Paradise
- athos
- Elite Member
kate wrote: Γεια σε όλους!
Θα ήθελα και εγώ να πω την άποψη μου για το Paradise.
Περίμενα πως και πως να το πάρω στα χέρια μου! Άλλο ένα δημιούργημα του Benoit Sokal. Υπέροχα!!! Έλα όμως που με απογοήτευσε πλήρως.
Τα γραφικά είναι πολύ καλά και το περιβάλλον θυμίζει λίγο από Syberia (το μόνο κοινό). Η ιστορία δυστυχώς μου φάνηκε λίγο χαζή και ακόμη περισσότερο ο τρόπος που εξελίχθηκε. Οι γρίφοι πολλές φορές ήταν άσκοποι και καθόλου λογικοί. Επίσης οι διάλογοι δεν μου άρεσαν: π.χ. δεν μπορεί να συναντάς κάποιον και να ξεκινά ο διάλογος με ένα hmm... ή δε ξέρω και εγώ με τι άλλο. Η κίνηση δεν ήταν και πολύ εύκολη, σε πολλά σημεία ήταν λίγο προβληματική αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια μπροστά σε όλα τα άλλα "καλά" του παιχνιδιού. Τέλος αυτή η λεοπάρδαλη ουσιαστικά δεν είχε και πολλή σημασία, απλά κάτι να ασχολούμαστε. Τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε.
Α... εκείνος ο γρίφος με το keypad για να ανοίξεις μια πόρτα τρομερός. Ο κωδικός του βρισκόταν στο ίδιο ακριβώς δωμάτιο σε ένα χαρτί ξεκάθαρα γραμμένος. Τι να πω, τέλος πάντων...
Πρώτη φορά γράφω μία κριτική για ένα παιχνίδι και γράφω τόσα αρνητικά. Ακόμα και σε παιχνίδια που πολλοί έχουν κατακρίνει πάντα προσπαθώ να βρω κάτι καλό και να το τονίσω. Δυστυχώς το παιχνίδι αυτό με απογοήτευσε πλήρως! Όταν το τελείωσα δεν μου άφησε κανένα θετικό συναίσθημα. Τίποτα! Απλά έλεγα άντε να το τελειώσω. Ισως γιατί είχα μεγάλες προσδοκίες. Περίμενα ένα ακόμη Syberia, αλλά καμία σχέση.
Το μόνο ίσως που μου άρεσε ήταν το περιβάλλον, τα βιντεάκια και οι φωνή της Ann.
Αυτά και από μένα. Ελπίζω σε ένα καλύτερο παιχνίδι στο μέλλον από τον Sokal !!!
Ξεκίνησα λοιπόν κ εγώ το τόσο ποθητό paradise αλλά απογοητεύτητκα κ εγώ...Η κίνηση είναι κάκιστη , τα γραφικά δεν είναι κάτι το σπουδαίο και γενικά το σενάριο δεν με καθήλωσε..Φυσικά δεν υπάρχει σύγκριση με το Syberia..Τι να πω ίσως παίζοντας να μου αρέσει πιο πολύ.Σίγουρα πρέπει να το δω καλύτερα..Πάντως για ξεκίνημα με απογοήτευσε σε αντίθεση με το Syberia που με είχε καθηλώσει...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- athos
- Elite Member
- Mortal
- Adventure's Advocate
- athos
- Elite Member
- athos
- Elite Member
maladroid wrote:
athos wrote: Καποια παιχνίδια είτε σας αρέσει είτε όχι είναι άψογα και δεν χωράει αμφισβήτιση για αυτό.Όσο αφορά την ποιότητα κάποιων παιχνιδιών έχεις ένα μικρό δίκιο αλλά πιστεύω πως η καλή δουλειά και η μεγάλη προσπάθεια ξεχωρίζουν αμέσως.Αυτό είναι που δεν μπορεί να το αμφισβητίσει κανένας.
