Απαγόρευση των greeklish

• Visitor
  • Visitor
04 Δεκ 2010 15:06 #29733 by

Elessar wrote: Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο να χρησιμοποιεί κάποιος σήμερα greeklish

Elessar, η δύναμη της συνήθειας είναι, τίποτα παραπάνω. Απο κει και πέρα είναι θέμα και προσωπικό αν θες, πχ, εμένα δε με κουράζει καθόλου να διαβάζω greeklish, τα έχω αφομοιώσει πλήρως. Πιο πολύ με κουράζει να διαβάζω λέξεις όπως "περιηγητής" ή "φυλλομετρητής ιστοσελίδων" και να ξύνω το κεφάλι μου προσπαθώντας να καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής. Αλλά δε με βλέπεις να ενίσταμαι όταν πιο πάνω ο Νίκος χρησιμοποιεί έναν τέτοιο όρο. Θέλω να πω, δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το format, αλλού είναι η ουσία.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
04 Δεκ 2010 15:46 #29734 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Απαγόρευση των greeklish
Αυτό που λες είναι η ελληνική απόδοση ξενικών όρων - το οποίο φυσικά και με βρίσκει αντίθετο - δεν είναι greeklish.

Για μένα τα greeklish είναι πραγματικά μάστιγα και πιστεύω πως υποβαθμίζουν και την έννοια του διαλόγου. Γι αυτό και δεν τα διαβάζω καν.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• WickedMan
  • WickedMan's Avatar Topic Author
  • Tentacled Overlord
  • Tentacled Overlord
More
04 Δεκ 2010 15:55 #29735 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Απαγόρευση των greeklish

Elessar wrote: Προσωπικά πάντως δεν διαβάζω καν ποστς - και γενικά κείμενα - γραμμένα σε greeklish.

Αυτό και για μένα. Επειδή ο καθένας όμως μπορεί να γράφει όπως θέλει δεν είναι ανάγκη να απαγορευτούν...

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
04 Δεκ 2010 18:02 #29737 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Απαγόρευση των greeklish
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ρίξουμε στον Καιάδα τα greeklish και μαζί όσους τα χρησιμοποιούν. Συμφωνώ ότι είναι παρωχημένα, όπως ειπώθηκε, και συχνά κουραστικά στην ανάγνωση αλλά το ζήτημα για μένα δεν έγκειται στο κατά πόσο είναι προτιμότερο κάποιος να γράφει στα ελληνικά ή στα greeklish αλλά στο αν θα γράφει στα greeklish ή δεν θα γράφει καθόλου (αν τυχόν περνούσε το νομοσχέδιο της απαγόρευσης που εισηγείται ο talliman - φτύνω στον κόρφο μου).

Από τη στιγμή που κάποιος για δικούς του λόγους (κυρίως από συνήθεια λόγω chat σε άλλα κανάλια - βλ. IRC, WoW guild chat κτλ) αισθάνεται πιο άνετα με τη συγκεκριμένη "διάλεκτο" το θεωρώ τουλάχιστον οπισθοδρομικό να δέχεται την απόρριψη ή τη κατακραυγή των υπολοίπων λες και εγκλιμάτισε εναντίον της αισθητικής τους (ή του αμφιβληστροειδούς τους). Τα παλιά χρόνια θα του δέναμε το greeklish χέρι πίσω από την πλάτη για να μάθει να πληκτρολογεί με το άλλο, αλλά θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι εποχές (και νοοτροπίες) περάσανε ανεπιστρεπτί.

No good deed goes unpunished

More
04 Δεκ 2010 19:25 #29742 by shodan
Replied by shodan on topic Re: Απαγόρευση των greeklish
Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα απαγόρευσης. Κάποιοι από εμάς γουστάρουν τα ελλήνικος (ορθογραφημένα ή μη δεν εχει σημασία), κάποιοι άλλοι πάλι αρέσκονται στα greeklish ή στη γραφή τύπου sms.
Ούτε εγώ διαβάζω τα greeklish που ξεπερνούν τις δυο γραμμές γιατί είναι εξαιρετικά κουραστικό για τα ματάκια μου (δεν αποτελεί διακαιολογία) αλλά δεν θα πω σε κάποιον μην γράφεις.
Στον αντίποδα βέβαια θα μπορούσε να γράφει ο καθένας όπως θέλει. L337 $P34|< 4$ p0U/\/\3 4LL4 7073 d3|\| 7|-|4 |<474L4\/41|\|3 1$\/\/$ |<4|\|31$ 71P074.
Προσωπικά δε νομίζω να είναι κόπος να πατήσει κάποιος το συνδυασμό πλήκτρων και να αλλάξει γλώσσα. Άλλωστε όπως αναφέρθηκε και παραπάνω όλοι οι σύγχρονοι browsers υποστηρίζουν ορθογραφικό έλεγχο αν είναι αυτό το πρόβλημα. Τώρα αν η δύναμη της συνήθειας είναι τόσο ισχυρή πάω πάσο αν και πιστεύω όσο κολλημένος και να είναι κάποιος δεν γράφει έκθεση στο σχολείο/φροντιστήριο, συμπληρώνει αιτήσεις η υπογράφει στην τελική με greeklish.

