2013 Aggie Awards - To ανέκδοτο της χρονιάς
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Έλα τώρα που έχω νεύρα!
Τα έχω τα φλωράκια!!
Όχι Μίκυ πρώτα θα φάμε σουβλάκια και μετά θα πάμε με τη λαδίλα και τη τζατζικίλα και θα τους πλακώσουμε... που θα μου πουν το Papers, Please adventure!
Παίζει αυτό να είναι ακόμα πιο σχετικό από τη λίστα του AG. Κάθε μεταλλάς ενδιαφέρεται για την κω...εε...φωνάρα την Beyonce.Elessar wrote: Δεν έχεις και άδικο, απλά με ενοχλεί όταν η "ναυαρχίδα" των sites που ασχολούνται αποκλειστικά ( με adventures έχει τέτοια θεώρηση για το είδος.
Αν είναι έτσι, είναι οκ π.χ και το Metal Hammer να βάζει κριτική του τελευταίου άλμπουμ της Beyonce.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- mkllds
- Futuristic Fedora
Γιατί έχεις νεύρα; ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ; Άμα είναι πες μας να παίξουμε δυο φορές ξύλο. Μόνο κανονίστε πότε γιατί το Σ/Κ δεν θα μπορώ.
Elessar καλά έκανες και το έβαλες αλλά για το συγκεκριμένο site υποθέτω ότι το 70-75% των χρηστών παίζουν αυτά τα λεγόμενα hidden παιχνίδια (αυτά που ψάχνεις μια βελόνα ανάμεσα σε 3,000 αντικείμενα) οπότε μάλλον η ψηφοφορία τους λογική είναι. Μάλλον βέβαια γιατί εδώ και 1-2 χρόνια δεν έχω επισκεφτεί το site τους, όχι ότι ήμουν και ποτέ φανατικός αναγνώστης του.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- maladroid
- Templar Hunter
Αν περιμένεις να υποστηρίξω τις επιλογές του AG για τις λίστες τους, θα σε απογοητεύσω. Σπανίως συμφωνώ μαζί τους στις υποψηφιότητες και τους νικητές και φέτος βλέπω ότι τραβήξανε το πράγμα στα άκρα. Ειδικά αυτή η δικαιολογία της φάπας με το γιατί δεν μπήκαν κάποια episodic αλλά το Kentucky φιγουράρει πρώτη μούρη δείχνει έλλειψη σοβαρότητας και σεβασμού στους αναγνώστες τους.
Πραγματικά δεν ξέρω τι ατζέντα έχει το site ή αν όλο αυτό συμβαίνει σκόπιμα αλλά προσωπικά το επισκέπτομαι κυρίως για το forum όπου κατά καιρούς εκφράζονται αξιόλογες απόψεις με ολοκληρωμένο και κόσμιο (συνήθως) τρόπο. Τα reviews και το υπόλοιπο πρωτογενές υλικό που βγάζουν το κοιτάζω επιφανειακά για να πάρω απλώς μια ιδέα αφού οι απόψεις μας συνήθως δεν ταυτίζονται.
Μου κάνει εντύπωση που μέσα στον ορυμαγδό των άσχετων entries δεν περιλαμβάνεται το Stanley Parable, το οποίο είναι "λουκούμι" για τα γούστα του AG staff.
No good deed goes unpunished
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Aκολουθώντας τη λογική σας, τα πράγματα είναι δυστυχώς πολύ χειρότερα απ' όσο αρχικά νομίζαμε. Βλέπετε, έχει ξεπέσει και το γερμανικό Adventure Corner. Έγραψε κι αυτό review του Brothers (καθώς και πολλών άλλων "εναλλακτικών" ή "υβριδικών" adventures). Όπως ξέπεσαν και τα Adventure-Treff και Game Boomers που παρουσίασαν π.χ. το The Cave. Και τα Ιταλάκια (Adventures Planet), όμως, παρουσίασαν τόσο το Beyond όσο και το Cave. Ξεπέσαν κι αυτοί; Όχι, μη!! Μη μου το κάνετε αυτό, και τους είχα σε υπόληψη.
