Broken Sword 5: The Serpent's Curse

More
11 Μάι 2014 15:06 #43504 by fijidreamer
Replied by fijidreamer on topic Re: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Νομιζω αναφερες στο σποιλερ μερικα distraction.
Μολις το τελειωσα, μου αρεσε ο δυσκολος γριφος, ο οποιος ειχε καποια ψεγαδια, αλλα οκ γουσταρα. Διεθεσα κανα τριωρακι και το ελυσα. Αλλα απο κει και περα μεγαλη απογοητευση (και δεν μιλαω για την επισης καλη εξοδο απο την σπηλεια) αλλα για το μετα και το τελος. Τι φτωχεια !! :shock:
Αντι να απογειωθει, προσγειωθηκε ανωμαλα, μα καλα ολα τα αλλα, ... δεν μπορουσε να εχει διαφορετικα τελη????? ή λιγο ποιο εντυπωσιακα γραφικα στο τελος???
Τι να πω, προχειροδουλεια μεγαλη την οποια αξιζει καποιος να την ζησει αλλα σε φθηνοτερη τιμη και μονο 8)
Ναι ειμαι αυστηρος πολυ αυστηρος αλλα δεν μπορω να κανω κατι αλλο οταν εχω παιξει διαμαντια πραγματικα.
Βαθμολογια απο μενα 2,5/5 και αυτο γιατι εχει καλη ιστορια.....
Παλι συναντησα γριφο που λυθηκε μονος του πριν καταλαβω τι να κανω (βλεπε Niko κατω απο το τελεφερικ :twisted: )
Κριμα :(

obductiongame.com/ from the Creators of Myst and Riven

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
11 Μάι 2014 15:45 #43505 by skywalker333
Replied by skywalker333 on topic Re: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
πες ενα broken sword με μεγαλύτερο ή πιο προσεγμένο τέλος. ολη η σειρά κλείνει έτσι πάντα. ;)

ο καθένας έχει τα γούστα του σίγουρα κ προφανώς δε θα συμφωνήσουμε σε όλα. κριμα που δε σου άρεσε αλλά τουλάχιστον υπάρχουν άλλα παιχνιδια στη αγορά που μπορει να σε καλύψουν.

More
11 Μάι 2014 15:50 #43506 by fijidreamer
Μπορει να το ψιλοχοντροεθαψα αλλα αυτο εγινε γιατι περιμενω περισσοτερα απο παιχνιδια με βαρια ιστορια.
Ενταξει δεν ηταν και ασχημο, ισως αν ειχε επιλογη τρεξιματος ή αν ηταν πιο γρηγορο στα κλικ να μη μου αφηνε τοσο κακη εντυπωση.
Το τελος δυστυχως ηταν πολυ ρηχο βρε παιδι μου πολυ ομως...

More
11 Μάι 2014 19:52 #43510 by Nuclear
Replied by Nuclear on topic Re: Broken Sword 5: The Serpent's Curse

fijidreamer wrote: Διαβασα πολλες φορες walkthrough σε απλους γριφους γιατι δεν μπορουσα να ασχοληθω με αηδιες (εχασα να πω εδω μερικους εξυπνους) αλλα δεν γινοταν να περιμενω, ηθελα να συνεχισει η ιστορια.

Otan paizeis ena paixnidi me walkthrough, xaneis kathe dikaioma na paraponetheis gia tin eykolia ton grifon :)

Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker

More
12 Μάι 2014 00:04 #43512 by fijidreamer
Μαλλον δεν καταλαβες καλα, μιλησα για αηδιες γριφους με την εννοια οτι ειχα καταλαβει τι πρεπει να κανω οποτε για εμενα το ασκοπο κλικ end error δεν ειχε πια σημασια.
Δηλαδη το οτι 2 γριφοι λυθηκαν μονοι τους, δεν παιζει για σενα κανενα ρολο.
Απο τη βαρεμαρα μου στο γριφο στο τελεφερικ απλα παταγα τα εικονιδια για να μιλησω και λυθηκε μονος του.....βεβαια δεν υπηρχε γριφος εκει....οποτε προς τι το ασκοπο μπλα μπλα με κλικ?
Αν θες κοπελα μου βαλε μια cutscenes και καθαρισες.
Δηλαδη ενας εμπειρος adventuras σαν εμενα δεν μπορει να καταλαβει αν ο γριφος ειναι ευκολος ή οχι, αν διαβαζει walkthrough? Που το ειδες γραμμενο?
Αν ειδες εγραψα οτι εχασα καποιους εξυπνους εννοωντας βεβαιως οτι αυτο που χρησιμοποιηθηκε ήταν πρωτοτυπο ή εξυπνο, αλλα αν παταγες τα αντικειμενα (για παραδειγμα) θα το εβρισκες.

