FMV challenge: Defender of the genre

More
24 Ιαν 2014 19:16 #41790 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: FMV challenge: Defender of the genre
@crocark

Δεν μπορώ να θυμηθώ κανέναν που να ήταν τόσο κακός πραγματικά.

Δες Συνομωσίες 1 και 2 και εκεί απλώς κόβεις φλέβα, και εαν ήθελα πραγματικά να δω μια καλή παράσταση σαφώς και θα πήγαινα Θέατρο, αλλά όχι να δέχομαι ότι βάζοντας την αδελφή σου, τον θείο σου να παίξει σε ένα παιγνίδι γλυτώνεις τα έξοδα, εγώ το πλήρωσα δεν το έκλεψα και έχω απαιτήσεις, εαν δεν μπορεί να μου τις καλύψεις ο χαμένος είναι ο παραγωγός :(

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
24 Ιαν 2014 19:57 #41791 by crocark
Replied by crocark on topic Re: FMV challenge: Defender of the genre

giovanna wrote: @crocark

Δεν μπορώ να θυμηθώ κανέναν που να ήταν τόσο κακός πραγματικά.

Δες Συνομωσίες 1 και 2 και εκεί απλώς κόβεις φλέβα, και εαν ήθελα πραγματικά να δω μια καλή παράσταση σαφώς και θα πήγαινα Θέατρο, αλλά όχι να δέχομαι ότι βάζοντας την αδελφή σου, τον θείο σου να παίξει σε ένα παιγνίδι γλυτώνεις τα έξοδα, εγώ το πλήρωσα δεν το έκλεψα και έχω απαιτήσεις, εαν δεν μπορεί να μου τις καλύψεις ο χαμένος είναι ο παραγωγός :(

Καταρχάς εμένα μου άρεσαν. Δεύτερο, δεν ήταν το σόι του παραγωγού, αλλά η παρέα του παραγωγού, μέσα στην οποία και η αδερφή του. Τρίτον, αυτοί δε δούλεψαν δωρεάν προφανώς, αλλά δεν πληρώθηκαν και όσα θα έπαιρναν επαγγελματίες ηθοποιοί. Τέταρτον, οι ερασιτεχνες ηθοποιοί δεν είναι κάτι ανάξιο λόγου (όταν βλέπω θέατρο από ερασιτεχνικές σκηνές π.χ. κάποιες φορές το πληρώνω). Το ότι δεν κολλάνε ένσημα στο σανίδι δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν άλλα εισοδήματα - δεν ξέρω, λέω απλώς. Πέμπτον, το πλήρωσες τόσο όσο τους βγήκε με αυτό το καστ συν όλα τ' άλλα. Έκτον, ήξερες τι παραγωγή είναι και αν έστω δεν ήξερες στο #1 τι γινόταν, στο #2 ήξερες για τα καλά σίγουρα, οπότε μπορούσες να το αποφύγεις. Εγώ π.χ. το πήρα το δεύτερο για να δω ξανά τους ίδους. Κι αν έβγαινε #3, πάλι θα το ξανάπαιρνα. Έβδομον, οι Συνωμοσίες έχουν άλλα ελαττώματα, για τα οποία δε μιλάμε, αλλά βρίσκουμε την εύκολη λύση να τις χτυπήσουμε από τότε που πρωτοβγήκαν. Γιατί είναι δικές μας. Τα δικά μας πάντα είναι προσιτά στο ξυλίκι. Οι έξω πάντως είναι πιο χαλαροί στις κριτικές τους με το ηθοποιηλίκι των συνωμοσιών. Είναι καλύτερες σαν adventures και από πολλά άλλα fmvs, καθώς κι από πολύ περισσότερα μη fmvs. Αν όμως είναι να κατηγορήσουμε κάποιο, κλασικά στο στόχο, πρώτα θα βρεθούν αυτές. Μιλάμε για τους Έλληνες παίχτες. Για μένα μοιάζει λίγο με τη σχέση της Ακρόπολης και των Αθηναίων, που οι περισσότεροι δεν την έχουν δει. Όγδοο, όταν τις χαρίζει η anima τις συνωμοσίες είτε σε συνέδρια είτε μέσα από δω, καλή είναι, όλες τις άλλες φορές είναι άχρηστοι. Αυτό μην το πάρεις προσωπικά, το λέω γενικά σαν παρατήρηση τόσα χρόνια γύρω από τις συνωμοσίες.