Εκεί που νομίζαμε πως μόνο το JA+ έγραφε πλέον ό,τι να 'ναι (αυτό όντως ισχύει πλέον, προσωρινή διακοπή περιπαιχτικού ύφους, ΟΚ, back on track τώρα), ακολούθησαν όλα τα μεγάλα sites. Adventure Gamers, Adventure Treff, Adventures Planet, Adventure Corner, Game Boomers... ξέπεσαν όλα. Δεν περιορίζονται αποκλειστικά στα παραδοσιακά adventures, όχι. Κάθονται κι ασχολούνται ΚΑΙ (τονίζω-υπογραμμίζω-φωτίζω-με-neon-light!!) με αυτά του ξεπεσμού: τα εναλλακτικά, τα υβριδικά, τα διαφορετικά.
Ή μήπως δεν ξέπεσαν; Μήπως απλώς αποδέχονται την εξάπλωση/εξέλιξη του είδους και αγκαλιάζουν τις υποκατηγορίες και τις εναλλακτικές διαστάσεις του; Χμμ... καλέ, μήπως δεν προσκολλώνται σε "αυτό ξέρουμε αυτό εμπιστευόμαστε" κι ανοίγουν λίγο το scope τους (πώς λέγεται Ελληνικά, οέο, κόλλησα);
Όπως και να 'χει, όμως...
Γιατί να ενοχληθούμε; Γιατί να δαχτυλοδείξουμε αρνητικά μερικά από τα μεγαλύτερα sites του χώρου που όχι μόνο μας ενημερώνουν για το είδος, αλλά το βοηθούν και το υποστηρίζουν κιόλας με τον τρόπο τους. Δε μας παρουσιάζουν ΚΑΙ όλα τα παραδοσιακά adventures; Δε μας γράφουν νιουζάκια; Δε μας γράφουν ρίβιουζ; Δε μας ενημερώνουν για όλα, από τα πιο blockbuster μέχρι και τα κάργα-indie; Δε μας ενημερώνουν για τα παραδοσιακά όσο και για τα νεωτεριστικά; Δε μας λένε για τα αμιγώς adventures όσο και για τα puzzle-adventures ή τα action/adventure; Από τα δεκάδες posts (στα νέα, στα άρθρα, στις κριτικές, στα φόρα), ΓΙΑΤΙ να επιλέξουμε να εστιάσουμε σε ένα/δύο/τρία που δεν είναι του adventuro-γούστου μας; Του adventuro-γούστου σας, δηλαδή, διότι του δικού μου είναι.
Μήπως, καλοί μου άνθρωποι (αλά Βέγγος) εμείς είμαστε τελικά που βλάπτουμε το genre; Αυτό που μας πιάνει και "κλεινόμαστε στο παραδοσιακό καβούκι μας κι αποδοκιμάζουμε τις νέες αφίξεις" (συχνά χωρίς ΚΑΝ να τις έχουμε γνωρίσει). Μήπως δεν έχουν ξεπέσει τελικά το Adventure Gamers με τα άρθρα του για υβριδικά adventures, αλλά και με τα αποτελέσματα των ετήσιων βραβείων του (που κι εμένα με έκαναν και γέλασα με τη χαζομάρα τους φέτος, mind you!);
Μήπως λέω, και πάω (κιουρία!!) να γράψω review για το Brothers, όχι μόνο επειδή εντάσσεται στο genre κι ας είναι όλοι οι γρίφοι του environmental αντί για puzzles ή inventory-based, αλλά κι επειδή το Advocate στέκεται επάξια δίπλα στα μεγάλα ξενόγλωσσα adventuro-sites και παρουσιάζει όλα τα adventures.
ΥΓ: Σταύρο, το Metal Hammer ήταν πολύ ατυχές παράδειγμα imho (εκτός αν έχει αλλάξει από τότε που έπαψα να το αγοράζω). Εκεί δεν λένε "αα, αυτό είναι στρουμφομέταλ δεν το παρουσιάζουμε, αυτό είναι χαρντκορίλα το παρουσιάζουμε". Αποδέχονται όλες τις υποκατηγορίες του είδους και τις παρουσιάζουν γιατί υπάρχει κόσμος του genre που θα χαρεί να διαβάσει για το τάδε folk, ή το τάδε female front, ή το τάδε μπλακ-σκοτώνω-γίδια-όσο τραγουδάω, μπλα μπλα μπλα. Please correct me if I'm wrong.
