Σκέψεις (κι απορίες) για το Kickstarter
- maladroid
- Templar Hunter
Μερικές πληροφορίες που βρήκα στα πρόχειρα για τον Tex και τη συμφωνία με την Atlus: www.eurogamer.net/articles/2013- ... d-by-atlus
Δυστυχώς δεν λέει ξεκάθαρα αν αυτό σημαίνει και retail διανομή αλλά νομίζω οι πιθανότητες είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με πριν. Επιβεβαιώθηκε κυκλοφορία στο Steam, πάντως, παρηγορήσου με αυτό
Για το KS παιχνίδι της Jane (Moebius) δεν ξέρω κάτι αλλά τα δικαιώματα του GK 1 remake της τα παραχώρησε η Activision, που χρηματοδοτεί αυτό το project. Θεωρώ αρκετά πιθανό να εμφανιστεί σε retail κάποια στιγμή, όπως είχε συμβεί και με τις Special Editions των Monkey Island. Το Moebius λιγότερο πιθανό αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
No good deed goes unpunished
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Υπάρχει και η περίπτωση να μην είναι θέμα αποδοχής/συμβιβασμού, αλλά αυτοί οι (adventure) gamers στην πραγματικότητα ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ τις digital εκδόσεις σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά όταν αυτές είναι DRM free. Σόρρυ. Το ότι υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται να αγοράσουν οποιοδήποτε digital παιχνίδι επειδή το θεωρούν "αέρα" (άποψη την οποία κάποτε κατανοούσα, αλλά πλέον τη βρίσκω αστεία), δε σημαίνει ότι αυτοί που αγοράζουν digital το κάνουν επειδή "συμβιβάζονται". Έαν, όντως, κάνεις αυτήν την υπόθεση (μπορεί να καταλαβαίνω λάθος), έχε υπόψη σου ότι είναι εντελώς άστοχη.ShinjiGR wrote: Παρατηρώ ότι πολλοί adventure gamers, έχουν αποδεχτεί την digital-only κατάσταση σαν την νέα κατάσταση...
Οι digital πωλήσεις δε γίνονται επειδή κάποιοι "στερημένοι" gamers αποφασίζουν να ρίξουν νερό στο κρασί τους για να απολαύσουν τον αγαπημένο τους τίτλο ή επειδή οι δημιουργοί ξαφνικά "δε σέβονται τους gamers", αλλά (και) επειδή για πολύ κόσμο, σε πολλές περιπτώσεις και με την πλήρη κυριαρχία του "γρήγορου internet" το digital είναι απλούστατα προτιμότερο από το retail. Το προφανές δηλαδή.
Στα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ και γω σε μεγάλο βαθμό.
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Praetorian
- Walker Survivor
Σου λένε όμως μια πραγματικότητα. Το παιχνίδι τους δεν θα κυκλοφορούσε ποτέ σε κουτί σε μαζική παραγωγή. Θα φτιάξουν κουτί μόνο λόγω του ότι μπήκαν στη διαδικασία του kickstarter, επειδή μόνο έτσι βρήκαν τρόπο να χρηματοδοτήσουν το παιχνίδι, και επειδή σκέφτηκαν (καλώς ή κακώς) ότι θα τραβούσε κάποιους τους backers να επιλέξουν πιο υψηλή συνεισφορά.ShinjiGR wrote: Οπότε, όταν μου λένε ότι ΔΕΝ θα βγει σε κουτί το παιχνίδι τους παρά μόνο στο kickstarter, και στην τιμή των 100$ χωρίς ταχυδρομικά και ότι έχω μόνο ένα μήνα να αποφασίσω, τότε ΝΑΙ το βρίσκω εκβιαστικό. Γιατί μου λένε ή τα δίνω τώρα στο ελάχιστο αυτό χρονικό διάστημα, ή θα πρέπει να δώσω μετά τα διπλά στο ebay μιας και ειναι "συλλεκτικό", ή απλά δεν θα το παίξω ποτέ!