Δικαίωμα του καθενός φυσικά να λέει ό,τι θέλει, αλλά και δικαίωμα των άλλων να διαφωνούν.

(οι συνωμοσίες έχουν ένα μόνο θέμα και ειδικά οι δεύτερες και κανένα άλλο - είναι πανδύσκολες και στο #2 υπέπεσαν στον πειρασμό να βγάλουν το πατσάκι, ενώ έπρεπε εξαρχής να είναι πιο εύκολες)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
24 Ιαν 2014 21:23 #41794 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: FMV challenge: Defender of the genre
Βασικά το γεγονός ότι είναι θείες, ξαδέρφια, καφετζήδες της Anima δεν είναι πρόβλημα από μόνο του, το πρόβλημα είναι ότι τους βάλαν να παίξουν παρότι ήταν όλοι τους εγκληματικά ατάλαντοι. Τα Tex Murphy επίσης έχουν στελέχη/συγγενείς της εταιρείας σε βασικούς ρόλους (Tex, Rook χαρακτηριστικά παραδείγματα) αλλά δεν καταλαβαίνεις ότι είναι άσχετοι με την υποκριτική, αν δεν το ξέρεις (μη σου πω παίζουν καλύτερα από μερικούς άλλους στα ίδια παιχνίδια).

Στο κάτω-κάτω είναι και θέμα αισθητικής, όχι μόνο budget.

EDIT: Επίσης, αυτό το επιχείρημα "δεν παίζω adventures για τις ερμηνείες, άμα είναι πηγαίνω και βλέπω τον Μπέζο" το θεωρώ εντελώς άκυρο. Τα videogames είναι πολυσυλλεκτική τέχνη και ως τέτοια οφείλει να εξετάζεται. Με την ίδια (στρεβλή) λογική θα πει ο άλλος "μα τι με νοιάζει αν οι γρίφοι είναι ανόητοι, αν ήθελα puzzles θα έλυνα Sudoku", "μα τι με νοιάζει αν το soundtrack μοιάζει να γράφτηκε από τον Ross Geller, αν ήθελα να ακούσω μουσική θα πήγαινα σε συναυλία", "μα τι με νοιάζει αν το animation είναι άθλιο, άμα ήθελα ωραίο καρτούν θα έβλεπα το Lion King" και πάει λέγοντας.

Τέλος, υπάρχει, ίσως, μια προκατάληψη επειδή είναι Ελληνικό προϊόν (σε τομέα όπου δεν φημιζόμαστε) αλλά μήπως άλλοι δείχνουν ανοχή για τον ίδιο λόγο οπότε εξισορροπείται η κατάσταση; Προσωπικά προσπαθώ να μην κάνω διακρίσεις, καταδικάζουμε την αταλαντοσύνη απ' όπου κι αν προέρχεται!

No good deed goes unpunished

More
25 Ιαν 2014 12:10 #41798 by crocark
Ξεκίνησε ο άνθρωπος ένα θρεντ με αφορμή τον Γκάμπριελ και πάλι στις συνωμοσίες καταλήξαμε και αυτό τα λέει όλα για μένα. Αυτή είναι όντως μια καθόλα ελληνική (στρεβλή επίσης) λογική. Στα αγαπημένα (σας) sites του εξωτερικού αυτά που λέτε για τις συνωμοσίες εδώ μέσα δεν τα λένε. Εδώ μέσα δε θα μπορούσαμε να μην τα πούμε όμως.

maladroid wrote: Στο κάτω-κάτω είναι και θέμα αισθητικής, όχι μόνο budget.