Επίσης, επειδή έχω ξαναματακάνει αυτή την κουβέντα με τον Aya και τον Alkis ουκ ολίγες φορές, θα κλείσω κι εδώ με την κλασσική εικόνα-χίλιες-λέξεις. Πάντα με αγάπη (μετά τον πόλεμο, τώρα ακονίζω νύχια).
Nothing happens unless first a dream...
- manos426f
- Futuristic Fedora
Φυσικά και μπορούν τα sites που προανέφερες να κάνουν reviews στα εναλλακτικά είδη που ανέφερες. Από αυτό όμως μέχρι να τα συμπεριλαμβάνουν στα βραβεία της χρονιάς και μάλιστα να τα μπερδεύουν με χαρακτηριστική άνεση με τα κλασσικά adventure games, ε, όπως και να το κάνουμε, υπάρχει μία μεγάλη, ολίγον τεράστια δηλαδή, απόσταση.
Έτσι όπως πάμε, πραγματικά πιστεύω ότι αν στο Crysis 4 δε σου δίνονται απευθείας οι σφαίρες για το όπλο, αλλά πρέπει να ψάξεις λιγάκι για να τις βρεις, θα είναι άνετα υποψήφιο στα 201x Aggie Awards.
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- alkis21
- Banned
Fallen_Angel wrote: Μήπως, καλοί μου άνθρωποι (αλά Βέγγος) εμείς είμαστε τελικά που βλάπτουμε το genre;
Όχι.
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Το ίδιο λέμε, η συζήτηση εξαρχής έφυγε από τα βραβεία αυτά καθ' εαυτά και άρχισε ο γνωστός διάλογος "τι ΔΕΝ είναι Adventure".
Elessar wrote: [...]Brothers: A Tale of Two Sons - adventure; Το Gamespot διαβάζω;
The Cave - σα να λέμε metal η Χάρις Αλεξίου[...]
Elessar wrote: Πάντως, τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να γυρίσεις πάρα πολλά χρόνια πίσω για να βρεις τη χαμένη αξιοπιστία του AG
Elessar wrote: [...]Δεν έχεις και άδικο, απλά με ενοχλεί όταν η "ναυαρχίδα" των sites που ασχολούνται αποκλειστικά ( με adventures έχει τέτοια θεώρηση για το είδος.
Αν είναι έτσι, είναι οκ π.χ και το Metal Hammer να βάζει κριτική του τελευταίου άλμπουμ της Beyonce.
Επίσης, ακόμη κι αυτό που λες τώρα επιβεβαιώνει αυτό που έλεγα μεταξύ αστείου και σοβαρού παραπάνω.mkllds wrote: [...]Elessar καλά έκανες και το έβαλες αλλά για το συγκεκριμένο site υποθέτω ότι το 70-75% των χρηστών παίζουν αυτά τα λεγόμενα hidden παιχνίδια (αυτά που ψάχνεις μια βελόνα ανάμεσα σε 3,000 αντικείμενα) οπότε μάλλον η ψηφοφορία τους λογική είναι.[...]
Εάν τα θεωρείς "εναλλακτικά είδη", δεν τα εντάσεις στο genre των adventures. Οπότε, όπως λογικά λες κι εσύ δέχεσαι κάποιο review, αλλά επουδενί διάκριση υπεράνω κλασσικού adventure.manos426f wrote: Φυσικά και μπορούν τα sites που προανέφερες να κάνουν reviews στα εναλλακτικά είδη που ανέφερες. Από αυτό όμως μέχρι να τα συμπεριλαμβάνουν στα βραβεία της χρονιάς και μάλιστα να τα μπερδεύουν με χαρακτηριστική άνεση με τα κλασσικά adventure games, ε, όπως και να το κάνουμε, υπάρχει μία μεγάλη, ολίγον τεράστια δηλαδή, απόσταση.[...]
