Thimbleweed Park

More
20 Νοε 2014 20:26 #45237 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Thimbleweed Park
Και μου επιβεβαιώνεις ακόμα μια φορά ότι εγώ έχω το δίκιο. :wink: :wink:
Τι δουλειά έχει ο αντικειμενικός στόχος/σκοπός/έκφραση/ό,τι άλλο θέλεις της τέχνης με το δικό σου (καλαίσθητο) γούστο; Η ποιότητα καθορίζει την τέχνη; από πότε γίνεται αυτό και δεν το ξέρω;

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• AstronautDown
  • AstronautDown's Avatar
  • Elite Member
  • Elite Member
  • I'm selling these fine leather jackets™
More
20 Νοε 2014 21:02 #45238 by AstronautDown
Replied by AstronautDown on topic Re: Thimbleweed Park

alkis21 wrote: Αντί να διαιρέσουμε λοιπόν τα $375,000 με δύο χρόνια, τι θα λέγατε να διαιρούσαμε τα (με ένα ΠΟΛΥ απαισιόδοξο extrapolation, με βάση τη μέχρι στιγμής υποδοχή του project) $2,500,000 με δυο χρόνια και δυο μήνες; Τα $3,5000,000 με δυόμιση χρόνια; Μήπως έτσι αποκτάμε μια καλύτερη εικόνα για τα χρήματα που θα βάλουν στην τσέπη τους σε συνάρτηση με όσα μας ζητούν προκαταβολικά και πόσες φορές θα μπορέσουν να πάνε σινεμά;

Συγγνώμη Άλκη αλλά δεν καταλαβαίνω από που προκύπτουν αυτά τα νούμερα... Μιλάς για πωλήσεις μετά το KS; Για το που θα πιάσει ταβάνι το KS; Μήπως μπορείς να αποσαφηνίσεις;

Thanks ;)

Υ.Γ. (off topic)

crocark wrote: @ Αστροναύτη
Σ' ευχαριστώ για ένα πράγμα για τις διαιρέσεις, που βαρέθηκα να τις κάνω επακριβώς.

Ξέρεις όμως πόσες φορές μου παραβίασες τη λογική με ένα ποστ; Και άντε, τη λογική ειδικά σ' αυτό το σάιτ δε θα σταματήσουν ποτέ να μου την παραβιάζουν. Αλλά εσύ κατάφερες να παραβιάσεις και το συναίσθημα και μάλιστα με κάθε γραμμή κατάφερες όντως να χτίσεις καταστάσεις και συναισθήματα.

[...]

Κοίτα σε παρακαλώ λίγο πως τα γράφεις μερικά πράγματα, γιατί θα πάθει κανείς τίποτα ... Οίκτος λέγεται αυτό που σου ζητώ ξεκάθαρα.

Υπογραφή
Ρον' ς φανμπόι

Αγαπητέ crocark,

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη για την παραβίαση που υπέστης εξ' αιτίας μου! Ήξερα ότι ο γραπτός μου λόγος είχε δύναμη αλλά νόμιζα ότι μπορούσα να το ελέγξω, προφανώς πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός από δω κ στο εξής... Αλλά όπως είπε κ ο θείος του Σπάιντερμαν, "with great power comes great responsibility".

Ο οίκτος που ζητάς μου σπαράζει την καρδιά αλλά θέλω να ξέρεις ότι η μεγαλοψυχία μου είναι μεγάλη: από εδώ κ στο εξής σε απαλλάσσω από την υποχρέωση να διαβάζεις τις αναρτήσεις μου!

Ύπαγε εν ειρήνη τέκνον μου!

Music is a product of the mind, not the heart.

More
20 Νοε 2014 21:36 #45239 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Thimbleweed Park
Να σε ρωτήσω κάτι σοβαρά; Μπορείς να μου πεις αν βρίσκεις το παραμικρό νόημα στην παραπάνω συζήτηση; Μπορείς να μου αξιολογήσεις το επίπεδο των επιχειρημάτων; Μπορείς να ξεδιακρίνεις που τελειώνει το κλέψιμο εκκλησίας κι αρχίζει το ο,τιδήποτε όμορφο, είτε αυτό το βαφτίσουμε τέχνη είτε όχι;

Εγώ για να σου απαντήσω στο πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα:

Constantine_R wrote: Μεγάλη ιδέα έχετε για τη τέχνη, χαλαρώστε.

