Πειρατία και "Πειρατία"! Η γνώμη σας; Θεραπεία;! :

More
27 Μάι 2004 22:27 #1670 by Mourgos

Mourgos έγραψε:
Real NC έγραψε:
Αυτό είναι άλλο. Το να αγοράζεις αντίγραφα, ναι, δεν είναι σωστό. Εγώ για παράδειγμα, ποτέ δεν θα έδινα λεφτά για ένα παράνομο αντίγραφο. Μόνο από φίλους και από μέρη που δεν πλήρώνεις

Για πες μου κι εσύ λοιπόν την διαφορά μεταξύ του αγοράζω το αντίγραφο και το αγοράζω.

Δεν κατάλαβα. Ποτέ δεν είπα πως αγοράζω αντίγραφα. Είπα πως τζάμπα τα παίρνω.

Γράψε λάθος,δανείζομαι ήθελα να πω....το πολύ το διάβασμα σε βαράει τελικά κατακούτελα.

Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός
Γιατί όμως ρε γαμώτο, να είμαι ο μόνος που το βλέπει;

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
27 Μάι 2004 22:52 #1672 by Real NC

Mourgos wrote: Γράψε λάθος,δανείζομαι ήθελα να πω....το πολύ το διάβασμα σε βαράει τελικά κατακούτελα.

(Τώρα με τις πανελλήνιες, καταλαβαίνω πως είναι... :?)

Η διαφορά είναι απλή. Αγοράζοντας ένα αντίγραφο, αφήνω τον τυπά που το πουλάει να με δουλεύει. Γιατί δούλεμα είναι να πληρώνεις 5 Ευρώ για κάτι που κοστίζει 30 λεπτά. Και εκτός αυτού, υποστιρήζεις έτσι την "πειρατία". Νομίζω πως το πρόβλημα των εταιριών δεν είμαι εγώ που δίνω CD σε φίλους, αλλά αυτοί που πουλάνε πειρατικά με το τσουβάλι.

Sig? We don't need no stinking sig!
members.lycos.co.uk/realnc qtads.sf.net

More
07 Ιουν 2004 02:43 #1794 by Nuclear
Απλά να πώ οτι συμφωνώ απολύτως με αυτό που είπε ο RealNC, ο όρος πειρατεία ειναι καθαρά παιδί της φαντασίας των εταιριών που θέλουν να διαφυλάξουν τα οφέλη τους εις βάρος μας.
Το να μοιράζεσε οτιδήποτε δέν το θεωρώ σε καμία περίπτωση ανήθικο και όσο για τους νόμους που γίνοντε για να εξηπηρετούν τα συμφέρωντα αυτών που εποφελούντε εις βάρος μας, να τους βάλουν εκεί που ξέρουν.

Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker

• Mortal
  • Mortal's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
07 Ιουν 2004 04:27 #1795 by Mortal
Εντάξει ο όρος πειρατία, όλοι μας δεχόμαστε πως είναι λάθος, αλλά ο όρος πνευματική ιδιοκτησία πιστεύω πως έχει κάποια αξία.

Αν η εταιρεία (δεν μιλάω για ραλάκια, και τα engine based games που έχουν fixed χρόνους ανάπτυξης και πουλιούνται σε όλες τις πλατφόρμες απο τα μεγάλα ονόματα EA και συναφή με μηδενική υποστήριξη τελικού καταναλωτή) όμως έχει κάνει μια α' επένδυση, κοινως για τρια χρονια ανάπτυξης έχει πληρωσει κάποια χρήματα σε γραφίστες, μουσικούς, προγραμματιστές, σεναριογράφους, ηθοποιούς, μεταφραστές, κ.λ.π. (μισθούς και ασφαλιστικά ταμεία), συν τα κόστη ανάπτυξης (οι λογαριασμοί υπηρεσιών, προγραμμάτων, οργανισμών κοινής όφελείας, έδρας), συν το μικρό/μέσο κόστος για την τελική παραγωγή), αυτα τα χρήματα τουλάχιστον δεν πρέπει να επιστρέψουν στην εταιρεία με κάποιο ικανοποιητικό κέρδος; Αν πει ο ένας όχι θα το πάρω cλopy και ο άλλος το δανείσει σε πέντε-δέκα φίλους, τότε έκλεισε, παιδιά η εταιρεία, η τουλάχιστον ο publisher θα διαλύσει την ομάδα. Και αν είναι εταιρεία των 5 οικονομολόγων και του ενος προγραμματιστή καλώς να κλείσει και να μην ξαναφανεί, αλλά αν είναι δουλειά ανθρώπων που το κάνουν γιατί θέλουν τα χρήματα για να ζήσουν και στην συνέχεια αν έχουν κάποιο κέρδος να επενδύσουν και για κάτι καλύτερο μετά;

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

More
07 Ιουν 2004 09:50 #1796 by Mourgos
Γιατί εμείς δεν θέλουμε τα χρήματα για να ζήσουμε;Εγώ είμαι Λάτσης,εσύ γιος του Βαρδινογιάννη και οι υπόλοιποι νόθα του Ωνάση;Αυτά που γράφω για τα κέρδη είναι ρεαλιστικοί αριθμοί,και θα μπορούσα να μην τους δεχτώ ως ρεαλιστικούς μόνο στην περίπτωση πολύ μικρών εταιριών,που μόλις ανοίγουν,σε οικονομικά(γενικώς) ασύμφορες χώρες...στην Ελλάδα( ή στην Ουγκάντα δηλαδή) που τα CD έρχονται εισαγόμενα και τα ξαναεξάγουμε και πληρώνουν ένα κάρω φόρους ,οπότε και πάλι πες δεκαπλασιάζονται τα έξοδα.Μόνο εγώ είμαι που ακόμα βλέπω τεράστια διαφορά κόστους κέρδους ανά προϊόν;.Αν τα πράγματα ήταν τόσο δύσκολα για τις επιχειρήσεις παιχνιδιών ,δεν θα είχαμε adventure που βγαίνουν μόνο στα ρωσικά πχ ,ή βγαίνουν σε 5 χώρες τις Ευρώπης όλες κι όλες,και παρόλα αυτά να βγάζουν κέρδος.Μία μείωση των τιμών στα επίπεδα των πειρατικών μόνο εκείνους θα βοηθούσε ,με εξάλειψη της πειρατίας ,και κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων και των κερδών.
Εδώ μία παρένθεση να σημειώσω πως θεωρώ σχεδόν αστεία την καινούρια άποψη (μάλλον πιπίλα θα το έλεγα) που προωθούν οι εταιρίες και έχει πείσει κόσμο και κοσμάκη.Ποιος σας είπε λοιπόν αγαπητά μου παιδιά οτί μία μεγάλη επένδυση φέρνει και ποιότητα;Έχετε την εντύπωση οτί βάζουν τα λεφτέ σε μία μηχανή που παράγει ποιότητα και όσο περισσότερα τόσο καλύτερα;Όχι,η εταιρία ούτως ή άλλως τους ίδιους προγραμματιστές/γραφίστες/σεναριογράφους/οικονομολόγους θα προσλάβει.Όσο και να τους πληρώσεις το ίδιο θα αποδώσουν,άντε το πολύ να εξάσφαλίσουν κανένα μεγάλο όνομα να το βάλουν για διαφήμιση στο κουτί...Δεν είναι τα πολλά λεφτά που σας φέρνουν ποιότητα κυρίες και κύριοι,αλλά πολύ απλά το ταλέντο των προσλαμβανόμενων εργαζομένων και η νομοτελειακή ανάπτυξη της τεχνολογίας.Άλλωστε οι καλύτερες ,πιο πετυχημένες και πρωτοποριακές ιδέες(και κερδοφόρες) σε αυτήν την βιομηχανία έχουν γίνει με μηδενικούς προϋπολογισμούς.
Άσε που εσύ και οι 5-10 φίλοι μπορεί(σχεδόν σίγουρα) να μην αγοράζατε το αυθεντικό ,κι ας μην είχατε τις αντιγραφές.Δεν θα δίνατε και 30-50 ευρώ για να παίξετε το κάθε χαζό παιχνίδι που αλλιώς μπορεί να έπεφτε τυχαία στα χέρια σας.
Κι όσο για το ποιες επιχειρήσεις πρέπει να κλείσουν,εγώ δεν εξετάζω κίνητρα ,σκοπούς ,ποιος είναι καλός ή όχι αφενός μεν γιατί δεν με νοιάζει και αφετέρου γιατί εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να τα ξέρω όλα αυτά.Εγώ εξετάζω το προϊόν που πουλάνε.Ζούμε σε μία ελεύθερη(; ) οικονομία ισχύει αυτό που οι οικονομολόγοι ονομάζουν δημιουργική καταστροφή(οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων,3η λυκείου).Η εταιρία με το καλύτερο προϊόν επιβιώνει και επεκτείνεται.Και υπόψιν οτί στη έννοια προϊόν συμπεριλαμβάνεται άρρητα και η τιμή του.
Και τέλος να πω και κάτι που σε μερικούς ίσως να φαντάζει υπερβολικό.Ανακαλύψαμε για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία τον καρκίνο που μπορεί να (και θα) καταστρέψει τελικά τις ανήθικες γεννετίσιες ταξικές ανισότητες ,και θέλουν να μας πείσουν οτί πρέπει να βρούμε θεραπεία;Είμαστε στην εποχή της πληροφορίας και η πληροφορία είναι πλούτος,δεν θα μας την στερήσουν επειδή δεν την αντέχουμε οικονομικά.Έτσι απλά.Εσείς μπορεί να με θεωρήσετε υπερβολικό .Εγώ θέλω να πιστεύω πως είμαι απλώς οραματιστής ...Γιατί ακούω ήδη τις καρέκλες τους να τρίζουν και μπορώ να δω τις απελπισμένες τους προσπάθειες να σταματήσουν ολόκληρο τον κόσμο.

Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός

More
07 Ιουν 2004 09:57 #1797 by Mourgos

Γιατί δούλεμα είναι να πληρώνεις 5 Ευρώ για κάτι που κοστίζει 30 λεπτά

Το κρατάω αυτό.

Νομίζω πως το πρόβλημα των εταιριών δεν είμαι εγώ που δίνω CD σε φίλους, αλλά αυτοί που πουλάνε πειρατικά με το τσουβάλι.

Το CD που δίνεις και παίρνεις από φίλους προέρχεται κατά κανόνα από πειρατικό.Η μόνη διαφορά είναι πως αν το πειρατικό το αντέγραψες ν φορές ,ο πειρατής πληρώθηκε 5ευρώ κι όχι (5+ν)ευρώ αν όλοι το είχατε αγοράσει από αυτόν.Η εταιρία την ίδια ζημιά ή όχι έχει από όπου και να το προμηθεύτικες.

Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός

More
07 Ιουν 2004 15:47 #1799 by panagios
Αφου λοιπον μας ανελυσες εκτενως το τι ειναι πειρατια και το ποσο κακοι ειμαστε, δεν μας προτινεις και μια λυση;

More
07 Ιουν 2004 19:15 #1800 by Mourgos
Προφανώς δεν με κατάλαβες,εκτός αν είσαι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑ και δεν το κατάλαβα.

Και απαντώ με ερώτηση :να προτείνω λύση σε ποιο πόβλημα;Αν εννοείς πως θα καταπολεμηθεί η "πειρατία" -το οποίο είναι πρόβλημα για κάποιους και λύση για τους άλλους-θα το πω άλλη μια φορά.Ας ρίξουν οι εταιρίες τις τιμές στα επίπεδα των αντιγραμμένων.Ούτε θα πτωχεύσουν ούτε θα κλείσουν ,αντιθέτως θα αυξήσουν τα κέρδη τους.Απλώς αντί να έχουν απόδοση 5000-10000% ανά παιχνίδι,θα έχουν 2000%.Δε νομίζω να είναι κι άσχημα.Αλλά ,όχι αυτό δεν γίνεται...

Α και προσφάτως έμαθα σε άλλο φόρουμ οτί η Microsoft πήρε πατέντα για το double-click.Ελπίζω όλοι οι νομοταγείς πολίτες ,χρήστες του Linux να εκτιμήσουν τον κόπο της να το σκεφτεί ,και τα κέρδη που θα χάσει αν το χρησιμοποιούν άλλα λειτουργικά παρανόμως.

Είμαι ωραίος
Τι ωραίος ,πανέμορφος
Τι πανέμορφος ,καλλονός

More
07 Ιουν 2004 23:24 #1801 by AgHarTa
Agorazw peiratika cd kai katebazw kai apo to internet peiratika ta paixnidia pou paizw. De niw8w enoxi gi ayto apo kamia pleyra. Me ta lefta ploutizoun oi polie8nikes kai oxi oi dimiourgoi. O dimiougros 8a dimiourgisei aristourgima giati exei talento kai oxi gia ta lefta opws mas exei dixei i istoria me kallitexnes pou pe8anan sti psa8a telika kai ta aristourgimata tous ta ekmetaleyontai pali polie8nikes. Kai de pisteyw pws to mono esodo apo aytes tis etairies einai ta 30 euro pou 8a dwsw gia to diskaki.
Gia akribos ideologikous logous loipon den plirwnw tis polie8nikes wste na kleisoun oles kai epitelous na mporesw na plirwsw ayton pou axizei pragmatika ton dimiourgo.

Reality Is Just An Opinion

More
08 Ιουν 2004 00:50 #1808 by Real NC

Ο Mourgos wrote:

Γιατί δούλεμα είναι να πληρώνεις 5 Ευρώ για κάτι που κοστίζει 30 λεπτά

Το κρατάω αυτό.

Πρόσεχε μη σου φύγει. :wink:

Νομίζω πως το πρόβλημα των εταιριών δεν είμαι εγώ που δίνω CD σε φίλους, αλλά αυτοί που πουλάνε πειρατικά με το τσουβάλι.

Το CD που δίνεις και παίρνεις από φίλους προέρχεται κατά κανόνα από πειρατικό.Η μόνη διαφορά είναι πως αν το πειρατικό το αντέγραψες ν φορές ,ο πειρατής πληρώθηκε 5ευρώ κι όχι (5+ν)ευρώ αν όλοι το είχατε αγοράσει από αυτόν.Η εταιρία την ίδια ζημιά ή όχι έχει από όπου και να το προμηθεύτικες.

Δηλαδή να αρνηθώ στο φίλο μου, ή αυτός σε μένα, να δανείσω το παιχνίδι για να μην ζημιωθεί η εταιρία; Δε σφάξαμε. Αγοράζω αυθεντικά όσο σηκώνει η τσέπη μου. Το δικό μου συμφέρον το βάζω πάνω από αυτό της εταιρίας.

More
08 Ιουν 2004 00:57 #1809 by Real NC

Mourgos wrote: Α και προσφάτως έμαθα σε άλλο φόρουμ οτί η Microsoft πήρε πατέντα για το double-click.Ελπίζω όλοι οι νομοταγείς πολίτες ,χρήστες του Linux να εκτιμήσουν τον κόπο της να το σκεφτεί ,και τα κέρδη που θα χάσει αν το χρησιμοποιούν άλλα λειτουργικά παρανόμως.

LOL. :lol:

Μάλλον μπούρδες έγραφε το forum. Αν είναι όμως αλήθεια, είναι πολύ εύκολο να αποδείξει κάποιος πως το double-click(TM) δεν είναι εφεύρεση της Microsoft(BS), αλλά την ιδέα την είχαν πρώτοι οι σχεδιαστές στα εργαστήρια Xerox-PARC κάπου στις αρχές του 80 (αν δεν κάνω λάθος). Οπότε, η πατέντα του double-click(TM) μάλλον άχρηστη τους είναι.