Μην το απομονώνεις και σε παρακαλώ γι' αυτό. Πάει μαζί με όλα τ' άλλα. Εϊναι ό,τι είναι η υποκριτική τους, αλλά είναι ταυτόχρονα και το δέντρο κι όχι το δάσος.

maladroid wrote: Με την ίδια (στρεβλή) λογική θα πει ο άλλος "μα τι με νοιάζει αν οι γρίφοι είναι ανόητοι, αν ήθελα puzzles θα έλυνα Sudoku", "μα τι με νοιάζει αν το soundtrack μοιάζει να γράφτηκε από τον Ross Geller, αν ήθελα να ακούσω μουσική θα πήγαινα σε συναυλία", "μα τι με νοιάζει αν το animation είναι άθλιο, άμα ήθελα ωραίο καρτούν θα έβλεπα το Lion King" και πάει λέγοντας.

Ναι, ακριβώς. Η ίδια στρεβλή λογική που τη βλέπεις εδώ μέσα σε χιλιάδες μηνύματα. Δες μόνο το θρεντ για το γουόκιν τέτοιο, πως το λένε ... Να εγκαλούμαι δηλαδή εγώ για στρεβλή λογική ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΔΙΚΑ το σάιτ, μου φάινεται το λιγότερο όσο άκυρο, όσο θεωρείται η λογική μου. Εδώ μέσα πετάνε οι γάιδαροι χαλαρά.

maladroid wrote: Τέλος, υπάρχει, ίσως, μια προκατάληψη επειδή είναι Ελληνικό προϊόν (σε τομέα όπου δεν φημιζόμαστε

Συμφωνούμε.

maladroid wrote: αλλά μήπως άλλοι δείχνουν ανοχή για τον ίδιο λόγο οπότε εξισορροπείται η κατάσταση;

Διαφωνούμε λόγω μεγέθους. Οι όποιοι υποστηρικτές είναι ελάχιστοι. Σ' αυτή τη χώρα το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι ο αλληλοσπαραγμός εδώ και χιλιάδες χρόνια και δε θ' αλλάξει σημερα. Κι επίσης όπου τον παίρνει τον καθένα ξεσπάει. Π.χ. επειδή ο άλλος απαντάει σε mails ή και απλώς μπαίνει και βλέπει, ενώ ο χ Κόνερς δε θα μπει ποτέ, τα χώνουμε στον πρώτο. Δεν είδα ούτε έναν να τα χώνει σε ανερχόμενες δυνάμεις του χρόνου για τα νεύρα μας επί πόσα συναπτά έτη λόγω bugs π.χ. Αλλά μη νομίζεις ότι τα σκαλίζω γιατί έχω συμβιβαστεί με το τι μπορώ να περιμένω πλέον από τους φέλοου αντβέντσουρερς. Για να ξαναγυρίσω στο αρχικό, εγώ ο ίδιος δεν ανήκω πλέον στους υποστηρικτές θεωρώ, απλά προσπαθώ να είμαι δίκαιος. Τους χρεώνω πράγματα σε άλλο τελείως επίπεδο. Και ξαναλέω. Δεν το κάνεις τόσο δύσκολο εξαρχής ένα παιχνίδι. Αν το κάνεις, κατά την ταπεινή μου, δεν το αλλάζεις εκ των υστέρων με πατς. Για αν εξηγούμαστε, το ίδιο με ενοχλεί και στο Μάνκυ άιλαντ, όπου είχε δυο επίπεδα δυσκολίας, έστω κι αν τα είχε απ' την αρχή. Η ηθοποιία τους όμως είναι εξαιρετική και μεταξύ μας, αν σας είχε την κοπελιά που σχολιάζατε προχθές στα πιο κάτω θρέντς την τηλεπερσόνα, παρόλο που ίσως δεν αθ είχε ταλέντο, δε θα σχολιάζατε παρά μόνο θετικά :wink: Έτυχε να είναι στρουμπουλές κάποιες κοπελιές και γι' αυτό όλη η συζήτηση. Άσ' τα αυτά τώρα λοιπόν γιατί δεν περνάνε :) :) :)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
25 Ιαν 2014 12:19 #41800 by manos426f
Replied by manos426f on topic Re: FMV challenge: Defender of the genre