More
12 Μάι 2014 22:59 #43527 by Nuclear
Replied by Nuclear on topic Re: Broken Sword 5: The Serpent's Curse

fijidreamer wrote: Μαλλον δεν καταλαβες καλα, μιλησα για αηδιες γριφους με την εννοια οτι ειχα καταλαβει τι πρεπει να κανω οποτε για εμενα το ασκοπο κλικ end error δεν ειχε πια σημασια.
Δηλαδη το οτι 2 γριφοι λυθηκαν μονοι τους, δεν παιζει για σενα κανενα ρολο.

Oxi, giati se ola ta adventures mporeis na lyseis kata lathos grifous dokimazontas ta panta me ta panta. Den einai kritirio ayto, oute tropos na paizeis adventure games. Me enoxlei mono otan einai apelpistika limited oi epiloges, opos px stous grifous me ta magika tis Jane Jensen sto Grey Matter. Opou mporouses apla na dokimazeis na kaneis click mia mia se oles tis selides mexri na dialeksei to magiko trick pou prepei. Alla akoma kai ekei arniomoun na to kano ayto. Kathomoun kai skeytomoun diabazontas tis perigrafes kai xoris na kano click se tipota mexri na katalikso ti prepei na xrisimopoiiso.

Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker

More
13 Μάι 2014 15:38 #43534 by fijidreamer
Μα αυτο εγινε!
Παντως μαλλον το αντιμετωπιζουμε λιγο διαφορετικα το adventure gaming χωρις καποιος απο τους 2 να εχει αδικο. Ετσι νομιζω, εγω πχ πιανω τον γριφο να τον δοκιμασω σχεδον αμεσως αφου ριξω μια ματια σε οδηγιες προκειμενου να καταλαβω πως δουλευει...ε, εκει μου συνεβει.
Στο τελεφερικ απλα δεν υπηρχε γριφος, οποτε προς τι η ψυχαναλυση στον τυπο?
Βαλε εστω εναν γριφο με διαλογους, να το καταλαβω, οχι ασκοπο μπλα μπλα.
Αυτο εννοω.

More
14 Μάι 2014 00:19 #43538 by H.P. Lovecraft
Replied by H.P. Lovecraft on topic Re: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Μη μας διαφεύγει ότι το broken sword παραδοσιακά είχε και παρα πολλά χιουμοριστικά στοιχεία ! Ο γρίφος στο τελεφερίκ δεν είναι γρίφος. Ο μόνος σκοπός (όπως εγώ τον κατάλαβα) του διαλόγου ήταν να τονίσει τη γελοιότητα της κλισεδιάρικης αλλαγής στη συμπεριφορά (από κακός σε καλός κλπ).

Είδα να χάσκει το σκοτεινό σύμπαν. Εκεί όπου μαύροι πλανήτες κυλούν μόνοι, χωρίς κανείς να γνωρίζει τον τρόμο τους, χωρίς λάμψη, χωρίς σκοπό, χωρίς όνομα.

More
15 Μάι 2014 00:32 #43559 by ManOfSorrows
Replied by ManOfSorrows on topic Re: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Χθες τελείωσα Tex, σήμερα άρχισα Broken Sword 5! Όνειρο ζω! Λοιπόν έχω εντυπωσιαστεί μέχρι στιγμής (16%)
Warning: Spoiler!
. Έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου! Το Angel Of Death που έπαιζα αυτόν τον καιρό (πριν διακόψω για Tesla Effect) μου την είχε δώσει στα νεύρα για διάφορους λόγους και το Serpent's Curse αποτελεί βάλσαμο καθώς επιστρέφει στις ρίζες με εξαιρετικό τεχνικό τομέα και πολύ ενδιαφέρον σενάριο και δράση για τα γούστα μου!

PS: Αν κάνουν Kickstarter κι οι δημιουργοί των Ripper / Black Dahlia θα κλάψω (και θα τα ακουμπήσω επίσης χοντρά!)

Tex Murphy is back!

More
15 Μάι 2014 18:57 #43562 by fijidreamer

PS: Αν κάνουν Kickstarter κι οι δημιουργοί των Ripper / Black Dahlia θα κλάψω (και θα τα ακουμπήσω επίσης χοντρά!)

Τι ειπες τωρα???!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Εγω να δεις, με βλεπω να χρεωνομαι για μια ζωη :!: :mrgreen:

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
16 Μάι 2014 23:18 #43563 by GameLinguist
Replied by GameLinguist on topic Re: Broken Sword 5: The Serpent's Curse

ManOfSorrows wrote: PS: Αν κάνουν Kickstarter κι οι δημιουργοί των Ripper / Black Dahlia θα κλάψω (και θα τα ακουμπήσω επίσης χοντρά!)

Ας αφήσουν τα all-time classic FMV adventure ξε-remake-ωτα και α-kickstarter-ώτα! Μόνο για sequels και prequels το συζητάμε!
Να δω κανένα Gabriel Knigjt 2 remake μόνο με γραφικά και χωρίς ηθοποιούς και συγχυστώ...!

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

More
17 Μάι 2014 09:28 #43569 by ManOfSorrows
Εννοούσα για μια εντελώς νέα ιστορία στο ύφος αυτών των παιχνιδιών.

Tex Murphy is back!

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar Topic Author
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
19 Μάι 2014 16:18 #43588 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Για όσους έχουν χάσει τα save τους από το episode 1, με το καινούργιο patch που κυκλοφόρησε υπάρχει πλέον επιλογή στο μενού του παιχνιδιού να αρχίσει κανείς από το δεύτερο μέρος.

More
22 Μάι 2014 01:21 #43626 by TASOSCROW
Replied by TASOSCROW on topic Re: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Το τελειωσα και εγω παιδια μπορω να πω οτι το ευχαριστηθηκα πολυ.Το σεναριο αρκετα ενδιαφερον σε κανει να θελεις να συνεχισεις αν και καθολοθ πρωτοτυπο σε κραταει,τα γραφικα μου αρεσαν πολυ οτι πρεπει για broken sword,οσο για τους γριφους με δυσκολεψαν αρκετα η εμπειρια μου στα adventure ειναι μετρια και σε 2 3 σημεια τα βρhκα σκουρα οπως τα ιερογλυφικα που εκανα χρηση των hint του παιχνιδιου.
Αυτο που με εκνευρισε αρκετα και μετα απο καποιο σημειο εγινε εκνευριστικο ειναι η ταχυτητα του παιχνιδιου οπως λεει και φιλος ποιο πανω ειναι απαραδεκτο να μην υπαρχει run σε adventure τετοιου στυλ.

More
02 Ιουν 2014 09:48 #43756 by ManOfSorrows
Έχω φτάσει στο 70% του παιχνιδιού και μέχρι στιγμής το θεωρώ ισάξιο του πρώτου! Το έχω καταευχαριστηθεί. Ο fijidreamer έχει δίκιο ότι οι γρίφοι του μέχρι τώρα παραείναι εύκολοι. Δεν με χαλάει προσωπικά, απλά το αναφέρω.

Αυτό που με χαλάει είναι ο καρκίνος των adventures σχετικά με τα αντικείμενα που κουβαλάς στην τσέπη ενώ κάλλιστα μπορείς να το αποφύγεις και να το κάνεις πιο ρεαλιστικό. Κι εξηγούμαι:

Warning: Spoiler!

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν αυτά τα κουλά στα adventures!

Tex Murphy is back!