Όχι απλώς δογματικό, μεγαλόστομο και αυθαίρετο επίσης. Το "δεν χωράει αμφισβήτηση για αυτό" είναι απρόσωπη έκφραση, δώσε κάνα υποκείμενο να 'χουμε να παίζουμε. Δεν είμαι κανένας φωστήρας ή γκουρού των computer games, όμως έχω ακούσει/ διαβάσει πολλά καντάρια από σαχλαμάρες εδώ και 10 περίπου χρόνια που ασχολούμαι, έχω γράψει/ πει ακόμα περισσότερα και πλέον καταβάλλω πάντοτε φιλότιμες προσπάθειες να παραμένω ψύχραιμος (19 η μεγάλη, 11 η μικρή, καλά είναι) οτιδήποτε κι αν μαθαίνω. Τίποτε δεν ισχύει de facto σε τούτο το ψεύτικο ντουνιά, σύμφωνα και με τη φράση-επωδό του Mortal "ο καθένας έχει τα γούστα και τα βίτσια του" και κανένας δεν υποχρεούται να αγαπήσει ένα παιχνίδι επειδή το συνοδεύει ο χαρακτηρισμός "μοναδικό", "αψεγάδιαστο" ή "συγκλονιστικό".
Δέχομαι ότι ένα παιχνίδι μπορεί αντικειμενικά να διαθέτει υψηλά στάνταρ παραγωγής, προσοχή στη λεπτομέρεια και απεριόριστο σεβασμό προς το χρήστη. Τίποτα από τα παραπάνω όμως δεν "υποχρεώνει" οποιονδήποτε να ερωτευτεί το συγκεκριμένο game, παρά μόνο να αναγνωρίσει την εντιμότητα των δημιουργών του.
Έχω καταλήξει να πιστεύω ότι αν σε κάποιο παιχνίδι, ανακαλύψεις μια πηγή γνήσιας συγκίνησης, δεν θα πρέπει να εξοργίζεσαι με όσους δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό σου επειδή δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν αλλά να αισθάνεσαι τυχερός γιατί ανήκεις σε αυτούς που μπορούν.
Όσο για το Paradise, μπήκα εσχάτως στον κόπο να αναζητήσω πληροφορίες/ εκτιμήσεις που να το αφορούν και παρότι δεν έχω αποθαρρυνθεί εντελώς από μια ενδεχόμενη μελλοντική αγορά του, οφείλω να ομολογήσω πως απογοητεύτηκα αρκετά από αυτά που διάβασα.
Ήθελα να κρατήσω χαμηλούς τους τόνοιυς αλλά δεν άντεξα.
Λοιπόν φιλαράκο άκου, μπορεί να μην έχω την πείρα που έχεις εσύ στα παιχνίδια, αλλά ξέρω να ξεχωρίζω ένα ποιοτικό παιχνίδι από ένα σκάρτο.Θέλεις υποκείμενα για το syberia?Ωραία τότε άκου.Εκπηκτικά ενδιαφέρον και εθιστικό σενάριο,άψογα γραφικά και τοποθεσίες που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό από τον σχεδιασμό και την ομορφιά τους,μουσική που σε συγκλονίζει και σε συγκινεί ταυτόχρονα και ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις πως εσύ είσαι ο χαρακτήρας και όχι η kate walker..Θέλεις και άλλα? Ωραία.Πρόσθεσε α'αυτά που είπα και την εξαιρετική κριτική που πήρε απο το 99% αυτών που το έχουν παίξει και όλων των εντύπων που ασχολούνται με το gaming.
Είμαι ακόμα μεγαλόστομος και αυθαίρετος?
Κανένας δεν σε αναγκάζει να σου αρέσει κάποιο παιχνίδι που αρέσει στο 99% του κοινού,γούστο σου και καπέλο σου,αλλά δεν μπορείς να βγαίνεις στα forum και να προσβάλλεις έτσι όποιον δεν ικανοποιεί τα γούστα σου.
- Elessar
- Team
Για παράδειγμα μπορεί εγώ να θεωρώ το Monkey Island 2 υπέρτατο αριστούργημα ενώ σε κάποια άλλη (για ποιαν χτυπάει η καμπάνα άραγε ) να μην αρέσει καθόλου.
Προσωπικά μιλώντας, είχα βρει το Syberia εξαιρετικό αλλά το Paradise μέχρι στιγμής με έχει απογοητεύσει εντελώς...περισσότερα στο review.