το είπα το παραπάνω. Προφανώς υπάρχει καλή και κακή τέχνη, ή όμορφη και άσχημη αν αυτό εννοείς και σου είπα πρακτικά ότι έχω μεγάλη ιδέα για την τέχνη (το πήρα προσωπικά γιατί έπρεπε μάλλον) γιατί έχω κι ένα άλφα γούστο. Και γιατί θα το καταλάβαινες, που το κατάλαβες. Τώρα αυτό είναι ανούσιο να το πάρουμε στα σοβαρά και είναι μια άλλη συζήτηση που συνήθως αρέσει στον Ντοκ να το βάζει πάντα σε τέτοια θέματα. Είναι κάτι σαν το αποκούμπι του και καλά κάνει. Και για άλλους είναι.

Θες όμως στ' αλήθεια να σου πω τη γνώμη μου για το αν είναι τέχνη τη στιγμή που δε θέλω να μπω στην ουσία του θέματος; Θα μπω και θα δεχτώ ότι είναι έστω τέχνη όταν εις εκ των δημιουργών του Monkey Island (όχι απαραίτητα ο Γκίλμπερτ) φτιάχνει ένα παιχνίδι μόνος του. Είναι όμως και όταν ο κάθε crocark μπορεί να πει μέσω ενός kickstarter, ενός φόρουμ, μιας πλατφόρμας άλλης ενίσχυσης οικονοιμικής κλπ. τη γνωμη του για το πως το θέλει; Για να πάρω μόνο ένα εκ των απαράδεκτων πραγμάτων που συμβαίνουν στη βιομηχανία. Θες να σε ρωτήσω ευθέως με νικνέιμς αν θες να ακούσει τη γνώμη κάποιων μελών εδώ μέσα ο όποιος δημιουργός για να σου φτιάξει ένα παιχνίδι; Δε θες ... οπότε άσ' το.

Αφήστε λοιπόν τα λογιστικά για τους λογιστές τους και την τέχνη στην ησυχία της, γιατί αν αυτό το χάλι και μιλάω γενικά, κάποιοι το λέτε τέχνη, πραγματικά θέλω κι εγώ από το ίδιο ποτό που πίνετε. Στηρίξτε ή όχι την όποια απόπειρα, αλλά κρατείστε τις παιδιακίσιες απόψεις που χρησιμοποιείτε για να πειστείτε οι ίδιοι για το ότι κάνετε καλά όταν στηρίζετε κάτι για πάρτη σας και μην τις παρουσιάζετε καλύτερα, γιατί έχουμε και πίεση ή βάλτε κάπου ένα σήμα απαγορευτικό του τύπου: προσοχή, κίνδυνος - θάνατος!

Σημείωση. Εξαρχής δεν ήθελα να πάρω θέση για το αν είναι τέχνη, βασικά γιατί έχω ξαναπάρει χωρίς νόημα. Του Ντοκ του το είπα ως διαπίστωση για την ψυχολογία που βγάζει απέναντι στα παιχνίδια τελευταία (και είπαμε, αν τον ενοχλεί, θα σταματήσω). Αλλά μη μου το λες τώρα τέχνη όλο αυτό κι εσύ. Πες μου καλύτερα ότι είμαι ντεφορμέ και τσιμπάω παντελώς ανεπίδεκτα σε ασύστολο τρολάρισμα. Λυπήσου με κι εσύ δηλαδή.

EDIT
@ Αστροναύτη
Τώρα το είδα. Ναι, συμφωνώ. Θα ακολουθήσω τη σοφή σου συμβουλή, σ' ευχαριστώ και να 'σαι καλά κι εσύ :)

EDIT 2
@ Αστροναύτη
Όχι ότι κόλλησα ποτέ, αλλά ήταν παντελώς ontopic, όσο σπάνια :)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
20 Νοε 2014 22:13 #45240 by Constantine_R

crocark wrote: Σημείωση. Εξαρχής δεν ήθελα να πάρω θέση για το αν είναι τέχνη, βασικά γιατί έχω ξαναπάρει χωρίς νόημα. Του Ντοκ του το είπα ως διαπίστωση για την ψυχολογία που βγάζει απέναντι στα παιχνίδια τελευταία (και είπαμε, αν τον ενοχλεί, θα σταματήσω). Αλλά μη μου το λες τώρα τέχνη όλο αυτό κι εσύ. Πες μου καλύτερα ότι είμαι ντεφορμέ και τσιμπάω παντελώς ανεπίδεκτα σε ασύστολο τρολάρισμα. Λυπήσου με κι εσύ δηλαδή.

