Προτασεις...
- socratis100
- Elite Member
Last Half of Darkness Society of the Serpent Moon
αξιζει?Και παλι καλη χρονια
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- manos426f
- Futuristic Fedora
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- socratis100
- Elite Member
Το amnesia ειδα κατι βιτεακια και δεν μαρεσει.Γενικα θελω να εχει μυστηριο,αλλα να μπορω να πω και δυο κουβεντες με κανεναν αλλον,οχι να ειμαι μονος και να με κυνηγανε φανασματα.manos426f wrote: Δεν είναι κακό,αλλά δε διαθέτει και τίποτα που θα σε ενθουσιάσει.Με λίγα λόγια,δε καταφέρνει να ξεχωρίσει σε καμία περίπτωση....
Αφου δεν εχει κανα θριλερακι,καμια περιεπτεια καλη[μεσα στο 2011]?
- manos426f
- Futuristic Fedora
Αλήθεια,με τα Black mirror 1-2-3 έχεις ασχοληθεί;
Από περιπέτειες θα σου προτείνω σίγουρα το Lost Horizon -θυμίζει έντονα Indy game-,όπως και το Goin' downtown,αν δε σε ενοχλεί το ότι έχει γερμανικό speech με αγγλικούς υπότιτλους και δε σε ξενερώνουν οι μελλοντολογικού-φουτουριστικού περιεχομένου τίτλοι...
- socratis100
- Elite Member
bm τα εχω παιξει ολα.Γρευ ματτερ ,καλο ,αλλα το παρατησα μετα απο 2 ωρες[με κουρασαν τα μαγικα κολπα],αν ειναι το ξαναξεκιναω αυτο.manos426f wrote: Πιθανώς θα σου αρέσει το Gray matter,τσέκαρέ το από κανένα trailer.
Αλήθεια,με τα Black mirror 1-2-3 έχεις ασχοληθεί;
Από περιπέτειες θα σου προτείνω σίγουρα το Lost Horizon -θυμίζει έντονα Indy game-,όπως και το Goin' downtown,αν δε σε ενοχλεί το ότι έχει γερμανικό speech με αγγλικούς υπότιτλους και δε σε ξενερώνουν οι μελλοντολογικού-φουτουριστικού περιεχομένου τίτλοι...
- christos
- Topic Author
- Elite Member
Οσο για τα μαγικα οταν καταλαβεις τη λογικη μετα δεν θα εχεις προβλημα.
- giovanna
- Adventure's Advocate
- manos426f
- Futuristic Fedora
- giovanna
- Adventure's Advocate
Σε ευχαριστώ μόλις το παρήγγειλα
- Themistoklis
- Gwydion's Pet
Δεν εχω τοσο μεγάλη συμμετοχή στο forum όπως άλλοι, αλλά το παρακολουθώ συχνά πυκνά και εχω εμπειρια στα Adventures από την εποχή των πρωτων Adventures της Sierra. Καπου τα παρατησα στο δρομο βεβαια, αλλα νομιζω πως μπορω να σου πω 1-2 πραγματα ως προτασεις...Κυριως γιατι παρακινηθηκα απο τα δικα σου posts, Χρηστο, αλλα και καποιων αλλων παιδιων. Εξηγουμαι :
Ολοι μας εχουμε στην 'καριερα΄μας ως Adventure gamers καποια συγκεκριμενα Adventures τα οποια μας 'σημαδεψαν' με την ατμοσφαιρα τους, τους γριφους τους, τις συνθηκες κατω απο τις οποιες τα παιξαμε κλπ. Θα αναφερθω στα δικα μου, γιατι ταιριαζουμε αρκετα στις προτιμησεις μας. Δεν θα αναφερθω σε αυτα με χρονολογικη σειρα, και θα ξεκινησω με το Black Mirror 1. Θυμαμαι οτι το ξεκινησα εχοντας κλειστα φωτα, πατζουρια κλπ... Μου εχει μεινει, λογω της ατμοσφαιρας του και της υποθεσης του. Δυστυχως, τα 2 & 3 δε μου προξενησαν την ιδια εντυπωση. Και μονο, ομως, που ακουγα το ονομα 'Samuel Gordon' στους διαλογους ανατριχιαζα, κ ετσι συνεχιζα να τα παιζω.
Θα σε παω λιγα χρονια πισω για να αναφερθω σε δυο αλλα Adventures τα οποια επισης με 'σημαδεψαν' εξαιτιας της ατμοσφαιρας τους. Το πρωτο ειναι το 'The Dig'. Στην επιρροη που ειχε πανω μου συνετελεσαν οι εξαιρετικες αποδοσεις των διαλογων, το σεναριο και η μεταφορα του στον η/υ, αλλα και η γενικοτερη εικονα του. Δεν ξερω ομως αν θα σου αρεσει εξαιτιας των γραφικων του, που ειναι της 'παλιας' σχολης. Ισως το Speech ομως σε κερδισει. Παντως, ειναι sci-fi , μια κατηγορια που δεν μου πολυκαθεται καλα - αλλα παραδοξως σε αυτο το παιχνιδι μου αρεσε γιατι , με τον τροπο που παρουσιαστηκε, το εκανε να μιαζει αληθοφανες ως προς την εξελιξη του ....