crocark wrote: Η ίδια στρεβλή λογική που τη βλέπεις εδώ μέσα σε χιλιάδες μηνύματα. Δες μόνο το θρεντ για το γουόκιν τέτοιο, πως το λένε ... Να εγκαλούμαι δηλαδή εγώ για στρεβλή λογική ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΔΙΚΑ το σάιτ, μου φάινεται το λιγότερο όσο άκυρο, όσο θεωρείται η λογική μου. Εδώ μέσα πετάνε οι γάιδαροι χαλαρά.

Ρε συ crocark, χωρίς την παραμικρή διάθεση για flaming φυσικά, παρατηρώ ότι συχνά σπεύδεις να αναφέρεις πόσο λανθασμένα πράγματα γράφονται εδώ μέσα, πόσο άκυροι είναι κάποιοι ή η λογική τους, πόσο έχουμε ρίξει τα standards μας ως adventure gamers -οπότε και δεν διαμαρτυρόμαστε για τα παιχνίδια που μας δίνουν τη σήμερον ημέρα οι εταιρείες- και τώρα φτάνεις να λες ότι και οι γάιδαροι πετάνε.

Δικαίωμά σου φυσικά να έχεις αυτή την άποψη, αλλά κι η δική μου λέει ότι κάπου το παρακάνεις και υπερβάλλεις στον μέγιστο βαθμό ρε φίλε...

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

More
25 Ιαν 2014 12:48 #41802 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: FMV challenge: Defender of the genre
Τι να σας πω, εγώ δεν έχω συναντήσει ποτέ όλα αυτά που αναφέρει ο ManOfSorrows, αλλά δεν είμαι και κάνενας ιδιαίτερος γνώστης του χώρου όπως ο Μάνος ή ο mal. Εννοείται fmvs all the way.

Και μια offtopic παρένθεση.

crocark wrote: Το (GK) #2 είναι σεναριακά μια μπαρούφα και μισή...

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχα

Εντάξει, μπορείτε να συνεχίσετε. :arrow:

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
25 Ιαν 2014 18:43 #41809 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: FMV challenge: Defender of the genre
@crocark

Αυτό το forum είναι η elite, εδώ είναι μέλη που είναι ενήλικες, μορφωμένοι, πορωμένοι με τα adventure παιγνίδια και σίγουρα εκφράζουνε με πάθος ότι τους αρέσει και ότι δεν τους αρέσει στα αγαπημένα τους παιγνίδια. Εαν θέλαμε να μιλήσουμε για πολιτική, πολιτισμό και διάφορα τέτοια θα πηγαίναμε στα αντίστοιχα forum, καί ότι απο το ένα θέμα φτάνουμε κάπου αλλού αυτή είναι η ομορφιά του είμαστε τσαχπίνιδες, και ασταμάτητοι :(

More
27 Ιαν 2014 08:43 #41828 by crocark

manos426f wrote: Δικαίωμά σου φυσικά να έχεις αυτή την άποψη, αλλά κι η δική μου λέει ότι κάπου το παρακάνεις και υπερβάλλεις στον μέγιστο βαθμό ρε φίλε...