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

More
04 Δεκ 2010 22:06 #29748 by Elessar
Shodan με κάλυψες απόλυτα, συμφωνώ 100% με το σκεπτικό σου.

Το ότι εγώ δεν διαβάζω σχεδόν ποτέ μηνύματα γραμμένα με greeklish δεν σημαίνει ότι τα απαγορεύουμε.

More
05 Δεκ 2010 00:40 #29752 by maladroid
Αλήθεια, το ζήτημα των greeklish στο forum του Advocate πώς ακριβώς προέκυψε; Έχω πολύ καιρό να δω post γραμμένο σε greeklish (μέχρι κι εγώ έκανα ορισμένα... το 2004) και είμαι βέβαιος ότι αν δεν μεσολαβούσαν κάποιες νεκραναστάσεις σε threads 5ετίας που περιείχαν τέτοια posts, η παρούσα συζήτηση θα ήταν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.

Το αφήνω σαν τροφή για σκέψη.

More
05 Δεκ 2010 00:49 #29754 by Pournelaos
Replied by Pournelaos on topic Re: Απαγόρευση των greeklish

shodan wrote: L337 $P34|< 4$ p0U/\/\3 4LL4 7073 d3|\| 7|-|4 |<474L4\/41|\|3 1$\/\/$ |<4|\|31$ 71P074.

Εγώ που το διάβασα με την πρώτη να πάω σε κάνα γιατρό καλύτερα? :lol:

More
05 Δεκ 2010 01:26 #29756 by Elessar

maladroid wrote: Έχω πολύ καιρό να δω post γραμμένο σε greeklish (μέχρι κι εγώ έκανα ορισμένα... το 2004) και είμαι βέβαιος ότι αν δεν μεσολαβούσαν κάποιες νεκραναστάσεις σε threads 5ετίας που περιείχαν τέτοια posts, η παρούσα συζήτηση θα ήταν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Το αφήνω σαν τροφή για σκέψη.

Όχι, αναφέρεται μάλλον σε πρόσφατο ποστ που έχει να κάνει με φαιά ουσία ;)

More
05 Δεκ 2010 10:20 #29759 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Απαγόρευση των greeklish

Pournelaos wrote:

shodan wrote: L337 $P34|< 4$ p0U/\/\3 4LL4 7073 d3|\| 7|-|4 |<474L4\/41|\|3 1$\/\/$ |<4|\|31$ 71P074.

Εγώ που το διάβασα με την πρώτη να πάω σε κάνα γιατρό καλύτερα? :lol:

Όχι, να μου το μεταφράσετε κι εμένα ώστε να μην κάνω τρεις ώρες ψάχνοντας στο Νet. Γιατί με την απορία δε θα μείνω!! 8) Τι λέειιιιιι...;!

Nothing happens unless first a dream...

More
05 Δεκ 2010 10:27 #29760 by moumiaq
Replied by moumiaq on topic Re: Απαγόρευση των greeklish
www.jayssite.com/stuff/l33t/l33t_translator.html

Copy paste το κείμενο στην δεξιά στήλη και convert to English.

More
05 Δεκ 2010 10:30 #29761 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Απαγόρευση των greeklish
Αχά! Λύθηκε κι αυτό το μυστήριο!! Thanks, dear!! :)

(Μ' αρέσει που μου δίνεις κι οδηγίες χρήσης για κάτι τόσο περίπλοκο... :lol: :lol:)

Nothing happens unless first a dream...

More
05 Δεκ 2010 12:46 #29766 by maladroid

Elessar wrote: Όχι, αναφέρεται μάλλον σε πρόσφατο ποστ που έχει να κάνει με φαιά ουσία ;)

Επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω γιατί το post εκείνο έχει μια βδομάδα που αναρτήθηκε και δεν είδα κανέναν να το απαξιώνει λόγω greeklish, αντίθετα όσοι ασχολήθηκαν μαζί του απάντησαν επί της ουσίας των γραφομένων, όπως είναι και το λογικό κατά τη γνώμη μου.

ΥΓ: Ζορίστηκα λίγο αλλά τα αποκρυπτογράφησα τα κορακίστικα (leet speak). Καταραμένο WoW ποτέ δε με συγχώρεσες που σ' άφησα πίσω... :neutral:

More
05 Δεκ 2010 18:04 #29773 by Elessar
Ναι, πέρασε λίγο στο ντούκου λόγω του ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν έμπαιναν άτομα τα οποία δεν έχουν τελειώσει το παιχνίδι.

Τεσπα, το κουράσαμε λίγο το θέμα νομίζω :D

More
05 Δεκ 2010 18:31 #29775 by shodan
Replied by shodan on topic Re: Απαγόρευση των greeklish
10' στον αγαπητό Purnelao ενώ η Fallen θα παρακαλόύσα να περάσει στη γωνία τιμωρία. Ακούς εκεί adventurer και να μην αποκρυπτογραφήσει μια απλή πρόταση αλλά να δέχεται αβίαστα walkthrough. :lol: :lol:

Πι.Ες. χαίρομαι που βγάλαμε άκρη με τα γκρικλις. :wink:

&quot;Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?&quot;
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]