Randal's M-O-nday

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
17 Δεκ 2014 15:36 #45397 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Randal's M-O-nday

Themistoklis wrote: Αρκετά διασκεδαστικό μου φαίνεται - και, όντως, ο βαθμός δυσκολίας του είναι σχετικά ανώτερος από κάποια άλλα που έπεσαν πρόσφατα στα χέρια μου...

Σχετικά;;;!!!!!!

Ή είσαι κορυφαίος παίκτης adventure ή είσαι πολύ στην αρχή ακόμα.

Εύκολα πρόκειται για ένα από τα πιο σταθερά δύσκολα adventure που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια. Στη προσωπική μου λίστα με τα 10 πιο δύσκολα μπαίνει σίγουρα.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
18 Δεκ 2014 21:21 #45405 by Themistoklis
Replied by Themistoklis on topic Re: Randal's M-O-nday

Castledoque wrote:

Themistoklis wrote: Αρκετά διασκεδαστικό μου φαίνεται - και, όντως, ο βαθμός δυσκολίας του είναι σχετικά ανώτερος από κάποια άλλα που έπεσαν πρόσφατα στα χέρια μου...

Σχετικά;;;!!!!!!

Ή είσαι κορυφαίος παίκτης adventure ή είσαι πολύ στην αρχή ακόμα.

Εύκολα πρόκειται για ένα από τα πιο σταθερά δύσκολα adventure που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια. Στη προσωπική μου λίστα με τα 10 πιο δύσκολα μπαίνει σίγουρα.

Nαι, είμαι στην αρχή. Όταν έγραφα το μήνυμα ξεκινούσα στη δεύτερη Monday. Δυστυχώς ήδη κάπου έχω κολλήσει (σήμερα, πάντως. Ίσως να 'ξεμπλοκάρω' σύντομα) αλλά δε σου κρύβω ότι επηρεάστηκα αρνητικά από τις αναφορές σας στο επίπεδο δυσκολίας και ήδη ψιλοαπογοητεύτηκα....

Feather of fowl and bone of fish / Molded together in this dish / Give me wisdom to understand / Creatures of air, sea and land

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
18 Δεκ 2014 22:06 #45406 by Castledoque

Themistoklis wrote: Δυστυχώς ήδη κάπου έχω κολλήσει (σήμερα, πάντως. Ίσως να 'ξεμπλοκάρω' σύντομα) αλλά δε σου κρύβω ότι επηρεάστηκα αρνητικά από τις αναφορές σας στο επίπεδο δυσκολίας και ήδη ψιλοαπογοητεύτηκα....

Μπα, μην τρελαίνεσαι. Έχω φτάσει 7η Δευτέρα χωρίς hints και walkthrough. Έχει μερικά σημεία που είναι παλουκάκια, αλλά ξεπερνιούνται.

Αν δεν κολλήσω, πάω απόψε για το μεγάλο φινάλε. :mrgreen:

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
19 Δεκ 2014 09:33 #45407 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Randal's M-O-nday
Άντε να βγει σε προσφορά να το πάρω κι εγώ. Πολύς θόρυβος τελικά γι αυτό το παιχνίδι.....

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
19 Δεκ 2014 18:05 #45408 by Castledoque
Τέλος το Randal's Monday. Οι συνολικές εντυπώσεις πολύ πολύ καλές.

Θετικά:
Οι γρίφοι είναι πολλοί και δύσκολοι και οι περισσότεροι δεν είναι παράλογοι.

Το σενάριο βρίθει pop-culture αναφορών από τα παιχνίδια της Lucasarts και τις sci-fi σάγκες τύπου Star Wars και Star Trek μέχρι πρόσφατες ταινίες όπως το Shawshank Redemption και το περσινό Her με τον Joaquin Phoenix.

Το κάφρικο χιούμορ είναι σκέτη απόλαυση.

Τέλεια γραφικά και interface.

Έγραψε 32 ώρες(!!!!!) στο STEAM μέχρι τον τερματισμό (χωρίς hints και walkthrough).