Νομίζω ότι είμαι σαφής στη σύγκρισή μου. Για το ότι το παρακάνω μπορεί να έχεις και δίκιο, μάλλον ναι δηλαδή. Η ουσία όμως είναι αλλού. Η υπερβολή σε τέτοια θέματα, άραγε εμπίπτει σε κάποιον δικονομικό κανόνα, νόμο ξέρω γω;

Διάθεση για flaming ποτέ δεν είχα πάντως. Λανθασμένα πράγματα γράφονται κατά κόρον. Άκυρο δε χαρακτήρισα ποτέ κανένα από αυτά, παρά μόνο ως απάντηση όπως καλή ώρα παραπάνω. Και με το mal, εννοείται ότι δεν υπάρχει διάθεση για flaming. Το λίγο παραπάνω σε όποια συζήτηση, που μπορεί να εκληφθεί ως τέτοια προσπάθεια για μπάχαλο και τέτοια λοιπά, υπόσχομαι να το σταματήσω, για να μην μπερδεύεται κι ο κόσμος δηλαδή, μόλις αναρτηθεί μπάνερ για στείρες συζητήσεις :wink:

Και σε ρωτάω Μάνο μου ευθέως τώρα. Εγώ λέω μπαρούφες απο γεννησημιού. Όλα τ' άλλα εδώ μέσα είναι λογικά; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν χιλιάδες μηνύματα εδώ μέσα παράλογα; Πλην των δικών μου λέμε που έτσι κι αλλιώς είναι. Ευθέως, χωρίς να χαρακτηρίσεις ποια είναι. Πες όχι αν θες, αλλά περιμένω απάντηση.

WickedMan wrote: ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχα

Για να καταλάβω μισό. Ειρωνεύεσαι ή συμφωνείς; Πες μου τώρα δα ότι πιστεύεις στους λυκανθρώπους ... ... ...

giovanna wrote: Αυτό το forum είναι η elite, εδώ είναι μέλη που είναι ενήλικες, μορφωμένοι, πορωμένοι με τα adventure παιγνίδια και σίγουρα εκφράζουνε με πάθος ότι τους αρέσει και ότι δεν τους αρέσει στα αγαπημένα τους παιγνίδια. Εαν θέλαμε να μιλήσουμε για πολιτική, πολιτισμό και διάφορα τέτοια θα πηγαίναμε στα αντίστοιχα forum, καί ότι απο το ένα θέμα φτάνουμε κάπου αλλού αυτή είναι η ομορφιά του είμαστε τσαχπίνιδες, και ασταμάτητοι

Δε θα το έλεγα καλύτερα :) Απλά θα χαιρόμουν γι' αυτό και δε θα λυπόμουν :)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
27 Ιαν 2014 11:24 #41832 by manos426f

crocark wrote: Και σε ρωτάω Μάνο μου ευθέως τώρα. Εγώ λέω μπαρούφες απο γεννησημιού. Όλα τ' άλλα εδώ μέσα είναι λογικά; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν χιλιάδες μηνύματα εδώ μέσα παράλογα; Πλην των δικών μου λέμε που έτσι κι αλλιώς είναι. Ευθέως, χωρίς να χαρακτηρίσεις ποια είναι. Πες όχι αν θες, αλλά περιμένω απάντηση.

Εννοείται ότι θα σου απαντήσω φίλε, ευθέως και φυσικά όχι μονολεκτικά, μια και δε συνηθίζω να κάνω κάτι τέτοιο.

Είναι απολύτως λογικό μέσα στις τόσες χιλιάδες των posts που έχουν αναρτηθεί στα 10 χρόνια ύπαρξης του εν λόγω forum να έχουν γραφτεί και κάποια πράγματα που πιθανώς στερούνται λογικής.

Θεωρώ όμως ότι σίγουρα δε συμβαίνει στο βαθμό που τείνεις εσύ να το παρουσιάζεις.
Δηλαδή έχω την αίσθηση ότι έχεις την τάση να χαρακτηρίζεις πολύ εύκολα κάτι ως "μπαρούφα" ή "παράλογο", πιθανότατα επειδή δε συμφωνείς μ' αυτό, ή λόγω του ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με δικά σου γραφόμενα.

