Forum Reviews
- Topic Author
- Visitor
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- adreasnaxos
- Walker Survivor
Εσύ μόνο μπορείς νά τό κάνεις, τσέκαρε τό ερωτηματικό αντί τού χεριού.SchOOl_VicTIm wrote: καλή ιδέα εγκρίνω.. αρκει για το Runaway να μπει Β
- adreasnaxos
- Walker Survivor
Atrus wrote: Φίλε Ανδρέα, από αρχαιοτάτων χρόνων διαπιστώθηκε ότι το σύστημα της ομοφωνίας δεν είναι λειτουργικό και προτιμήθηκε αυτό της πλειοψηφίας. Το ότι είμαστε 3 και ο κούκος στο site, μας διευκολύνει να συμφωνούμε ομόφωνα σε κάποια πράγματα, υπό άλλες συνθήκες θα έβλεπες παντού ερωτηματικά = άχρηστο το σύστημα. Γνώμη μου είναι αν θέλετε να το συνεχίσουμε αυτό, να εφαρμόσουμε σύστημα βαθμολογίας - επιλέγοντας βαθμούς σε μια κλίμακα (όπως τις ψηφοφορίες), αλλιώς δεν έχει νόημα.
Πλειοψηφία των 1,2: Thumb Down, Πλειοψηφία των 3:Ερωτηματικό, Πλειοψηφία των 4,5: Thumb Up
Ρίχνω την πρόταση και σταματώ εδώ.
Σίγουρα δέν είναι λειτουργικό γιά νά διαμορφώνεις τά κοινά ενός τόπου, ή δέν ξέρω κι εγώ τί αλλο.Αλλά στήν προκειμένη περίπτωση θάλεγα ότι ισχύει τό αντίθετο.
ΕΝΑ καί βασικότερο. Επειδή η ομοφωνία αποδεικνύει ότι κάτω κι από όποιο πρίσμα (όπως εκφράζεται μέσα από διαφορετικούς ανθρώπους) κι άν δείς τόν τίτλο, αποδεικνύεται καλός. Κι όπως ξέρεις καλά, υπάρχουν κάποια πράγματα (μουσική, κινηματογράφος, βιβλίο) πού η αρχή τής πλειοψηφίας μπορεί νά σημαίνει καί τό αντίθετο απ' αυτό πού επιδιώκεται νά τονιστεί εδώ.
ΔΕΥΤΕΡΟ είναι λειτουργικό γιατί, έχοντας αναλάβει ν' αλλάζω τούς χαρακτηρισμούς, μπορώ νά τό κάνω μιά φορά, άν χρειαστεί. Δηλαδή από κάτω ή πάνω νά πάει στό ερωτηματικό άν προκύψει κάποια διαφορετική άποψη. Τό νά καθόμαστε νά μετράμε καί τά σύν καί τά πλήν επί μονίμου βάσεως είναι λογικά απραγματοποίητο.
ΤΡΙΤΟ τό ερωτηματικό, υποθέτω, κάνει καί πιό ενδιαφέρουσα τήν όλη ιστορία γιατί βάζει τόν άλλον στή διαδικασία τού ψαξίματος.
ΤΕΤΑΡΤΟ καί τέλος, λογικό είναι νά μπεί ερωτηματικό στούς πιό πολλούς τίτλους. Αλλά δέν πιστεύω ότι θά μπεί σέ όλους. Κι αυτό ακριβώς είναι πού θ' αναδείξει καί τήν αξία τους σέ κάποιον πού ψάχνεται γιά ένα καλό παιχνίδι.
- aiRness
- Platinum Member
Whenever I smell asphault, I think of Maureen.
- adreasnaxos
- Walker Survivor
Προφανώς δέν έχεις καταλάβει ότι δέν έχει σημασία τό ποιός τό έκανε πρώτος, αλλά άν όλες οι απόψεις ή τά σχόλια συμπίπτουν. Καί τό Harvester εγώ τό είχα στό A κι όταν εσύ έγραψες τά μά-μού, τό έκανα ερωτηματικό.aiRness wrote: Ωραία όλα αυτά αλλά να βλέπω το Full Throttle με '?' μου κάθεται κάπως, δεν μπορώ να κοιμηθώ, πως το λένε...Το να βάζουμε ερωτηματικό σε ένα τέτοιο adventure (και θα προκύψει και σε άλλα σίγουρα) και ΕΙΝΑΙ λογικό κάποιος να εκφέρει μια πιο αιρετική άποψη και ΕΙΝΑΙ δεκτή, αλλα επειδή ο πρώτος που έκανε το review έβαλε 0 ή 5; E όχι δεν είναι πολύ καλό...Το θέμα είναι τι θα που και τα μέλη παρακάτω. Είπα μέλη; Α ναι! Είμαστε κοινότητα, το ξέχασα...
Καί μήν τρελλαινόμαστε, ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Απλά δείχνει ότι μερικοί έχουν κάποιες αντίθετες απόψεις. Αν αυτό κάνει μερικούς νά μήν μπορούν νά κοιμηθούν, συγγνώμη, αλλά τό θεωρώ χουλιγκανισμό τού χειρίστου είδους. Μπορώ νά δεχτώ ότι ο Θρύλος, ο ΠΑΟ, ο ΠΑΟΚ ή δέν ξέρω ποιός, είναι ιδέα, γιατί δέν τό παίρνω στά σοβαρά, αλλά δέν τό δέχομαι μέ κάτι πού θεωρώ πιό σημαντικό.
Καί γιά νά τελειώνουμε καί γιά νά μήν δημιουργώ κι αυπνίες σέ κανέναν, μπορείτε νά βάλετε ό,τι σήμα θέλετε -- έχετε τήν δυνατότητα -- καί χωρίς τήν δική μου συμμετοχή.
- aiRness
- Platinum Member
Αντρέα...ΔΕΝ χρειάζεται να συμπίπτουν ΟΛΑ τα σχόλια (μην κολλάς και πρόσεχε τι γράφουμε > δες και το Full Throttle post Atrus και το δικό μου), ρίξαμε πρόταση στο τραπέζι, τι χουλιγκανισμός και κολοκύθια τώρα. Διάβαζε με προσοχή τι γράφουμε. Μιλήσαμε για πλειοψηφία (πόσο δημοκρατικό σου φαίνεται αυτό. Δες και το post.
ΥΓ. Εγώ πάντως ακόμα έχω πρόβλημα ύπνου με το Full Throttle. (Αυτό για όσους έχουν διάθεση για κουβέντα και ολίγον χιούμορ
Later,
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
- Ως adventurer που δεν έχει ασχοληθεί με τους άπειρους τίτλους για να έχει ιδία άποψη, και που ως εκ τούτου μου αρέσει να κοιτάω τις κριτικές για να αποφασίσω τι θα πάρω, με εξυπηρετεί πολύ να βλέπω σχόλια συνοδευόμενα από βαθμολογία. Τα σχόλια με βοηθάνε να καταλάβω αν ο τίτλος ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις μου και η βαθμολογία με βοηθάει να καταλάβω πώς ακριβώς οριοθετούνται τα “μου άρεσε αυτό” και “με χάλασε εκείνο”. Οπότε… προτιμώ να υπάρχουν και τα δυο.
- Τα icons καλό είναι να υπάρχουν ώστε να ξεχωρίζουν τα κατά κοινή ομολογία εξαιρετικά ή άθλια παιχνίδια. Αυτό όμως θεωρώ πως θα γινόταν σωστότερο και λιγότερο κουραστικό, αν τα χρησιμοποιούσαμε εκεί όπου συμφωνούν όλοι. Και για να επεξηγήσω: Αν σε κάποιον τίτλο συμφωνήσαμε όλοι (από δυο έως άπειροι αλλά όχι μόνο ένας) πως είναι καλός να μπαίνει thumb up κι αν συμφωνήσαμε όλοι πως είναι προς αποφυγήν να μπαίνει thumb down. Αν πάλι διαφωνούμε ως προς την κατάταξή του καλό θα ήταν να μη μπαίνει τίποτα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έμεναν ελάχιστα icons κι αυτά πραγματικά θα είχαν και μια χι βαρύτητα. Πόσοι είναι άλλωστε πραγματικά οι τίτλοι για τους οποίους συμφωνούμε όλοι? Και μην κοιτάτε τι φαίνεται τώρα στα mini reviews γιατί πολλά έχουν κριθεί από ένα μόνο μέλος. Όλα τα υπόλοιπα (και πιθανότατα και η πλειοψηφία) θα είναι από πολύ καλούς τίτλους (που σε κάποιον όμως δεν άρεσαν) έως απαράδεκτους τίτλους (που σε κάποιον όμως άρεσαν) χωρίς icon, πιθανά ίσως συνοδευόμενα από Α, Β, C στο ευρετήριο ανάλογα με την πλειοψηφία των “κριτών”.
- Είναι βέβαιο πως πάντα κάτι σε κάποιον (πολύ σαφές έτσι? ) δε θα αρέσει έτσι όπως γίνεται. Εμένα π.χ. δε μ’ αρέσει να βλέπω δαχτυλάκια παντού γιατί με μπερδεύουν. Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα ζητήσω από τον Αντρέα ή τον οποιοδήποτε Αντρέα να μη τα βάζει εάν τα προτιμά. Ειδικά αφού κάνει τόση δουλειά ενώ εγώ γράφω όταν κι αν το θυμηθώ (κι αυτό δεν είναι ταβανόπροκα, όντως μιλάω για τον ευατό μου).
- Τέλος, μη ξεχνάμε πως δεν υπάρχει κατευθυντήριος για το πώς πρέπει να είναι τα mini reviews. Είναι ελεύθερα! Όπως θέλουμε γράφουμε, σε ότι κλίμακα θέλουμε βαθμολογούμε, κτλ... στα icons γιατί κολλήσαμε τόσο καλέ?
PS: Airness, μη τον χάνεις τον ύπνο σου τόσο εύκολα γιατί αν αρχίσω να πέρνω σβάρνα τα Myst και να εκφέρω άποψη θα τον χάσετε όλοι τον ύπνο σας σε χρόνο dt! Απόψεις είναι αυτές! Κάποιες... μάς πονάνε τα μάτια!
Nothing happens unless first a dream...
- qrious
- Yahvo
Fallen_Angel wrote:
PS: Airness, μη τον χάνεις τον ύπνο σου τόσο εύκολα γιατί αν αρχίσω να πέρνω σβάρνα τα Myst και να εκφέρω άποψη θα τον χάσετε όλοι τον ύπνο σας σε χρόνο dt! Απόψεις είναι αυτές! Κάποιες... μάς πονάνε τα μάτια!
πολύ θα θελα να ακούσω αυτές τις απόψεις
σε άλλο topic όμως για να μην γίνει χαμός σε αυτό
- aiRness
- Platinum Member
1. Έχω εκφραστεί για αυτο το θέμα τις τελευταίες μέρες 5-6 φορές. Σε καλύπτω πιστεύω.
2. Σε παραπέμπω στο 1.
3. ΔΕΝ είπα να μην τα βάζει, έριξα μαζί με τον Atrus στο Full Throttle minireview πρό-τα-ση. Απλά είναι τα πράγματα, πάντα μιλάω με επιχειρήματα.
4. Έχω γράψει για τα περί ελευθερίας λόγου και σε άρθρο στις 1/1/2004 που ιδρύθηκε το Adventure Advocate. Αν θες στο στέλνω...
PS. Fallen Angel, μην μου το κάνεις αυτό, πως θα συνέλθω μετα . Το θέμα είναι μετά ότι θα σε κυνηγάει ο qrious και δεν θα φταίω για τίποτα. Πρόσεχε γιατί θα σε στείλει στην Tomahna για διακοπές το Πάσχα.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
1 έως 4: Δεν είπα τι είπες ή τι δεν είπες. Απλώς τοποθετήθηκα πάνω στο θέμα. Είπα τι πιστεύω και τι προσωπικά προτιμώ μπας και μέσα από την πλειοψηφία των προτιμήσεων κι απόψεων κατασταλλάζαμε κάπου. (αυτό για να μην παρεξηγούμαστε). Ίσα ίσα που σε μερικά από αυτά που έχεις πει με βρίσκεις σύμφωνη.
PS: Μωρέ θα σας το κάαανω. Στο λαιμό μου έχει κάτσει το Myst να έχει Α. Όσο για τον qrious... εεε! I 'll take my chances! I'm a Myst-hater, τι να κάνουμε?!
Qrious:
Ήμουν σχεδόν σίγουρη πως θα συγχιζόσουν από μια τέτοια δήλωση (πόσο μάλλον από σχετικό review). Δυστυχώς όμως θα κάνω το σχετικό post σε λίγο καιρό κι όχι ακόμη, γιατί θέλω πρώτα να παίξω άλλο ένα τίτλο της σειράς που έφτασε πρόσφατα στα χέρια μου και να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Κράτα όμως τα twisted evil συναισθήματα... θα σου χρειαστούν, γιατί η αρχική άποψη πρωτοδημιουργήθηκε από το Riven! (ωχ!ωχ! μόλις υπέγραψα τη θανατική μου καταδίκη?)
- Atrus
- Spammer
andreasnaxos wrote: Τό νά καθόμαστε νά μετράμε καί τά σύν καί τά πλήν επί μονίμου βάσεως είναι λογικά απραγματοποίητο.
Οκ, συμφωνώ σε αυτό. Εφόσον δεν υπάρχει αυτοματοποιημένος τρόπος να το κάνουμε αυτό, δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να αλλάζει manually το εικονίδιο.
Η λογική σου γενικά έχει τη βάση της : να αναδειχθούν τα διαμάντια και να θαφτούν οι πατάτες. Άσπρο-Μάυρο δηλαδή. Κι αν το ερωτηματικό αντιπροσωπεύει το γκρί,χμμ... δεν είμαι τόσο σίγουρος. Γκρί για μένα είναι (στην περίπτωση μας) ένα adventure πραγματικά διφορούμενο, που μόνο αντίθετες μεταξύ τους απόψες δημιουργεί στους adventurers. Είναι γκρί το Myst? ΝΑΙ ρε γαμώτο, όσο κι αν με πονάει (τρόπος του λέγειν) αυτό. Γκρί δεν μπορεί να είναι ένα adventure που κατά γενική ομολογία είναι καλό, αλλά μια μικρή μερίδα το θεωρεί κακό. Θα μου πεις, πώς γίνεται κάτι τέτοιο πράξη σε ένα σύστημα αξιολόγησης ? Σίγουρα δεν γίνεται όσο το δείγμα γνώμεων είναι περιορισμένο και όταν η μία γνώμη μπορεί να στιγματίσει ένα adventure.
Αν το πάρουμε με τη λογική λοιπόν διαμαντιών-πατατών (και γιατί όχι λέω εγώ?), καλώς έχει το σύστημα. Η χρησιμότητα του όμως εκμηδενίζεται από το μικρό δείγμα - ταυτόχρονα αδικεί πολλά adventures και απομακρύνει τυχόν κάποιους που θα είχαν την όρεξη να ασχοληθούν με αυτά. Τι να πω, μακροπρόθεσμα μπορεί και να δείξει πραγματικά κάποια πράγματα το σύστημα, δεν το νομίζω πάντως.
Πολλά είπα μου φαίνεται,
fallen_angel wrote: I'm a Myst-hater, τι να κάνουμε?!
Fallen Angel, μας έχεις βγάλει από τα ρούχα μας!!! qrious, να φωνάξουμε τον ghen να την αναλάβει ένα χεράκι??
Viva la Revolucion!
- qrious
- Yahvo
Fallen_Angel wrote: I'm a Myst-hater, τι να κάνουμε?!
Όλοι έχουμε ελαττώματα .
Qrious:
Ήμουν σχεδόν σίγουρη πως θα συγχιζόσουν από μια τέτοια δήλωση (πόσο μάλλον από σχετικό review). Δυστυχώς όμως θα κάνω το σχετικό post σε λίγο καιρό κι όχι ακόμη, γιατί θέλω πρώτα να παίξω άλλο ένα τίτλο της σειράς που έφτασε πρόσφατα στα χέρια μου και να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Κράτα όμως τα twisted evil συναισθήματα... θα σου χρειαστούν, γιατί η αρχική άποψη πρωτοδημιουργήθηκε από το Riven! (ωχ!ωχ! μόλις υπέγραψα τη θανατική μου καταδίκη?)
φαντάζομαι το ότι συγχύστηκα το λες για αστείο έτσι;
απλα οταν ερθει η ωρα θα πει ο καθε ενας την γνωμη του και τα επιχειρηματα του (και τοτε θα δεις οτι εχεις αδικο)
άμα ήταν κάθε φορα που έχουμε διαφορετικές απόψεις κάποιος να αποχωρεί (σπόντα) τότε δεν πάμε καθόλου καλά.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Qrious:
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως αστειεύομαι. Ή μάλλον περίπου. Για να το θέσω ορθότερα, το εννοούσα αλλά καλοπροαίρετα. Πώς "συγχιζόμαστε" όλοι από ένα review που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους? Αυτή τη σύγχιση εννοούσα. Την πλεον φυσιολογική. Αυτή που μας κάνει τα γουρλώνουμε τα μάτια και να μονολογούμε πως "Μα, δεν υπάρχει περίπτωση να το διαβάζω αυτό τώρα"!
Με ιντριγκάρεις τώρα να επισπεύσω το post... θα δω πως έχω άδικο? Χα! (μονολεκτικό και πειρεκτικότατο)
- qrious
- Yahvo
κοίτα... δεν σου εγγυάμαι ότι θα το δεις.Fallen_Angel wrote: θα δω πως έχω άδικο? Χα!
αλλα και να μην το δεις πάλι άδικο θα έχεις
- Topic Author
- Visitor
Έχω την εντύπωση τελικά πως ο Airness έχει δίκιο. Αν η πλειοψηφεία λέει κάτι "ίσιο" δεν θα πρέπει να χαλάει την "γενική" του εικόνα κάτι (ή 2 κάτι ) "στραβό". Όλοι γνωρίζουμε ότι το Full Throttle έχει την αποδοχή της πλειοψηφείας των adventurers ανά τον κόσμο, κι ας βρίσκουμε εγώ και ο Αντρέας 2-3 κολλήματα. Επομένως, πρέπει να μπει με thumb up, αφού τα εικονίδια πρέπει να παριστάνουν τη γενικότητα (:ο Νόμπελ λογοτεχνίας?!?!?! ).
Και δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, θα βάλω thumb up και στο Runaway