Πειρατία και "Πειρατία"! Η γνώμη σας; Θεραπεία;! :
- Elessar
- Team
Τι εξοδα εχει; Τον εξοπλισμο και μια συνδρομη σε "εταιρια" που του παρεχει ΟΤΙ κυκλοφορησει. Το αδειο δισκακι αντε να το παιρνει 10 λεπτα.
Τωρα, αν πουλαει το cd 4€... καντε τον υπολογισμο.
Ασυληπτα κέρδη!!!!
Το θεμα ειναι πως, απο οτι εχω παρατηρησει μετα απο 1-2 χρονια απο την κυκλοφορια οποιουδήποτε παιχνιδιού, αυτο κυκλοφορει σε budget εκδοση σε ειδικη, μειωμενη τιμη.
Ποσες απο αυτες τις εκδοσεις εχουμε δει στην Ελλαδα;
Επιπλεον, ειναι λογικο να πληρωνουμε ενα καινουργιο παιχνιδι 45-50 €, ακριβως οσο πληρωνει (και πολλες φορες φθηνοτερα) και ο Γερμανος, στην χωρα του οποιου ομως ο κατωτατος μισθος ειναι 1200-1500 €;
Θα μου πειτε παρηγγειλε απο εξωτερικο... Ελα ομως που αυτο μου την δινει. Υποτιθεται οτι ειμαστε ενεργο και ισοτιμο μελος της Ε.Ε, πραγμα το οποιο σημαινει - μεταξυ και πολλων αλλων βεβαια - οτι τα καταναλωτικα αγαθα διακινουνται στην ευρωζωνη σε περιπου ιδια τιμη χωρις φορους και δασμους.
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- aiRness
- Platinum Member
Whenever I smell asphault, I think of Maureen.
- Elessar
- Team
Πως ειναι δυνατον να εχουμε τα ακριβοτερα προϊοντα και χαμηλοτερους μισθους;
Μαλλον δεν εχουμε κανει ομαλη μεταβαση σε καπιταλιστικη φιλευθερη δημοκρατια - πως να κανουμε αν δεν εχουμε δευτερογενη τομεα δηλ. βιομηχανια;
Αλλα μαλλον το παω μακρια...
Πισω στο θεμα μας, λεω αντι οι εισαγωγεις να αναθεματιζουν την πειρατια καλα θα κανουν να μειωσουν τις τιμες ή εστω να φερνουν τις Low-budget εκδοσεις.
Πραγματικα, 50€ για ενα παιχνιδι ειναι εξωφρενικη τιμη. Αγοραζω τουλαχιστον 3 cds ή 5 σε προσφορά με αυτα τα λεφτα!
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- Real NC
- Banned
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αγοράζω τίποτα από αυτούς. Σε πιάνουν κορόιδο.Ο Elessar wrote: Παντως, πλακα - πλακα φανταστειτε τι κερδος βγαζει ενας πειρατης!
Τι εξοδα εχει; Τον εξοπλισμο και μια συνδρομη σε "εταιρια" που του παρεχει ΟΤΙ κυκλοφορησει. Το αδειο δισκακι αντε να το παιρνει 10 λεπτα.
Έχω δει αρκετές. Αλλά από αυτά οι εταιρείες δεν βγάζουν και πολλά. Αν το παιχνίδι δεν πουλήσει στην πρώτη έκδοση, θεωρείται αποτυχία, όσο και να πουλήσει η budget.Το θεμα ειναι πως, απο οτι εχω παρατηρησει μετα απο 1-2 χρονια απο την κυκλοφορια οποιουδήποτε παιχνιδιού, αυτο κυκλοφορει σε budget εκδοση σε ειδικη, μειωμενη τιμη.
Ποσες απο αυτες τις εκδοσεις εχουμε δει στην Ελλαδα;
Ακριβώς. Όταν εγώ έχω εισόδημα 800€ το μήνα, με τι λεφτά να αγοράσω τίτλους; Όταν δούλευα Γερμανία, είχα 1100€ εισόδημα, και η ζωή ήταν φτηνότερη. Ήμουν πιο άνετος. Τώρα δυο-τρεις τίτλους το εξάμηνο μπορώ να αγοράσω. Τα άλλα τα αντιγράφω από φίλους και video-club. (Καλό αυτό το φρούτο με τα video-club εδώ στην Ελλάδα. Νοικιάζεις ένα παιχνίδι με 2€, ασχέτως πόσα CD, και το γράφεις στο σπίτι. Στη Γερμανία δεν είχαμε τέτοια... )Επιπλεον, ειναι λογικο να πληρωνουμε ενα καινουργιο παιχνιδι 45-50 €, ακριβως οσο πληρωνει (και πολλες φορες φθηνοτερα) και ο Γερμανος, στην χωρα του οποιου ομως ο κατωτατος μισθος ειναι 1200-1500 €;
Sig? We don't need no stinking sig!
members.lycos.co.uk/realnc qtads.sf.net
- aiRness
- Platinum Member
Whenever I smell asphault, I think of Maureen.
- panagios
- Banned
Ελληνικοτατη λυση αυτη.
- neo83_gr
- Schattenjäger
για πειτε μου που να βρω riven DVD,black dahlia, blade runner,odsidian και αλλα που ψαχνω?
- Stknightmare
- Moderator
[url:1ivrqgyu]http://dtps.unipi.gr/users/knightmare[/url:1ivrqgyu]
"Don't be afraid of the dark,fear only what moves inside"
- lia
- Elite Member
Πάντως σχετικά με το θέμα του δανεισμού (αυθεντικών ή μη) παιχνιδιών, αν κάποιος μου ζητούσε να του δανείσω ένα παιχνίδι, η αλήθεια είναι ότι δε θα του το δάνειζα... Θα του το 'γραφα εκείνη τη στιγμη...
- maladroid
- Templar Hunter
Προσωπικά δεν έχω αγοράσει ποτέ στη ζωή μου πειρατικό παιχνίδι παρά μόνο ένα χρησιμοποιημένο CD με τα πρώτα δύο Monkey Islands από ένα συμαθητή στο Λύκειο. Μπορεί να είμαι αφελής, μορεί και ρομαντικός πάντως θέλω να πιστεύω ότι όταν αγοράζω ένα αυθεντικό παιχνίδι ενισχύω έχτω και ελάχιστα τους πραγματικούς δημιουργούς κι όχι μόνο την εταιρεία που το εκδίδει. Υπάρχει εδώ το θέμα που λένε πολλοί με τα παιχνίδια που αποδεικνύονται "μούφες". Το 90+/% ποσοστό των παιχνιδιών που αγοράζω/παίζω είναι adventures. Δεν έχω καμιά καούρα να δοκιμάζω 4 παιχνίδια κάθε μήνα και για κάθε αγορά προσπαθώ να ελαχιστοποιήσω όσο γίνεται την πιθανότητα της "δυσάρεστης έκπληξης" λαμβάνοντας όσο περισσότερες πληροφορίες μπορώ για το παιχνίδι.
Εξακολουθώ μετά από 8 περίπου συναπτά έτη να διαβάζω PC Master και τα reviews του Τσουρινάκη παρόλο που τα γούστα μας δεν πολυταιριάζουν αλλά επ' ουδενί δεν αγοράζω όλα τα παιχνίδια που προτείνει (ο αριθμός των οποίων συνήθως συμπίπτει με αυτών που παρουσιάζει). Μπορεί να μην αποκτώ πλήρη εικόνα για την αξία του παιχνιδιού αλλά αποκτώ για το περιεχόμενο κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Μετά ακολουθεί ανάγνωση reviews από το Ιντερνετ και γενικά κάθε πιθανή βολιδοσκόπηση του παιχνιδιού που με ενδιαφέρει.
Επίσης εξαιρετικά σπάνια αγοράζω παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα (μέσα στους προηγούμενους 4-5 μήνες) και συνήθως περιμένω να πέσει η τιμή τους ή να μαζέψω τα απαιτούμενα χρήματα. Κάτι που τισ περισσότερες φορές δεν αργεί μια και δεν αγοράζω για παράδειγμα μουσικά CDs (σχεδόν καθόλου) οπότε όλες μου οι οικονομίες επενδύονται σε παιχνίδια. Φυσικά πολύ συχνά παίζω games που κυκλοφόρησνα πριν 1.5-2 χρόνια αλλά αυτό δε με απασχολεί καθόλου.
Με την τακτική αυτή απειροελάχιστες φορές έχω πέσει έξω και έκλαψα τα λεφτά που έδωσα για κάποιο game.
ΥΓ: Για το ζήτητμα του δανεισμού ο Real NC με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Δανείζω και δενείζομαι ασύστολα τα παιχνίδια μου όχι μόνο γιατί πιστεύω ότι η φιλία είναι ιερό πράμα αλλά και για τον εξής απλό λόγο: όταν ένα παιχνίδι με έχει ενθουσιάσει θέλω να το μοιραστώ με όσο περσσότερο κόσμο γίνεται για να μπορώ να συζητήσω μαζί τους την εμπειρία αλλά και να τους δώσω την ευκαιρία να τη ζήσουν. Δεν είναι λίγεσ οι φορές που "πρήζω" φίλους ή την αδερφή μου για να τους δανείσω κάποιο game (πιο πρόσφατο παράδειγμα το Beyond Good and Evil. Έχει καταντήσει αηδία η προπαγάνδα που του κάνω όπου βρεθώ κι όπου σταθώ αλλά είναι απλά καταπληκτικό )
No good deed goes unpunished