Grim Fandango Remastered Edition
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
"The makers of Grim Fandango discuss the development of the beloved adventure game and how Double Fine Productions plans to release the original classic to a contemporary audience."
Nothing happens unless first a dream...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Stefan_holdyourlight
- Moderator
Γιατί αυτό που κατάλαβα εγώ από το βιντεάκι το retrospective, απλά θα το κυκλοφορήσουν ξανά ώστε να είναι συμβατό με PS και bug-free. Έχασα κάτι;;
If it's not broken, don't touch this!
Πραγματικά, εσείς τι αλλαγές θα θέλατε να δείτε;; Διότι εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι..
Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/
- Praetorian
- Walker Survivor
Stefan_holdyourlight wrote: Πραγματικά, εσείς τι αλλαγές θα θέλατε να δείτε;; Διότι εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι..
Περισσότερο ως βελτιώσεις πάνω στο original παιχνιδι -αυτά που μου ήρθαν γρήγορα στο μυαλό.
- Υποστήριξη για HD και wide-screen αναλύσεις, multi-core CPUs (το original είχε θέματα και χρειαζόταν να θέσεις το affinity), διορθωμένο hardware acceleration (πλέον δεν νομίζω να έχουν καν software rendering)
- Επαναφορά σημαντικότατα διαλόγου που εξαφανίστηκε μετά το τελευταίο επίσημο patch για το original (για το οποίο fix είδαμε μόνο μέσω της ResidualVM πολύ πρόσφατα). Επίσης, υπάρχαν και κάποιοι άλλοι, (όχι σημαντικοί) διάλογοι που υπήρχαν στο παιχνίδι αλλά δεν ακουγόταν ποτέ πιθανότατα by design, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να τους ενσωμάτωναν.
- Μοντέλα όπως στο Grim Fandango deluxe project (αφού μπορούν να το κάνουν fans, μπορούν σίγουρα οι κανονικοί creators/developers)
- Βελτιώσεις ή αλλαγή των controls σε κάτι πιο συμβατικό με τα σύγχρονα δεδομένα. Γενικά δεν είχα μεγάλο θέμα με τα controls προσωπικά, εκτός από 1-2 περιπτώσεις (η μια ήταν στο undewater κομμάτι) που μου έβγαλαν την ψυχή (ειδικά επειδή λόγω της μετάφρασης χρειαζόταν να ξαναπαίξω πολλές φορές το παιχνίδι).
- Bug και glitch fixes για γνωστά προβλήματα μετά το τελευταίο patch (και ο Tim παραπάνω αναφέρει ότι fans έφτιαξαν bug fixes/ point and click interface / δυνατότητα να εμφανίζονται υπότιτλοι στις cutscenes κλπ).
- Φιλικό support για translations fan -made, υπότιτλους για κάθε ομιλούμενη ατάκα (one can dream)
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- Praetorian
- Walker Survivor
Από ό,τι φαίνεται θα είναι μόνο console exclusive (όρος που σημαίνει ότι θα έχει η Sony την αποκλειστικότητα του τίτλου ανάμεσα στις υπόλοιπες κονσόλες - ίσως για περιορισμένο χρονικό διάστημα).
* edit, το αναφέρουν και σε σχετικό tweet.
Invalid consumer key/secret in configuration ... 1533035520
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Θα είναι port από PS4 σε PC ή θα σχεδιαστεί αξιοπρεπώς (a.k.a. παράλληλα);!
Διότι αναμένονται γέλια θλίψης εάν έχει ΠΑΛΙ πρόβλημα με το χειρισμό του...
- maladroid
- Templar Hunter
Πάντως, εφόσον θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε PC/PS4, λογικά δεν θα είναι port. Άλλωστε είπανε πως κοιτάνε να ενσωματώσουν τις βελτιώσεις/προσθήκες της community (όπως το point & click interface) και γενικά το πλάνο τους είναι να προσφέρουν εναλλακτικά control schemes, όχι μόνο ένα.
