Τo be (an adventure) or not to be?! Ιδού η απορία.
- crocark
- Adventure's Advocate
Constantine_R wrote: Ε, νομίζω ότι ο Fallen_Angel χρησιμοποιείσαι τον όρο με την "κακή" του έννοια.
Δεν κατάλαβες. Κι εγώ με την κακή έννοια το χρησιμοποιώ. Μη σου πω με την κάκιστη. Όσο γερνάω παραξενεύω κι αναγνωρίζω περισσότερα δικαιώματα στη στριφνάδα για πάρτη μου. Σπανίως παίζω κι εγώ άλλα είδη, αλλά δεν αφήνω το γεγονός αυτό να με επηρεάζει. Τα adventures είναι εκεί ψηλά κι όλα τα υπόλοιπα είναι άθλια. Πως να το κάνουμε δηλαδή; Το γεγονός ότι παίζω κι εγώ καμιά φορά κάτι πιο ανάλαφρο, ασχέτως αν είναι δύσκολο για μένα, σημαίνει απλά ότι εμένα μου βγαίνουν στην επιφάνεια τα ταπεινά μου ένστικτα. Το ότι γίνομαι εγώ ποταπός δεν εξυψώνει καθόλου τα λοιπά άθλια είδη
Ούτε παραγγελία να το είχες το παράδειγμα με το S HawkingConstantine_R wrote: Εγώ είμαι 31 και καθηγητής φυσικής
Μπα, μη νομίζεις ότι θα με χαλούσε ... δεν το εξέλαβα έτσι / προσωπικά. Ένα σχόλιο από τα πολλά ήταν (το δικό μου)Constantine_R wrote: Εννοείται ότι το έγραψα χωρίς να κάνω καμιά προσωπική νύξη σε κάποιον από εδώ μέσα... άλλους γνωστούς μου είχα στο μυαλό.
Καταρχάς, το πείραμα είναι σοβαρό, αν και ομολογουμένως βάρβαρο για το πιτσιρίκι που συμμετέχει. Μέσα στις πορυποθέσεις είναι το κρεβάτι να είναι δίπλα στουν υπολογιστή κι όχι στο διπλανό δωμάτιο. Αν αντέχεις κάνε το πείραμα με το F. ...Constantine_R wrote: Τώρα μ' έστειλες
Εδώ και 10 μήνες το πείραμα αυτό πραγματοποιείται στο σπίτι μου! Φαντάσου ότι το γραφείο μου είναι δίπλα στο δωμάτιό της. Μπορώ με μεγάλη ευκολία να σου κατατάξω ότι παιχνίδι θέλεις! Εννοείται ότι τα adventures έχουν τον κύριο λόγο
moumiaq wrote: Ωραίααααααααααααααααααααααα.Και που καταλήγουμε ?
... το F. δεν είναι adventure. Πολύ απλά. Είναι action μέχρι εκεί που δεν πάει, πασπατεμένο με μπόλικη δόση σεναρίου, διαλόγων, συναισθημάτων, με προβληματισμούς αν θέλετε, αλλά η ανάγκη για χρήση σ' αυτό του ανώτερου νευρικού συστήματος είναι πολύ περιορισμένη σε αντίθεση με την ανάγκη για χρήση του μυικού συστήματος και νευρομυικών μηχανισμών. Είναι εξαιρετικό παιχνίδι για να το παίξει κανείς, ή καλύτερα για να βλέπεις να το παίζει κάποιος άλλος - τουλάχιστον στην περίπτωσή μου, αλλά αυτό δεν το κάνει adventure.
Edit:
Γαιδουριά μου ... Να τη χαίρεσαι φίλε και να την καμαρώσεις να ζει και να κινείται σ' έναν καλύτερο κόσμο από το σημερινό
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- outcry
- Walker Survivor
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]
- zorbas
- Elite Member
πάρει πολύ προσωπικά, θα το αναλύσει τόσο που στο τέλος θα καταλήξει να χρησιμοποιεί παραδείγματα άκυρα και
για μερικούς ίσως αρκετά προσβλητικά.
Η υπεροψία σου crocark δεν έχει όρια. Λες "Για μένα puzzle και riddle και γρίφος και σπαζοκεφαλιά είναι το ίδιο πράγμα.
Με την έννοια ότι έχουν να κάνουν με καθαρή νοητική λειτουργία. Τέτοια που μένει στα ανώτερα επίπεδα της νοητικής λειτουργίας.
Η διασύνδεση της ανώτερης αυτής λειτουργίας με κινήσεις μυών, η ως επί το πλείστον σχετιζόμενη με αρχέγονα κυκλώματα
αντανακλαστικών είναι όπως και να το κάνουμε άλλου επιπέδου."
