Randal's M-O-nday
- maladroid
- Templar Hunter
Less
More
09 Φεβ 2015 17:07 #45699
by maladroid
No good deed goes unpunished
Replied by maladroid on topic Re: Randal's M-O-nday
Castle, έχω σχηματίσει την άποψη ότι εδώ και αρκετό καιρό κυνηγάς χίμαιρες και σαν άλλος Δον Κιχώτης βλέπεις το AdvGamers καθώς και άλλα sites του χώρου με "μοντέρνες" απόψεις για το genre ως ανεμόμυλους που όσο βρίσκονται στο οπτικό σου πεδίο πρέπει να εφορμάς. Ειλικρινά, δεν στο λέω για να μαλώσουμε, απλά πιστεύω ότι έχεις φιξάρει μια εικόνα για την ατζέντα του AdvGamers στο μυαλό σου και πλέον ό,τι κι αν κάνουν το βρίσκεις στραβό/ύπουλο/προβοκατόρικο και με στόχο να υποσκάψει τις ρίζες του παραδοσιακού adventuring.
Λοιπόν, τις τελευταίες μέρες έπαιζα ένα ψιλο-άγνωστο indie ονόματι Lumino City (είναι sequel του εξίσου άγνωστου Lume), ένα παιχνιδάκι τρισχαριτωμένο, με χαρτονένια σκηνικά, ουσιαστικά ανύπαρκτο σενάριο κι ένα σκασμό γρίφους παραδοσιακού τύπου (διακόπτες, γρανάζια, κυκλώματα, τέτοια). Ουσιαστικά είναι το άκρως αντίθετο από παιχνίδια τύπου Telltale κι όμως στο AdvGamers πήρε 4/5 (με την αξία του, κατά τη γνώμη μου). Εκείνο που θέλω να πω με το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ότι προσωπικά δεν βλέπω μια μονόπλευρη τάση του εν λόγω site να απαξιώσει τα κλασικά adventures και να αποθεώσει τα interactive dramas, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι τελευταία έχει δώσει και μέτριες βαθμολογίες σε γνωστούς τίτλους αυτού του υπο-είδους. Σίγουρα υπάρχουν reviewers που τα γούστα σου διαφέρουν από τα δικά τους αλλά δεν πιστεύω ότι τους έχουν επιλέξει "σκοτεινοί κύκλοι που εχθρεύονται τα adventures", μάλλον συγκυριακό είναι το θέμα περισσότερο.
Λοιπόν, τις τελευταίες μέρες έπαιζα ένα ψιλο-άγνωστο indie ονόματι Lumino City (είναι sequel του εξίσου άγνωστου Lume), ένα παιχνιδάκι τρισχαριτωμένο, με χαρτονένια σκηνικά, ουσιαστικά ανύπαρκτο σενάριο κι ένα σκασμό γρίφους παραδοσιακού τύπου (διακόπτες, γρανάζια, κυκλώματα, τέτοια). Ουσιαστικά είναι το άκρως αντίθετο από παιχνίδια τύπου Telltale κι όμως στο AdvGamers πήρε 4/5 (με την αξία του, κατά τη γνώμη μου). Εκείνο που θέλω να πω με το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ότι προσωπικά δεν βλέπω μια μονόπλευρη τάση του εν λόγω site να απαξιώσει τα κλασικά adventures και να αποθεώσει τα interactive dramas, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι τελευταία έχει δώσει και μέτριες βαθμολογίες σε γνωστούς τίτλους αυτού του υπο-είδους. Σίγουρα υπάρχουν reviewers που τα γούστα σου διαφέρουν από τα δικά τους αλλά δεν πιστεύω ότι τους έχουν επιλέξει "σκοτεινοί κύκλοι που εχθρεύονται τα adventures", μάλλον συγκυριακό είναι το θέμα περισσότερο.
No good deed goes unpunished
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Less
More
09 Φεβ 2015 19:13 #45700
by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Randal's M-O-nday
Αδιαφορώ για τα κινητρά τους, κατά πόσο είναι ευγενή ή ιταμά. Το αποτέλεσμα με νοιάζει και αυτό (κατά την συντριπτική πλειοψηφία) δε μου άρέσει καθόλου.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.