Τελευταίο παράδειγμα αυτό περί ηθοποιίας στα "Συνομωσίες" ή σε κάθε άλλο FMV adventure game.
ΟΚ, σε κάποιους άρεσε, σε κάποιους άλλους όχι. Ορισμένοι δεν αγόρασαν το παιχνίδι λόγω αυτού, άλλοι δεν έδωσαν καν σημασία στον συγκεκριμένο παράγοντα. Πρέπει απαραίτητα κάποιος να είναι παράλογος;

Κι εγώ δε συμφωνώ μ' αυτό που έγραψες για το σενάριο του GK2. Βάσει της λογικής αυτής μάλιστα, πρέπει να θεωρείς μπαρούφες σενάρια κι εκείνα των Tex Murphy τίτλων, του Longest Journey, των Syberia, του Grim Fandango κι άλλων πολλών. Δε πιστεύω λοιπόν ότι χρειάζεται απαραιτήτως να χαρακτηρίσω την πεποίθησή σου. Απλά διαφωνώ κάθετα μαζί της κι αυτό είναι όλο... :wink:

More
27 Ιαν 2014 12:57 #41836 by crocark

manos426f wrote: Είναι απολύτως λογικό μέσα στις τόσες χιλιάδες των posts που έχουν αναρτηθεί στα 10 χρόνια ύπαρξης του εν λόγω forum να έχουν γραφτεί και κάποια πράγματα που πιθανώς στερούνται λογικής.

Κάποια. Εντάξει. Τέλος πάντων. Έστω κι έτσι. Τι είπα; Άκυρο το δικό μου, τόσα άκυρα έχει εδώ μέσα (αυτά τα κάποια) στο δικό μου κολλήσαμε (πάλι).

manos426f wrote: Δηλαδή έχω την αίσθηση ότι έχεις την τάση να χαρακτηρίζεις πολύ εύκολα κάτι ως "μπαρούφα" ή "παράλογο", πιθανότατα επειδή δε συμφωνείς μ' αυτό, ή λόγω του ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με δικά σου γραφόμενα.

Μπαρούφα είναι ένας τρόπος να κάνεις την επικοινωνία λίγο πιο ζωντανή, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσεις μια άλλη λέξη (την όποια λέξη, όχι κάποια συγκεκριμένη) που αν επί παραδείγματι βρισκόμουν για καφέ με σένα, το Μαλ, τον Κώστα, ή τον Τσαμπίκο θα τη λέγαμε άνετα, αλλά εδώ μέσα με τόσους παρεξηγησιάρηδες δεν τη χρησιμοποιείς. Τη θεωρούσα ψιλοαθώα, μέχρι πριν από λίγο :oops:
:lol:

manos426f wrote: Πρέπει απαραίτητα κάποιος να είναι παράλογος;

Πρέπει να είμαι εγώ;

manos426f wrote: Πρέπει απαραίτητα κάποιος να είναι παράλογος;

(δις)
Δε χαρακτήρισα ποτέ άτομα εδώ μέσα προσωπικά. Επίσης προσωπικά δε δέχομαι χαρακτηρισμούς και για άλλους, ούτε καν αυτούς που συνηθίζονται στα φόρουμς, τύπου τρολλ κλπ. Π.χ. εδώ μέσα δεν υπάρχει ούτε ένα τρολλ, ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένες τρολλιές. Οπότε διακρίνουμε μεταξύ του ατόμου που δε γνωρίζουμε, στις περισσότερες περιπτώσεις, ποιος είναι και στα λεγόμενά του που μπορούν να το χαρακτηρίσουν μόνο μέχρι ενός μικρού βαθμού. Κι επανέρχομαι στο θέμα από όπου ξεκίνησε η όλη φάση. Μου λέει ο Μαλ πως λέω κάτι άκυρο. Κι εγώ απαντάω: έλα μωρέ φίλε, τόσα και τόσα άκυρα εδώ μέσα, στο δικό μου κόλλησες; Δεν καταλαβαίνω που το τόσο φοβερό.

