Προτασεις...
- christos
- Topic Author
- Elite Member
crocark wrote: Όχι μόνο το LJ. Αφού ζορίζεται με τον τεχνικό τομέα του BM1 ... Δεν είναι καλύτερα να μη χρειαστεί να κρίνει ένα αριστούργημα, παρά μόνο όταν ίσως θα έχει εξοικειωθεί περισσότερο με το χώρο; Είναι σαφές ότι κανένα από τα παιχνίδια που αναφέρει δε θα μπορεί να συγκριθεί ούτε κατά διάνοια με σύγχρονα παιχνίδια από απόψεως γραφικών. Κάποια δε, όπως το Sanitarium, ίσως μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που τα αγόρασε. Νομίζω ότι όταν ένας άνθρωπος μας κάνει αυτήν την ερώτηση, πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας στους περιορισμούς που ο ίδιος θέτει και να μην προσπαθούμε να καλύψουμε τις "αδυναμίες κατ' αυτόν" ενός παιχνιδιού. Πρέπει να μαντέψουμε τι περίπου μπορεί να του ταιριάζει κι όχι να του πλασάρουμε τα παιχνίδια που εμείς θέλουμε, επειδή, αν θες, ομολογουμένως, είναι από τα καλύτερα. Δηλαδή εσύ Wicked, τι καταλαβαίνεις όταν σου λέει ότι το ΒΜ1 είναι κάπως; Το μόνο που στο φτωχό μου μυαλό λείπει από το BM1 είναι το HD. Ε, όπως και να το κάνουμε adventures με απαίτηση για DirectX15+ θα κυκλοφορήσουν μετά το 2133. Εδώ που τα λέμε και για το Gabriel το 2 που του λέω, μάλλον δίκιο έχει ο Χρήστος. Εγώ το πρότεινα με την έννοια ότι είναι ίσως ο αρτιότερος εκπρόσωπος του υποείδους. Αλλά, μάλλον, άμα ήμουν μικρότερος, θα μου πονούσαν τα μάτια.
crocark με εχεις καλαβει απολυτα. Οσο και αν σας φαινεται περιεργο για μενα στο θεμα του οπτικου τομεα το ΒΜ1 ειναι προς το παρων η κοκκινη γραμμη. Απλα δεν μπορω. Οχι ακομα.
Με πιο παλια παιχνιδια οπως πχ το Gabriel Knight 1 θα εχω θεμα μεγαλο. Δεν ειναι οτι αμφισβητω την ποιοτητα των τιτλων, και οπως εχω γραψει πιο πριν, το φορουμ το εχω διαβασει πολυ, ειδικα τα reviews και εχω μαθει ποιοι τιτλοι ειναι καλοι, αλλα πως να το κανουμε εχω συνηθισει αλλιως και για αυτο και ρωτησα εσας, που ως πιο εμπειροι θα μου πειτε τι μου ταιριαζει και οχι ενα ξερο παρ'το, ειναι παιχνιδαρα. ΣΙΓΟΥΡΑ θα τα παιξω τα παιχνιδια αυτα, αλλα οχι ακομα. Θα ξεκινησω αποτα πιο συγχρονα και οταν εντρυφησω και αλλο στα adventures θα ερθει η ωρα που θα τα παιξω ολα αυτα. Ξερω οτι μετα απο λιγο καιρο δεν θα με νοιαζει καν ο οπτικος τομεας, αλλα προς το παρων δεν μπορω να τον παραβλεψω τελειως.
Το GB2 θα μπορουσα να το παιξω, αλλα δεν γινεται χωρις να εχω παιξει το 1. Επισης χθες καποιος μου ειπε για Tex Murphy και μπηκα στο youtube και χαζεψα το Under A Killing Moon και μου αρεσε. Ειναι αυτοτελες ή συνεχεια καποιου αλλου επισοδειου? Δεν εχω παιξει ποτε FMV adventure και θα ηθελα να δοκιμασω. Εχω διαβασει παλια εδω οτι και το Phantasmagoria ειναι καλο.