Η παρατήρηση έγινε με βάση την πρόταση και μόνο και το πήρα (λάθος μου) γενικά. Δεν το συνέδεσα καθόλου με την κουβέντα ή με το Castle... οπότε γράψε λάθος, έβγαλα άλλο νόημα.

Περί Kickstarter και λοιπών βαριέμαι να γράφω τα ίδια και τα ίδια, τα ξέρετε καιρό τώρα. Δεν μου προκαλεί καμιά εντύπωση που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Θα σκάσει και αυτή η φούσκα που θα πάει... κρίμα για τους "μικρούς" developers.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
20 Νοε 2014 23:19 #45242 by mkllds
Replied by mkllds on topic Re: Thimbleweed Park

alkis21 wrote:

mkllds wrote: Πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα έρθει μια μέρα που θα ενδιαφερόμασταν περισσότερο στο πόσα λεφτά ξοδεύονται και αν είναι πολλά ή λίγα παρά στο αν θα είναι καλό το παιχνίδι.

Όταν αποφασίζουμε αν θα αγοράσουμε ένα παιχνίδι, σαφέστατα και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η ποιότητά του. Όταν μας ζητούν να χρηματοδοτήσουμε τη δημιουργία του πριν το δούμε, δεν θεωρείς λογικό να υπεισέρχονται κι άλλοι παράγοντες;

Μισό λεπτό γιατί τώρα με μπέρδεψες. Το kickstarter δεν έχει το νόημα της στήριξης στον δημιουργό ενός project, να συμβάλλεις με 5, 10, 20, 100$ όσα κρίνεις εσύ τέλος πάντων για να πραγματοποιηθεί η ιδέα του Ron, του Tim, της JJ κ.τ.λ.; Γιατί εγώ σαν χρηματοδότηση έχω στο μυαλό μου να βγάλω από την τσέπη μου 300.000$ και να του τα δώσω. Εκτός κι αν κατάλαβα εγώ κάτι λάθος.

Εμένα πάντως μου φαίνεται παράλογο να κοιτάω πόσα λεφτά θέλει και τι θα τα κάνει. Ας πούμε ότι βλέπω στο kickstarter ένα project που μ' αρέσει και μου υπόσχεται ότι θα έχει τα "α", "β" και "γ" πράγματα μέσα. Γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει πόσα λεφτά ζητάει και τι θα τα κάνει; Αν το τελικό προϊόν έχει μέσα τα "α", "β" και "γ", δηλαδή αυτά που υποσχέθηκε, τι με νοιάζει εμένα αν μάζεψε 4 εκατομμύρια και τα μισά τα έφαγε στον τζόγο και στις γυναίκες; Αφού αυτό που μου υποσχέθηκε αυτό μου πρόσφερε. Δεν με κοροΐδεψε. Τώρα αν με τα επιπλέον λεφτά θέλει να τα χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει το προϊόν του τότε θα του πω μπράβο αλλά στην αντίθετη περίπτωση δεν θα τον κράξω.

Δηλαδή όλο αυτό με το kickstarter ξεκίνησε για να ελευθερωθούν οι δημιουργοί από τα δεσμά των μεγάλων publisher που τους έβαζαν όρια και πάμε να αναλάβουμε εμείς, οι απλοί gamers, αυτό το ρόλο;

Ε, συγγνώμη όλα αυτά δεν μου φαίνονται λογικά.

Off για τον Croc.