Ωστόσο, αλλάζει το πράγμα εάν τα θεωρήσεις ΙΔΙΟ genre, αλλά διαφορετικό sub-category (καλή ώρα όπως διαχωρίζουμε τα πρώτου προσώπου από τα τρίτου, τα point 'n' click από τα WASD, τα blockbusters από τα indie, μπλα μπλα).
Γιατί να μην κερδίσει κάποια διάκριση ένα μη-παραδοσιακό;
- maladroid
- Templar Hunter
Και τα λέω αυτά έχοντας απολαύσει απεριόριστα τόσο το Brothers όσο και το Gone Home ή πιο πρόσφατα το Stick It To The Man! (το Cave ήταν καλό κι αυτό αλλά "λίγο").
- manos426f
- Futuristic Fedora
Fallen_Angel wrote: Εάν τα θεωρείς "εναλλακτικά είδη", δεν τα εντάσεις στο genre των adventures. Οπότε, όπως λογικά λες κι εσύ δέχεσαι κάποιο review, αλλά επουδενί διάκριση υπεράνω κλασσικού adventure.
Ωστόσο, αλλάζει το πράγμα εάν τα θεωρήσεις ΙΔΙΟ genre, αλλά διαφορετικό sub-category (καλή ώρα όπως διαχωρίζουμε τα πρώτου προσώπου από τα τρίτου, τα point 'n' click από τα WASD, τα blockbusters από τα indie, μπλα μπλα).
Γιατί να μην κερδίσει κάποια διάκριση ένα μη-παραδοσιακό;
Να αντιστρέψω το ερώτημα;
Γιατί να πρέπει εγώ να τα θεωρήσω κλασσικά adventures, τη στιγμή που δεν είναι;
Γιατί το "εναλλακτικό" πρέπει να το βαφτίσω "παραδοσιακό";
Επίσης, είπε κανείς να μη κερδίσει διάκριση κάποιο από αυτά τα παιχνίδια; Το θέμα είναι ΤΙ διάκριση θα κερδίσει.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Μα ποιος είπε ότι είναι κλασσικά adventures; Ή ότι πρέπει να βαφτίσουμε τους νεωτερισμούς ως παραδοσιακά πλέον στοιχεία στο gameplay; Εννοείται πως δεν είναι τα ίδια. Εννοείται, όμως, επίσης πως αυτό δε συνεπάγεται ότι δεν εντάσσονται στο ίδιο gaming genre. Adventures τα μεν, adventures και τα δε -διαφορετικά (αρκετά ανά περίπτωση), αλλά adventures (ihmo ασφαλώς, όχι αξιωματικά).manos426f wrote: Γιατί να πρέπει εγώ να τα θεωρήσω κλασσικά adventures, τη στιγμή που δεν είναι;
Γιατί το "εναλλακτικό" πρέπει να το βαφτίσω "παραδοσιακό";
Ωστόσο, επειδή εικάζω πως δε διαφωνούμε πραγματικά σε αυτό (αν δεν απατώμαι και στο Rage ως adventures τα tag-άρετε αυτά πάντοτε), ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς.
Για τι διάκριση έχεις δίκιο. Έχει σημασία τι διάκριση θα κερδίσει. Αλλά αν αποδεχόμαστε πως είναι adventure, γιατί να μην κερδίσει και του καλύτερου adventure της χρονιάς, ή του καλύτερου non-traditional, ή του καλύτερου gameplay, ή κάποιο άλλο σχετικό τίτλο; Σημασία έχει ποια θα κερδίσουν στην κάθε κατηγορία, ώστε να μην αδικηθούν άλλα που πιθανά να ήταν καλύτερα. Αλλά αυτή η διαμάχη δεν υπάρχει πάντοτε σε όλες τις λίστες με τους... νικητές; Δεν περιορίζεται στα συγκεκριμένα παιχνίδια.