(Btw, αστεία-αστεία, τουλάχιστον αυτές θα είναι πραγματικές limited/collectors' εκδόσεις. Κάπου χίλια αντίτυπα και τέρμα. Όχι δυο χρόνια μετά, να βρίσκεις διαθεσιμότητα στο play.com σε τιμή χώμα )
*Δεν θα συζητήσω τις απόψεις για digital vs boxed/retail γιατί θα ξεφύγουμε -και γιατί δεν είναι το kickstarter που έχει την ευθύνη που επικρατεί πλέον η digital διανομή-, αλλά σε γενικές γραμμές δεν τις συμμερίζομαι. Θέλω κάποια adventures ή γενικότερα άλλα παιχνίδια να τα έχω σε κουτί, ειδικά αν αξίζει η κουτάτη έκδοσή τους (ποιότητα, art, παρελκόμενα), αλλά γενικότερα δεν έχω καμιά ένσταση να αγοράσω και να παίξω digital εκδόσεις παιχνιδιών.
Το ανέφερα ξανά αλλά στην πράξη το βρίσκω λίγο εκβιαστικό. 'Η παίρνεις ΕΣΥ το ρίσκο ή δεν φτιαχνώ καν το παιχνίδι. Ζητάν να τους εξασφαλίσουμε την επιτυχία πριν καν ξεκινήσουν να δουλεύουν και χωρίς να έχουμε την παραμικρή ιδέα για την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος.
Κατά κανόνα ζητάν να τους εξασφαλίσουμε τα χρήματα να φτιάξουν το παιχνίδι (που μπορεί να έχει αμφίβολη επιτυχία). Φυσικά, δεν θα έχει ο κάθε gamer (ακόμα και ο fan του είδους, του δημιουργού ή του ίδιου του παιχνιδιού) τη διάθεση να χρηματοδοτήσει ένα παιχνίδι, έστω και ως μέρος ενός ευρύτερου συνόλου από συγχρηματοδότες. Και καλά κάνει. Θέλει άλλο τρόπο σκέψης, άλλη πρόθεση υποστήριξης για ένα παιχνίδι, και έχει ρίσκο.
Και είμαι σίγουρος ότι από την μεριά των developers το kickstarter δεν γίνεται για να "πετύχει" το παιχνίδι μέσω των *αχεμ* ενσωματωμένων pre-orders στα διάφορα tiers. Αν περιμένουν να αγοράσουν το παιχνίδι τους μερικές χιλιάδες χρήστες μόνο, οι οποίοι ταυτόχρονα χρηματοδότησαν την ανάπτυξή του, και θεωρούν ότι "πέτυχε" έτσι το παιχνίδι τους τότε υπάρχει πρόβλημα στο σχέδιο τους να έχουν κέρδος από αυτό. Οφείλουν να περιμένουν κέρδη από την κυκλοφορία του παιχνιδιού, όταν ολοκληρωθεί.
Η διαφορά είναι ότι πέρα από το μικρότερο κόστος που έχουν αυτά τα extras, μπορούν να φτιαχτούν και να παραχθούν πιο σύντομα από το πλήρες παιχνίδι (και συνεπώς την boxed έκδοσή του). Υπόσχονται ότι θα παραδώσουν αυτά τα extras συνήθως μήνες ή/και χρόνια πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού (άλλο ένα κίνητρο για πιθανούς backers).Επίσης το θεωρώ υποκρισία να μην μου πουλάει μια εταιρία το παιχνίδι της σε physical μορφή αλλά να μου πουλάει ένα κάρο merchantise, μπλούζες, κούπες, mousepads, sticks κτλπ.
Νομίζω, υπάρχουν περιπτώσεις όπου "μπαίνουν μέσα" οι developers για να δώσουν τα extra trinkets που υπόσχονται, υπολογίζοντας ότι το παιχνίδι τους θα έχει κέρδη όταν θα κυκλοφορήσει εκτός KS.