Αρνητικά:
Λίγοι γρίφοι που είναι όντως κάπως...

Το σενάριο τελικά δεν ξεπερνάει ποτέ τα πλαίσια της διασκεδαστικής καφρίλας. Η πλοκή έχει αρχή, μέση και τέλος, αλλά αν ψάχνετε κάποιο βαθύτερο νόημα δε θα το βρείτε.

EDIT: Παρεπιπτόντως μου κάνει δυσμενέστατη εντύπωση η παντελής απουσία σχολίων (θετικών ή αρνητικών) από τη γενικότερη διεθνή adventure κοινότητα, λες και το παιχνίδι δεν υπάρχει ή δεν έχει καν κυκλοφορήσει. Ενισχύει την υποψία μου ότι στην πραγματικότητα οι περισσότεροι ΔΕΝ θέλουν old-school δυσκολία όσο κι αν διατείνονται το αντίθετο και πως παίζουν με το walkthrough ανά χείρας.

More
21 Δεκ 2014 23:40 #45410 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Randal's M-O-nday

Castledoque wrote: Ενισχύει την υποψία μου ότι στην πραγματικότητα οι περισσότεροι ΔΕΝ θέλουν old-school δυσκολία όσο κι αν διατείνονται το αντίθετο και πως παίζουν με το walkthrough ανά χείρας.

Νομίζω πως μπορείς με ασφάλεια να μετατρέψεις την υποψία σου σε βεβαιότητα. ;) Εάν οι περισσότεροι ήθελαν δύσκολα παιχνίδια και old-school δυσκολία (in my book = βρες το χιλιοστό του hotspot, βρες πώς λένε τον κυριούλη με το γλωσσοδέτη-όνομα, υποδύσου κάποιον φορώντας μουστάκι που αυτός δεν έχει, για το παπάκι δε λέω τίποτα, συγχύζομαι), τότε όλα τα σύγχρονα παιχνίδια θα κινούνταν προς εκείνη την κατεύθυνση. Οι εταιρείες να πουλήσουν θέλουν, να δημιουργήσουν αυτό που θέλει ο κόσμος προσπαθούν. Προφανώς, οι περισσότεροι θέλουν/θέλουμε πολύ μικρότερη δυσκολία από θρυλικά παιχνίδια τύπου Black Dalhia, Riven, ή Bureaucracy. Who managed those without hints, geez?! :shock:

Μου προκαλεί εντύπωση που τελικά είναι τόσο δύσκολο το Randal's Monday. Είναι όντως;! Έχω παίξει ελάχιστα (πρώτο κεφάλαιο) και μου φάνηκε αρκετά βατό (εύκολο, βασικά). Τόσο πολύ αυξάνεται η δυσκολία του στην πορεία; Σχεδόν ιντριγκάρομαι. 8)

Nothing happens unless first a dream...

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
22 Δεκ 2014 00:39 #45411 by Castledoque

Fallen_Angel wrote: Προφανώς, οι περισσότεροι θέλουν/θέλουμε πολύ μικρότερη δυσκολία από θρυλικά παιχνίδια τύπου Black Dalhia, Riven, ή Bureaucracy.

Το Bureaucracy δεν το ξέρω.

Το Riven είναι ωραίο δύσκολο παιχνίδι, αλλά αμφιβάλω πως σήμερα θα είχα την υπομονή να ασχοληθώ μαζί του.

Το Black Dahlia δεν είναι δύσκολο, είναι αλλοπρόσαλο. Άλλο old-school δυσκολία, άλλο κινέζικο μαρτύριο. Ωραίο σενάριο, αλλά κατά τα άλλα μακριά και όχι ιδιαίτερα αγαπημένοι...