Καλή ώρα, είναι δυνατόν να υπάρχει το μετριότατο "Goodbye Deponia" στα best-traditional, αλλά όχι το εξαιρετικό "Inner World"; Είναι δυνατόν να υπάρχει πάλι το μετριότατο "Goodbye Deponia" στα Best Writing -Comedy, αλλά όχι το "Journey of a Roach"; Προφανώς είναι γιατί έτσι αποφάσισε η κριτική επιτροπή (Daedalic είναι αυτή από πίσω, μην ξεχνιόμαστε).
Ωστόσο, έκαναν και κάτι αναπάντεχα ευχάριστο και καλό που πριν ξέχασα να το γράψω ενώ το θεωρώ πολύ, πολύ σημαντικό:
Είναι υποψήφιο σε τρεις μάλιστα κατηγορίες και το Lost Echo . Ένα Ελληνικότατο, παραδοσιακότατο, και πολύ ενδιαφέρον sci-fi adventure!! Thumbs up, people!!
- manos426f
- Futuristic Fedora
Εδώ ολόκληρη Telltale Games από μόνη της οριοθέτησε τελείως διαφορετικά τα ίδια της τα παιχνίδια, τη στιγμή που πάμπολλοι ισχυρίζονταν ότι τίτλοι όπως τα TWD και TWAU είναι adventure games. Ε, είπε ότι δεν είναι τέτοια κι έληξε το θέμα.
Παρ' όλα αυτά, το εν λόγω site φαίνεται ότι ξέρει καλύτερα, εξ' ου και έβαλε το 400 days στις υποψηφιότητές του!!!
Fallen_Angel wrote: αν δεν απατώμαι και στο Rage ως adventures τα tag-άρετε αυτά πάντοτε
Δε σημαίνει απαραιτήτως όμως ότι συμφωνώ κι εγώ μ' αυτό, έτσι;
Fallen_Angel wrote: Καλή ώρα, είναι δυνατόν να υπάρχει το μετριότατο "Goodbye Deponia" στα best-traditional, αλλά όχι το εξαιρετικό "Inner World";
Ορθότατη η απορία, εδώ συμφωνώ 100%.
Fallen_Angel wrote: (Daedalic είναι αυτή από πίσω, μην ξεχνιόμαστε).
Αν μ' αυτό εννοείς ότι το συγκεκριμένο site αβαντάρει την Daedalic, δες τις βαθμολογίες που έχουν βάλει σε Deponia, Chaos on Deponia, Chains of Satinav και Memoria. Για να μη κουράζεσαι, σου λέω από τώρα ότι όλα πήρανε 3.5/5, την ίδια στιγμή που το Goodbye Deponia πήρε 4/5.
Οπότε, κατά τη γνώμη μου, δε μιλάμε για εύνοια προς την εν λόγω εταιρεία, αλλά μάλλον για σχετικό αλαλούμ βαθμολογιών.
- maladroid
- Templar Hunter
- Elessar
- Topic Author
- Team
Αλλού είναι το θέμα και γράφεις σεντόνια χωρίς λόγο. Δεν με νοιάζει τι θεωρεί ο καθένας adventure και δεν θα ασχοληθώ με το τι review κάνει το κάθε site.
Ο σχολιασμός αφορά τα βραβεία αυτά καθεαυτά. Όταν σε μία "γεμάτη" χρονιά επιλέγεις αυτούς τους υποψήφιους, ναι - εγώ το θεωρώ.
Τώρα, αν εσύ π.χ συντάσσεσαι με το AG στο ότι το Portal 2, Papers, Please ή τα Hidden Objects είναι adventures, no problem at all
Αλλά δεν γίνεται κάθε φορά που "τολμάμε" να εκφράσουμε αντίθετη γνώμη από το όποιο advgamers να μας λες γεροπαράξενους.
Είναι σαν κάποιους "υπερκουλτουριάρηδες", άτεχνους, παλιούς συντάκτες του Hammer, που προσπαθούσαν τότε να μας πείσουν πως το grunge ή κάτι goth τραβέλια ήταν το νέο metal.
Ε όχι, δεν ήταν.
Τέλοσπάντων καλό είναι να μη βάζουμε ταμπέλες. Το ΛΑΤΡΕΨΑ το Brothers - είναι έργο τέχνης - αλλά adventure δεν το θεωρώ.
ΥΓ. Πες μου σε παρακαλώ για ποιον λόγο είναι adventure το The Cave γιατί κάτι μάλλον δεν έχω καταλάβει. Αν είναι να βαφτίζουμε adventure οτιδήποτε έχει δείγμα inventory, ιστορίας ή puzzles καήκαμε.
Για το Papo & Yo , τι λες - είναι adventure;
ΥΓ1. Έχεις παίξει το Goodbye Deponia;
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- tsampikos
- Master of Dimensions
Επίσης. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και δει τα παιχνίδια που έχουν βαθμολογηθεί με άριστα θα νομίζει ότι μπήκε στο IGN και όχι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για adventure games. Παρατηρείται επίσης το φαινόμενο να κρίνουμε ένα παιχνίδι ως adventure με βάση τον κατασκευαστή του. Επειδή π.χ. έφτιαξε ο Ron Gilbert το Cave, αμέσως βαφτίστηκε adventure. To ίδιο και το walking Dead που ουσιαστικά είναι κάτι σαν το the last of us. Τα Hidden Object games είναι κατά την άποψή μου παρά-adventures, όπως οι βιταμίνες και άλλα σκευάσματα είναι παραφάρμακα. Πιάνουμε τον σκελετό του adventure, τον αποψιλώνουμε, τον απλοποιούμε, αθωοποιούμε τους γρίφους και φτιάχνουμε κάτι που το βαφτίζουμε casual. Έπιασε το κόλπο μιας και τα παιχνίδια είναι αρεστά σε πολύ κόσμο. Το ότι είμαστε adventure gamers δεν σημαίνει ότι πολλοί από εμάς δεν παίζουμε άλλα παιχνίδια. Μια χαρά παίζουμε. Απλά υπάρχουν παιχνίδια που λόγω του εξερευνητικού στοιχείου που έχουν, αλλά και του σεναρίου τους γίνονται αρεστά και σε εμάς. Αυτό όμως δεν τα καθιστά και Adventures.
- alkis21
- Banned
Πέραν αυτού, υπάρχουν κι άλλα σοβαρά προβλήματα με τις υποψηφιότητες. Στο Best Writing – Comedy βλέπουμε το The Night of the Rabbit (το ξέχασαν στο Best Animation;) που δεν είναι σε καμία περίπτωση κωμωδία. Με εξαίρεση μία και μοναδική σκηνή με το leprechaun, δεν επιχειρεί ποτέ να κάνει τον παίκτη να γελάσει. Δεν είναι όλα τα cartoons κωμωδίες, το συγκεκριμένο είναι απλά ένα παραμύθι. Όπως είπε κι η Χριστίνα, έπρεπε να βρίσκεται το Journey of a Roach στη θέση του.
Το Cognition χαντακώθηκε ανεξήγητα. Κατά τη γνώμη μου αξίζει όχι απλά υποψηφιότητα, αλλά βραβεία στις κατηγορίες Best Character (η σπηλιά από το Cave; Σοβαρά τώρα και Best Music, ίσως και Best Voice Acting (ξανά το The Cave και το Gone Home, παιχνίδια στα οποία μιλάνε από ΕΝΑΣ χαρακτήρας.
Best Graphic Design το Kentucky Route Zero και όχι το Jack Keane 2; Για να τα θυμηθούμε λίγο:
Το Gone Home κι εμένα μου άρεσε πολύ, αλλά Best Music; Για να μη θυμηθώ το απαράδεκτο review της (κατά τα άλλα συμπαθέστατης) Emily, στο οποίο παραδέχεται ευθαρσώς ότι δεν έκανε τα δύο από τα ΤΡΙΑ όλα κι όλα πράγματα που πρέπει να κάνεις στο παιχνίδι (χρηματοκιβώτια - "they could have been red herrings", έγραψε) και συνεπώς έχασε τουλάχιστον το 50% της ιστορίας...
Έχω κι άλλες αντιρρήσεις αλλά είναι περισσότερο θέμα προσωπικού γούστου και λιγότερο αντικειμενικά εσφαλμένες επιλογές, όπως θεωρώ ότι είναι οι παραπάνω, επομένως δεν θα πω άλλα.
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.