Forum Reviews
- Topic Author
- Visitor
Έτσι, αν κάποιος θέλει να πάρει μια γνώμη για παιχνίδια που "έχουν κάτι να πουν" να μη χρειάζεται να τα ελέγξει όλα 1 προς 1, χάνοντας τον χρόνο του. Από κάθε άποψη εξάλλου, κάνει την όλη φάση πιο εύχρηστη και λειτουργική..
Τι λέτε;
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Δεν ξέρω κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εύκολο στο σχεδιασμό του, αλλά αν γίνεται πιστεύω θα βοήθαγε πολύ όσους δε θέλουν να διαβάσουν όλο το review.
Nothing happens unless first a dream...
- Topic Author
- Visitor
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
SchOOl_VicTIm wrote: Όχι όχι, δεν εννοούσα κάτι τέτοιο... απλά όπως βάζετε μέχρι τώρα το βαθμό στο τέλος του review να τον βάζετε και στον τίτλο του θέματος, δίπλα στο όνομα του παιχνιδιού. Έτσι αν κάποιος θέλει απλά να προσπεράσει τους αδιάφορους τίτλους και ψάχνει για κάτι καλό, να έχει μια πρώτη ιδέα απ το βαθμό για το αν πρόκειται για αξιόλογο ή οχι παιχνίδι.
Δεν είπα πως είπες κάτι τέτοιο. Απλώς διαφοροποίησα λίγο την ιδέα σου προτείνωντας κάτι παρεμφερές.
Γι' αυτό που λες εσύ, δε ξέρω κατά πόσο είναι εφαρμόσιμο. Αν γράψει π.χ. ο χι ένα review και βαθμολογήσει το παιχνίδι με 5/5, συμπληρώσω εγώ βάζοντας 2/5, κι έρθεις μετά κι εσύ και βάλεις 0/5, πώς θα φαίνονται όλα αυτά -πιθανά και περισσότερα- δίπλα στον τίτλο? Άσε που δεν έχω καν ιδέα (και φαντάζομαι κι άλλοι δε θα έχουν) πώς να αλλάξεις έναν έτοιμο τίτλο θέματος.
Μήπως δεν κατάλαβα καλά αυτό που λες κι εννοείς κάτι άλλο?
- Topic Author
- Visitor
- qrious
- Yahvo
τώρα αυτό για τον βαθμό στο τέλος κάθε τίτλου ίσως και να γίνει
- adreasnaxos
- Walker Survivor
Πρίν δημιουργήσετε νέο post ρίξτε μιά ματιά στό ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ τους πού βρίσκεται πάνω-πάνω, γιά νά δείτε μήπως καί υπάρχει ήδη ο Τίτλος.
Αν ναί, απευθυνθείτε εκεί.
Οι Τίτλοι είναι περασμένοι αλφαβητικά, κι άν πρόκειται γιά παιχνίδι πού ανήκει σέ κάποια σειρά (Ι,ΙΙ,ΙΙΙ κλπ), μπαίνει ο Τίτλος τής σειράς πρώτα
(π.χ. RIDDLE OF THE SPHINX II: THE OMEGA STONE) κι όχι OMEGA STONE.
- adreasnaxos
- Walker Survivor
Επειδή έχω την αίσθηση ότι απευθύνεσαι σε μένα, να πώ ότι συμφωνώ πάνω σ' αυτό, κι αν έγιναν καμιά δεκαριά καταχωρήσεις (από τις 120) χωρίς τις αναγκαίες παρατηρήσεις πάνω στον Τίτλο, είχα τους λόγους μου.
Είναι αποδεδειγμένο ότι πέρα από λίγα μέλη πού ξεκινούν κάποιες καταχωρήσεις τίτλων, οι υπόλοιποι δεν το παίρνουν απόφαση. Συμμετέχουν όμως αμέσως όταν βρούν τους τίτλους ετοιμους. Και με το σκεπτικό ότι από τά 10 παιχνίδια πού αναφέρονται στίς διάφορες συζητήσεις τού Forum, τά 8 αφορούν τά Monkey Island καί τά Gabriel Knight, εκανα στά γρήγορα αυτές τά posts γιά νά προετοιμάσω τό έδαφος.
Κι αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο γιατί μέσα σε μια μέρα γέμισαν από κριτικές και παρατηρήσεις. Και στην περίπτωση αυτή περνάει εντελώς απαρατήρητη και στο αδιάφορο η έλλειψη σχολίων εκ μέρους μου.
Οσον αφορά τους 4-5 πού έχουν μείνει έκθετοι, είναι θέμα χρόνου το πότε θα συμπληρωθούν.
Από την άλλη, θεωρώ πρωταρχική τη δική μου τουλάχιστον βαθμολόγηση, κι όχι τυπική.* Μπορώ να πώ μάλιστα ότι αξίζει περισσότερο από τά όσα γράφονται παραπάνω και τά οποία, τις περισσότερες φορές και λογικό είναι, επικεντρώνονται σ' ένα δυό θέματα πού θυμάμαι πιό πολύ.