Λοιπόν, δυο τινά. Ή που θα ρωτάω δικηγόρο πριν ποστάρω ή που επιτέλους θα πρέπει να παραδεχτώ ότι η γνώμη μου είναι βαρύνουσα εξαιρετικά.

manos426f wrote: Βάσει της λογικής αυτής μάλιστα, πρέπει να θεωρείς μπαρούφες σενάρια κι εκείνα των Tex Murphy τίτλων, του Longest Journey, των Syberia, του Grim Fandango κι άλλων πολλών.

Διαφωνούμε πολύ πιο ουσιαστικά προφανώς σ' αυτό το θέμα. Ξεκινώ λέγοντας ότι το σενάριο δε μ' ενδιαφέρει σ' ένα παιχνίδι στο βαθμό που να κρίνει το σύνολο του έργου - εκτός αν μιλάμε για το syberia. Αλλά ξέρεις τι ... Στοπ. Δεν έχει νόημα κανένα. Για μένα είναι προφανές ότι σε μια συζήτηση μεταξύ γνωστών, παρότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος, όλοι λίγο - πολύ ψιλοθυμούνται πέντε πράγματα για τους άλλους. Έτσι όταν χρησιμοποιώ τη λέξη μπαρούφα για το σενάριο του GK2, κακώς προφανώς, αυτομάτως θεωρώ ότι όλοι ξέρουν ότι το έχω μέσα στη λίστα με τα αγαπημένα μου όπως και το TLJ ακόμη πιο ψηλά. Τι κάνω; Αντιφάσκω; Δεν μπορώ να έχω κάτι αγαπημένο και να λέω ταυτόχρονα ότι οι μύθοι (και μάλιστα οι βγαλμένοι από κουλτούρες που είναι τόσο ξένες προς τη δική μου) είναι ανάξιες ενδιαφέροντος κατά βάθος;

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• ManOfSorrows
  • ManOfSorrows's Avatar Topic Author
  • Moderator
  • Moderator
More
27 Ιαν 2014 14:44 #41839 by ManOfSorrows
Replied by ManOfSorrows on topic Re: FMV challenge: Defender of the genre
Ειρήνη ημίν! Ξεφύγαμε από την συζήτηση στην όποια ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις. Να ξεκαθάρισω ότι στα FMV εννούσα και τίτλους όπως το Bad Mojo που αναφέρθηκε. Γενικά όποιο παιχνίδι εμφανίστηκαν ηθοποιοί σαν χαρακτήρες. Η απορία μου παραμένει πάντως, ποια στο καλό ήταν τα κακά FMV παιχνίδια; Άντε ένα Psychic Detective θυμάμαι...To Urban Runner δεν ήταν κάτι φοβερό αλλά το βρήκα τουλάχιστον ενδιαφέρον. Νόμιζα ότι θα λέγατε το Phantasmagoria 2 ως κακό, αλλά βλέπω του έχετε μεγάλη συμπάθεια.

Tex Murphy is back!

More
27 Ιαν 2014 17:21 #41841 by fijidreamer
Replied by fijidreamer on topic Re: FMV challenge: Defender of the genre
Αρα βαζεις και τα Myst στα δικα σου fmv 8)
Γουσταρουμε FMV γιατι ειναι σαν να βλεπουμε ταινια..καποιες καλες καποιες κακες..
Παντως σαν σεναριο το Black Dahlia για μενα ειναι αξεπεραστο :wink: μετα τα Myst :lol: :lol: :lol:

obductiongame.com/ from the Creators of Myst and Riven

More
27 Ιαν 2014 17:28 #41845 by crocark

ManOfSorrows wrote: Ειρήνη ημίν!