Αν υπαρχει καποιο FMV αυτοτελες ή σειρα απο FMV θα ηθελα να μου το προτεινετε.
Το Sanitarium δεν υπαρχει περιπτωση να το μετανιωσω. Το θεμα με τα γραφικα του ειναι οτι, ειναι σαν ζωγραφιστα και εχω δει και στο youtube πως ειναι και ειμαι οκ.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- crocark
- Adventure's Advocate
πρόσεξε Όλα τα adventures είναι αυτοτελή. Και τα GKs και όλα. Συνέχειες στενά είναι μεταξύ τους μόνο τα Black Mirror 2,3, άντε και τα Runaway 2,3 (που όμως είναι χιουμοριστικά, άρα δεν παίζουν). Όλα τ' άλλα παιχνίδια παίζονται ανεξάρτητα. Προσωπικά, σχεδόν ποτέ δεν έχω παίξει adventures με τη σωστή χρονολογική σειρά. Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερος. Το Sanitarium δεν έχει το πρόβλημα στα γραφικά (αν κι έχει χιλιάδες φορές χειρότερα γραφικά από το BM1), αλλά στην κίνησή του, που είναι ίσως ό,τι πιο δύσκολο έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Αλλά αφού το θες τόσο πολύ, παίξ' το και κρίνε από μόνος σου. Σε FMV χαλαρά θα πήγαινα στο GK2: the Beast Within. Υπερέχει τεχνολογικά όλων, εκτός ίσως από το Darkstar που ακόμη δεν έχω δει.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- mkllds
- Futuristic Fedora
WickedMan wrote: Παίζει ρόλο τελικά το πότε έχει ξεκινήσει να παίζει κανείς και το τι έχει συνηθίσει...
Αυτό ακριβώς. Εμένα αν μου δείξεις το GB 1 και μετά κάποιο άλλο σύγχρονο adventure τότε πιθανότατα να μου αρέσουν τα γραφικά του GB1 περισσότερο! Ίσως γι' αυτό να μου άρεσαν και τα γραφικά του Gemini Rue.
Πάντως christos αν μπορείς να αντέξεις τα γραφικά του ξεκίνα απο το πρώτο ώστε να έχεις κάποια ιδέα για το ιστορικό υπόβαθρο των χαρακτήρων. Αλλιώς ασχολήσου με κάτι άλλο και όταν νιώσεις έτοιμος ξεκίνα και τα τρία με τη σειρά.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- socratis100
- Elite Member
ΑΝ μπορειτε πειτε μου κανενα καλο adventure να ξεκινησω.Να πω την αληθεια ,προτιμω παιχνιδια μυστηριου [θριλερ]
ΑΠλα ζηταω καινουργια παιχνιδια[τα bm τα εχω παιξει].Λεω για καινουργια παιχνιδια γιατι τα περισσοτερα παλια τα εχω παιξει.
Τωρα και θριλερ να μην ειναι δεν πειραζει,αλλα δεν θελω καρτουνιστικα.
- crocark
- Adventure's Advocate
Χρήστο δεν ξέρω αν είσαι κάπου εδώ γύρω, αλλά χρόνια σου πολλά. Επίσης χρόνια πολλά στη Χριστίνα και όσους άλλους Χρήστους - Χριστίνες πιθανόν έχουμε στην παρέα, όπως και Στέφανους. Από βδομάδα οι Βασίληδες, μη βιάζεστε.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- christos
- Topic Author
- Elite Member
Καλες γιορτες σε ολους.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Μας βάζεις δύσκολα. Καινούριο και θριλεράκι είναι είδος προς εξαφάνιση. Κι εγω περιμένω νέο... αίμα, αλλά αργούν ακόμη (βλέπε π.χ. Asylum). Έχεις παίξει και τα τέσσερα παιχνίδια του Boakes; Αυτά είναι καλά θριλεράκια (ειδικά το πρώτο Darkfall και το Lost Crown). Αν ναι, τα Last Half Of Darkness τα έχει παίξει; Φέτος κυκλοφόρησε το τέταρτο της σειράς. Κι αυτά είναι καλά, έχουν ωραία ατμόσφαιρα.socratis100 wrote: [...]ΑΝ μπορειτε πειτε μου κανενα καλο adventure να ξεκινησω.Να πω την αληθεια ,προτιμω παιχνιδια μυστηριου [θριλερ] ΑΠλα ζηταω καινουργια παιχνιδια[τα bm τα εχω παιξει][...]
Επίσης, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο παίζεις τέτοιου στυλ adventures, υπάρχει το Amnesia - The Dark Descent, το οποίο προσωπικά θεωρώ κορυφαίο θριλεράκι. Αλλά ξαναλέω πως δεν είναι κλασσικό adventure (point 'n' click) και θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς πως θα σε ενδιέφερε να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο.
Αν κανένα από αυτά δεν πληροί τις προδιαγραφές σου, εδώ είμαστε, μας το λες, ώστε να σου προτείνουμε άλλα.
PS: Χρόνια πολλά κι από εμένα σε όλους.
Nothing happens unless first a dream...
- christos
- Topic Author
- Elite Member
Ριξε και μια ματια στο teaser (δες το Fullscreen):
Προσωπικα πιστευω δεν θα την παλευα να το παιξω. Γενικα δεν εχω θεμα αλλα παιχνιδια σαν και αυτο μου θυμιζουν Silent Hill και δεν τα μπορω.
Θυμαμαι μικρος το ειχαμε παιξει ενα καλοκαιρι με τον ξαδερφο μου και το αφησαμε στη μεση...
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Είναι, είναι!! Έχει φοβερά υποβλητική ατμόσφαιρα. Ειδικά εάν θέλεις να... μπεις στον κόσμο του και είσαι στα σκοτάδια, έχεις δυνατά τα ηχεία, και δωθείς απλώς στο παιχνίδι... θυμάμαι ήταν φοβερά υποβλητικό. Το είχα απολαύσει πάρα πολύ. Ωστόσο, είναι όντως τρομακτικό και πρέπει να σου αρέσει αυτό το ρίγος, αυτή η ανατριχίλα που προκαλείς οικειοθελώς στον εαυτό σου. Διαφορετικά, καλύτερα να μην ασχοληθείς καθόλου με το συγκεκριμένο.christos wrote: Το Amnesia πρεπει να ειναι πολυ αρρώστια. [...] Προσωπικα πιστευω δεν θα την παλευα να το παιξω.[...]
Nothing happens unless first a dream...
- tsampikos
- Master of Dimensions
- manos426f
- Futuristic Fedora
tsampikos wrote: Για την ακρίβεια του Τσουρινάκη, αν κρίνω από τα όσα είχε γράψει στο Review του είχαν κοπεί τα ήπατα!
Αν εννοείς το PC Master,που λογικά αυτό εννοείς,θα μου επιτρέψεις να σε διορθώσω,μια και το review το είχε κάνει ο Αλέξανδρος Γκέκας...
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Το Scratches γενικά δεν με έχει πολυενθουσιάσει, το παίζω αυτόν τον καιρό και δεν ξέρω ακόμα που θέλει να το πάει ο ποιητής (μάλλον δεν είμαι ακόμα σίγουρος) μπορώ να πω πάντως ότι έχω προχωρήσει αρκετά. Γενικά έχει δυο τρεις στιγμές στην αρχή σχετικά του παιχνιδιού που σε τσιτώνει αρκετά αλλά μετά δεν μπορώ να πω ότι τα έκανα και πάνω μου. Επιφυλάσομαι πάντως για το φινάλε.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- tsampikos
- Master of Dimensions
Αναφέρομαι στο κείμενο του PC Master Gold, στο τεύχος που είχε δώρο το παιχνίδι μέσα κατά το 2008 νομίζω. Γιατί έχω την αίσθηση ότι το έγραψε ο Τσουρινάκης? Εκτός και αν άλλο άρθρο το ένα και άλλο το άλλο.
- manos426f
- Futuristic Fedora
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware