό κατά τη γνώμη μου.
ΥΓ: Ζορίστηκα λίγο αλλά τα αποκρυπτογράφησα τα κορακίστικα (leet speak). Καταραμένο WoW ποτέ δε με συγχώρεσες που σ' άφησα πίσω...
- Elessar
- Team
Τεσπα, το κουράσαμε λίγο το θέμα νομίζω
- shodan
- Schattenjäger
Πι.Ες. χαίρομαι που βγάλαμε άκρη με τα γκρικλις.
"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]