Paradise
- Elessar
- Team
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- aiRness
- Platinum Member
Whenever I smell asphault, I think of Maureen.
- Elessar
- Team
aiRness wrote: Έχει καμία σχέση που είναι Έλληνας;
Καμμία. Το είπα απλά επειδή τα reviews του Aya είναι πάντα εμπεριστατωμένα.
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- maladroid
- Templar Hunter
athos wrote: Καποια παιχνίδια είτε σας αρέσει είτε όχι είναι άψογα και δεν χωράει αμφισβήτιση για αυτό.Όσο αφορά την ποιότητα κάποιων παιχνιδιών έχεις ένα μικρό δίκιο αλλά πιστεύω πως η καλή δουλειά και η μεγάλη προσπάθεια ξεχωρίζουν αμέσως.Αυτό είναι που δεν μπορεί να το αμφισβητίσει κανένας.
Όχι απλώς δογματικό, μεγαλόστομο και αυθαίρετο επίσης. Το "δεν χωράει αμφισβήτηση για αυτό" είναι απρόσωπη έκφραση, δώσε κάνα υποκείμενο να 'χουμε να παίζουμε. Δεν είμαι κανένας φωστήρας ή γκουρού των computer games, όμως έχω ακούσει/ διαβάσει πολλά καντάρια από σαχλαμάρες εδώ και 10 περίπου χρόνια που ασχολούμαι, έχω γράψει/ πει ακόμα περισσότερα και πλέον καταβάλλω πάντοτε φιλότιμες προσπάθειες να παραμένω ψύχραιμος (19 η μεγάλη, 11 η μικρή, καλά είναι) οτιδήποτε κι αν μαθαίνω. Τίποτε δεν ισχύει de facto σε τούτο το ψεύτικο ντουνιά, σύμφωνα και με τη φράση-επωδό του Mortal "ο καθένας έχει τα γούστα και τα βίτσια του" και κανένας δεν υποχρεούται να αγαπήσει ένα παιχνίδι επειδή το συνοδεύει ο χαρακτηρισμός "μοναδικό", "αψεγάδιαστο" ή "συγκλονιστικό".
Δέχομαι ότι ένα παιχνίδι μπορεί αντικειμενικά να διαθέτει υψηλά στάνταρ παραγωγής, προσοχή στη λεπτομέρεια και απεριόριστο σεβασμό προς το χρήστη. Τίποτα από τα παραπάνω όμως δεν "υποχρεώνει" οποιονδήποτε να ερωτευτεί το συγκεκριμένο game, παρά μόνο να αναγνωρίσει την εντιμότητα των δημιουργών του.
Έχω καταλήξει να πιστεύω ότι αν σε κάποιο παιχνίδι, ανακαλύψεις μια πηγή γνήσιας συγκίνησης, δεν θα πρέπει να εξοργίζεσαι με όσους δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό σου επειδή δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν αλλά να αισθάνεσαι τυχερός γιατί ανήκεις σε αυτούς που μπορούν.
Όσο για το Paradise, μπήκα εσχάτως στον κόπο να αναζητήσω πληροφορίες/ εκτιμήσεις που να το αφορούν και παρότι δεν έχω αποθαρρυνθεί εντελώς από μια ενδεχόμενη μελλοντική αγορά του, οφείλω να ομολογήσω πως απογοητεύτηκα αρκετά από αυτά που διάβασα.
No good deed goes unpunished
- MikeR1925
- Topic Author
- Elite Member
Paizw adventure panw apo 15 xronia kai kserete pou exw kataliksei?
na min dinw simasia se kammia kritiki..se kanena review se kanena sxolio...
einai ametrita ta paixnidia pou me trellanan kai den aresan se kanenan allon.... kai akoma pio polla ta paixnidia pou ta review tous kai oi kritikes tous itan foveres enw emena me afisan asiginito....
AYto pou kanw pleon ainai na asxoloumai me osa paixnidia thelw kai na krinw monos mou....toso aplo....
Na simfwnisoume oloi APKLEIETAI...
