Grim Fandango Remastered Edition
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Όλα ξεκίνησαν με ένα άρθρο του IGN . Ένας πορωμένος Grim-Fandango συντάκτης έπαιζε για πρώτη φορά τη remastered έκδοση του παιχνιδιού για PS4. Όπως κι ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: "We finally got a chance to play Grim Fandango Remastered, and now nothing else matters".
Στα σχόλια του συγκεκριμένου thread δόθηκαν από το φίλο f2bnp ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτό το remaster. Αναλυτικά:
"Για όσους δεν ξέρουν, το παιχνίδι δεν θα είναι remake, δεν θα χρησιμοποιεί δηλαδή κάποια νέα μηχανή γραφικών.
Το ορίτζιναλ συνδύαζε έξυπνα 3D μοντέλα (χαρακτήρες) με στατικές εικόνες (backgrounds). Τα μοντέλα και ο φωτισμός είναι το εύκολο κομμάτι για να αναβαθμιστούν. Τι κάνεις όμως με τα pre-rendered backgrounds; Ευτυχώς, υπήρχαν ακόμα τα archives από το development του παιχνιδιού με όλα τα assets στην αυθεντική τους ανάλυση. Αυτό ισχύει φυσικά και για τα cutscenes του παιχνιδιού, τα οποία πλέον θα δούμε σε μεγαλύτερη ανάλυση και με πολύ καλύτερο χρώμα (16bit εναντίον 32bit). Όλα αυτά δηλαδή προϋπήρχαν, αλλά ο Pentium MMX που είχαμε τότε δεν είχε την δυνατότητα να τα στηρίξει όλα αυτά .
Είναι πραγματικά η πιο πιστή απόδοση του όρου remaster και πραγματικά δεν μπορώ να περιμένω.
Παρόμοια διαδικασία ακολουθείται και για την έκδοση blu-ray εκδόσεων παλαιών ταινιών, ανατρέχουν δηλαδή στο αρχείο."
Nothing happens unless first a dream...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- GameLinguist
- Adventurous Titan
Fallen_Angel wrote: Είναι πραγματικά η πιο πιστή απόδοση του όρου remaster και πραγματικά δεν μπορώ να περιμένω.
Παρόμοια διαδικασία ακολουθείται και για την έκδοση blu-ray εκδόσεων παλαιών ταινιών, ανατρέχουν δηλαδή στο αρχείο."[/i]
Θεωρώ ότι υποδειγματικό είναι το Monkey Island SE όσον αφορά του τι θεωρώ εγώ ως υπόδειγμα της λογικής remaster. Πάντως για μένα είναι άτυχος ο παραλληρισμός με τις blu-ray ταινίες... Άλλη φιλοσοφία και άλλη λογική... Ίσως να κάνω λάθος.
"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game
- maladroid
- Templar Hunter
Με κίνδυνο να λέω αρλούμπες, θα προσπαθήσω να κάνω μια μουσική αναγωγή: remaster είναι αν πάρεις μια ηχογράφηση του Καζαντζίδη και καθαρίσεις τον ήχο για ν' ακούγεται σε ποιότητα mp3 (ή και καλύτερη), ενώ remake (cover νομίζω το λένε κανονικά αλλά δεν βαριέσαι) είναι αν τραγουδήσει το ίδιο ακριβώς τραγούδι ο Ρέμος με καινούργια μπάντα.
No good deed goes unpunished
- Stefan_holdyourlight
- Moderator
Όλα τα reviews μου εδώ: rubberchickenreviews.tumblr.com/
Το Adventure μου, το παιδί μου: somepeaceofmindgame.blogspot.gr/
- GameLinguist
- Adventurous Titan
Ωστόσο θεωρώ ότι τα περισσότερα πατάνε κάπου ανάμεσα.
Ουσιαστικά τα remastered games της εποχής είναι οι επανεκδόσεις σε HD.
Εδώ προφανώς αλλάζουν και άλλα πράγματα. Δεν "καθαρίζουν" μόνο τα γραφικά και τον ήχο...
"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game
- maladroid
- Templar Hunter
Βασικά κάνουν αυτό που λέει ο f2bnp: δουλεύουν πάνω στο υπάρχον υλικό κάνοντας restore ή αποσυμπιέζοντας assets χωρίς άλλου είδους επεμβάσεις.
No good deed goes unpunished
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Original
Remastered
- f2bnp
- Elite Member
Πάντως, έχει γίνει φανερά εξαιρετική δουλειά στα νέα textures τα οποία φαίνονται να είναι υψηλής ποιότητας και απολύτως πιστά στα original.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
(μην τυχόν και μου απαντήσει κανείς σοβαρά, τον έφαγα)
Οι σκιές από πίσω γιατί άλλαξαν μορφή;!
- Constantine_R
- Voodoo Priest
@Fallen
Βρε, βρε... οι σκιές πίσω είναι άνθρ... χρρρααααααττττςςςςςςς!!!!!
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Stefan_holdyourlight
- Moderator
Που ειναι καλο βεβαια, αλλα...
- skoros
- Banned
Τα 2d background δε τα έχουν βελτιώσει ακόμα. Στις παραπάνω φωτό μόνο ο Μάννυ έχει βελτίωση. Το φόντο ειναι απαράλλαχτο.
- giovanna
- Adventure's Advocate
- Elessar
- Team
Δεν θυμάμαι καλά (από το designer's journal) αν είχε σχεδιαστεί επιπλέον περιεχόμενο το οποίο είχε κοπεί λόγο του ότι ο Tim είχε ξεπεράσει το budget (χο χο χο) αλλά αν όντως υπήρχε, θα ήθελα να το βάλουν τώρα.
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- Stefan_holdyourlight
- Moderator
Elessar wrote: Να πω την αμαρτία μου, θα ήθελα οι 2 τελευταίες πράξεις να είχαν λίγο παραπάνω περιεχόμενο, μοιάζουν μικρές συγκρινόμενες με την 1 και 2 - ειδικά με τη δεύτερη.
Μα... το Grim είναι ήδη πολύ μεγάλο, τι σημασία έχει αν δεν είναι ίδια σε διάρκεια τα Ages? Εντάξει, το Age 2 είναι ασύγκριτο και παράδειγμα προς μίμηση για κάθε adventure, θα ήταν μάλλον υπερβολή να ζητάμε να έχει το Grim τέσσερα Ages 2!