Ίσως όχι. Υποθέτω ότι ο Schafer το αντιμετώπισε στο παρελθόν, οπότε θα μπορούσε να σου απαντήσει και ο ίδιος (δεν κάνω πλάκα, είναι αρκετά accessible, και νομίζω κάνουν και Ask-Me-Anything που και που).Υπάρχει περίπτωση ο κάθε Tim Schafer να πήγαινε σε μια Daedalic, Pendulo, Microids κτλπ με έτοιμο adventure και να αρνούνταν να γίνουν publishers?
Βέβαια ο Schafer στήριξε το kickstarter του, πάνω στο όνομά του, αλλά και σχεδόν σε ένα "no publishers" σύνθημα. Και είχε πολλούς backers σε αυτό. Οπότε δεν ξέρω πώς θα φαινόταν σε μια μερίδα από αυτούς κάτι τέτοιο μετά. (btw Στέλνουν τακτικά updates στους backers, αλλά έχω καιρό να διαβάσω κάποιο από αυτά και έχω ξεχάσει σε τι φάση βρίσκονται. Είχαν ωστόσο σοβαρά οικονομικά θέματα, έπεσαν έξω στα σχέδιά τους (σχεδίασαν μεγαλύτερο παιχνίδι από όσο μπορούσαν να υποστηρίξουν με τους πόρους που είχαν), και τελευταία σκεφτόντουσαν το Steam Early Access...)
Επειδή από την περιγραφή σου δεν κατάλαβα τι ακριβώς συνέβη (ή μάλλον κατάλαβα ίσως λάθος ότι κάποιος 3ος πήγε να κάνει kickstarter για translation patch, και επομένως υπήρχαν σοβαρά copyright θέματα), μπορείς να δώσεις το link στο σχετικό kickstarter;Κλασική είναι η περίπτωση Ιαπωνικού στούντιο που σταμάτησε kickstarter για fan-translation patch παιχνιδιού τους με την δικαιολογία ότι αν βγει το Patch το μόνο που θα αλλάξει για αυτούς είναι να γεμίσουν τα δίκτυα παράνομης διακίνησης με το παιχνίδι τους χωρίς να αυξηθούν οι πωλήσεις. Στην ουσία εκαναν αγώνα για να ΜΗΝ κυκλοφορήσει το παιχνίδι τους στην δυτική αγορά.
Συμφωνώ στο ότι πρέπει να αναφέρεται ρητά.Και φυσικά retail με υποχρεωτική σύνδεση με steam είναι για μένα πέραν από υποκρισία και ΑΠΑΤΗ! Ειδικά που από τα online stores που αγοράζουμε δεν είναι δυνατον να δούμε τα μικρά γράμματα στο οπισθόφυλλο!
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- shinjigr
- Elite Member
Επειδή από την περιγραφή σου δεν κατάλαβα τι ακριβώς συνέβη (ή μάλλον κατάλαβα ίσως λάθος ότι κάποιος 3ος πήγε να κάνει kickstarter για translation patch, και επομένως υπήρχαν σοβαρά copyright θέματα), μπορείς να δώσεις το link στο σχετικό kickstarter;Κλασική είναι η περίπτωση Ιαπωνικού στούντιο που σταμάτησε kickstarter για fan-translation patch παιχνιδιού τους με την δικαιολογία ότι αν βγει το Patch το μόνο που θα αλλάξει για αυτούς είναι να γεμίσουν τα δίκτυα παράνομης διακίνησης με το παιχνίδι τους χωρίς να αυξηθούν οι πωλήσεις. Στην ουσία εκαναν αγώνα για να ΜΗΝ κυκλοφορήσει το παιχνίδι τους στην δυτική αγορά.
Δεν υπάρχει πλέον η σελίδα, αλλά σωστά κατάλαβες. Γνωστός translator ρώτησε τις δυο μοναδικές Αμερικάνικες εταιρίες που μεταφράζουν visual novels αν σκοπεύουν να ασχοληθούν μαζί του και πήρε αρνητική απάντηση, μετά ρώτησε την Ιαπωνική εταιρία αν σκοπέυει να το κυκλοφορήσει στα Αγγλικά και πήρε και από εκεί αρνητική απάντηση, οπότε ξεκίνησε kickstarter για να το μεταφράσει. Την μετάφραση θα έδινε υπο την μορφή δωράν patch, που σημαίνει ότι θα έπρεπε όποιος ήθελε να το παίξει να αγοράσει την αυθεντική Ιαπωνική release.