Croc το ξέρεις ότι δεν μπορώ να σου αρνηθώ τίποτα οπότε αν θες κρασάκι τότε κρασάκι αλλά να το ξέρεις το ουίσκι το πίνω και ξεροσφύρι με το κρασί θέλω μεζέδες οπότε κάνε τα κουμάντα σου.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
20 Νοε 2014 23:36 #45243 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Thimbleweed Park
Πανικός! Στο Ragequit (όχι δεν κάνω γκρίζα διαφήμιση) και δεύτερο άρθρο για το θέμα, αυτή τη φορά από τον "δικό μας" manos426f!
ragequit.gr/editorials/item/the-contribu...games-genre-nowadays
Απόψεις;;;

More
21 Νοε 2014 00:50 #45249 by alkis21
Replied by alkis21 on topic Re: Thimbleweed Park
Μάλλον μπέρδεψα πολύ κόσμο. :)

AstronautDown wrote: Συγγνώμη Άλκη αλλά δεν καταλαβαίνω από που προκύπτουν αυτά τα νούμερα... Μιλάς για πωλήσεις μετά το KS; Για το που θα πιάσει ταβάνι το KS; Μήπως μπορείς να αποσαφηνίσεις;

Τα (αυθαίρετα) νούμερα που έγραψα αναφέρονται σε πωλήσεις, αφού κυκλοφορήσει το παιχνίδι.

mkllds wrote: Μισό λεπτό γιατί τώρα με μπέρδεψες. Το kickstarter δεν έχει το νόημα της στήριξης στον δημιουργό ενός project, να συμβάλλεις με 5, 10, 20, 100$ όσα κρίνεις εσύ τέλος πάντων για να πραγματοποιηθεί η ιδέα του Ron, του Tim, της JJ κ.τ.λ.; Γιατί εγώ σαν χρηματοδότηση έχω στο μυαλό μου να βγάλω από την τσέπη μου 300.000$ και να του τα δώσω. Εκτός κι αν κατάλαβα εγώ κάτι λάθος.

Γιατί το ένα αποκλείει το άλλο; Είναι και στήριξη και χρηματοδότηση. Τόσο ένας άνθρωπος που δίνει $300,000 όσο και 30,000 άνθρωποι που δίνουν $10, χρηματοδότηση κάνουν.

mkllds wrote: Εμένα πάντως μου φαίνεται παράλογο να κοιτάω πόσα λεφτά θέλει και τι θα τα κάνει. Ας πούμε ότι βλέπω στο kickstarter ένα project που μ' αρέσει και μου υπόσχεται ότι θα έχει τα "α", "β" και "γ" πράγματα μέσα. Γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει πόσα λεφτά ζητάει και τι θα τα κάνει; Αν το τελικό προϊόν έχει μέσα τα "α", "β" και "γ", δηλαδή αυτά που υποσχέθηκε, τι με νοιάζει εμένα αν μάζεψε 4 εκατομμύρια και τα μισά τα έφαγε στον τζόγο και στις γυναίκες; Αφού αυτό που μου υποσχέθηκε αυτό μου πρόσφερε.

Το πολύ ενδιαφέρον που αποκαλύπτει αυτή η συζήτηση, όπως και άλλες αντίστοιχες στο παρελθόν, είναι ότι το Kickstarter σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα από εμάς.

Μας κατέστρεψε ο Μάνος... εκεί που προσπαθούσα να αποφασίσω αν θα ξεκινήσω το Wings ή το Randal's Monday, τώρα θα πάω να διαβάσω το άρθρο του.

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

More
21 Νοε 2014 00:59 #45250 by Constantine_R

alkis21 wrote: να αποφασίσω αν θα ξεκινήσω το Wings ή το Randal's Monday,

To Randal's Monday επειγόντως! :D

More
21 Νοε 2014 09:33 #45254 by crocark

Castledoque wrote: Πανικός! Στο Ragequit (όχι δεν κάνω γκρίζα διαφήμιση) και δεύτερο άρθρο για το θέμα, αυτή τη φορά από τον "δικό μας" manos426f!
ragequit.gr/editorials/item/the-contribu...games-genre-nowadays
Απόψεις;;;

Αν και δε μ' αρέσει να σχολιάζω τι λένε αλλού.

Δε θα σου πω γενικά γιατί όπως σε διαβάζω, θέλω να πιστεύω ότι με διαβάζεις και έχω γράψει επανειλημμένως για όσα λέει ο Μάνος. Όπως κι ο Μάνος ο ίδιος πιστεύω θα ξέρει επακριβώς τη γνώμη μου.

