Heavy Rain

More
19 Αυγ 2009 19:47 #25679 by qrious
Replied by qrious on topic Heavy Rain
Ρε παιδιά μην τα μπερδεύετε το Dreamfall ηταν κανονικότατο adventure.
Απλά, παιχνίδι που δεν έχει γρίφους δεν λέγεται adventure είναι ΤΟΣΟ απλό.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
19 Αυγ 2009 20:31 #25681 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Heavy Rain
Aααχ, με παιδεύετε!! Κι οι τρεις υπέρ της μεταφοράς είστε?! :evil:

Πρώτα απ' όλα, κατ' εμέ η μεταφορά του thread στην ενότητα "Αdventure MH related" μειώνει σημαντικά τον τίτλο από την στιγμή που βρισκόμαστε σε adventuro-site!! Αφενός επειδή πολύ απλά αρκετοί δε θα το διαβάσουν καν μιας και δεν ασχολούνται με τη συγκεκριμένη (μη-adventure) κατηγορία κι αφετέρου επειδή είναι adventure related κι εμείς το κατατάσσουμε στην αντίθετη κατηγορία!! Δεν έχουμε υποκατηγορίες puzzle-adventures / action-adventures / text-adventures / whatever-adventures / κ.λπ. για να δικαιολογείται αλλαγή ενότητας για ένα επερχόμενο παιχνίδι που είναι ξαναλέω adventure related αν μη τι άλλο!! Οπότε ναι, θεωρώ πως μειώνεται ο τίτλος. Και μάλιστα από μια κοινότητα που υποτίθεται πως δεν είναι "κολλημένη" όπως την κατηγορούν συχνά οι "αλλόφρονες". Ως adventuro-site καλύπτουμε ΟΛΑ τα adventures, ακόμη και τα υβριδικά!! (όπως κάνουμε άλλωστε με άλλα είδη που μας είναι απλώς πιο οικεία, βλέπε Safecracker... ;))

Επίσης, οι δημιουργοί πολύ έξυπνα φτιάχνουν μια νέα κατηγορία για να εντάξουν τα παιχνίδια τους (το ίδιο είχαν κάνει και με το Fahrenheit αρχικά). Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο αυξάνουν το κοινό στο οποίο απευθύνονται, αλλά προκαλούν και ντόρο γύρω από τα game τους. Είναι ένας action-άς κι αν άκουγε adventure δε θα το έπαιρνε ή είναι ένας adventur-άς κι αν άκουγε action δε θα το έπαιρνε? Τώρα ασχολούνται και οι δύο ομάδες με το game χωρίς να το "αποκηρύσσουν" λόγω ταμπέλας και μόνο. Πανέξυπνη κίνηση if you ask me.

Όσο για το τι είναι adventure και τι όχι, δε νομίζω πως θέλει κανείς μας να ξεκινήσουμε πάλι αυτήν τη συζήτηση. Το Fahrenheit είχε 2-3 γρίφους, είναι adventure? Όλα τα Silent Hills είχαν γρίφους, ήταν adventures? Ή μήπως το Dreamfall είχε τόσους παραπάνω γρίφους ώστε να το κατατάσσουμε στα adventures? Πόσοι γρίφοι είναι αρκετοί? Και πότε παραείναι πολλοί και μιλάμε για puzzle game? Άκρη δε βγάζουμε, πάλι τα ίδια θα αρχίσουμε να αναμασάμε... MERCY!! :P

ΥΓ: Ανεξαρτήτως όλων αυτών, αν πράγματι όλοι σας θεωρείτε πως πρέπει να είναι στην κατηγορία των adventure MH related, τι να πω... ενίσταμαι (για να μην ξεχνιώμαστε, :lol: :lol:), αλλά πάω πάσο στην πλειοψηφία.

Nothing happens unless first a dream...

More
20 Αυγ 2009 00:45 #25682 by woody
Replied by woody on topic Heavy Rain
Γεια σας παιδια! Γύρισα από διακοπές και μόλις τσέκαρα το site.