Fallen_Angel wrote: old-school δυσκολία (in my book = βρες το χιλιοστό του hotspot, βρες πώς λένε τον κυριούλη με το γλωσσοδέτη-όνομα, υποδύσου κάποιον φορώντας μουστάκι που αυτός δεν έχει, για το παπάκι δε λέω τίποτα, συγχύζομαι)

Όχι, δεν θεωρώ τέτοιες ανοησίες υποδειγματικούς γρίφους old-school δυσκολίας. Το ό,τι εμφανίζονται βέβαια σε παιχνίδια που κατά τα άλλα περιέχουν εξαιρετικούς γρίφους, μάλλον δεν είναι τυχαίο. Όταν οι δημιουργοί επιδιώκουν να στήσουν καλούς και λογικούς δύσκολους γρίφους, είναι εύκολο να υποπέσουν σε τέτοια παραπτώματα.

Πάντως γενικά με ενοχλεί λιγότερο ένα παιχνίδι να έχει 100 καλούς γρίφους και 1-2 ατυχείς που σε κάνουν να ξύνεις το κεφάλι σου και να μουτζώνεις την οθόνη, παρά να έχουν σταυρολεξικού τύπου ή by-the-number μπανάλ γρίφους που τους λύνεις με το μυαλό στον αυτόματο.

More
23 Δεκ 2014 17:21 #45418 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Randal's M-O-nday
Συμφωνώ με τον Castle... περί old-shcool. Τώρα για το παιχνίδι. Μετά από 20 ώρες τελείωσα και την 4η μέρα. Έφαγα δυο μεγάλα κολλήματα:
Warning: Spoiler!

Φοβερή δουλειά στους γρίφους αλλά επιτρέψτε μου να κρατήσω κάποια πραγματάκια για το review :wink:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
23 Δεκ 2014 19:06 #45419 by Castledoque
Παραδόξως εγώ κόλλησα σε τελείως διαφορετικά σημεία!

Η μέρα 6 πάντως είναι τεράστια. Πάνω που νομίζεις πως το παιχνίδι κοντεύει να τελειώσει, σου πετάει την 6η Δευτέρα που θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι από μόνη της. (Άσε που κάνει και -πολύ πετυχημένη- αναφορά σε αγαπημένη ταινία.)

More
23 Δεκ 2014 21:55 #45421 by alkis21
Replied by alkis21 on topic Re: Randal's M-O-nday

Castledoque wrote: Ενισχύει την υποψία μου ότι στην πραγματικότητα οι περισσότεροι ΔΕΝ θέλουν old-school δυσκολία όσο κι αν διατείνονται το αντίθετο και πως παίζουν με το walkthrough ανά χείρας.

Ποιοι είναι αυτοί που διατείνονται το αντίθετο; Μια ζωή θυμάμαι να μη γεμίζει ταξί η παρέα που ζητάει πρόκληση στα adventures της και όλο τον υπόλοιπο κόσμο να φωνάζει ότι δεν έχει χρόνο να ασχολείται με βλακείες.

Fallen_Angel wrote: Μου προκαλεί εντύπωση που τελικά είναι τόσο δύσκολο το Randal's Monday. Είναι όντως;! Έχω παίξει ελάχιστα (πρώτο κεφάλαιο) και μου φάνηκε αρκετά βατό (εύκολο, βασικά). Τόσο πολύ αυξάνεται η δυσκολία του στην πορεία;

Ναι, αρκετά, όχι όμως υπερβολικά ή με παράλογο τρόπο. ΟΚ είναι τεράστια η διάρκειά του και συνεπώς πάρα πολλοί οι γρίφοι, οπότε μοιραία υπάρχουν και κάποιοι λίγο κάπως... αλλά οι περισσότεροι έχουν αυτή τη "λογική του παραλόγου" των παλιών, καλών cartoon adventures που λατρεύω. Για μένα το παιχνίδι παίρνει πολύ υψηλό βαθμό στον τομέα των γρίφων, αλλά η τελική μου εντύπωση ήταν απλά μέτρια προς καλή γιατί δεν γέλασα καθόλου με το χιούμορ του και εν τέλει το βαρέθηκα από σχετικά νωρίς. Κατέληξα να το παίζω χωρίς ακουστικά και τρέχοντας τους διαλόγους.

Όσο για το που κόλλησα,

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

More
04 Ιαν 2015 12:52 #45457 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: Randal's M-O-nday
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους!

Μέσα στις διακοπές των γιορτών ασχολήθηκα και εγώ με το Randal's Monday το οποίο μου άρεσε πολύ.

Τα γραφικά ήταν απόλαυση, το ίδιο και οι ομιλίες και η μουσική και η υπόθεση μου τράβηξε αρκετά το ενδιαφέρον. Η δυσκολία του ήταν ιδαίτερα αυξημένη αλλά δεν μπορώ να πω πως βρήκα εντελώς παράλογους τους γρίφους του, τουλάχιστον όχι περισσότερο παράλογους από τα περισσότερα old school adventures που όλοι αγαπάμε. Σίγουρα υπήρχαν αρκετές ακραίες περιπτώσεις (π.χ. ποτό Father Roy) αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ενόχλησε κάτι στον συγκεκριμένο τομέα.

Αντίθετα οι διάλογοι είναι άκρως ενοχλητικοί, ανούσιοι και μακροσκελείς και σίγουρα αποτελούν το μεγάλο μείον του παιχνιδιού.

Οι αναφορές σε δεκάδες παιχνίδια, ταινίες και σειρές δεν με ενόχλησαν καθόλου. Ταίριαζαν με την geek ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

Το hint system είναι άθλιο, καθώς στην ουσία σου λεει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις, ενώ αν αλλάξεις section μπορείς να δεις και goals στα οποία δεν έχεις φτάσει ακόμα. Μιλάμε για spoiler χειρίστου είδους.

Συνοψίζοντας, το παιχνίδι είναι πάρα πολύ καλό και προσωπικά το ευχαριστήθηκα αρκετά αν και προσπέρασα αρκετούς διαλόγους, όταν έβλεπα ότι πλατίαζαν οικτρά...

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
05 Φεβ 2015 02:14 #45654 by Castledoque
Ένα ακόμα φάουλ από το πάλαι ποτέ αγαπημένο site clickfestgamers.com. Οι τύποι δεν παίζονται. Θάψανε το Randal's Monday. Μήπως τελικά απλώς δεν τους αρέσουν τα adventure; Αρχίζω να υποψιάζομαι πως ο μόνος λόγος που έδωσαν καλό βαθμό στο Gabriel Knight remake ήταν πως θέλουν να δικαιολογήσουν κάπως το όνομα του site τους. Δεν καταδέχομαι καν να βάλω link για το κείμενό τους. Μπορείτε να το βρείτε πολύ εύκολα. Το μόνο καλό είναι που επιβεβαίωσαν την άποψή μου ότι το adventureadvocate είναι πλέον ένα από τα ελάχιστα σοβαρά adventure game sites. (Ε αν δεν ευλογήσουμε τα -πλούσια- γένια μας...)

More
06 Φεβ 2015 08:57 #45671 by alkis21
alkis21 πίνει τον καφέ του υπομονετικά, περιμένοντας τη στιγμή που ο Castledoque θα εντοπίσει και το review του Adventure Gamers...

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
06 Φεβ 2015 09:00 #45672 by Castledoque

alkis21 wrote: alkis21 πίνει τον καφέ του υπομονετικά, περιμένοντας τη στιγμή που ο Castledoque θα εντοπίσει και το review του Adventure Gamers...

Αυτούς εννοούσα. Το clickfestgamers ήταν σαρκασμός.

More
06 Φεβ 2015 09:04 #45673 by alkis21
Αααααα ΟΚ... χαχα.. χαζομάρα μου! :D

To review δεν το βρίσκω κακό πάντως. H Shuva είναι από τους καλύτερους reviewers του site, κατά τη γνώμη μου... ΟΚ της άρεσε αρκετά λιγότερο από ό,τι σε εμένα, αλλά θεωρώ ότι το περιγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια και ακρίβεια.

Πάντως βρε Στέλιο μου, είσαι το μόνο άτομο που γνωρίζω που ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με αυτό το παιχνίδι. Κάτι σαν εμένα με το Lost Chronicles of Zerzura...