Συμφωνώ, αλλά θα μου επιτρέψεις μια ακόμη μικρή αναφορά στα παραπάνω, παρόλο που ήδη από μέρες κατάλαβα πως με κάποιες απαντήσεις μου θα στο χαλούσα. Συνειδητοποίησα ότι ο όρος σενάριο, αν απομονωθεί από τα λοιπά δε δίνει να καταλάβει ο άλλος, μιας και δεν είναι ακριβής. Η "θεματολογία" θα ταίριαζε καλύτερα. Εννοείται ότι δεν αναφερόμουν στη συγγραφική δεινότητα της Τζένσεν, για την οποιά άλλωστε μόλις πολύ πρόσφατα ξαναμίλησα με αφορμή το Μόμπιους. Επίσης αναφέρθηκε πολύ - πολύ συγκεκριμένα αρχικά σαν αντιπαραβολή μεταξύ των 2 παιχνιδιών, του#2 και του sins of the fathers. Αλλά ξέρετε τι κάνετε ορισμένοι; Αυτό για το οποίο έχω κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές. Απομωνώνετε στα quotes σε βαθμό να μη θυμάται καν ο αρχικός σχολιαστής τι είπε. Έτσι, πάει μια σελίδα με εμένα, μεταξύ άλλων, να φαίνομαι ως ο κακός. Που εδώ έχω εμφατικά το ρόλο του υπερασπιστή, αν μου επιτρέπεται ο όρος. Ό,τι να 'ναι.

Επίσης, Μάνο, δες σε τι απαντάω στο μαλ με αυτό το quote σου το αρχικό. Του λέω είμαι τόσο άκυρος, όσο και όσοι ισχυρίζονται ότι οι γρίφοι δε μετράνε αν το συνοψίσεις. Μήπως δεν το λέτε ορισμένοι; Γιατί δηλαδή ο ένας είναι άκυρος κι ο άλλος όχι και γιατί έχετε δικαίωμα στην εγκυρότητα ή την "ακυρότητα" μόνο οι μισοί εδώ μέσα;

Συγγνώμη, για το τελευταίο αυτό offtopic. Συνοψίζω και βγαίνω. Τα fmvs ήταν, είναι και θα είναι καλύτερα από ό,τι άλλο έχει να επιδείξει το είδος. Απόψεις περί ηθοποιίας θεωρώ ότι επικεντρώνουν στο δέντρο όπως είπα αρχικώς. Όλες οι απόψεις που επικεντρώνουν σε δέντρο, είναι σεβαστές, αλλά δεν έχουν το βεληνεκές για να πλήξουν απόψεις που λαμβάνουν υπόψη το σύνολο των χαρακτηριστικών ενός παιχνιδιού.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
27 Ιαν 2014 21:14 #41860 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: FMV challenge: Defender of the genre
offtopic (μάλλον)

@crocark
Προφανώς και ειρωνεύομαι. :D
Να πιστεύω στους λυκάνθρωπους; Αν και θα ήταν ενδιαφέρον, όχι. Τι σχέση έχει αυτό με το αν είναι καλό το σενάριο;

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
28 Ιαν 2014 00:52 #41878 by manos426f

crocark wrote: Επίσης, Μάνο, δες σε τι απαντάω στο μαλ με αυτό το quote σου το αρχικό. Του λέω είμαι τόσο άκυρος, όσο και όσοι ισχυρίζονται ότι οι γρίφοι δε μετράνε αν το συνοψίσεις. Μήπως δεν το λέτε ορισμένοι; Γιατί δηλαδή ο ένας είναι άκυρος κι ο άλλος όχι και γιατί έχετε δικαίωμα στην εγκυρότητα ή την "ακυρότητα" μόνο οι μισοί εδώ μέσα;

Ειλικρινά δε κατάλαβα τι θες να πεις και πάνω σε τι επιθυμείς να απαντήσω.
Θες να μου το διευκρινίσεις λίγο;