Mα γιατι μου το κάνετε αυτο?H fallen angel εξαιρειται.
Το Heavy rain δεν ειναι adventure???
Μα γιατί να εχουμε παρωπίδες για το τι ειναι adventure και τι δεν ειναι? Τα εχουμε ξαναπει αυτα αλλα ειναι πολυ αδικο νομιζω να κρίνουμε ενα παιχνιδι με τοσο στενα κριτηρια. Ενα σωρό παιχνίδια ρέπλικες που βγαινουν με το κιλο τα ονομαζουμε adventures επειδη πατανε σε μια ετοιμη συνταγή χιλιοδοκιμασμενη και οταν βγει ενα παιχνιδι που προχωραει και προεκτεινει το genre να το αποκλειουμε απο την οικογενεια των adventures?
Πρωτα απολα ας βγει το παιχνιδι, να το δουμε και μετα θα εχουμε μια ολοκληρωμενη αποψη. Αλλα και interactive movie να το πειτε δεν το μειωνετε καθολου. Για μενα διαθετει περισσοτερο immersion ενα παιχνιδι τετοιου ειδους απο ενα adventure-ετοιμη συνταγη με υποτυπωδη ιστορια και ενδιαμεσα ασχετους και περα απο τη λογικη γριφους (βλέπε dracula origin, sherlock holmes, tunguska κτλ)
Σε ολα τα μεγαλα σοβαρα adventure sites υπαρχει και ειναι και απο τα πιο αναμενομενα μαλιστα.

Τωρα θα σας πω με δυο λογια τι επαιξα προσφατα επειδη εχω παρα πολυ καιρο να μπω:
Secret files 2 - μετριοτατο
still life 2 - μετριο προς καλο
diabolik- Σιγουρα δεν το λες πολυ καλο αλλα για καποιο λογο με τραβηξε πολυ. Μου αρεσε. Χωρις να εχει τελεια γραφικα ειχε πολυ ωραια αισθητικη, πολυ ρεαλιστικη ιστορια και γριφους, και μια βαθεια φωνη του Diabolik χωρις υπερβολη απο τις καλυτερες που εχς ακουσει ποτε σε videogame. Α και υπέροχη μουσικη!!
sherlock holmes vs Jack the ripper - Ηταν η τελευταια ευκαιρια που εδωσα σε αυτη την εταιρια. Ειναι απαραδεκτοι. Το ειχα ξαναπει αλλα ειπα να το δοκιμασω. Το παρατησα μετα απο μια ωρα. Το μονο που μου αρεσε ηταν η first person περιηγηση..
Broken sword - the directors cut (DS)- Πααρα πολυ καλο. Συλλεκτικο για οποιον εχει DS πιστευω.

More
20 Αυγ 2009 00:50 #25683 by woody
Replied by woody on topic Heavy Rain
ΑΑχ και μολις ειδα το καινουριο trailer!!! Επληκτικό!! Το θέλω σαν κολασμενος.

More
17 Ιαν 2010 01:34 #26341 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Heavy Rain
Ήγγικεν η ώρα!! :) :)

Ούτε δύο μήνες δεν έμειναν για την κυκλοφορία του πολυαναναμενόμενου Heavy Rain της ξεχωριστής Quantic Dream. H Sony ανακοίνωσε πρόσφατα πως το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει για PS3 (αποκλειστικά, όπως είχαν πει εξ αρχής άλλωστε) στις 23 Φεβρουαρίου στην Αμερική και στις 24 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη.

Επί τη ευκαιρία, μια συμβουλή/παρότρυνση: αν δεν έχετε αγοράσει PS3, φροντίστε να βρείτε ποιος γνωστός σας αγόρασε κι επισκεφθείτε τον πηγαίνοντας του δωράκι το Heavy Rain. Από όλα όσα έχω δει/ακούσει/κ.λπ. μέχρι στιγμής για το εν λόγω παιχνίδι, θεωρώ πλέον βέβαιο πως η κονσόλα της Sony θα μας προσφέρει μια υπέροχη διαδραστική εμπειρία (δε με απασχολεί αν θα τη βαφτίσουμε adventure ή όχι) που θα μας μείνει αξέχαστη!! ;)

More
17 Ιαν 2010 17:32 #26362 by woody
Ξέρω οτι απευθύνομαι σε φανατικά "pcόνια" :) αλλα δεν μπορω να κρατησω τον ενθουσιασμο μου για την επερχομενη κυκλοφορια του Heavy Rain στις 26 Φεβρουαριου!! Επιτελους έφτασε η ώρα!!! Πλέον έχουν κυκλοφορησει αρκετα videos με τελευταίο το ιαπωνικο trailer:
και εχει ανεβει το official site του παιχνιδιου: heavyrainps3.com/
Ελπιζω να μοιραζονται και αλλοι τον ενθουσιασμο μου!