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- onecolourblack
- Elite Member
- Mortal
- Adventure's Advocate
Rhapsody live, γιατί το χαλάτε βρε παιδιά, studiακό και τέλειο να είναι κι ότι νά 'ναι (σε metal πάντα και δίχως brutalιές και ξυρισμένες φωνητικές χορδές!).
- Mortal
- Adventure's Advocate
athos wrote:
maladroid wrote:
athos wrote: Καποια παιχνίδια είτε σας αρέσει είτε όχι είναι άψογα και δεν χωράει αμφισβήτιση για αυτό.Όσο αφορά την ποιότητα κάποιων παιχνιδιών έχεις ένα μικρό δίκιο αλλά πιστεύω πως η καλή δουλειά και η μεγάλη προσπάθεια ξεχωρίζουν αμέσως.Αυτό είναι που δεν μπορεί να το αμφισβητίσει κανένας.
[Ψαλίδι]
Έχω καταλήξει να πιστεύω ότι αν σε κάποιο παιχνίδι, ανακαλύψεις μια πηγή γνήσιας συγκίνησης, δεν θα πρέπει να εξοργίζεσαι με όσους δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό σου επειδή δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν αλλά να αισθάνεσαι τυχερός γιατί ανήκεις σε αυτούς που μπορούν.
[/Ψαλίδι Τέλος]
Κανένας δεν σε αναγκάζει να σου αρέσει κάποιο παιχνίδι που αρέσει στο 99% του κοινού,γούστο σου και καπέλο σου,αλλά δεν μπορείς να βγαίνεις στα forum και να προσβάλλεις έτσι όποιον δεν ικανοποιεί τα γούστα σου.
Δηλαδή η παράγραφος που "ψαλίδισα" από τον maladroid δεν σου είχε απαντήσει πως το βλέπει ο περισσότερος κόσμος το θέμα? Εγώ θα απαντούσα με το γνωστό "Ο δαίμονας του ενός ο άγγελος του άλλου, αν το θες σε επίπεδο παρομοίωσης. Άλλο βέβαια τώρα να το κουβεντιάζεις και να αφήνεις τις σκέψεις σου να βγουν στο κάθε σου μύνημα και πάντα σε χαλαρούς τόνους, μιας και εδώ ερχόμαστε για κουβέντα και χαλάρωμα.
Ωστόσο η γνώμη του καθενός καλό είναι να λέγεται κι όταν δεν μας αρέσει. π.χ. σε πολλούς άρεσε το Dreamfall, εμένα απλά δεν μου άρεσε, ωστόσο το κουβεντιάσαμε (καλά μην νομίζεις πως ποτέ καταλήγει μια τέτοια κουβέντα, αλλά ωστόσο γίνεται ) ενώ αν κάποιος έλεγε "δεν το συζητώ είσαι λάθος" τότε απλά το απόλυτο θα έδινε τέλος στην συζήτηση. Και παράλληλα έτσι ανοίγεσαι και σε άλλες πτυχές και δεν "κολλάς" σε μια πλευρά του θέματος.
- maladroid
- Templar Hunter
athos wrote: Λοιπόν φιλαράκο άκου, μπορεί να μην έχω την πείρα που έχεις εσύ στα παιχνίδια, αλλά ξέρω να ξεχωρίζω ένα ποιοτικό παιχνίδι από ένα σκάρτο.Θέλεις υποκείμενα για το syberia?Ωραία τότε άκου.
[ ***Διθύραμβοι για το Syberia *** ]
Είμαι ακόμα μεγαλόστομος και αυθαίρετος?
Μεγαλόστομος και αυθαίρετος επειδή εκθειάζεις ένα παιχνίδι που σε συγκλόνισε; Βεβαίως και όχι. Έχεις δικαίωμα να γράψεις οτιδήποτε, αρκεί να συνοδεύεις τους χαρακτηρισμούς με την επισήμανση ότι αποτελούν προσωπική σου γνώμη. Ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκες στο πρώτο σου post, έδειχνε ότι εφόσον ένα παιχνίδι κέρδισε την απεριόριστη εκτίμησή σου (βλ. Syberia) αλλά και αυτή της πλειονότητας του κοινού, δεν χωράει αμφισβήτηση για την ποιότητά του και τα λόγια των υπολοίπων μετρημένα. Πάνω σ'αυτό βασίστηκε η ένστασή μου, όχι στην αξία του παιχνιδιού αυτού καθεαυτού. Ελπίζω αυτή τη φορά να το κατέστησα σαφές.
Όσο για την πείρα, δε την ανέφερα για να αποδείξω ότι το αισθητήριό μου είναι πιο ανεπτυγμένο από το δικό σου οπότε και δικαιούμαι να ξεχωρίζω τα αξιόλογα παιχνίδια από τα σκάρτα και για λογαριασμό σου. Κυρίως αναφερόμουνα στον όγκο κριτικών και προσωπικών καταθέσεων που έχω διαβάσει όλα αυτά τα χρόνια, απόψεις που μου απέδειξαν ότι ο καθένας μπορεί και πρέπει να έχει τη δική του γνώμη πάνω σε κάποιο πνευματικό προϊόν (όπως είναι ένα computer game και δη, adventure) και πως αυτή συχνά διαμορφώνεται από παράγοντες απολύτως προσωπικούς, οι οποίοι εκμηδενίζουν το βάρος της κοινής γνώμης.
Αναφορικά με την επιθετικότητα του ύφους μου απέναντί σου, ομολογώ ότι μάλλον έχεις δίκιο. Παραδέχομαι πως παρεκτράπην και αυτό οφείλεται σε εξωγενείς (του forum) παράγοντες οι οποίοι λανθασμένα επέτρεψα να με επηρεάσουν κατά τη συγγραφή του συγκεκριμένου post.
Τέλος, το Syberia βρίσκεται μέσα στα 15 αγαπημένα μου adventures με βλέψεις εισόδου στη δεκάδα σε κάποιον επερχόμενο ανασχηματισμό =). Το γεγονός, όμως, αυτό δεν αλλοιώνει το χαρακτήρα των απόψεών μου για τη δογματικότητα με την οποία (θεωρώ ότι) εκφράστηκες.
ΥΓ: Όχι και 99% του κοινού, κόψε κάτι.. Έχω διαβάσει αρκετά posts adventur-άδων που απογοητεύτηκαν οικτρά από το συγκεκριμένο παιχνίδι.
No good deed goes unpunished
- MikeR1925
- Elite Member
- Elessar
- Team
onecolourblack wrote: Χεχεχεχεχε μιλάς εσύ για γούστο, που όταν έγινες άνθρωπος ( δηλαδή όταν έβαλες DSL ) o πρώτος δίσκος που απέκτησες ήταν το λαιβ των rhapsody !!!!
Όχι θα κατέβαζα το καινούργιο των Ackercocke! Λίγα για τους Rhapsody σκοταδόψυχε
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- CallMeDr
- Moderator
Define normal...
- giovanna
- Adventure's Advocate
Ποτέ μην συγκρίνει ένα παιγνίδι του ίδιου παραγωγού με ένα άλλο.
Το Syberia 1 το κρίνει μόνο με το Syberia 2 το Paradise, μπορεί να είναι φτιαγμένο απο τον ίδιο δημιουργό αλλά δεν πρέπει να κολλάμε στο Syberia, αυτό πήγε, έγινε και απλώς κανένα παιγνίδι δεν θα το ξεπεράσει.
Δες αυτό το παιγνίδι με καθαρό μιαλό. Δεν είναι κακό είναι κάτι άλλο, υπέροχο adventure, γεμάτο με υπέροχους γρίφους, φανταστικά σκηνικά και, αυτό που το βάζεις. Εχεις μια λεοπάρδαλη συντροφιά, πρέπει να την επιστρέψεις εκεί που ανήκει.
Τι πιό όμορφο, τι πιο ρομαντικό. Ενα beast, που ακολουθεί τα χνάρια σου, σε εμπιστεύεται και αν έχει περάσει μαζί σου τα πάνδηνα. Πνίγηκε (σχεδόν) όταν το home made ferry boat, βούλιαξε, έφυγε όταν τράκαρες, τι άλλο να πάθει η φουκαριάρα.
Εκεί στο πλάϊ σου. Δεν το έχω τελειώσει ακόμη, για να σου πως τι άλλο θα πάθει, αλλά η ιδέα του να έχεις σαν pet μια λεοπάρδαλη είναι απλώς τέλειο.