Το μόνο το οποίο αξίζει να προσθέσω, θεωρώ, σε σχέση με όσα γράφει είναι για τις ελπίδες του. Εκεί που λέει για το τι θέλει να πιστεύει μετά που θα πατήσουμε τη μπανανόφλουδα. Απορώ πραγματικά - αν θέλει ο ίδιος να απαντήσει, πολύ θα χαιρόμουν να το ακούσω - αν η ελπίδα αυτή είναι ειλικρινής ή σχήμα λόγου. Με την έννοια ότι και μια γιαγιούλα άμα δει έναν εξαρτημένο από ουσίες, μετά που θα εκφράσει τη λύπη της για την κατάντια, θα του πει πως εύχεται να βρει το δρόμο του, αλλά κατά βάθος ίσως δεν ελπίζει, μιας και σα γιαγιά που είναι έχει δει πολλά με τα μάτια της, οπότε μάλλον είναι σχήμα λόγου, από συνήθεια ίσως, η έκφραση της ελπίδας. Μ' αυτό το κοινό τι να ελπίζεις;

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
21 Νοε 2014 11:22 #45255 by mkllds
Replied by mkllds on topic Re: Thimbleweed Park

alkis21 wrote: Γιατί το ένα αποκλείει το άλλο; Είναι και στήριξη και χρηματοδότηση. Τόσο ένας άνθρωπος που δίνει $300,000 όσο και 30,000 άνθρωποι που δίνουν $10, χρηματοδότηση κάνουν.

Τώρα εγώ σε μπέρδεψα. Όταν λέω να πάω να δώσω 300.000$ σαν χρηματοδότηση εννοώ ότι έτσι θα μπορώ να επέμβω στην παραγωγή του προϊόντος. Αυτή την έννοια έχει η χρηματοδότηση. Είτε να αποκτήσεις μετοχές, είτε να έχεις ποσοστά από τα κέρδη, είτε να έχεις άποψη στην παραγωγή, με λίγα λόγια να αποκτήσεις εξουσία πάνω στην παραγωγή του προϊόντος. Αλλιώς λέγεται δωρεά. Με το kickstarter δεν συμβαίνει αυτό. Είναι απλά μια στήριξη. Θα μπορούσαν κάλλιστα να πουν ότι έχουμε μια ιδέα για ένα project και γι' αυτό ζητάμε την βοήθεια σας αλλά δεν βάζουμε κανενός είδους ανταμοιβή πέρα από να σας στείλουμε ένα e-mail και να λέμε "Ευχαριστώ". Όπως δηλαδή συμβαίνει μ' αυτούς που δίνουν 1$. Τα διάφορα δωράκια που βάζουν όπως digital copy, boxed έκδοση, μπλουζάκια κ.τ.λ. είναι απλά τυράκι για να προσελκύσουν περισσότερους ώστε να τους στηρίξουν. Ακόμα κι αν πετύχει τον στόχο του στο kickstarter και αποφασίσει αργότερα για χ, ψ λόγους να ακυρώσει το παιχνίδι δεν είναι υποχρεωμένος να σου δώσει πίσω τα λεφτά σου (δηλαδή αυτή την εντύπωση έχω από αυτά που διάβασα για το kickstarter). Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να μπω στην διαδικασία να το θεωρήσω σαν χρηματοδότηση, που δεν είναι για εμένα, και να κάνω τα λογιστικά τους. Κακό στον εαυτό μου θα κάνω και αντί να ευχαριστηθώ το παιχνίδι θα σκέφτομαι ότι τόσα έβγαζε τον χρόνο, τον μήνα και την ημέρα.

Δεν προσπαθώ να σας πείσω να τον στηρίξετε. Έτσι κι αλλιώς ούτε εγώ θα το κάνω γιατί πολύ απλά το έκανα για δύο μόνο παιχνίδια λόγο συναισθηματικού δεσμού και δεν ξέρω αν θα το ξανακάνω αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας το συγκεκριμένο. Αλλά το να λέμε ότι μας κοροϊδεύει και να υπολογίζουμε τα λεφτά που χρειάζονται μου φαίνεται υπερβολικό και παράλογο. Στο κάτω-κάτω είπε ότι θέλει τόσα για να φτιάξει ένα παιχνίδι που θα μοιάζει με παιχνίδι του 1989. Αν μας έλεγε ότι θέλει να φτιάξει ένα παιχνίδι με γραφικά του Crysis και τελικά έβγαζε κάτι που μοιάζει με το Maniac Mansion τότε ναι θα το χαρακτήριζα κοροϊδία.

