Jane Jensen says: Follow the Pinkerton Road
- Elessar
- Team
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία του Kickstarter και το νέο adventure game της Jane Jensen θα είναι το Moebius.
Το backing βρίσκεται στο 57% και θέλει ακόμα 32 μέρες. Ελπίζω να πετύχει, γιατί εδώ δε μιλάμε απλώς για ένα παιχνίδι αλλά για ίδρυση εταιρίας παραγωγής adventure. Όποιος δεν είναι ενάντιος στη λογική του Kickstarter και αγαπάει τα adventure πρέπει να βοηθήσει αυτήν την προσπάθεια.
Πάντως ειλικρινά θλίβομαι από τα σαρκαστικά-αρνητικά σχόλια που βλέπω σε ελληνικά και ξένα forum τόσο για το project της Jensen όσο και για την ίδια τη Jensen (ενώ στα ίδια αυτά sites η διάθεση είναι θετική για άλλα kickstarters, δηλαδή δεν πρόκειται για γενικότερη αμφσβήτηση του θεσμού του kickstarter που θα μπορούσα να τη σεβαστώ, αλλά για απαξίωση της Jensen). Το χειρότερο: Σε γνωστό ελληνικό forum τα περισσότερα posts την ειρωνεύονται επειδή είναι παχουλή!!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!! Σχεδόν μπήκα στον πειρασμό να γραφτώ στο συγκεκριμένο forum για να εκφράσω την αντίδραση μου, αλλά τελικά πρυτάνευσε η ψυχραιμία. Τι να πω... Δικαίωμα του καθενός βέβαια η προσωπική του γνώμη, ειδκά όσον αφορά την τσέπη του, αλλά πραγματικά λυπάμαι... Φαίνεται πως η κα Jensen έπρεπε να γραφτεί στα Sihouette ή τα Weight Watchers πριν ξεκινήσει kickstarter.
Εγώ πάντως έκανα ότι μπορούσα για να υποστηρίξω αυτήν την προσπάθεια και κατέθεσα τον οβολό μου στο kickstarter της, παρ'όλο που δεν είμαι ενθουσιώδης οπαδός του Gray Matter (λατρεύω βέβαια το Beast Within).
- maladroid
- Templar Hunter
Το πρώτο λάθος θεωρώ ήταν ότι πήγε λίγο να πάρει τα λεφτά με τη "φανέλα" και κάτω από το όνομα Jane Jensen αράδιασε τρία πιθανά concpets προς χρηματοδότηση μπερδεύοντας τον κόσμο. Άμα το δει κανείς πιο ψύχραιμα, στην ουσία αυτό σημαίνει ότι έχει (more or less) συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό της, σε αντίθεση π.χ. με τον Schafer που απλά υποσχέθηκε να κάνει "point and click adventure". Ωστόσο, πέρα από την πρωτιά στο Kickstarter, ο Schafer χρησιμοποίησε αυτή την αοριστία και σαν selling point, βαφτίζοντας την όλη προσπάθεια σαν Adventure, εξού και το συνοδευτικό ντοκιμαντέρ από τα παρασκήνια. Μη ξεχνάμε επίσης ότι ο Schafer έχει μια πιο σταθερή παρουσία στο χώρο τα τελευταία χρόνια και τη τρέλα του τη γνωρίζει πολύ περισσότερος κόσμος οπότε πουλάει πιο άνετα το brand name του.
Αντίθετα, στη περίπτωση της Jane νομίζω θα ήταν καλύτερα να είναι πιο ξεκάθαρη εξαρχής ως προς το τι θέλει να φτιάξει προτού αποτανθεί στη κοινότητα. Παρακολουθώντας κι εγώ σχετικά fora διαπίστωσα ότι η επιφυλακτικότητα του κόσμου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο φόβο ότι μπορεί τα λεφτά τους να πάνε στη χρηματοδότηση του "λάθος" project. Τώρα που ξεκαθάρισε το τοπίο με το Moebius θα φανεί το κατά πόσο ο κόσμος έχει διάθεση να στηρίξει ακόμα ένα murder-mystery από τη πένα της Jane αλλά φοβάμαι ότι έμεινε λίγο πίσω στο χτίσιμο momentum. Χρόνος βέβαια υπάρχει ακόμα άφθονος και μακάρι να διαψευσθώ. Προσωπικά ομολογώ ότι δεν έχω καταθέσει χρήματα γιατί 1) περίμενα να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία 2) δεν έχω παίξει το Gray Matter για να δω κατά πόσο "το 'χει" ακόμα η Jane και 3) κρατάω λεφτά για άλλα projects που έχουν προτεραιότητα για μένα (Tex Murphy βασικά). Αν δω ότι δε συγκεντρώνει το απαιτούμενο ποσό, μάλλον θα συνεισφέρω έστω το 16ρι για λόγους αρχής.
No good deed goes unpunished
- outcry
- Walker Survivor
maladroid wrote: Το πρώτο λάθος θεωρώ ήταν ότι πήγε λίγο να πάρει τα λεφτά με τη "φανέλα" και κάτω από το όνομα Jane Jensen αράδιασε τρία πιθανά concpets προς χρηματοδότηση μπερδεύοντας τον κόσμο.
maladroid wrote: Καλή η επιφυλακτικότητα, ρε παιδιά, αλλά τόση μιζέρια πραγματικά δε τη περίμενα(...) ΞΕΡΕΤΕ ποιοι είμαστε και τι είδους παιχνίδια μας αρέσει να φτιάχνουμε, θέλετε να μας βοηθήσετε να βγάλουμε ακόμη ένα;
outcry wrote: Εσύ λοιπόν εμπιστεύεσαι αυτόν αυτός όμως δεν εμπιστεύεται εσένα τόσο ώστε να ναι σίγουρος ότι θα αγοράσεις το παιχνίδι του αφού κυκλοφορήσει και όχι από πριν.
Εντάξει αγνή αντικειμενικότητα δεν υπάρχει αλλά όταν κανείς γίνεται τόσο υποκειμενικός κινδυνεύει να χάσει τη μπάλα.maladroid wrote: Καλά κάνει και δεν με εμπιστεύεται. Κι εγώ αν είχα βγάλει 3-4 από τα πιο πρωτότυπα και καλοβαθμολογημένα (καινούργια λέξη - coining it) παιχνίδια όλων των εποχών και μου έμενε η στάμπα της "επικίνδυνης επένδυσης" με την οποία με βλέπουν όλοι οι πιθανοί μελλοντικοί χρηματοδότες μου, το ίδιο θα έκανα.
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]
- maladroid
- Templar Hunter
Πάμε λοιπόν:
Εξήγησα ότι η Jane χαίρει της εκτίμησής μου (όμως σε καμιά περίπτωση όσο ο Tim, ούτε καν συγκρίνονται για μένα τα μεγέθη) ΑΛΛΑ θεωρώ λάθος να κάνεις pitching 3 ιδέες αντί για μία. Ο Schafer δεν έκανε ΚΑΜΙΑ ιδέα pitch, γιατί αυτό ακριβώς ήταν το concept (ντοκυμαντέρ, πρωτοβουλία Kickstarter προτού πλακώσει το λεφούσι, ρίσκο κτλ). Αν έκανε κάτι αντίστοιχο ένας δημιουργός που εμπιστεύομαι τυφλά θα ξαναέδινα χρήματα. Την Jane, τουλάχιστον μέχρι να παίξω το Gray Matter, δεν την εμπιστεύομαι τυφλά οπότε τηρώ στάση αναμονής. Ξαναθυμίζω κι ότι ο Schafer έχει φτιάξει περισσότερα (αριθμητικά) games από τη Jensen κι ως επικεφαλής studio έχει μεγαλύτερο έλεγχο επί του τελικού προϊόντος (δηλαδή όσοι έχουν παίξει Psychonauts, Brutal Legend, Costume Quest κτλ γνωρίζουν και το αρτιστικό στυλ των παιχνιδιών του π.χ.) γι'αυτό και το ονόμασε Double Fine Adventure κι όχι Tim Schafer Adventure. Επιπλέον, η παρουσία του τη τελευταία 10ετία στο χώρο είναι πολύ πιο έντονη από της Jensen και τον ξέρουν και μη-adventurers. Επίσης έχει μαζί τον Ron Gilbert.
Η Jane είναι solo, ούτε ξέρουμε με ποιους θα συνεργαστεί ούτε τι έχουν κάνει αυτοί στο παρελθόν, είναι κάπως πιο αβέβαιο το όλο σκηνικό και αυτό (θεωρώ) επηρεάζει τον κόσμο. Γι'αυτό και πιστεύω ότι έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρη στο ακριβές περιεχόμενο του game που σκέφτεται να φτιάξει, ώστε να πιάσει και εκείνους που μπορεί να μη τη καλοξέρουν (ή καλοθυμούνται) αλλά τους ενδιαφέρει η ιστορία του νέου της game. Με λίγα λόγια πιστεύω ότι δεν έχει τόσο βαριά "φανέλα" και γι'αυτό θα έπρεπε να ακολουθήσει ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση στο kickstarter της.
Το δεύτερο quote που κάνεις δεν το κατάλαβα καλά και ως γνωστόν (από τον προηγούμενο διάλογό μας) όταν επιχειρώ να ερμηνεύσω τα λεγόμενά σου απαντάς με υπεκφυγές και semantics οπότε δε θα ξανακάνω το ίδιο λάθος. Περιμένω διευκρίνηση προτού τοποθετηθώ.
Άσχετο: αιρετικός δε γίνεσαι, μάλλον εριστικός εννοείς;
- outcry
- Walker Survivor
Αν η Jensen έκανε ότι ο Schafer (δηλαδή να μην έχει καμία ιδέα) και ο Schafer έκανε ότι η Jensen (δηλαδή τρεις) ξέρεις καλύτερα από μένα ότι θα λεγες ακριβώς τα αντίστροφα πράγματα από αυτά που λες τώρα.
Απλώς σου αναφέρω ότι εγώ στα προηγούμενα ποστ έλεγα ότι είμαι εναντίον του kickstarter επειδή δεν εμπιστεύομαι κανέναν τυφλά και αδυνατούσες να το καταλάβεις/δεχθείς (ή τουλάχιστον έτσι κατάλαβα). Εσύ τώρα λες ότι είσαι επιφυλακτικός με τη Jensen επειδή δε την εμπιστεύεσαι τυφλά. Γι αυτό και το σχόλιό μου περί αντικειμενικότητας/υποκειμενικότητας.
Σε ποιον είναι γνωστό το "ως γνωστόν" εκτός από σένα? Τέλος πάντων.maladroid wrote: Το δεύτερο quote που κάνεις δεν το κατάλαβα καλά και ως γνωστόν (από τον προηγούμενο διάλογό μας) όταν επιχειρώ να ερμηνεύσω τα λεγόμενά σου απαντάς με υπεκφυγές και semantics οπότε δε θα ξανακάνω το ίδιο λάθος. Περιμένω διευκρίνηση προτού τοποθετηθώ.
Εξηγούμαι. Πάλι το θέμα εμπιστοσύνης/επιφυλακτικότητας και υποκειμενικότητας/αντικειμενικότητας, άλλωστε το δεύτερο quote συμπληρώνει το πρώτο και τη συνολική εικόνα της σκέψης μου.
Η Jensen, ξεκάθαρα, έχει βγάλει 3-4 απ τα πιο καλοβαθμολογημένα (δική σου λέξη) παιχνίδια όλων των εποχών και τα λοιπά. Γιατί λοιπόν ο Schafer καλά κάνει και δε μ εμπιστεύεται ενώ η Jensen δε κάνει καλά που δε μ εμπιστεύεται και θα πρεπε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες?
Και στα προηγούμενα ποστ και σε αυτά εγώ κρίνω και ασχολούμαι με το kickstarter χρησιμοποιώντας σταθερά επιχειρήματα (με τα οποία κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί και καλά κάνει). Εσύ κρίνεις με άλλο μάτι το kickstarter που αφορά στον Schafer και με άλλο αυτό που αφορά στη Jensen (αυτό ήθελα να δείξω άλλωστε με τα quotes) ενώ εμένα το θέμα μου ήταν το project αυτό καθαυτό όχι οι δημιουργοί (ήταν και αυτοί με την έννοια ότι είναι φτασμένοι, δηλαδή, υπό προυποθέσεις, θα μουν υπέρ του kickstarter για το ξεκίνημα κάποιου-αν και εκεί ο κίνδυνος είναι αισθητά μεγαλύτερος, αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο).
Τα ελληνικά μου είναι σχετικά καλά, παρόλο που δε παρακολουθώ ελληνικές σειρές. Αιρετικός εννοούσα και εννοώ.maladroid wrote: Άσχετο: αιρετικός δε γίνεσαι, μάλλον εριστικός εννοείς;
Εριστικός θα ήμουν αν ξεκινούσα κάπως έτσι
αλλά δε βρίσκω κάποιο λόγο να το κάνω.maladroid wrote: Ο παλιόφιλος ο outcry ξαναχτυπά. Να πω ότι εκπλήσσομαι ψέματα θα'ναι. Πάντως αντέδρασες γρηγορότερα απ' ό,τι περίμενα.
- maladroid
- Templar Hunter
Λάθος κατάλαβες.outcry wrote: Απλώς σου αναφέρω ότι εγώ στα προηγούμενα ποστ έλεγα ότι είμαι εναντίον του kickstarter επειδή δεν εμπιστεύομαι κανέναν τυφλά και αδυνατούσες να το καταλάβεις/δεχθείς (ή τουλάχιστον έτσι κατάλαβα).
Σε όσους διαβάζουν το forum.outcry wrote: Σε ποιον είναι γνωστό το "ως γνωστόν" εκτός από σένα?
Της Jensen τα "καλοβαθμολογημένα" παιχνίδια δεν απέτυχαν εμπορικά, απ' όσο ξέρω, τουλάχιστον όχι στον εμφατικό βαθμό που συνέβη με το Psychonauts και το Grim Fandango του Schafer. Το Gray Matter δεν το συμπεριλαμβάνω γιατί αφενός δεν έσκισε στις βαθμολογίες όσο τα GK π.χ. και αφετέρου από πωλήσεις αγνοώ πώς τα πήγε (νομίζω μετρίως χάλια αλλά σίγουρος δεν είμαι).outcry wrote: Η Jensen, ξεκάθαρα, έχει βγάλει 3-4 απ τα πιο καλοβαθμολογημένα (δική σου λέξη) παιχνίδια όλων των εποχών και τα λοιπά. Γιατί λοιπόν ο Schafer καλά κάνει και δε μ εμπιστεύεται ενώ η Jensen δε κάνει καλά που δε μ εμπιστεύεται και θα πρεπε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες?
EDIT: Και κάτι άλλο που έχει σημασία στη διαφορετική αντιμετώπιση των δύο. Στη συνείδηση του κόσμου (ακόμα και των πιο "ψαγμένων" gamers) Jane Jensen = GK. Το Kickstarter όμως δεν το ξεκίνησε για να κάνει καινούργιο GK (επειδή δεν έχει τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο). Από την άλλη, Tim Schafer = DoTT, Grim, Full Throttle, Psychonauts, Brutal Legend, Costume Quest, Stacking κτλ. Με λίγα λόγια, δεν έχει συνδέσει το όνομά του με κάποιο συγκεκριμένο franchise, αλλά είναι μια σειρά ξεχωριστών παιχνιδιών, ξεχωριστά μεταξύ τους μα και παρόμοια, που συνδέονται με το όνομά του. Γι' αυτό και το "unidentified adventure by Tim Schafer" λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από το "unidentified adventure by Jane Jensen". Και ώσπου να κατασταλάξει η κοινότητα στο Moebius ήταν unidentified με την έννοια ότι δεν ήσουν καν σίγουρος αν θα πρόκειται για supernatural mystery (η ειδικότητά της) αφού υπήρχε και το Anglophile στο κόλπο.
Ανέφερα σε προηγούμενο post ότι περιμένω πως και πως να ξεκινήσει το Kickstarter του Tex Murphy για να ξεπουληθώ ολόκληρος. Ε λοιπόν αν οι Jones-Conners ξεκινούσαν Kickstarter για κάποιον άσχετο τίτλο, θα ήμουν κι εκεί πολύ επιφυλακτικός (κυρίως λόγω 3 Cards που μου άφησε ένα μούδιασμα). Όπως έχει τώρα το πράγμα, θα πληρώσω αδρά για να δω καινούργιο Tex, όχι απλά για κάνουν αυτοί οι δύο το κομμάτι τους.
Σαφώς και κρίνω τα kickstarter projects αναλόγως του ποιος μου ζητάει λεφτά και γιατί. Δεν το έκρυψα ποτέ ούτε και το κρύβω. Δηλαδή άμα βγει αύριο ο Βενιζέλος να κάνει γυμνή φωτογράφηση στο Maxim και πω "έλεος, χάνω το φως μου" αλλά τον επόμενο μήνα φιλοξενείται στο ίδιο περιοδικό η Kate Beckinsale και πω "μανούλα!" (αλά Βέγγος) αυτό με κάνει ασυνεπή επειδή δεν καταδικάζω/εκθειάζω εξίσου την έννοια του γυμνού; Σαν εργαλείο/ιδέα γενικά το Kickstarter μου αρέσει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν εμπεριέχει κινδύνους και ότι δεν συνιστάται προσοχή στους υποψήφιους χρηματοδότες.outcry wrote: Και στα προηγούμενα ποστ και σε αυτά εγώ κρίνω και ασχολούμαι με το kickstarter χρησιμοποιώντας σταθερά επιχειρήματα (με τα οποία κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί και καλά κάνει). Εσύ κρίνεις με άλλο μάτι το kickstarter που αφορά στον Schafer και με άλλο αυτό που αφορά στη Jensen (αυτό ήθελα να δείξω άλλωστε με τα quotes) ενώ εμένα το θέμα μου ήταν το project αυτό καθαυτό όχι οι δημιουργοί.
Περί εριστικού/αιρετικού: επειδή ξέρω ότι χρησιμοποιείς μια χαρά τα ελληνικά, γι'αυτό σε ρώτησα, γιατί δε μου φάνηκε να κολλάει το αιρετικός με την τοποθέτησή σου. Για το εριστικός θα σου πω ότι χωρίζω εκείνους που υπερασπίζονται την άποψή τους με "αντιαθλητικό" (κατά τη γνώμη μου πάντα) τρόπο σε δύο κατηγορίες: εκείνους που νομίζουν ότι έχουν δίκιο επειδή φωνάζουν πιο δυνατά από τον άλλο κι εκείνους που νομίζουν ότι έχουν δίκιο επειδή ανάγκασαν τον άλλο να βάλει τις φωνές.
- outcry
- Walker Survivor
Τότε αδυνατούσες να καταλάβεις ότι δεν εμπιστεύομαι τον Schafer τυφλά?maladroid wrote: Λάθος κατάλαβες.
Για να είμαι ειλικρινής θαρρώ ότι μόνο εγώ κι εσύ ασχολούμαστε με το διάλογό μας.maladroid wrote: Σε όσους διαβάζουν το forum.
Το ότι δεν απέτυχαν εμπορικά (αν και για το GK3 δεν είμαι καθόλου βέβαιος) δε σημαίνει κάτι. Δηλαδή το να πουλούσαν τα παιχνίδια της αρχές και μέσα δεκαετίας '90 δεν είναι κριτήριο για τους σημερινούς χρηματοδότες.maladroid wrote: Της Jensen τα "καλοβαθμολογημένα" παιχνίδια δεν απέτυχαν εμπορικά, απ' όσο ξέρω, τουλάχιστον όχι στον εμφατικό βαθμό που συνέβη με το Psychonauts και το Grim Fandango του Schafer.
Το οποίο Anglophile μοιάζει αισθητά με το KQ VI.maladroid wrote: Και ώσπου να κατασταλάξει η κοινότητα στο Moebius ήταν unidentified με την έννοια ότι δεν ήσουν καν σίγουρος αν θα πρόκειται για supernatural mystery (η ειδικότητά της) αφού υπήρχε και το Anglophile στο κόλπο.
Για τα υπόλοιπα που λες (ότι ο Schafer έχει ξεχωριστά παιχνίδια) συμφωνώ αλλά για κανένα λόγο δε μπορώ να δικαιολογήσω το εντελώς απροσδιόριστο του εγχειρήματός του, ούτε μπορώ να καταλάβω όλο αυτό το σκεπτικό σου αλλά δεν έχει σημασία, είναι απλώς έξω από τη λογική μου. Εξακολουθώ να πιστεύω πάντως αυτό που είπα αρχικά, ότι αν o Schafer έκανε ότι η Jensen κλπ εσύ θα υποστήριζες ακριβώς τα αντίστροφα.
Επιστρέφουμε στα ίδια. Ποιος λοιπόν σου λέει εσένα ότι ένα νέο Tex Murphy αποκλείεται να σου αφήσει το μούδιασμα που σου άφησε το ανεκδιήγητο 3 cards to midnight?maladroid wrote: . Ε λοιπόν αν οι Jones-Conners ξεκινούσαν Kickstarter για κάποιον άσχετο τίτλο, θα ήμουν κι εκεί πολύ επιφυλακτικός (κυρίως λόγω 3 Cards που μου άφησε ένα μούδιασμα).
Δηλαδή αν σου πουν οκ θα φτιάξουμε νέο TM λες θα ξεπουληθώ επειδή αξίζει ενώ αν σου πουν θα φτιάξουμε ένα νέο παιχνίδι θα σαι επιφυλακτικός, ενώ και τα δύο θα χουν δημιουργηθεί από τους ίδιους ανθρώπους.
Το ότι θες να ξαναδείς έναν αγαπημένο σου ήρωα στην οθόνη του υπολογιστή, είτε αυτός είναι ο ΤΜ, ο GK κ.λπ. δε σημαίνει αυτομάτως ότι το παιχνίδι θα ναι καλό. Για την ακρίβεια, οι πιθανότητες να ναι καλό είναι μικρότερες από τις πιθανότητες να ναι καλό ένα άσχετο παιχνίδι από τους ίδιους ανθρώπους, μιας που οι προσδοκίες σου στη πρώτη περίπτωση θα ναι υψηλότατες ενώ στη δεύτερη απλά υψηλές,
Συγκρίνεις ανόμια πράγματα αλλά έχει ενδιαφέρον. Για να δούμε.maladroid wrote: Δηλαδή άμα βγει αύριο ο Βενιζέλος να κάνει γυμνή φωτογράφηση στο Maxim και πω "έλεος, χάνω το φως μου" αλλά τον επόμενο μήνα φιλοξενείται στο ίδιο περιοδικό η Kate Beckinsale και πω "μανούλα!" (αλά Βέγγος) αυτό με κάνει ασυνεπή επειδή δεν καταδικάζω/εκθειάζω εξίσου την έννοια του γυμνού
Έστω ότι γίνεται πρώτα η φωτογράφηση της Beckinsale. Εσύ θα βγεις και θα πεις μανούλα. Εγώ θα πω ότι ξενέρωσα με τη γκόμενα γιατί την είχα για άλλο στυλ κι όχι για να να κάνει γυμνές φωτογραφήσεις που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μήπως και τσεπώσει κανα φράγκο παραπάνω και ότι θα πρεπε να συνεχίσει να κάνει σεμνές φωτογραφήσεις ή θα έπρεπε πρώτα να μας δώσει ένα γυμνό δείγμα γραφής για να αποφασίσουμε αν τη θέλουμε έτσι ή όχι(προφανώς ΔΕ θα πω αυτά αλλά μιλάμε υποθετικά). Εσύ τότε θα απαντήσεις ότι καλά έκανε γιατί είναι η Beckinsale και ό,τι φωτογράφηση έχει κάνει μέχρι τώρα (όχι γυμνή) ήταν πολύ καλή επομένως γιατί να μη κάνει το βήμα παραπάνω.
Μετά γίνεται η προεκλογική και γυμνή φωτογράφηση του Βενιζέλου. Αν εσύ βγεις και πεις που πας ρε χοντρέ θες και γυμνή φωτογράφηση, τι έχεις να μας πεις εσύ απ τη ζωή σου, τότε θα μαι μαζί σου με χίλια.
Αν όμως βγεις και πεις ότι ξενέρωσες μαζί του επειδή τον είχες για άλλο στυλ και όχι για να κάνει γυμνές φωτογραφήσεις που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μήπως και τσεπώσει κανα φράγκο και ότι θα έπρεπε να συνεχίσει να κάνει σεμνές φωτογραφήσεις, όπως έκανε μέχρι τώρα, οι οποίες ήταν και πολύ καλές, ή ότι θα έπρεπε πρώτα να μας δώσει ένα γυμνό δείγμα γραφής για να αποφασίσουμε αν θέλουμε τη φωτογράφηση ή όχι τότε θα σαι πολύ λάθος.
Εσύ ανήκεις σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες?maladroid wrote: Για το εριστικός θα σου πω ότι χωρίζω εκείνους που υπερασπίζονται την άποψή τους με "αντιαθλητικό" (κατά τη γνώμη μου πάντα) τρόπο σε δύο κατηγορίες: εκείνους που νομίζουν ότι έχουν δίκιο επειδή φωνάζουν πιο δυνατά από τον άλλο κι εκείνους που νομίζουν ότι έχουν δίκιο επειδή ανάγκασαν τον άλλο να βάλει τις φωνές.
- manos426f
- Futuristic Fedora
outcry wrote: Για να είμαι ειλικρινής θαρρώ ότι μόνο εγώ κι εσύ ασχολούμαστε με το διάλογό μας.
Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι σφάλεις,καθώς εγώ προσωπικά παρακολουθώ -με αρκετή προσοχή θα έλεγα- τον διάλογό σας...
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- crocark
- Adventure's Advocate
Άσχετο.
Χωρίς, ειλικρινά, να θέλω να υποβαθμίσω την αξία των επιχειρημάτων, ποια είπαμε είναι η Beckinsale; Πάντως φίλε, πάλι άσχετο, αυτό:
γιατί το έβαλες; Πρώτα αλληθώρισα γιατί δεν πίστευα στα μάτια μου και μετά χάρηκα:outcry wrote: (προφανώς ΔΕ θα πω αυτά αλλά μιλάμε υποθετικά)
Με έκανες να το πιστέψω για μισό λεπτό, αλλά μετά με προσγείωσες ανώμαλα.outcry wrote: Εγώ θα πω ότι ξενέρωσα με τη γκόμενα γιατί την είχα για άλλο στυλ κι όχι για να να κάνει γυμνές φωτογραφήσεις που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μήπως και τσεπώσει κανα φράγκο παραπάνω
Εντός. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Καθαρά δαρβινικό το ενδιαφέρον - Ο δρόμος της φυσικής επιλογής για το gaming κι ο άνθρωπος ως παράμετρος, ξεπερασμένη από τα στατιστικά και γενικά τους αριθμούς, ωστόσο παρών στις εξελίξεις. Δε συμμετέχω γιατί ως γνωστόν θεωρώ ότι η συζήτηση αυτή δεν έπρεπε καν να υπάρχει. Πρέπει να λαμβάνει χώρα σε κάποιο μακρινό γαλαξία, σε ένα παράλληλο σύμπαν ίσως ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Επίσης με Μάνο και croc σας παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον. Αν και όπως λέει ο croc αυτή είναι συζήτηση που θα έπρεπε να γίνεται σε κάποιο παράλληλο σύμπαν....