www.kickstarter.com/projects/1358146405/...-translation-project
- Praetorian
- Walker Survivor
Δεν μπορείς να ζητάς χρήματα για να τροποποιήσεις πνευματική ιδιοκτησία που ανήκει σε άλλον, όχι χωρίς να έχεις εξασφαλίσει την άδεια από τον ιδιοκτήτη. Και αυτό πιάνει και την μετάφραση παιχνιδιού (localization)(που συνήθως πέρα από υπότιτλους περιλαμβάνει και επεξεργασία εικόνας και ίσως και προγραμματιστικές αλλαγές). Είναι λίγο περίπλοκο και ίσως παράλογο σε κάποιες περιπτώσεις το θέμα, αλλά η ουσία είναι ότι υπάρχει νομική βάση για να στείλουν το cease and desist (συγγνώμη δεν ξέρω πώς αποδίδεται σε ελληνικούς νομικούς όρους). Άσχετα αν θα το διαθέσεις δωρεάν ή ως patch.
Εδώ, αν το κάνεις χωρίς χρήματα, και διαθέτοντάς το δωρεάν σε patch μορφή, πάλι είσαι σε γκρίζα ζώνη. Βέβαια, ειδικά σε παλιά παιχνίδια, κάνουν τα στραβά μάτια (ή το αποδέχονται ως κάτι ωφέλιμο ίσως), αλλά αν τους πιάσει το μανιάτικο μπορούν (νομικά) να κλείσουν όλα τα fan made translations/community patches κλπ.
Η γενική ιδέα, τουλάχιστον όπως την καταλαβαίνω εγώ, είναι ότι δεν έχουν εύκολο τρόπο να ελέγξουν ότι η δουλειά που θα γίνει θα είναι επαγγελματική, θα κρατάει το πνεύμα των διαλόγων/ιστορίας χωρίς αλλαγές ή πρωτοβουλίες που δε θα ταίριαζαν στο ύφος, δεν θα έχει προβλήματα λογικής/ορθογραφίας/σύνταξης/ροης διαλόγου που μπορεί να κάνουν τον gamer να αποκτήσει αρνητική εικόνα για το παιχνίδι και την εταιρεία κλπ. Ίσως υπάρχουν και θέματα για διαφυγόντα κέρδη σε ξένες αγορές or something.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- Constantine_R
- Voodoo Priest
crocark wrote: Constantine_R έγραψε:
Φίλε, αυτό το "κόλλημα" που έχεις με το retail από τη στιγμή που δεν δηλώνεις συλλέκτης... ιτς μπιόν μι... δεν ξέρω...
Αν εσύ με χάνεις, εγώ τι να πω τότε; Από που προκύπτει αυτό; Μ΄έχεις βάλει και αναρωτιέμαι τώρα μήπως έχω δηλώσει ποτέ κάτι τέτοιο. Κανονικά θα απαντούσα κατευθείαν: ποιος σου είπε ότι δεν είμαι; Η λογική λέει ότι είμαι. Αφού ξέρεις ότι τα βάζω σε ραφάκια, τα ταξινομώ, τα ταμπελιάζω ... Τι; Επειδή δεν τα δείχνω; Εδώ καλά - καλά αν θυμάμαι σωστά σου έχω πει ότι βασικά τα παιχνίδια τα παίζω, το ίδιο το παίξιμό τους, περισσότερο για συλλεκτικούς λόγους παρά για διασκέδαση. Αφού τα κάνω λίστες. Δεν τα παίζω για να διασκεδάσω. Τα παίζω για να μπορέσω να τα τελειώσω μόνος μου και να μπουν στη λίστα με τα "τελειωμένα από μόνος μου". Άλλο αν σπανίως βγει κάτι πραγματικά διασκεδαστικό. Τότε το βάζω και στη λίστα με το τοπ τεν ή τουέντι ξέρω γω. Αν δεν είμαι εγώ συλλέκτης με τόσο κομπλεξισμό μαζεμένο, ποιος είναι; Μέχρι και συλλέκτης εμπειριών (του Γονίδη ; δε θυμάμαι ...)