Το 2ο adventure στο οποιο ηθελα να αναφερθω - και ο κυριος λογος για τον οποιο κανω αυτο το μεγαααααλο και ακρως εγωιστικο (ολο για μενα μιλαω...) post , ειναι φυσικα το κορυφαιο SANITARIUM. Ναι, με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γραμματα. Ακομα και το Speech στο κυριως Menu, με την παιδικη φωνη να λεει 'Load Game', 'Save Game', 'Settings' με ανατριχιαζε. Δεν θελω να σου πω τιποτα για το σεναριο του, ποσο μαλλον για το φιναλε του - παρα μονο το οτι οταν το δεις θα 'βαλεις' οοοοολα τα κομματια του παζλ στη θεση τους. Πραγματικα εκπληκτικο απο καθε αποψη. Μου το ειχαν κανει δωρο στα γενεθλια του, και ειμαι τυχερος γιατι το εχω ακομα σε μεγαλο κουτι με αναγλυφη συσκευασια, απο τα κομματια της - μκρης - συλλογης μου για τα οποια ειμαι περηφανος.
Λυπαμαι αν σε απογοητευσω, αλλα δοκιμασα να το ξανα-παιξω σε XP και δεν τα καταφερα. Προφανως υπαρχει προβλημα συμβατοτητας. Ευχομαι να καταφερεις με καποιο τροπο να το παιξεις , ειναι απο τα Adventures που, ανεξαρτητως του τι adventures προτιμας ΠΡΕΠΕΙ να το εχεις παιξει.
Το παιχνιδι που αναφερεις και το οποιο θελεις να παιξεις δεν το γνωριζω, και επομενως δεν εχω αποψη. Μπορω να σου πω παντως οτι εκτος των Black Mirror, The Dig και Sanitarium, τελευταια ενα adventure που με σημαδεψε επισης ήταν το 'The Whispered World'. Ξερω, δεν εχει σχεση με ατμοσφαιρες, μυστηριο, ομιχλωδη τοπια, και δε συμμαζευεται - απλα, μου αφησε μια πολυ ομορφη εικονα μεσα στην αχαρη , μουντη και αγχωδη καθημερινοτητα που ζουσα την περιοδο που το επαιζα, εξαιτιας μεγαλων ευθυνων και αγχους στη δουλεια μου.
Για τους φιλους σου και για adventures που θα μπορουσαν να παιξουν, συνιστω προφανως το Syberia. Ειναι το κατεξοχην adventure της... 'νεοτερης' γενιας adventures που εχει παιξει ακομα και ο καθε ασχετος που εχει κατσει μπροστα απο εναν η/υ για να παιξει ενα παιχνιδι, και του προξενησε ενδιαφερον.
Συγνωμη για το μεγεθος του post μου. Προεκυψε απο τον ενθουσιασμο που ενιωσα διαβαζοντας απανωτα posts για παιχνιδια, στα οποια αφιερωσα πολυ χρονο και σκεψη, κοντα ή μακρια από τον η/υ.
Καλη χρονια σε όλους με υγεία!
Feather of fowl and bone of fish / Molded together in this dish / Give me wisdom to understand / Creatures of air, sea and land
- christos
- Topic Author
- Elite Member
Δυστυχώς τα πράγματα δεν μου έχουν έρθει όπως τα περίμενα, καθώς προεκυψαν κατι δουλειες και δεν έχω χρόνο για τίποτα, πόσο μάλλον για παιχνίδια. Δεν έχω παίξει λοιπόν κανένα από τα παιχνίδια που μου προτείνατε. Θα περιμένω να τελειώση και η εξεταστική και μετά που θα εχω χρονο.
Θεμοστοκλή για το BM1 ισχυουν τα ιδια και για μενα. Αυτο το παιχνιδι μου εχει αφησει μια πολυ ωραια αναμνηση και αυτο εχει να κανει πιο πολυ με τις συνθηκες υπο τις οποιες το επαιξα (χριστουγεννα, κρυο, βροχη, με το λαπτοπ διπλα στο τζακι στο χωριο). Τα αλλα 2 τα επαιξα μονο και μονο γιατι ηταν BM και για να ολοκληρωσω την ιστορια.
Τωρα για το Sanitarium οπως εχω πει και πιο πριν θελω πααρα πολυ να το παιξω, αλλα την καταλληλη στιγμη που θα ειμαι χαλαρος και θα μπορω να το ευχαριστηθω και οχι τωρα με την ψυχη στο στομα. Πρεπει να ειναι πολυ αρρωστια το παιχνιδι. Θελω να κλειστω στο σπιτι, να κλεισω μπατζουρια, πορτες και να λιωσω.
Μετα εχει σειρα το Scratches και το The Lost Crown. Αν όλα πανε καλα θα τα παιξω ολα μαζι. Το περιμενω πως και πως...