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- maladroid
- Templar Hunter
Όχι ρε, το πρόβλημά μου ήτανε ότι είχες κάνει εκείνο τον άσχετο παραλληλισμό με τη πείνα και τις δωρεές στο Kickstarter. Το ποιον εμπιστεύεσαι τυφλά και ποιον όχι, είναι καθαρά δικό σου θέμα. Εγώ τη γενικότερη απαξίωση προς το θεσμό του Kickstarter κυρίως προσπαθούσα να αποτρέψω.outcry wrote: Τότε αδυνατούσες να καταλάβεις ότι δεν εμπιστεύομαι τον Schafer τυφλά?
Κοίτα, το θέμα είναι ότι όποιος καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι, που λένε. Μη ξεχνάς άλλωστε ότι ο Schafer διευθύνει και την εταιρεία, δεν είναι απλά ένας designer με μίσθωση έργου. Αυτό σημαίνει ότι έχει (έστω μερικώς) ευθύνη και για τους άλλους εκεί μέσα, άρα η έννοια του να βρει χρηματοδότηση/publisher και να μην αναγκαστεί να τους διώξει είναι πολύ επιτακτικότερη από της Jane. Ύστερα, ο Schafer έχει "πικραθεί" πολύ πιο πρόσφατα από τα '90s και ο ίδιος μάλιστα παραδέχτηκε ότι ένας από τους λόγους που ξεκινήσανε το Kickstarter ήταν για να ανεβεί το ηθικό της ομάδας (και να απασχοληθούν και ορισμένοι) μετά την πολύ πρόσφατη ακύρωση ενός project που θα τον ανάγκαζε να τους απολύσει. Εδώ ο καχύποπτος μπορεί να πει ότι ουσιαστικά μετέφερε το κόστος συντήρησης των υπαλλήλων του σε μας και αυτό δεν απέχει ίσως πολύ από την αλήθεια αλλά προσωπικά χαίρομαι που βοήθησα να μείνουν στην εταιρεία άνθρωποι που (πιστεύω) αξίζουν και τους θέλει ο Schafer στην ομάδα του.outcry wrote: Το ότι δεν απέτυχαν εμπορικά (αν και για το GK3 δεν είμαι καθόλου βέβαιος) δε σημαίνει κάτι. Δηλαδή το να πουλούσαν τα παιχνίδια της αρχές και μέσα δεκαετίας '90 δεν είναι κριτήριο για τους σημερινούς χρηματοδότες.
Ναι, το διάβασα κι εγώ αυτό. Δεν έχω παίξει το KQ VI για να κρίνω αλλά και πάλι, δεν αποτελεί flagship τίτλο για τη Jane όσο τα GK, δεν έχει δηλαδή το ίδιο εκτόπισμα και δύναμη πειθούς των backers, πιστεύω.outcry wrote: Το οποίο Anglophile μοιάζει αισθητά με το KQ VI. [..]
Εξακολουθώ να πιστεύω πάντως αυτό που είπα αρχικά, ότι αν o Schafer έκανε ότι η Jensen κλπ εσύ θα υποστήριζες ακριβώς τα αντίστροφα.
Για το δεύτερο που λες: και ναι και όχι. Δηλαδή αν ο Schafer αράδειαζε τρία concepts που θα πηγαίνανε κάπως έτσι: 1) κάτι παρόμοιο με το Full Throttle 2) Costume Quest 2, 3) παιχνίδι με πασχαλίτσες-ζόμπι θα ήμουνα ελαφρώς επιφυλακτικός. Όχι όσο με τη Jane για τους γνωστούς (μπλα μπλα Tim Schafer σ'αγαπώ, υπόγραψέ μου τη πατούσα, pleeeease! μπλα μπλα) λόγους. Θα μου πεις: δηλαδή 3 concepts (όσο "περίεργα" κι αν είναι) τα θεωρείς λιγότερο ελκυστικά από το καθόλου;! Ναι! Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, προτιμώ τη πλήρη αβεβαιότητα από τη σχετική αβεβαιότητα κι ένας λόγος γι'αυτό είναι ότι έτσι δε νιώθεις ότι κάτι έχασες (όπως ας πούμε θα γινόταν άμα πλήρωνες για το τύπου Full Throttle και τελικά κέρδιζαν οι πασχαλίτσες) αλλά ότι πήρες αυτό το ένα και μοναδικό που είχε στο μυαλό του. Είναι ψυχολογικό το θέμα. Ακούγεται λίγο κουλό αλλά το λέω σοβαρά και υπενθυμίζω τον τίτλο του project: "Double Fine ADVENTURE", όπου η τελευταία λέξη χρησιμοποιήθηκε με διπλή σημασία (δηλαδή εμπεριέχει και το ρίσκο, την περιπέτεια και την αβεβαιότητα της όλης προσπάθειας και έτσι -έξυπνα- βάζει τον backer στη λογική της βοήθειας/συμμετοχής). Θυμίζω και την ύπαρξη του ντοκυμαντέρ που θα καταγράψει ακριβώς αυτό.