More
08 Ιουν 2004 01:03 #1810 by Real NC

Ο Mortal wrote: Αν πει ο ένας όχι θα το πάρω cλopy και ο άλλος το δανείσει σε πέντε-δέκα φίλους, τότε έκλεισε, παιδιά η εταιρεία, η τουλάχιστον ο publisher θα διαλύσει την ομάδα. Και αν είναι εταιρεία των 5 οικονομολόγων και του ενος προγραμματιστή καλώς να κλείσει και να μην ξαναφανεί, αλλά αν είναι δουλειά ανθρώπων που το κάνουν γιατί θέλουν τα χρήματα για να ζήσουν και στην συνέχεια αν έχουν κάποιο κέρδος να επενδύσουν και για κάτι καλύτερο μετά;

Οπότε τίθεται θέμα υποστήριξης στις μικρές εταιρίες; Μάλλον θα συμφωνήσω εδώ. Αν κλείσουν τα μικρά labels, τέρμα τα adventures. Καλό θα ήταν τα (λιγοστά) λεφτά μας να τα δώσουμε για τέτοια παιχνίδια, και όχι για το FIFA 2009.

More
08 Ιουν 2004 01:42 #1811 by Atrus
Τα πάντα είναι θέμα νοοτροπίας αγοραστή. Πιστεύω ότι αν αγαπάς πραγματικά π.χ. τα adventures θα τα αγοράζεις αυθεντικά έστω κι αν χρειαστεί ενδεχομένως να περιμένεις να πέσουν οι τιμές κλπ.Αντίστοιχα αν αγαπάς πολύ ένα συγκρότημα ή έναν καλλιτέχνη θα αγοράζεις αυθεντικά τα cd τους γιατί όπως και να έχει ξέρεις ότι είναι ξεχωριστό να έχεις το αυθεντικό προϊόν. Διαφορετικά, συμβιβάζεσαι και με κάτι υποδεέστερο και δεν έχεις πρόβλημα.

(Γεια σου αθάνατε Real NC! Για να πεις κάτι πρέπει πάντα να κάνεις τουλάχιστον 2-3 κολλητές δημοσιεύσεις! Άστο, όσο και να τρέχουμε μας έχει φάει ο Mortal! :lol: )

Viva la Revolucion!

• Mortal
  • Mortal's Avatar Topic Author
  • Adventure's Advocate
  • Adventure's Advocate
More
08 Ιουν 2004 03:27 #1812 by Mortal
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα, και με αυτό το σκεπτικό έγραψα και μερικά απο τα προαναφερθέντα. Ωστόσο υπάρχει και η αντιμετώπιση του να δανείστεις αυτό το παιχνίδι να το παίξεις, αλλά πάλι και αυτό είναι άλλο θέμα, και έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του καθενός μας.

Πάντως αν είναι καλό θα αγοραστεί κάποια στιγμή, ή σε κάποιο μακρινό μέλλον θα υπάρξει σε σε abandonware εκδοση, και με τις τότε τρελλές γραμμές, και τους emulators θα τα παίξουμε όλα! Γιατί αγχώνεστε; :lol:

( :lol: Χεχε! Ωστόσο με έχεις δει να γράφω "σεντόνια" αυτήν την περίοδο;! :P Τουλάχιστον, τώρα που θα μαζευτείτε πολλοί και θα με καλύπτετε σε απόψεις θα ξεκουραστώ και εγώ σαν άνθρωπος! 8) )

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

More
08 Ιουν 2004 14:35 #1813 by panagios
Οποτε, μεχρι να γινει δεκτη η προταση του μουργου και να πεσουν οι τιμες (ελπιζω να μας διαβαζουν οι μεγαλες εκδοτριες εταιρειες) εγω μπορω να συνεχισω να ενισχυω τους πειρατες που μας πουλανε "φτηνο πραμα" ;

:P