Μπορεί, για το πολύ large μυαλό σου Crocark, το να χρησιμοποιείς τα αντανακλαστικά σου να είναι άλλου επιπέδου,
χαμηλότερου κατά τα λεγόμενα σου, δεν παύει όμως να είναι ένα θαυμάσιο "μέσον" για την επίλυση γρίφων. Το να βρω ένα τρόπο να
πηδήξω από ένα επίπεδο στο άλλο με το συνδυασμό κάποιον πλήκτρων, και σε κάποιες περιπτώσεις γρήγορα, αποτελεί γρίφο.
Το να προσαρμόσω ανάλογα τους χειρισμούς μου στην τιμονιέρα όταν περνάω από άσφαλτο σε χώμα αποτελεί γρίφο.
Τέτοιο που στα εξελιγμένα racing games έχουν ειδικό μενού ρυθμίσεων του αυτοκινήτου με πόσους νόμους φυσικής μέσα.
Σε όλα αυτά που είπα πρόσεξε ΠΡΕΠΕΙ να σκεφτείς. Τα αντανακλαστικά και οι κινήσεις μυών δεν είναι κατώτερου επιπέδου λειτουργίας
του νου απλά είναι διαφορετικό τόσο που κάποιοι άνθρωποι (αθλητές πχ) το έχουν αναπτύξει σε τέτοιο βαθμό ώστε να τους πούμε και ιδιοφυίες.
Γι' αυτό πρόσεχε όταν χρησιμοποιείς παραδείγματα με ανθρώπους χωρίς άκρα ΣΚΕΨΟΥ σε τι ανώτερα επίπεδα βρίσκεται το δικό τους
μυαλό για να προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα. Η δύναμη του μυαλού και της ψυχής ενός ανθρώπου θα σηκώσει το ξύλινο πόδι Crocark και
η επίλυση αυτού του γρίφου θα είναι ΟΛΗ δική του.
Συμφωνώ οι "ταμπέλες" στα παιχνίδια να υπάρχουν για λόγους καθαρά πρακτικούς ώστε να ξέρεις τι παιχνίδι θα παίξεις πάνω κάτω. Απο εκεί και
πέρα δεν υπάρχει λόγος να ξεχειλωθεί η ιστορία.
Το "σήμερα δεν έχω τι να κάνω ας γράψω στο forum" χτυπάει άσχημα να ξέρεις. Δίνεις την εντύπωση ότι υποβαθμίζεις τους άλλους.
- moumiaq
- Spammer
- WickedMan
- Tentacled Overlord
outcry wrote: Μιας και τέτοιες συζητήσεις δεν οδηγούν πουθενά, προτείνω το επόμενο θέμα προς ανάπτυξη, στοχασμό, περισυλλογή και διακίνηση ιδεών να είναι η ύπαρξη, ή μη, (του) θεού.
Σωστός, outcry. Προσωπικά θα πρόσθετα και το γνωστό δίλημμα με την κότα και το αυγό.
Πάντως, χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας φιλοσοφικής συζήτησης είναι ότι συνήθως δεν καταλήγει σε κάποιο απτό συμπέρασμα. Εάν το παραπάνω ισχύει, τότε πιστεύω ότι όντως αυτό το thread θα μνημονεύεται ξανά και ξανά από τις επόμενες γενιές (φιλοσοφικό θέμα "τι είναι adventure"). Διάβασα όλες τις τοποθετήσεις σας και πέρα από μία ελαφριά ζαλάδα, δεν αποκόμισα κανένα συμπέρασμα, εκτός ίσως του ότι ο crocark δε θεωρεί το Farenheit adventure (θέση την οποία επιμένει να υποστηρίζει με προφανή κίνδυνο της ζωής του ). Ωραία τα λέτε όλοι πάντως, μην αρχίσετε ( να τσακώνεστε μεταξύ σας τώρα
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- woody
- Moderator
Δεν θα επιχειρηματολογησω φυσικα για το τι ειναι adventure και τι οχι, για το αν το Heavy Rain ειναι adventure η οχι. Το Heavy Rain δικαιωθηκε απο μονο του και στο κοινο των adventurers αλλα και εκτος αυτου.. Προσωπικα οι ταμπελες που τοσο "καινε" καποιους εδω μεσα μου ειναι παντελως αδιαφορες.. Για να ειναι κατι καλο δεν χρειαζεται να ειναι φτιαγμενο με μια προυπαρχουσα συνταγη ντε και καλα..Εχω μιλησει για αυτο κατ΄επαναληψη με παμπολλα επιχειρηματα και ισως και παραπανω αποσο θα επρεπε. Αυτο ομως που θελω να τονισω ειναι οτι μετα απο καποια χρονια που τα παιχνιδια θα εχουν εξελιχθει, η συζητηση αυτη θα ειναι απλα κωμικη, χωρις να θελω να υποτιμησω ολους οσους συμμετεχουν φυσικα.
Τα videogames ειναι σε νηπιακη ηλικια ακομα. Εχουν να δουν απιστευτες εξελιξεις τα ματια μας, και δεν εννοω φυσικα μονο τεχνολογικες, εννοω και στα ειδη, και στο gameplay και παντου.