Ξαναλέω ότι δεν έχω τίποτα με την ίδια τη Jane και τα concepts που πρότεινε, αλλά από καθαρά marketing πλευρά έχασε πόντους με τη σύγχυση που η ίδια δημιούργησε και τώρα -εν μέρει- το πληρώνει.
Σ' αυτό έχεις δίκιο, σαφώς δεν υπάρχει εξασφάλιση αλλά η περίπτωση του Tex είναι ιδιάζουσα διότι εκτός από το συναισθηματικό δέσιμο μαζί του (ήταν το πρώτο μου adventure και παντοτινό) εκκρεμεί και η ιστορία του που επιθυμώ διακαώς να τελειώσει. Και εκκρεμεί με πολύ πιο βάναυσο τρόπο από του Γαβρίλου του Ιππότη π.χ. όπου το cliffhanger είχε να κάνει με το αν θα σμίξουν τελικά με τη Βασσούλα κι όχι τη μοίρα του ήρωα. Οπότε δε θα πληρώσω απλά επειδή το φτιάχνουν οι ίδιοι και θα είναι "more Tex Murphy" αλλά επειδή η συνέχεια του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι σχεδόν επιβεβλημένη. Κι επιπλέον ξέρω (από συνεντεύξεις) ότι οι ίδιοι γνωρίζουν πως συνεχίζεται/τελειώνει η ιστορία και αδημονούν τόσα χρόνια να την μοιραστούν μαζί μας σε μορφή game αλλά...φτώχεια καταραμένη.outcry wrote: Δηλαδή αν σου πουν οκ θα φτιάξουμε νέο TM λες θα ξεπουληθώ επειδή αξίζει ενώ αν σου πουν θα φτιάξουμε ένα νέο παιχνίδι θα σαι επιφυλακτικός, ενώ και τα δύο θα χουν δημιουργηθεί από τους ίδιους ανθρώπους.
Το ότι θες να ξαναδείς έναν αγαπημένο σου ήρωα στην οθόνη του υπολογιστή, είτε αυτός είναι ο ΤΜ, ο GK κ.λπ. δε σημαίνει αυτομάτως ότι το παιχνίδι θα ναι καλό.
Το κομμάτι με το Βενιζέλο και τη Beckinsale ("μα τη μύτη..", που θα 'λεγε κι ο σεβάσμιος Πανοραμίξ) το έβαλα για χαβαλέ, όχι για ν'ανοίξω συζήτηση επί της ουσίας και βλέπω ότι το σκοπό μου τον πέτυχα μια και η απάντησή σου ήταν απολαυστική (δεν ειρωνεύομαι). Οπότε mission accomplished και πάω παρακάτω.
Ε δε στρέει, εγώ το είπα πρώτος.outcry wrote:
Εσύ ανήκεις σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες?maladroid wrote: Για το εριστικός θα σου πω ότι χωρίζω εκείνους που υπερασπίζονται την άποψή τους με "αντιαθλητικό" (κατά τη γνώμη μου πάντα) τρόπο σε δύο κατηγορίες: εκείνους που νομίζουν ότι έχουν δίκιο επειδή φωνάζουν πιο δυνατά από τον άλλο κι εκείνους που νομίζουν ότι έχουν δίκιο επειδή ανάγκασαν τον άλλο να βάλει τις φωνές.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
@maladroid
αν και δεν με αφορά άμεσα το θέμα, καθότι η στάση μου προς τη "μόδα" των κικστάρτερς είναι αρνητική, 2 παρατηρήσεις σε κάτι που είπες.
1) Δε νομίζω ότι ο Schafer είναι μεγαλύτερο όνομα από τη Jensen. Πρόσεξε, δεν αναφέρομαι απαραίτητα στο ποιος έχει προσφέρει περισσότερα, αυτό είναι άλλη συζήτηση. Εγώ το όνομα του Schafer το έμαθα σε αυτό εδώ το φόρουμ, αρκετά χρόνια, δηλαδη, αφότου ξεκίνησα να παίζω adventures (αν και εκ των υστέρων έμαθα ότι είχα ήδη παίξει 2 παιχνίδια του). Το όνομα της Jensen το έμαθα πριν καν αρχίσω να παίζω adventures. Δεν το θεωρώ εντελώς τυχαίο αυτό...
2) η Jensen δεν έχει φτιάξει μόνο 3 από τα πιο καλοβαθμολογημένα, αλλά και 3 από τα απλώς καλύτερα adventures όλων των εποχών. Αυτό μετράει στον κόσμο. Βέβαια, θα μου πεις ότι αυτό είναι υποκειμενικό. Οκ...
@crοcark
είσαι απαράδεκτος. Ντρέπομαι για λογαριασμό σου, πια. Ήθελες να μου κάνεις και θρεντ με ψηφοφορία για όμορφες ηθοποιούς Ξεκίνα φροντιστήρια άμεσα
@castledoque
εσύ δεν μας είπες τι γνώμη έχεις για όλα αυτά. Άναψες καλά καλά τη φωτιά και μετά εξαφανίστηκες.