No good deed goes unpunished
- Stefan_holdyourlight
- Moderator
maladroid wrote: Μα το Grim Fandango δεν είχε ποτέ πρόβλημα με το χειρισμό του. Κάποιοι κλαψιάρηδες είχανε πρόβλημα με το χειρισμό του Grim Fandango
agreed
Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/
- tsampikos
- Master of Dimensions
Το θέμα με τα Ports από τις κονσόλες είναι πως σαν μηχανήματα δευτέρας διαλογής που είναι παίρνουν το PC στον λαιμό τους καθώς οι προγραμματιστές βαριούνται να τελειοποιήσουν το παιχνίδι στο PC, που θα ήταν 2 φορές καλύτερο και προτιμούν να μεταφέρουν αυτούσια την έκδοση της κονσόλας. Ότι, δηλαδή είχε συμβεί με εκείνο το κάτι σαν υπολογιστή που λεγόταν Spectrum, που είχε πάρει στον λαιμό του και χαντακώσει ανεπανόρθωτα τον Amstrad CPC, ένα μηχάνημα που ήταν 2 κλάσεις πάνω από κάθε άλλο 8-bit μηχάνημα σε πραγματικές δυνατότητες.
Δεν είναι δυνατόν το Murdered Soul Suspect και το Watch dogs, να έχουν χαντακωθεί στο PC "για να μην δείχνουν καλύτερα" απ'οτι στις εκδόσεις των κόνσολών.
- mkllds
- Futuristic Fedora
Ε τότε δεν είναι adventure.tsampikos wrote: Εγώ με Gamepad το έπαιξα.
Για το Watch dogs έχει βγει mod από fan του παιχνιδιού, μη επίσημο, που ενεργοποιεί όλες τις κρυφές λειτουργίες στα γραφικά. Τα καλά του PC gaming.tsampikos wrote: Δεν είναι δυνατόν το Murdered Soul Suspect και το Watch dogs, να έχουν χαντακωθεί στο PC "για να μην δείχνουν καλύτερα" απ'οτι στις εκδόσεις των κόνσολών.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- tsampikos
- Master of Dimensions
mkllds wrote:
Ε τότε δεν είναι adventure.tsampikos wrote: Εγώ με Gamepad το έπαιξα.
Για το Watch dogs έχει βγει mod από fan του παιχνιδιού, μη επίσημο, που ενεργοποιεί όλες τις κρυφές λειτουργίες στα γραφικά. Τα καλά του PC gaming.tsampikos wrote: Δεν είναι δυνατόν το Murdered Soul Suspect και το Watch dogs, να έχουν χαντακωθεί στο PC "για να μην δείχνουν καλύτερα" απ'οτι στις εκδόσεις των κόνσολών.
Είναι adventure το Grim. Τόσο το ποντίκι όσο και το gamepad είναι είδος χειριστηρίου. Το πληκτρολόγιο αντιθέτως δεν είναι. Με το Gamepad στο Grim Fandango κάνεις ό,τι ακριβώς θα έκανες και με το ποντίκι. Το "κακό" είναι από ελάχιστο ως ανύπαρκτο.
- mkllds
- Futuristic Fedora
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- tsampikos
- Master of Dimensions
mkllds wrote: Α μην μου τα αλλάζεις τώρα. Εσύ δεν είχες πει ότι τα παραδοσιακά adventures είναι τα point & click τρίτου προσώπου; Και τώρα που το σκέφτομαι ούτε καν point & click δεν είναι το συγκεκριμένο.
Προσωπική μου άποψη είναι πως πρόκειται για ένα κλασσικό adventure τρίτου προσώπου που απλά έχει αντικαταστήσει το Mouse με το gamepad. Συνιθίζεται άνετα και ωραία.
- mkllds
- Futuristic Fedora
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- tsampikos
- Master of Dimensions
mkllds wrote: Φυσικά και είναι. Να σε πειράξω ήθελα λίγο.
To ξέρω βρε αθεόφοβο ον.....
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Και βλέπουμε το παιχνίδι να τρέχει σε iPad. Ααχ...