Καντε save αυτο το thread και θα με θυμηθειτε σε μερικα χρονια..
- crocark
- Adventure's Advocate
1. Θα περιμένω να μου πεις ποια παραδείγματα είναι άκυρα φίλε.Zorbas wrote: θα καταλήξει να χρησιμοποιεί παραδείγματα άκυρα και
για μερικούς ίσως αρκετά προσβλητικά.
2. Αν έχω προσβάλει κάποιον, αυτός είναι ο εαυτός μου. Αν πρόσεξες, συνηθίζω να βάζω σαν παράδειγμα gamer την αφεντιά μου.
3. Αυτό ξαναπές τοZorbas wrote: Μπορεί, για το πολύ large μυαλό σου Crocark,
4. Συνεχίζουμε να παίζουμε όπως πάντα σε τέτοια θέματα με τις λέξεις. Ξέρεις πολύ καλά φίλε Zorbas, όχι μόνο εσύ, αλλά κι όλοι οι άλλοι, τι είναι γρίφος. Ακόμη και το να βάλεις το μολύβι στην κλειδαρότρυπα για να πέσει στην εφημερίδα το κλειδί, αυτό που όλοι κοροιδεύουμε είναι άλλου επιπέδου γρίφος - όχι ντε και καλά σημαντικότερος - από το να πηδάς σαν το κατσίκι από δω κι από 'κει. Ναι, ακόμη κι αν πρέπει να σκεφτείς που ακριβώς πρέπει να πατάς και σε ποιο χρόνο και όλ' αυτά. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι μπορεί κι εγώ να πηδώ από δω κι από 'κει, αλλά αυτό το πράγμα δεν το λέω adventure; Advneture λέω όταν ξαπλώνω αναπαυτικά στην πολυθρόνα μου, χαλαρώνω τελείως τους μυς μου (και τους μυς που κινούν τα μάτια μου) και το μόνο σημείο στο σώμα που ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία είναι στο κεφάλι, προς τα πίσω.Zorbas wrote: Το να βρω ένα τρόπο να
πηδήξω από ένα επίπεδο στο άλλο με το συνδυασμό κάποιον πλήκτρων, και σε κάποιες περιπτώσεις γρήγορα, αποτελεί γρίφο.
5. Αυτό και τα γύρω - γύρω τα αναφέρεις λες κι εγώ μίλησα υποτιμητικά για τους ανθρώπους χωρίς άκρα! Αδερφέ μου χαλάρωσε λιγάκι. Δεν ήταν παρά ένα παράδειγμα για να κάνω πιο κατανοητή τη διαφορά του γρίφου από το "γρίφο" ή το "...γρίφο".Zorbas wrote: Γι' αυτό πρόσεχε όταν χρησιμοποιείς παραδείγματα με ανθρώπους χωρίς άκρα ΣΚΕΨΟΥ σε τι ανώτερα επίπεδα βρίσκεται το δικό τους
μυαλό για να προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα.
6.Zorbas wrote: Τα αντανακλαστικά και οι κινήσεις μυών δεν είναι κατώτερου επιπέδου λειτουργίας
του νου απλά είναι διαφορετικό τόσο που κάποιοι άνθρωποι (αθλητές πχ) το έχουν αναπτύξει σε τέτοιο βαθμό ώστε να τους πούμε και ιδιοφυίες.
Χρειάζεται άραγε να επιχειρηματολογήσω για να σου αποδείξω ότι τη θαυμάζω και τη ζηλεύω; Και αν προσέξεις τα ρήματα τα έχω και σε bold Για το κατώτερο (λέξη που δε χρησιμοποίησα ενώ ισχύει, ακριβώς για να μην έχω αντιδράσεις σαν τη δική σου) να πω, ότι η διάκριση είναι υπαρκτή κι έχει να κάνει ακριβώς με το επίπεδο του νευρικού συστήματος στο οποίο γίνεται η επεξεργασία της πληροφορίας / δράσης. Τα αντανακλαστικά, όσο και να τα εκθειάσεις ή και να τα θαυμάσουμε παρέα, θα είναι πάντα πιο πρωτόγονες μορφές νευρικής λειτουργίας". Αλλά φοβάμαι ότι είμαστε ήδη αλλού γι' αλλού ...crocark wrote: ...δε λέω ότι δεν είναι αυτή η λειτουργία αξιοθαύμαστη κι αξιοζήλευτη
7. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ!!! Είπα αυτό:Zorbas wrote: Το "σήμερα δεν έχω τι να κάνω ας γράψω στο forum" χτυπάει άσχημα να ξέρεις. Δίνεις την εντύπωση ότι υποβαθμίζεις τους άλλους.
"Δεν έχω τίποτα να κάνω αυτήν τη στιγμή κι έτσι θα μπω στη διαδικασία να γράψω τα παρακάτω. Η εισαγωγή για να λύσω εκ των προτέρων πιθανές απορίες ". Έχει νόημα μόνο αν το διαβάσεις ολόκληρο κι όχι αν κρατήσεις αποσπασματικά αυτά που νομίζεις ότι εξυπηρετούν την προβολή των δικών σου επιχειρημάτων (υπέβαλα το μην. και κάνω επιδιόρθωση γιατί αυξήθηκαν οι σελίδες ήδη μ' αυτά που γράφουμε και δεν εμφάνιζε το αρχικό μου post).
8. Zorbas, μπορεί να μη σ' ενδιαφέρει, όμως θα ήθελα να σου τονίσω πως ότι γράφω το γράφω με χιούμορ. Βάζω που και που και κανένα για να δώσω το ανάλογο ύφος. Επίσης ποτέ δεν ισχυρίστηκα (αυτό πάει και στον αγαπητό Woody που εν τω μεταξύ είδα πως υπέβαλε το δικό του μήνυμα) ότι συμμετέχω σε σοβαρή συζήτηση ή καλύτερα σε συζήτηση που αν τυχόν έβγαζε ποτέ αποτέλεσμα (λέμε τώρα...), αυτό θα ήταν τρελά απαραίτητο. Είπα ήδη:
"...κι όχι για να ανάγει το σχετικά χαζό αυτό θέμα σε κάτι μεγάλο...".
9. Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου στο κομμάτι της χρηστικότητας μιας διαφοροποίησης των ειδών εκεί που λες:
"Συμφωνώ οι "ταμπέλες" στα παιχνίδια να υπάρχουν για λόγους καθαρά πρακτικούς ώστε να ξέρεις τι παιχνίδι θα παίξεις πάνω κάτω".
10. Εν τέλει εγώ καταλαβαίνω ότι ουσιαστικά συμφωνείς μαζί μου. Αν κατάλαβα καλά είσαι υπέρ ακόμη και στο να φτιάξουμε μια υποκατηγορία εδώ στο advocate για speed driven adventures. Θα βάλω εγώ μέσα το Colin κι εσύ βάλε μέσα, άλλα που απ' ό,τι κατάλαβα είναι πιο δύσκολα, αλλά μέχρι τώρα τα είχαμε κατατάξει στα race sims. Μαζί σου
Κάτι γενικό που ίσως μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τον τρόπο που σκέφτομαι. Στα videogames παίζω πράγματα που δεν μπορώ να παίξω / "ζήσω" αλλιώς. Μ' αρέσει το Still Life ή Monkey Island ακριβώς για την ψευδαίσθηση που μου δίνει όσες ώρες διαρκεί. Παίζω Colin, γιατί μ' αρέσει ο κόσμος του WRC, ουσιαστικά όμως μέχρι εκεί. Ούτε γρήγορο αυτοκίνητο θα έχω ποτέ, ούτε θα είμαι σε θέση ποτέ να οδηγώ έτσι στην πραγματικότητα. Παίρνω το ρόλο του Μεγαλέξανδρου στο civ για την ίδια ψευδαίσθηση. Δεν παίζω NBA Jam (ή δεν ξέρω πως αλλιώς λέγεται) γιατί είμαι ικανοποιημένος να βγάλω το άχτι μου σ' ένα γηπεδάκι. Δεν παίζω PES, που λέει ο Shodan, γιατί προτιμώ να παίξω ποδοσφαιράκι κλασικό στο τραπέζι με τα χερούλια - ξέρετε ποιο. Δεν παίζω Street Fighter γιατί ποτέ δεν τρελαινόμουν για μπουνίδι. Δεν παίζω shooters γιατί ποτέ δεν τρελαινόμουν για πιστολίδι κλπ. Adventures παίζω σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που παίρνω το περιοδικό με τα σταυρόλεξα, τα sudoku και τις άλλες σπαζοκεφαλιές στα χέρια μου. Σίγουρα τα adventures, ακόμη και το AoM, είναι πιο διασκεδαστικά, αλλά η βασική τους αποστολή για μένα είναι εκεί. Να αντικαταστήσουν το σταυρόλεξο. Το ότι έχουν σενάριο είναι σα να βλέπω μια ταινία και να λύνω μαζί σταυρόλεξο. Γι' αυτό μου τη σπάει να πρέπει να πηδώ από δω κι από 'κει. Όσες φορές έχω μιλήσει σε προσωπικό επίπεδο γι' αυτό το θέμα, σχεδόν πάντα με αφορμή το Fahrenheit, αυτό πορσπαθώ να πω. Υπάρχει και μια μερίδα κόσμου που θέλει χαλαρές καταστάσεις κι όχι όλα στην τσίτα
Και μιας και βρήκα τρόπο να απαντήσω και στ' άλλα:
είμαι ο άτιμος, είμαι Ελπίζω το φτσ να έχει το νόημα να μη με ματιάξεις κι όχι για να σαπίσω περιβεβλημένος από "γλοιώδους φύσεως μυρωδάτη υγρασία". Ή αλλιώς ελπίζω το φτσ να είναι στεγνό, ε;moumiaq wrote: Crocark είσαι κατάπτυστος , ενδελεχής , πανεπιστήμονας , γεωλόγος και αντιπρόσωπος.Φου του σου.
Το είπα και παραπάνω στη Fallen ότι δε μασάω μια. Μη φοβάσαι φίλε, όλα υπολογισμένα. Δεν είμαι μόνος στον αγώνα. Μπορεί σήμερα να φαίνομαι εγώ μόνος μου αλλά είμαστε πάρα πολλοί. Τη Giovanna και τον Tsampikos που τους πας;WickedMan wrote: εκτός ίσως του ότι ο crocark δε θεωρεί το Farenheit adventure (θέση την οποία επιμένει να υποστηρίζει με προφανή κίνδυνο της ζωής του
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- zorbas
- Elite Member
Μη χειρότερα αδερφέ Ό,τι έγραψα σκοπό δεν είχε να σε πείσω αν ένα παιχνίδι
είναι adventure ή όχι. Ό,τι κατάλαβες. Γνώμη μου είναι άτοπο να καταπιάνεσαι
με ταμπέλες και με τον αν είναι adventure ένα παιχνίδι ή όχι.
Πιο πολύ στη ψυχολογία του Woody είμαι.
Αναρωτιέμαι αν θα σου αρέσει το Portal
- woody
- Moderator
Ωραια βγηκε το Fahrenheit και το Heavy Rain η ακομα και το L.A. Noire που δεν κατατασσονται αμεσως, με τη πρωτη, σε μια κατηγορια.. Η ουσια λοιπον ειναι να δουμε αν ειναι ενδιαφεροντα παιχνιδια, αν εχουν κατι να δωσουν, η ποιοτητα τους, κτλ, οχι τι ταμπελα θα τους βαλουμε, αυτο ειναι εντελως επιφανειακο.
Oταν ο Bergman γυρισε την εβδομη σφραγιδα, ή το φανυ και αλεξανδρος, οι κριτικοι δυσκολευτηκαν να βρουν κατηγορια για αυτες τις ταινιες, ηταν κατι διαφορετικο και παντρευε στοιχεια απο πολλα ειδη ταινιων και ταυτοχρονα δανειζοταν εξωκινηματογραφικα στοιχεια. Σημασια εχει αν το καταταξαν στην Α ή στην Β κατηγορια ταινιων ή αν οι ταινιες αυτες αντεξαν στο χρονο, θεωρουνται αριστουργηματα για το περιεχομενο, το στυλ, αλλα και την καινοτομια τους? Ο Bergman δεκαρα δεν εδινε για το που θα κατετασσαν τις ταινιες του, και μαλιστα επεδιωκε να ειναι τοσο προσωπικες και ιδιαιτερες που να μην κατατασσονται πουθενα. Το ιδιο εχει δηλωσει και ο Cage gia to Heavy Rain "δεν ξερω τι ειναι, ειναι μια εμπειρια".
Γιαυτο σας λεω, η συζητηση ειναι ήδη μπαναλ..
- Petran79
- Elite Member
παιχνιδια του στυλ penumbra, amnesia, dark corners of the earth θεωρουνται παιχνιδια περιπετειας το ιδιο με τα κλασσικα που ειχαμε. Απλα τοτε η τεχνολογια δεν επετρεπε παιχνιδια πρωτου προσωπου να κινουνται με ανεση οπως το dοοm. Μονο rpg με εναλλαγη εικονας επετρεπαν κατι τετοιο.
Πχ παιχνιδια οπως το ιντιανα τζοουνς ειχαν στοιχεια ξυλου μεσα, αν και οχι σε μεγαλο βαθμο.
Επισης παιχνιδια οπως το ecsτατιcα 1, bιοfοrge, αlοne ιn τhε dαrκ 1 και ο διαδοχος του, το lιττle bιg αdvεnτυre 1,2 εχουν στοιχεια περιπετειας που υποσκελιζουν αυτα της δρασης. Κατι τετοιο δεν ισχυει τοσο για το ρεsιντεντ evιl οπου πρεπει να πυροβολας ζομπι κυριως.
Αντιθετα το bιοshοck, αν και fpς εχει μεσα στοιχεια αdvεnτυρε που θα ζηλευαν πολλοι παραγωγοι παιχνιδιων περιπετειων.
Πλεον περασαμε σε ενα υβριδικο σταδιο παιχνιδιων με την αναπτυξη της τεχνολογιας
Απλα διαχωριζεις τι ειναι αυτο που κανει καθε παιχνιδι να ξεχωριζει.οrge, αlοne ιn τhε dαrκ 1 και ο διαδοχος του, το lιττle bιg αdvεnτυre 1,2 εχουν στοιχεια περιπετειας που υποσκελιζουν αυτα της δρασης. Κατι τετοιο δεν ισχυει τοσο για το ρεsιντεντ evιl οπου πρεπει να πυροβολας ζομπι κυριως.