- kate
- Spammer
Θα ήθελα και εγώ να πω την άποψη μου για το Paradise.
Περίμενα πως και πως να το πάρω στα χέρια μου! Άλλο ένα δημιούργημα του Benoit Sokal. Υπέροχα!!! Έλα όμως που με απογοήτευσε πλήρως.
Τα γραφικά είναι πολύ καλά και το περιβάλλον θυμίζει λίγο από Syberia (το μόνο κοινό). Η ιστορία δυστυχώς μου φάνηκε λίγο χαζή και ακόμη περισσότερο ο τρόπος που εξελίχθηκε. Οι γρίφοι πολλές φορές ήταν άσκοποι και καθόλου λογικοί. Επίσης οι διάλογοι δεν μου άρεσαν: π.χ. δεν μπορεί να συναντάς κάποιον και να ξεκινά ο διάλογος με ένα hmm... ή δε ξέρω και εγώ με τι άλλο. Η κίνηση δεν ήταν και πολύ εύκολη, σε πολλά σημεία ήταν λίγο προβληματική αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια μπροστά σε όλα τα άλλα "καλά" του παιχνιδιού. Τέλος αυτή η λεοπάρδαλη ουσιαστικά δεν είχε και πολλή σημασία, απλά κάτι να ασχολούμαστε. Τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε.
Α... εκείνος ο γρίφος με το keypad για να ανοίξεις μια πόρτα τρομερός. Ο κωδικός του βρισκόταν στο ίδιο ακριβώς δωμάτιο σε ένα χαρτί ξεκάθαρα γραμμένος. Τι να πω, τέλος πάντων...
Πρώτη φορά γράφω μία κριτική για ένα παιχνίδι και γράφω τόσα αρνητικά. Ακόμα και σε παιχνίδια που πολλοί έχουν κατακρίνει πάντα προσπαθώ να βρω κάτι καλό και να το τονίσω. Δυστυχώς το παιχνίδι αυτό με απογοήτευσε πλήρως! Όταν το τελείωσα δεν μου άφησε κανένα θετικό συναίσθημα. Τίποτα! Απλά έλεγα άντε να το τελειώσω. Ισως γιατί είχα μεγάλες προσδοκίες. Περίμενα ένα ακόμη Syberia, αλλά καμία σχέση.
Το μόνο ίσως που μου άρεσε ήταν το περιβάλλον, τα βιντεάκια και οι φωνή της Ann.
Αυτά και από μένα. Ελπίζω σε ένα καλύτερο παιχνίδι στο μέλλον από τον Sokal !!!
- athos
- Elite Member
- kate
- Spammer
- athos
- Elite Member
kate wrote: Έχεις δίκιο athos. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις και όλες είναι σεβαστές! Έχει πλάκα να τις ανταλλασσουμε και να βλέπουμε ότι πολλά πράγματα δεν έχουν μόνο μία πλευρά! Βye!!!
Σαφώς κ είναι έτσι kate.Όσο για το paradise θα το αγοράσω κ εγώ σε λίγες μέρες και θα σου πω την γνώμη μου.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Για το Paradise θα μιλήσω όταν το τελειώσω περισσότερο, απλά η μουσική είναι υπέροχη και το λέω γιατί έχοντας από πίσω πολλές φορές τον 2ο υπολογιστή να παίζει το παιχνίδι ξεχνιέμαι στον άλλο και απλά ακούω την μουσική του. Όντως το ανατολίτικο στοιχείο (να ξεκαθαρίσω ΟΧΙ το ελληνοσκυλλέ καψουροκατάστασης ή χορού της κοιλίας, αλλά ενα ονειρικό ταξιδιάρικο θέμα που απλά δεν σου σπάζει τα νεύρα αλλά σε χαλαρώνει) είναι εξαιρετικό για όσους ωστόσο δέχονται παρόμοια ακούσματα.
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- neo83_gr
- Schattenjäger
- Mortal
- Adventure's Advocate
- giovanna
- Adventure's Advocate
- Mortal
- Adventure's Advocate
- giovanna
- Adventure's Advocate