Όλα αυτά τα ξέρω. Υπέθεσα όμως ότι δεν θεωρείς το εαυτό σου συλλέκτη, γιατί ο "συλλέκτης" δεν αρκείται "σε ένα απλό κουτί με το δισκάκι" όταν του δωθεί ευκαιρία κάνει και το σκατό του παξιμάδι προκείμένου να αποκτήσει... το σπάνιο. Δεν λέω ότι δεν την έχεις μεγάλη και ωραία αλλά είδες ο Μίκυ που την έχει μεγαλύτερη; (για ωραιότερη δεν ξέρω...) αγόρασε (ή τέλος πάντων έγινε banker) το κουτί του Tex και του Broken Age. Πήγε κόντρα στα πιστεύω του και το έκανε. Εγώ που την έχω μικρότερη απ' όλους σας δε με ενοχλεί να αγοράσω φθηνά ένα adventure στο GOG όταν μάλιστα το συγκεκριμένο προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες. Εσύ, ειδικά με το KS, ούτε που το διαπραγματεύεσαι και για μένα καλά κάνεις. Δεν είναι ότι δεν σε θεωρώ συλλέκτη (αν αυτό σε ενοχλεί) αλλά δεν μου δείχνεις ότι έχεις και τη "μανία του συλλέκτη" όπως νομίζω έγραψες κάπου.
Μια διευκρίνιση. Και εγώ θα ήθελα όλα μου τα παιχνίδια να τα έχω σε retail και να τα καμαρώνω. Από τη μια όμως δεν έχω τη δυνατότητα (οικονομική) και από την άλλη βλέπω ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει (πλέον) μια retail συσκεαυσία με μια digital αγορά είναι πολλές φορές συζητησιμή. Σαν καταναλωτής λοιπόν και εγώ πρέπει να κοιτάξω το συμφέρον μου.
@ShinjiGR
Φίλε ωραία τα λες και σε αρκετά πράγματα συμφωνώ αλλά το νόμισμα έχει και άλλη όψη. Και ειδικά:
Από που προκύπτει αυτό; Γιατί εγώ μικρός όταν έπαιζα κρυφτό, κυνηγητό και αμπάριζα δεν είχαν συσκεαυσίες... αλλά ακόμα και τα επιτραπέζια (που προφανώς εννοείς) δεν θυμάμαι να έιχαν καμιά "Ουάου" συσκεαυσία τα περισσότερα. Ένα κουτί, ένα ταβλό, πιόνια, κάρτες... μόνο το Hero's Quest "τα έσπαγε"... αααχχχ νοσταλγία...ShinjiGR wrote: Για μένα ένα video game δεν είναι μόνο software, είναι ένα "παιχνίδι" και ως τέτοιο οφείλει να έχει μια μεγάλη και εντυπωσιακή συσκευασία.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- crocark
- Adventure's Advocate
Γιατί τα σκαλνάς; Ε, γιατί;
Όχι. Η αλήθεια είναι ότι δεν.Constantine_R wrote: Υπέθεσα όμως ότι δεν θεωρείς το εαυτό σου συλλέκτη, γιατί ο "συλλέκτης" δεν αρκείται "σε ένα απλό κουτί με το δισκάκι" όταν του δωθεί ευκαιρία κάνει και το σκατό του παξιμάδι προκείμένου να αποκτήσει... το σπάνιο.
Ακόμη πιο οφφ. Πιέστε οι τεράστιες μάζες εδώ μέσα να σας τη δείξει. Μπορεί να τα πάρει τώρα βέβαια, αλλά νιώθω τυχερός που μου την έδειξε. Αμφιταλαντεύομαι, γιατί δεν κάθισα να μετρήσω. Μπορεί να μην την έχει μεγαλύτερη, αλλά ομορφότερη σίγουρα, μιας και τα παιχνίδια του είναι ένα κι ένα και δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες, ούτε καν σε χρονολογίες ... Ελπίζω να μην τα πάρει και πάρα πολύ ...Constantine_R wrote: Δεν λέω ότι δεν την έχεις μεγάλη και ωραία αλλά είδες ο Μίκυ που την έχει μεγαλύτερη; (για ωραιότερη δεν ξέρω...)
Για το δεύτερο δεν ήξερα, μάλλον κάνεις λάθος. Στο θέμα σου. Να ξέρεις ότι το κουτί του Τεξ αποτέλεσε τη μοναδική περίπτωση που μπήκα σε πειρασμό να παραβώ τις αρχές που αναφέρεις. Πληροφοριακά στο λέω. Εκεί ήταν μια δοκιμασία που φάνηκα δυνατός. Εννοείται πως ο Μίκυ πολύ καλά έκανε.Constantine_R wrote: αγόρασε (ή τέλος πάντων έγινε banker) το κουτί του Tex και του Broken Age.
... εεεμμμ ...Constantine_R wrote: Εγώ που την έχω μικρότερη απ' όλους σας δε με ενοχλεί να αγοράσω φθηνά ένα adventure στο GOG όταν μάλιστα το συγκεκριμένο προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες.
Άσε καλύτερα ...
Δίκιο έχεις. Όσα έχω τα έχω και δεν τα πούλησα ακόμη τουλάχιστον. Απλά, όπως λες, δεν είναι στις προτεραιότητές μου να επενδύσω χρήματα σε μια τέτοια διαδικασία. Ούτε σε γραμματόσημα, ούτε σε μουσικές, ούτε σε βιβλία, ούτε σε τίποτα. Απλά αν θ' αγοράσω μουσική θα την πάρω σε CD κι όχι σε mp3 κι αν το βιβλίο που τυχόν μ' ενδιαφέρει κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις, θα επιλέξω αυτήν με το σκληρό εξώφυλλο. όχι όμως ότι κοιμάμαι και ξυπνάω μετρώντας πόσα έχω και πόσα ακόμη θέλω και τέτοια. Άλλο που κατά καιρούς τα μετράω ... Μανία δεν έχω θεωρώ κι εγώ λοιπόν.Constantine_R wrote: Δεν είναι ότι δεν σε θεωρώ συλλέκτη (αν αυτό σε ενοχλεί) αλλά δεν μου δείχνεις ότι έχεις και τη "μανία του συλλέκτη" όπως νομίζω έγραψες κάπου.
Και πολύ καλά κάνεις αν νομίζεις ότι εκεί κείται το συμφέρον σου.Constantine_R wrote: Σαν καταναλωτής λοιπόν και εγώ πρέπει να κοιτάξω το συμφέρον μου.
Μάλλον ξεχνάς πολλά ή δεν έτυχε να τα γνωρίσεις και σίγουρα δεν πρέπει να έχιες υπόψη σου τι κυκλοφορεί πλέον !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Constantine_R wrote: δεν θυμάμαι να έιχαν καμιά "Ουάου" συσκεαυσία τα περισσότερα. Ένα κουτί, ένα ταβλό, πιόνια, κάρτες... μόνο το Hero's Quest "τα έσπαγε"... αααχχχ νοσταλγία...
Βλακείες και συγγνώμη για τον τόνο. Τελείωσε με τον Μισισιπή κλπ. περίμενε κι ένα δυο χρονάκια ακόμη και θα δεις ...Constantine_R wrote: αααχχχ νοσταλγία...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
crocark wrote: Μάλλον ξεχνάς πολλά ή δεν έτυχε να τα γνωρίσεις και σίγουρα δεν πρέπει να έχιες υπόψη σου τι κυκλοφορεί πλέον !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μπορεί και να ξεχνάω και βεβαίως την τελευταία δεκαετία κυκλοφορούν παπάδες γιατί έχουν να συναγωνιστούν τα video games.... μην μου παραποιείτε όμως τη λέξη "παιχνίδι" σας παρακαλώ.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- crocark
- Adventure's Advocate
Τώρα πραγματικά θέλω να μου πεις τι εννοείς κι υπόσχομαι να σου απαντήσω και στο άλλο θέμα που άνοιξες. Πες μου όμως συγκεκριμένα πάνω σ' αυτό. Πιστεύεις ότι θα έπαιζα ΕΓΩ ποτέ επιτραπέζιο που να θέλει να συναγωνιστεί βιντεοπαιχνίδι; Και για να απαντήσω μόνος μου, όταν λέμε επιτραπέζιο εννοούμε κάτι κατά το δυνατόν μακρύτερα από βιντεοπαιχνίδι. Χωρίς μπαταρίες για εφέ, φωτορυθμικά κλπ. Κάτι όσο πιο κοντά στη φύση και στο παλιό.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορεί ένα παιχνίδι να έχει ως πρώτο στόχο το να είναι πλουμιστό.... παίζει και αυτό το ρόλο του, δε λέω, και μάλιστα σημαντικό.... αλλά αν το... gameplay είναι μάπα τι να το κάνεις;;
Όταν λέω να συναγωνιστούν βιντεοπαιχνίδι, εννοώ ότι πρέπει να κάνουν το πιτσιρίκι να διαλέξει αυτό από το Super Mario οπότε αυτός ο ανταγωνισμός ανεβάζει την ποιότητά τους και κατασκευαστικά...
Εννοείται, πιονάκια καρτούλες ταμπλό. Αυτό είναι επιτραπέζιο.crocark wrote: όταν λέμε επιτραπέζιο εννοούμε κάτι κατά το δυνατόν μακρύτερα από βιντεοπαιχνίδι. Χωρίς μπαταρίες για εφέ, φωτορυθμικά κλπ.
Πωωωω ρε φίλε, δεν μου έχει τύχει και εμένα λόγος να ανέβω πάνω....
- mkllds
- Topic Author
- Futuristic Fedora
Το Tex ναι το στήριξα, το Broken Age όμως όχι. Άλλο είναι το adventure που άγγιξε τις ευαίσθητες μου χορδές της νοσταλγίας. Και βλέποντας τις πρόσφατες φωτογραφίες του Broken Age θεωρώ πως καλά έκανα. Απλά δεν είναι του στυλ μου. Πάντως για το θέμα του kickstarter δεν νομίζω να υποστηρίξω άλλο, εκτός και αν ανακοινώσουν το Gabriel Knight 4 οπότε τότε 1.000% θα λυγίσω.Constantine_R wrote: Δεν λέω ότι δεν την έχεις μεγάλη και ωραία αλλά είδες ο Μίκυ που την έχει μεγαλύτερη; (για ωραιότερη δεν ξέρω...) αγόρασε (ή τέλος πάντων έγινε banker) το κουτί του Tex και του Broken Age.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Το Τεχ ήταν αυτονόητο, για το δεύτερο που λες δεν μπορούσα να ήμουν σίγουρος και πόνταρα στο ΒΑ. Επόμενες επιλογές Moebius ή Broken Sword; Δεν μου έρχεται κάτι άλλο.
- mkllds
- Topic Author
- Futuristic Fedora
Αφού είσαι δυνατός λύτης γιατί με ταλαιπωρείς! Ναι αυτό είναι. Το γιατί το υποστήριξα; Μάλλον επειδή όταν είχα παίξει το demo του πρώτου δεν κατάφερα να κοιμηθώ το βράδυ από την υπερένταση και το έπαιζα μετά μέχρι να βγει. Και φυσικά στην πρώτη μέρα της κυκλοφορίας το πήρα και έτρεχα για την εγκατάσταση. Το γιατί μου είχε δημιουργήσει εκείνα τα συναισθήματα ακόμα δεν μπορώ να το εξηγήσω και είναι κάτι που προσπαθώ να λύσω μαζί με τον ψυχολόγο μου... Fucking nostalgia όπως είχε γράψει και ο qrious...Constantine_R wrote: Broken Sword
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
- mkllds
- Topic Author
- Futuristic Fedora
Τώρα αυτό είναι καλό ή κακό;Constantine_R wrote: πόνταρα όμως ότι εσύ δεν θα ήσουν ένας από αυτούς...
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.