Αντιθετα το bιοshοck, αν και fpς εχει μεσα στοιχεια αdvεnτυρε που θα ζηλευαν πολλοι παραγωγοι παιχνιδιων περιπετειων.
Πλεον περασαμε σε ενα υβριδικο σταδιο παιχνιδιων με την αναπτυξη της τεχνολογιας
Απλα διαχωριζεις τι ειναι αυτο που κανει καθε παιχνιδι να ξεχωριζει.
- crocark
- Adventure's Advocate
Zorbas wrote: Γνώμη μου είναι άτοπο να καταπιάνεσαι
με ταμπέλες και με τον αν είναι adventure ένα παιχνίδι ή όχι.
Αν έγραφα αυτά που έγραφα σε ένα site που δεν είχε στον τίτλο του τη λέξη adventure, πιθανά τη γνώμη σου να την έπαιρνα περισσότερο υπόψη. Δεν υποτιμώ φυσικά κανενός τη γνώμη, αλλά συνεχίζει για μένα να ισχύει η γνώμη ότι δεν είναι καθόλου παράλογο να περιγράφουμε το είδος που αναφέρεται στην κορυφή, στον τίτλο. Είδες κι από το post του Κωνσταντίνου, αλλά αν ασχολείσαι γενικά με το χώρο και παρακολουθείς κι άλλα advneturosites, ότι νήματα με αντίστοιχο περιεχόμενο - προβληματισμό και "ορισμοί" κυκλοφορούν κι αλλού. Δεν έπεσα από τον Άρη χθες Ακόμη κι αν δεν υπήρχαν όμως, τι μ' εμποδίζει να πω τη γνώμη μου; Άσε που προφανώς αυτοί που δημιούργησαν το ξεχωριστό νήμα, ζητούν ν' ακούσουν τις γνώμες μας. Αν είσαι στη λογική ότι δε χρειάζονται ταμπέλες, είμαι της γνώμης ότι θα έπρεπε εξαρχής να πεις αυτό. Από τον τίτλο του και μόνο το thread ρωτά τι είναι και τι δεν είναι adventure. Άσε λοιπόν αυτούς που νομίζουν ότι για κάποιους λόγους οι ταμπέλες χρειάζονται, ακόμη κι αν δε θεωρούν αυτό το σημαντικότερο θέμα στον κόσμο ν' απαντήσουν ακριβώς πάνω στο ερώτημα.
Zorbas wrote: Μη χειρότερα αδερφέ Ό,τι έγραψα σκοπό δεν είχε να σε πείσω αν ένα παιχνίδι
είναι adventure ή όχι. Ό,τι κατάλαβες.
Χαίρομαι που σκάει και σένα το χειλάκι σου που και που Μόνο να σου πω ότι μια χαρά κατάλαβα τι εννοούσες. Ήταν ένας φιλικός τρόπος ν' αντιδράσω στις φωνές σου (όλα εκείνα τα κεφαλαία, που για άνθρωπο που θεωρεί το θέμα μη υπαρκτό είναι αρκετά υπερβολικά, δε νομίζεις; ) οι οποίες εξέφραζαν επιχειρήματα εκπορευόμενα εντελώς από τη συναισθηματική σφαίρα και που με εμφάνιζαν λίγο - πολύ σαν κάφρο που τα έβαλε με ανθρώπους με προβλήματα αναπηρίας. Ειδικά σ' αυτό:
είναι σα να λες ότι θα σηκώσει το ξύλινο πόδι και θα με κοπανήσειZorbas wrote: Η δύναμη του μυαλού και της ψυχής ενός ανθρώπου θα σηκώσει το ξύλινο πόδι Crocark και
η επίλυση αυτού του γρίφου θα είναι ΟΛΗ δική του.
Ξέρω ότι δε φαίνεται, αλλά συνεχίζω πάντα να γράφω φιλικά, γιατί φίλε δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί σου
Zorbas wrote: Πιο πολύ στη ψυχολογία του Woody είμαι
Ελπίζω να μην το εννοείς 100% αυτό ...
woody wrote: Αφου crocark οι ταμπελες για σενα ειναι απλα μια συμβαση και απλα χρησιμευουν να συνενοουμαστε πρακτικα για το τι ειναι το καθε παιχνιδι, αρα δεν εχουν συμβολικη και αυτονομη αξια, τοτε ΓΙΑΤΙ χτυπιεσαι, ¨κανεις αγωνα στον οποιο δεν εισαι μονος", και γραφεις ολα αυτα τα posts υπερασπιζομενος μια ταμπελα λες και ειναι το συμβολο του εθνους ή δεν ξερω τι αλλο μπορει να εχει υψιστη αξια για σενα? Εδω υπαρχει μια αντιφαση.
woody wrote: Ο λόγος που δεν γραφω εδω και καιρο στο forum ειναι η απιστευτη, πραγματικα απιστευτη στενοκεφαλια που επικρατει εδω, εκτος καποιων φωτεινων εξαιρεσεων βεβαια.. Νιωθω οτι συνενοουμαι με πολυ λιγα παιδια...
woody wrote: χωρις να θελω να υποτιμησω ολους οσους συμμετεχουν φυσικα.
... γιατί ο Woody λέει κι άλλα ...
@ Woody
... με πρώτο το να λες φίλε Woody ότι εγώ πέφτω σε αντιφάσεις!!!!;;;;;; Τι λες;;; Αντίφαση ξεκάθαρη είναι το να λες ότι εδώ μέσα επικρατεί πραγματικά απίστευτη στενοκεφαλιά, εκτός κάποιων φωτεινών (!!! μωρέ μπράβο!!!) εξαιρέσεων και μετά να λες ότι δε θέλεις να υποτιμήσεις όλους όσους συμμετέχουν Και θέλω να με πιστέψεις, ότι δεν το πήρα προσωπικά, γιατί ξέρω ότι το λες για όλους τους άλλους εκτός από μένα
Χωρίς πλάκα, καλό είναι ν' αποφεύγουμε χαρακτηρισμούς. Και πάμε ξανά:
Εσύ φωνάζεις υποθέτω για να κάνεις πιο έντονη την απορία σου και να σου απαντήσω. Δε χτυπιέμαι καθόλου. Το θέμα είναι αμελητέο και δε θα χτυπιόμουν ποτέ για αμελητέο θέμα. Προφανώς παρερμηνεύεις το γεγονός ότι γράφω τόσα πολλά πράγματα. Το να γράφεις πολλά δε σημαίνει ότι χτυπιέσαι π.χ. για να περάσει η γνώμη σου. Μπορεί απλά να σημαίνει ότι θεωρείς ότι κάτι έχεις να πεις.woody wrote: Αφου crocark οι ταμπελες για σενα ειναι απλα μια συμβαση και απλα χρησιμευουν να συνενοουμαστε πρακτικα για το τι ειναι το καθε παιχνιδι, αρα δεν εχουν συμβολικη και αυτονομη αξια, τοτε ΓΙΑΤΙ χτυπιεσαι
Ε, νομίζω ότι αυτό κάνει μπαμ ότι είναι πλάκα. Είναι μια, επέτρεψε μου να τη χαρακτηρίσω χιουμοριστική, απάντηση σ' ένα χιουμοριστικό σχόλιο του Wicked. Δε νομίζω να εννοούσε ότι διατρέχω κάποιον κίνδυνο κυριολεκτικά.woody wrote: ¨κανεις αγωνα στον οποιο δεν εισαι μονος"
Σκέψου τι θα έκανα αν το θέμα ήταν πραγματικά σημαντικό Αλήθεια, πως μπορεί κανείς να συσχετίσει τον αριθμό των posts με τη σημαντικότητα ενός θέματος; Υπάρχει κάποια αναλογία στους κανονισμούς ή κάπου αλλού που λέει τόσο θα γράφετε σε κάθε περίπτωση;woody wrote: γραφεις ολα αυτα τα posts υπερασπιζομενος μια ταμπελα λες και ειναι το συμβολο του εθνους ή δεν ξερω τι αλλο μπορει να εχει υψιστη αξια για σενα
Καθόλου δε διαφωνώ μαζί σου - απ' τα λίγα πράγματα. Αυτό το ' χω ξεκαθαρίσει και στα άλλα threads που συζητούσαμε παρόμοια θέματα 2 χρόνια πριν. Αν όμως είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου πρώτα - πρώτα κι όπως λες θεωρείς την ταμπέλα θέμα επιφανειακό (άρα υποθέτω ανάξιο για ν' ασχολείσαι) γιατί δεν αφήνεις επιφανειακούς ανθρώπους σαν κι εμένα να λένε ότι ένα αγαπημένο σου παιχνίδι είναι action adventure; Γιατί κάποιοι έχετε αντικαταστήσει τη λέξη "αριστούργημα" με τη λέξη adventure; Είναι για σένα αριστούργημα το παιχνίδι; Πές αριστούργημα. Εμένα, αν δε μου αρέσει θα πω απλώς ότι δε μου άρεσε ή μπορεί και να μην πω τίποτα. Όσο συγχέετε το ωραίο και το πρωτοποριακό (γιατί τα σχόλια κι επιχειρήματά σας προς τέτοιες έννοιες δείχνουν) με το adventure, εγώ θα "χτυπιέμαι" ή τέλος πάντων θα δίνω σ' εσένα αυτήν την εντύπωση. Για πολλοστή φορά, εκφέρω ουσιαστικά γνώμη μόνο για το F. που έχω παίξει κι όχι για παιχνίδια από τα οποία έχω δει μόνο trailers.woody wrote: Η ουσια λοιπον ειναι να δουμε αν ειναι ενδιαφεροντα παιχνιδια, αν εχουν κατι να δωσουν, η ποιοτητα τους, κτλ, οχι τι ταμπελα θα τους βαλουμε, αυτο ειναι εντελως επιφανειακο.
Το μπερδεύεις τώρα το θέμα, αλλά σου ξαναλέω. Εγώ φίλε είμαι οπαδός της ακριβολογίας (όχι πάντα, όποτε μου κάνει κέφι) και θέλω τα πράγματα σε τάξη, με ορισμούς και διαφοροποίηση. Σε τι σ' ενοχλεί εσένα αυτό;woody wrote: Σημασια εχει αν το καταταξαν στην Α ή στην Β κατηγορια ταινιων ή αν οι ταινιες αυτες αντεξαν στο χρονο, θεωρουνται αριστουργηματα για το περιεχομενο, το στυλ, αλλα και την καινοτομια τους?
Πάλι φιλικά, πάλι δε χωρίζουμε τίποτα
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- woody
- Moderator
Δεν υποτιμω απο την αλλη οσους ειναι στενοκεφαλοι, υπηρξα και εγω καποτε μικροτερος, μπορω να τους καταλαβω μεχρι ενος σημειου, σεβομαι τις επιλογες τους και ελπιζω να ανοιξει το μυαλο τους ωστε να μπορεσουν να απολαυσουν και αλλα πραγματα, εκτος απο αυτα που νομιζουν οτι τους αρεσουν επειδη δεν εχουν δοκιμασει αλλα, ή επειδη δεν θελουν απο καποιο μυστηριωδες κολλημα. Η ακομα και να μην τους αρεσουν, ας αφηνουν τους αλλους να τα ονομαζουν οπως θελουν.
Ευχομαι καποτε να ξεκολησετε παιδια, αλλα και να μην το κανετε, η ζωη (και τα παιχνιδια μεσα σαυτη) προχωρανε μπροστα.
- crocark
- Adventure's Advocate
1. Δε γράφεις, γιατί δεν καταδέχεσαι τη συνδιαλλαγή με στενοκέφαλους (δεν είναι αυτό υποτιμητικό; )woody wrote: Ο λόγος που δεν γραφω εδω και καιρο στο forum ειναι η απιστευτη, πραγματικα απιστευτη στενοκεφαλια που επικρατει εδω, εκτος καποιων φωτεινων εξαιρεσεων βεβαια..
2. Διακρίνεις τους στενοκέφαλους - τους απίστευτα, πραγματικά απίστευτα στενοκέφαλους - από τις φωτεινές εξαιρέσεις (δεν είναι αυτό υποτιμητικό; )
Τέλος πάντων. Δεν αξίζει να το συνεχίσω, απλά μην αρνούμαστε και πράγματα που έχουν ειπωθεί
woody wrote: εκτος απο αυτα που νομιζουν οτι τους αρεσουν επειδη δεν εχουν δοκιμασει αλλα, ή επειδη δεν θελουν απο καποιο μυστηριωδες κολλημα
Ίσα με διακόσιες φορές μπορεί να έχω πει ότι έχω παίξει το F. Άρα τι να δοκιμάσω επιπλέον; Το κόλλημα δεν είναι μυστηριώδες, νομίζω στα κομμάτια που αναφέρομαι προσωπικά έχω ήδη αναλύσει αρκετά τι περιμένω να δω όταν έξω από το κουτί γράφει adventure. Στο άλλο. Ας δεχτώ ότι τα παιχνίδια θα "προχωρήσουν μπροστά". Κι ότι αυτά που απευθύνονται σε στενοκέφαλους σαν κι εμένα θα πάψουν να υπάρχουν. Τι σε κάνει να νομίζεις ότι επειδή κάτι θ' αλλάξει το κοινό πρέπει να το ακολουθήσει κιόλας; Παίζω παιχνίδια που καλύπτουν τις δικές μου ανάγκες κι όχι παιχνίδια που καλύπτουν τις ανάγκες των παιχνιδιών, των εταιρειών, των δημιουργών ή άλλων gamers. Τρελαίνομαι για σπαγκέτι και μισώ τις πένες. Αν αύριο πάω στο κατάστημα και δω μόνο πένες απλά δε θα πάρω. Θα το γυρίσω στη φασολάδα. Έτσι αν κάποια μέρα ξεφύγουμε από αυτό που λέω σήμερα "μπέρδεμα όρων" και φτάσουμε στο να βγαίνουν αποκλειστικά παιχνίδια από αυτά που δε μ' αρέσουν, θα ξαναγυρίσω στα σκανδιναβικά σταυρόλεξα ή θα γραφτώ σε μια σχολή ιστιοπλοϊας. Δεν ξέρω. Αν ποτέ έρθει αυτή η στιγμή θα δούμε. Μέχρι όμως να έρθει η στιγμή εκείνη, ας μείνουμε στο θέμα, που παραμένει θέμα ορισμών, σημειολογίας για το είδος κι όχι εξέλιξης του gaming.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