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- maladroid
- Templar Hunter
Πρόσεξε όμως: εδώ μιλάμε για Kickstarter και για να πετύχεις εκεί καλό είναι να έχεις στήριξη από όσο γίνεται περισσότερους, όχι μόνο adventurers και μάλιστα μιας κάποιας ηλικίας. Τον Schafer τον γνωρίζει πολύ περισσότερος κόσμος, ανάμεσά τους και αρκετοί που παίζουν άλλα είδη παιχνιδιών. Δοκίμασε να ρωτήσεις 10 τυχαίους gamers που δε πολυπαίζουν adventures ποια είναι η Jane Jenses κι άμα 1-2 δε τη μπερδέψουν με τη Jena Jameson να μου τρυπήσεις τη μύτη :Ρ. Το ίδιο φοβάμαι ότι συμβαίνει και με τη σειρά Tex Murphy, γι'αυτό ετοιμάζομαι να ανταλλάξω το σπίτι με πιθάρι, γιατί δεν αισιοδοξώ ότι τον γνωρίζει αρκετός κόσμος από τους σημερινούς gamers και εμείς οι λίγοι θα χρειαστεί να φανούμε γενναιόδωροι. Μ' αυτή την έννοια είπα ότι ο Schafer είναι πιο μεγάλο όνομα, όχι φυσικά όσον αφορά την αξία αλλά την υπεραξία, τρόπον τινά, δηλαδή την αναγνωρισιμότητα που έχει σαν φυσιογνωμία στο gaming στερέωμα. Επίσης, όπως νομίζω ξαναείπα, ο Schafer είναι και πιο επίκαιρος, δραστηριοποιείται εντονότερα στο χώρο τη τελευταία δεκαετία απ' ότι η Jane κι έτσι η φάτσα και τ' όνομά του είναι πιθανότερο να έχουν βρεθεί στο δρόμο του υποψήφιου backer.WickedMan wrote: Δε νομίζω ότι ο Schafer είναι μεγαλύτερο όνομα από τη Jensen. Πρόσεξε, δεν αναφέρομαι απαραίτητα στο ποιος έχει προσφέρει περισσότερα, αυτό είναι άλλη συζήτηση. Εγώ το όνομα του Schafer το έμαθα σε αυτό εδώ το φόρουμ, αρκετά χρόνια, δηλαδη, αφότου ξεκίνησα να παίζω adventures (αν και εκ των υστέρων έμαθα ότι είχα ήδη παίξει 2 παιχνίδια του). Το όνομα της Jensen το έμαθα πριν καν αρχίσω να παίζω adventures. Δεν το θεωρώ εντελώς τυχαίο αυτό...
- crocark
- Adventure's Advocate
Έχω διαβάσει 3 φορές τι γράφεις και δεν μπορώ να καταλάβω. Λίγα πράγματα. Αυτό είναι χτύπημα αντιαθλητικό. Μείνε σε παρακαλώ στο θέμα και μην προσθέτεις ονόματα που εξάπτουν τη φαντασία και προκαλούν σύγχιση. Αυτό που με βοήθησες να καταλάβω είναι το παραπάνω:maladroid wrote: Πρόσεξε όμως: εδώ μιλάμε για Kickstarter και για να πετύχεις εκεί καλό είναι να έχεις στήριξη από όσο γίνεται περισσότερους, όχι μόνο adventurers και μάλιστα μιας κάποιας ηλικίας. Τον Schafer τον γνωρίζει πολύ περισσότερος κόσμος, ανάμεσά τους και αρκετοί που παίζουν άλλα είδη παιχνιδιών. Δοκίμασε να ρωτήσεις 10 τυχαίους gamers που δε πολυπαίζουν adventures ποια είναι η Jane Jenses κι άμα 1-2 δε τη μπερδέψουν με τη Jena Jameson να μου τρυπήσεις τη μύτη :Ρ. Το ίδιο φοβάμαι ότι συμβαίνει και με τη σειρά Tex Murphy, γι'αυτό ετοιμάζομαι να ανταλλάξω το σπίτι με πιθάρι, γιατί δεν αισιοδοξώ ότι τον γνωρίζει αρκετός κόσμος από τους σημερινούς gamers και εμείς οι λίγοι θα χρειαστεί να φανούμε γενναιόδωροι. Μ' αυτή την έννοια είπα ότι ο Schafer είναι πιο μεγάλο όνομα, όχι φυσικά όσον αφορά την αξία αλλά την υπεραξία, τρόπον τινά, δηλαδή την αναγνωρισιμότητα που έχει σαν φυσιογνωμία στο gaming στερέωμα. Επίσης, όπως νομίζω ξαναείπα, ο Schafer είναι και πιο επίκαιρος, δραστηριοποιείται εντονότερα στο χώρο τη τελευταία δεκαετία απ' ότι η Jane κι έτσι η φάτσα και τ' όνομά του είναι πιθανότερο να έχουν βρεθεί στο δρόμο του υποψήφιου backer.
Τώρα κατάλαβα το παχουλή από που προέκυψε και που πήγαινε ...Castledoque wrote: Το χειρότερο: Σε γνωστό ελληνικό forum τα περισσότερα posts την ειρωνεύονται επειδή είναι παχουλή!!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!!
Στο θέμα λίγο, παρόλο που συνεχίζω να μη θέλω να διακόψω.
Σα να αγοράζεις ξυστό ακούγεται. Ούτε καν λόττο ή λαχείο. Απλά το παίρνεις από ένα λαχειοπώλη γουρλή που έχει στο "ενεργητικό" του κάποια κέρδη.maladroid wrote: Ναι! Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, προτιμώ τη πλήρη αβεβαιότητα από τη σχετική αβεβαιότητα κι ένας λόγος γι'αυτό είναι ότι έτσι δε νιώθεις ότι κάτι έχασες (όπως ας πούμε θα γινόταν άμα πλήρωνες για το τύπου Full Throttle και τελικά κέρδιζαν οι πασχαλίτσες) αλλά ότι πήρες αυτό το ένα και μοναδικό που είχε στο μυαλό του.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