* Τουλάχιστον όσον αφορά τό τελικό ζητούμενο: Αξίζει νά τό αγοράσει κάποιος (3,4,5) ή όχι (0,1,2). Κι εδώ έγκειται γιά μένα η χρησιμότητα κι η αναγκαιότητα αυτών τών "reviews", τά οποία ούτε θέλω νά τά ονομάζω κάν έτσι. Θά προτιμούσα τό Προτάσεις Αγοράς ή κάτι τέτοιο, άσχετα άν γιά καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, είναι πιό σωστή η διατύπωση miniReviews.
- aiRness
- Platinum Member
PS. Οταν κάνεις παραθέσεις άλλων ατόμων καλό θα είναι να χρησιμοποείς το
, με το χρώμα γίνεται μπάχαλο, άλλωστε υπάρχει το quote για αυτό.
Later,
Whenever I smell asphault, I think of Maureen.
- adreasnaxos
- Walker Survivor
Οταν ο Elessar λέει γιά ένα παιχνίδι, "γ.. καί δέν τό πήρα όταν τό βρήκα μέ 10 ευρώ", ή κάποιος άλλος πιθανά παρακινημένος από τό Α πού είδε στό JA ετοιμάζεται νά πάρει τό Law & Order, καί τελικά δέν τό παίρνει επειδή είδε τά 0 καί 1 πού εισέπραξε εδώ, αυτά είναι πού θά δικαιολογήσουν σέ μένα τίς ώρες πού απασχολούμαι.
Τίς περιόδους τών άπειρων συζητήσεων πού δέν καταλήγουν πουθενά τίς έχω περάσει, νά πώ τήν αλήθεια, καί τίς έχω βαρεθεί.
ΥΓ. Τό quote πιάνει υπερβολικά πολύ χώρο, χωρίς κανένα νόημα, γι' αυτό κι αποφεύγω νά τό χρησιμοποιώ.
- aiRness
- Platinum Member
Το quote plz χρησιμοποίησετο, κάνει ξέκαθαρο το post σου και πιο εύκολο στην ανάγνωση.
- adreasnaxos
- Walker Survivor
1. Στό Ευρετήριο τών MiniReviews θ' αρχίσω νά χρησιμοποιώ τίς ενδείξεις A,B,C, ανάλογα μέ τά σχόλια ή τήν βαθμολογία πού έχει πάρει ο τίτλος στό σύνολο τών δημοσιεύσεων πού υπάρχουν γι' αυτόν.
Α σημαίνει θετικά ή 3-5/5 ή 5-10/10
C σημαίνει αρνητικά ή 0-2,99/5 ή 0-4,99/10
Β σημαίνει ότι υπάρχουν καί θετικά καί αρνητικά σχόλια.
Μέ τό ίδιο σκεπτικό θά χρησιμοποιούνται καί τρείς από τίς διαθέσιμες εικόνες, σάν ένδειξη γιά τά περιεχόμενα τής καταχώρησης.
Επειδή αυτό μπορεί νά γίνει μόνον από τούς δημιουργούς τών posts, όποιος θέλει μπορεί νά κάνει τό ίδιο στά δικά του.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
adreasnaxos wrote: [...]Στό Ευρετήριο τών MiniReviews θ' αρχίσω νά χρησιμοποιώ τίς ενδείξεις A,B,C, ανάλογα μέ τά σχόλια ή τήν βαθμολογία πού έχει πάρει ο τίτλος στό σύνολο τών δημοσιεύσεων πού υπάρχουν γι' αυτόν.[...]Μέ τό ίδιο σκεπτικό θά χρησιμοποιούνται καί τρείς από τίς διαθέσιμες εικόνες, σάν ένδειξη γιά τά περιεχόμενα τής καταχώρησης.[...]
Παρότι είναι πολύ εξυπηρετικό αυτό που θες να κάνεις, δε νομίζεις πως απαιτεί τη συνεχή παρακολούθηση όλων των posts που γίνονται στα mini reviews για να απεικονίζει την πραγματικότητα? Αν π.χ. ένας τίτλος πήρε δυο θετικά σχόλια στην αρχή και του έβαλες το αντίστοιχο εικονίδιο, αλλά μέσα σε 3-4 μέρες πάρει άλλες δυο αρνητικές... θα πρέπει να αλλάξει το σύμβολο δίπλα στον τίτλο. Κι εντάξει, οι περισσότεροι έχουμε κάνει ελάχιστα posts, από εσένα όμως απαιτεί πολλή και συνεχή δουλειά.
Αντ' αυτού, δε γίνεται να αλλάζει αυτόματα ανάλογα με τους βαθμούς που υπάρχουν μέσα στα Posts? Με ένα mini προγραμματάκι να τρέχει από πίσω? Λέω τώρα... όχι πως ξέρω τι απαιτεί κάτι τέτοιο για να γίνει. Ή να μπορούν ίσως να αλλάζουν περισσότεροι τον τίτλο του εκάστοτε mini review ώστε να μοιράζεται η δουλειά?
- aiRness
- Platinum Member
- adreasnaxos
- Walker Survivor
Οσο γιά τούς άλλους συντάκτες, αναλαμβάνω νά τούς ειδοποιήσω εγώ -- εφόσον έχουν χρησιμοποιήσει εικονίδιο.