More
17 Ιαν 2010 20:00 #26367 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Heavy Rain στις 26 Φεβρουαριου!

woody wrote: [...]Ελπιζω να μοιραζονται και αλλοι τον ενθουσιασμο μου!

Δεν ξέρω για άλλους εδώ μέσα, αλλά μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως τόσο εγώ όσο και διάφοροι φίλοι (παρότι μη-adventure gamers όλοι τους) το περιμένουν πώς και τι!! Ήδη μετράμε αντίστροφα... κανονίζουμε άδειες από τη δουλειά (θα κυκλοφορήσει Τρίτη βλέπεις)... ψάχνουμε για PS3 σε κοντινά σπίτια... ενθουσιασμός δε θα πει τίποτε!! ;)

More
17 Ιαν 2010 20:04 #26368 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Heavy Rain
Φυσικά και μοιράζονται και άλλοι τον ενθουσιασμό σου φίλε μου!
Δεν σου κρύβω πως σε λίγο καιρό σκέφτομαι να αγοράσω και εγώ ένα PS3 και ένας από τους λόγους που θα προχωρήσω στην αγορά είναι και το Heavy Rain :wink:

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
17 Ιαν 2010 20:22 #26369 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: Heavy Rain

Elessar wrote: Δεν σου κρύβω πως σε λίγο καιρό σκέφτομαι να αγοράσω και εγώ ένα PS3 και ένας από τους λόγους που θα προχωρήσω στην αγορά είναι και το Heavy Rain :wink:

Αυτό ακριβώς ετοιμαζόμουν να γράψω!

More
17 Ιαν 2010 21:06 #26372 by woody
Replied by woody on topic Re: Heavy Rain
Χαίρομαι ιδιαίτερα που ειμαστε ολοι στην αναμονη!! Παντως πραγματικα θεωρω άδικο να βρισκετε το συγκεκριμενο παιχνιδι σε thread adventure non related !! Στο adventuregamers ειναι νουμερο 2 μετα το Gray Matter σε αναμενομενα παιχνιδια... Δεν θέλω να ανοιξω παλι debate για το τι ειναι adventure και τι οχι, μιας και δεν θα βγει ακρη ειμαι σιγουρος!! Αδικία ομως!! :)

More
17 Ιαν 2010 21:11 #26373 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Heavy Rain
Καλά, το adventuregamers πια δεν είναι και το πιο αξιόπιστο κριτήριο :wink:

Δεν έχει σημασία όμως τι ταμπέλα βάζουμε σε ένα παιχνίδι, σημασία έχει το περιεχόμενο και όχι ο τίτλος.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
17 Ιαν 2010 21:18 #26374 by woody
Δεν ταυτιζομαι με το adventuregamers και τη γνωμη τους (ειδικα για τα reviews τους σε hidden object games που τα εκθειαζουν κιολας) αλλα μου φαινεται αρκετα αξιόπιστο, ειναι πολυ ενημερωμενο, και εγω απο εκεί ενημερωνομαι (εκτος απο το adventureadvocate βεβαια!!) Εκτός αν ξέρετε κανένα άλλο καλύτερο site να μου προτεινετε. Το justadventure το θεωρω λιγο μπαχαλο...

More
18 Ιαν 2010 10:33 #26394 by photiscta
Replied by photiscta on topic Re: Heavy Rain
Δείτε και αυτό:

Φοβερή ιστορία....

More
18 Ιαν 2010 18:31 #26401 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Heavy Rain

photiscta wrote: [...]Φοβερή ιστορία....

Και φοβερή μουσική, και φοβερά γραφικά, και φοβερή ατμόσφαιρα, και φοβερό gameplay... γενικά, όλα δείχνουν πως θα είναι "από τα λίγα" το συγκεκριμένο. :)

More
18 Ιαν 2010 19:24 #26403 by woody
Tο Playstation official magazine σε review το οποιο δεν εχει κυκλοφορήσει ακομα φυσικα δινει 9 στα 10 !!!! Το συγκεκριμενο περιοδικό δεν χαρίζεται ευκολα και ουτε κανει σκοντο σε βαθμολογιες λογω αποκλειστικης κυκλοφοριας στο PS3. To παιχνιδι θα γινει κλασσικο ειμαι σιγουρος!!!! Δειτε το ολοφρεσκο link : goonlinegames.net/2010/01/18/fir ... iew-is-in/

Εκανα σημερα pre-order (Collector's Edition φυσικα!!)...