Και πραγματικά αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι φτάσαμε να συζητάμε για το πόσα λεφτά χρειάζονται και να αναλύουμε όλα τα στάδια της παραγωγής ενός παιχνιδιού και πόσο στοιχίζουν αντί να μιλάμε για άλλα πράγματα. Εγκυκλοπαιδικά έχουν ενδιαφέρον όλα αυτά αλλά δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει εμένα ως τελικό καταναλωτή που στο κάτω-κάτω εγώ θα δώσω μόνο 10, 20, 30 άντε 50$ για να το αγοράσω ή να το στηρίξω αν τα δώσω στο kickstarter.

Και στην τελική δεν φταίει σε τίποτα ο Ron αν του δίνουν λεφτά για να φτιάξει αυτό που θέλει. Δεν τους απείλησε με κανένα όπλο.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
21 Νοε 2014 11:54 #45256 by manos426f
Replied by manos426f on topic Re: Thimbleweed Park

crocark wrote: Απορώ πραγματικά - αν θέλει ο ίδιος να απαντήσει, πολύ θα χαιρόμουν να το ακούσω - αν η ελπίδα αυτή είναι ειλικρινής ή σχήμα λόγου.

Είναι. Το πιστεύω ότι χρειάζονται μία-δύο ακόμη δυνατές σφαλιάρες, μπας και ξεκολλήσουμε (εννοώ συνολικά, σαν κοινό) από την παθολογική προσκόλληση σε κάποιους developers και την προσωπολατρεία.

Γιατί μη μου πεις ότι πιστεύεις πως άλλο παιχνίδι, με άλλον δημιουργό, αλλά με τα ίδια χαρακτηριστικά που έχουν ανακοινωθεί για το Thimbleweed Park, θα είχε μαζέψει $260.000 αυτή τη στιγμή.

Εννοείται ότι θα ήμουν πολύ πιο αισιόδοξος αν η συγκεκριμένη KS καμπάνια πήγαινε τελείως άπατη. Θα έδειχνε ότι το κοινό αντιδράει υγιώς ήδη, αλλά ΟΚ, τέτοιες αλλαγές νοοτροπίας δεν επέρχονται από τη μία μέρα στην άλλη.

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

More
21 Νοε 2014 12:31 #45258 by crocark
Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να συμμεριστώ αυτήν την αισιοδοξία. Θυμάμαι αρχές ενενήντα που έγραφα εκθέσεις για τον καταναλωτισμό, εκμετάλλευση και τέτοια. Αυτό που βλέπω είναι καταναλωτισμός στη χείριστη μορφή του. Μιλάμε για απίστευτη δίψα. Και αν ακούγεται σαν κατηγορία για κάποιους, να ξέρεις ότι συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου. Ο καταναλωτισμός είναι ψύχωση. Οι ψυχώσεις δεν περνάνε με μπανανόφλουδες ή έστω σφαλιάρες. Περνάει με πόλεμο ίσως, όπως λένε και για τις οικονομικές κρίσεις κλπ. Όμως μακάρι να έχω άδικο. Χαίρομαι σε κάθε περίπτωση που μπορείς κι ελπίζεις :)

Κάπτεν οι μεζέδες ισχύουν αν και ξέρεις πως διαφωνώ σε κάποια από τα παραπάνω. Αγοράζει μετοχές, τους κάνει τα λογιστικά, αγωνιά πιο πολύ για το προιόν από τους ίδιους, αναλαμβάνει το PR (αγγελίες, τρέιλερ, λινκς κλπ.) και τη δικαιολόγηση της χαζομάρας, αβλεψιάς, τσαπατσουλιάς, αμετροέπειας των υπαλλήλων του (των δημιουργών), γιατί να μην έχει όχι απλώς ποσοστό αλλά το βασικό ποσοστό στα κέρδη;

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
22 Νοε 2014 15:00 #45262 by skywalker333
Replied by skywalker333 on topic Re: Thimbleweed Park
αν και δεν είμαι υπέρμαχος της φαταλιστικής αποψης οτι το Kickstarter εχει παραγίνει, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θσ συμφωνήσω πως 350.000 για ΑΥΤΟ τον τιτλο, ειναι απλά υπερβολή.
Που θα πάνε δηλαδη? Τα γραφικά θα εχουν ελλάχιστο κοστος, ο ήχος επίσης, οι μηχανισμοί ειναι ετοιμοι εδω και 20-30 χρόνια. Πραγματικα που μπορεί να πάνε τόσα χρήματα?

Δε ξέρω αλλά μετά το φάσκελο με το Broken Age, το πισωγύρισμα του Dreamfall και του (τωρα που το βλέπω πιο αντικειμενικα) μέτριοτατου Moebius, κοιτάω πλεον πολυ προσεκτικα τι δινω και που τα δίνω. σε πολλά δεν το έχω μετανιώσει (ειδικά bs5, xenonauts, tesla effect κλπ) αλλά επειδή σε πολλα έχουμε καεί, πλέον θέλει λίγη σκέψη.

• AstronautDown
  • AstronautDown's Avatar
  • Elite Member
  • Elite Member
  • I'm selling these fine leather jackets™
More
22 Νοε 2014 16:22 #45263 by AstronautDown
Replied by AstronautDown on topic Re: Thimbleweed Park

alkis21 wrote: Τα (αυθαίρετα) νούμερα που έγραψα αναφέρονται σε πωλήσεις, αφού κυκλοφορήσει το παιχνίδι.

Θενκς! Θεωρώ όμως ότι δεν μπορούμε να το προσάψουμε αυτό σε κανένα δημιουργό—τουλάχιστον όχι σε KSs (που δεν είναι ακριβώς startups). Λίγες είναι οι περιπτώσεις που δημιουργοί θέτουν στόχους οι οποίοι καλύπτουν τον πλήρη κύκλο ζωής του προϊόντος, συνήθως αφορά κυρίως τον κύκλο παραγωγής (κ σε πιο indie περιπτώσεις ούτε καν αυτό—όπως όλοι ξέρουμε καλά, πολλά λεφτά μπαίνουν από την τσέπη τους). Αν κάποιος φτιάξει κάτι καλό μακάρι να πουλήσει πολύ. Άλλωστε μόλις ολοκληρωθεί το παιχνίδι οι δημιουργοί έχουν κι άλλη δουλειά (κ επιπλέον έξοδα) για το marketing κ patches.

Skywalker333 wrote: 350.000 για ΑΥΤΟ τον τίτλο, είναι απλά υπερβολή. Που θα πάνε δηλαδή; Τα γραφικά θα έχουν ελάχιστο κόστος, ο ήχος επίσης

Με φόβο να με πείτε κολλημένο* να σημειώσω ότι στη συνέντευξη στο Adventure Gamers ο Giblert αναφέρει ότι η μουσική του παιχνιδιού δεν θα είναι retro ή faux 8-bit αλλά παρεμφερής σε αυτή που ακούμε στο trailer. Η οποία, ειδικά αφού περιλαμβάνει ηχογραφήσεις πραγματικών οργάνων, έχει ένα άλφα κόστος, το οποίο ελάχιστο δεν το λες. Όπως έχω ξεκάθαρα αφήσει να εννοηθεί ήδη, το δικό μου πραγματικό πρόβλημα με τον προϋπολογισμό είναι ότι προβλέπει ΜΗΔΑΜΙΝΟ κεφάλαιο για τον ηχητικό τομέα.

*ξέρω, ξέρω, αργά το θυμήθηκα...

Music is a product of the mind, not the heart.

More
22 Νοε 2014 18:45 #45264 by manos426f
Replied by manos426f on topic Re: Thimbleweed Park

AstronautDown wrote: το δικό μου πραγματικό πρόβλημα με τον προϋπολογισμό είναι ότι προβλέπει ΜΗΔΑΜΙΝΟ κεφάλαιο για τον ηχητικό τομέα.

Και γιατί να κάνει λόγο για κάποιοο κεφάλαιο; Για να έχει να κάνει περισσότερη δουλειά μετά; Αφού τα λεφτά θα τα πάρει και μ' όσα έχει... υποσχεθεί (εδώ γελάμε) μέχρι τώρα, κορόιδο είναι;

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware