To Facebook αγοράζει το Oculus Rift

• Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
26 Μαρ 2014 22:52 #42867 by Fallen Angel
To Facebook αγοράζει το Oculus Rift was created by Fallen Angel
Και κάπως έτσι ξεκινά το χάος...

Το Facebοok εξαγόρασε έναντι 2δις το περίφημο Oculus Rift, όπως διέδωσαν ήδη έγκυρες πηγές . Ναι, το Facebook εξαγόρασε το Oculus Rift το οποίο είχε χιλιάδες backers στο Kickstarter του .

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν εξοργιστεί . Ορισμένοι ήδη αποσύρουν τη δωρεά τους . Κάποιοι άλλοι (που έχουν τα φόντα) όπως ο δημιουργός του Minecraft, ο πολύς Markus "Notch" Persson, σταματούν την ανάπτυξη του παιχνιδιού τους για το Oculus Rift . Μικρότερες ή/και ανεξάρτητες εταιρείες ανάπτυξης ανησυχούν πολύ για τις εξελίξεις που θα επιφέρει αυτή η αγοραπωλησία στο παιχνίδι τους. Ποιος θα θεσπίσει τώρα τους κανόνες; Πώς θα συνδέεται η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με τα παιχνίδια; Με τι γνώσεις και με τι υπόβαθρο γίνεται αυτό το πάντρεμα; Οι φήμες οργιάζουν.

Από την άλλη, ο δημιουργός του Oculus Rift ισχυρίζεται πως όλα έγιναν για το καλύτερο.
Δε μας έχει πείσει ακόμη. Sorry κιόλας.

Ας ελπίσουμε να μην επηρεαστούν οι αναμενόμενες adventure κυκλοφορίες από την ανησυχητική (αν όχι εκνευριστική) αυτή εξέλιξη...

Nothing happens unless first a dream...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
26 Μαρ 2014 23:18 #42869 by fijidreamer
Replied by fijidreamer on topic Re: To Facebook αγοράζει το Oculus Rift
Ryan Warzecha wrote that:" After reading Palmer's reddit replies I'm not so upset."
Obduction and Cyan will not change their plans.
Του ειπα να το ψαξει περισσοτερο και να μας ενημερωσει..τους backers :wink:

obductiongame.com/ from the Creators of Myst and Riven

More
27 Μαρ 2014 12:10 #42870 by mkllds
Κάπου διάβασα (εκτός και αν δεν θυμάμαι καλά) ότι ένας από τους λόγους που αρκετοί backers έχουν εκνευριστεί είναι ότι δεν θα ωφεληθούν καθόλου από το deal των 2 δις ενώ στήριξαν το project από την αρχή. Δηλαδή δεν θα βάλουν κι αυτοί το δάχτυλο τους στο βάζο με το μέλι. Χμμ... :rolleyes:

Εντωμεταξύ αυτό το πράγμα ζυγίζει 440 γραμμάρια, συγγνώμη αλλά όσο φοβερή και να είναι η εμπειρία εγώ με μισό κιλό πάνω στο κεφάλι μου δεν θα ένιωθα και πολύ άνετα μετά από 1-2 ώρες.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
27 Μαρ 2014 12:45 #42871 by tsampikos

mkllds wrote: Κάπου διάβασα (εκτός και αν δεν θυμάμαι καλά) ότι ένας από τους λόγους που αρκετοί backers έχουν εκνευριστεί είναι ότι δεν θα ωφεληθούν καθόλου από το deal των 2 δις ενώ στήριξαν το project από την αρχή. Δηλαδή δεν θα βάλουν κι αυτοί το δάχτυλο τους στο βάζο με το μέλι. Χμμ... :rolleyes:

Εντωμεταξύ αυτό το πράγμα ζυγίζει 440 γραμμάρια, συγγνώμη αλλά όσο φοβερή και να είναι η εμπειρία εγώ με μισό κιλό πάνω στο κεφάλι μου δεν θα ένιωθα και πολύ άνετα μετά από 1-2 ώρες.

Όσοι γκρινιάζουν γκρινιάζουν γιατί δεν θα αποκτήσουν όσα τους έταξαν για το ποσό που έδωσαν ή επειδή θέλουν να επωφεληθούν ακόμη περισσότερο? Στην πρώτη περίπτωση δικαιολογημένη η γκρίνια όχι όμως και στη δεύτερη. Για το μισό κιλό στο κεφάλι συμφωνώ κι επαυξάνω.

More
27 Μαρ 2014 13:17 #42872 by mkllds
Γκρινιάζουν γιατί ενώ τους στήριξαν και χάρη στους backers μάζεψαν 2,5 εκατομμύρια τώρα που έσκασαν τα 2 δις αυτοί δεν θα πάρουν τίποτα απ' αυτά τα λεφτά. Λογικά όσα τους έταξαν θα τα πάρουν, δηλαδή αυτά που αντιστοιχούσαν ανάλογα τα ποσά που έδωσαν.

Άλλοι πάλι γκρινιάζουν γιατί υποστήριξαν ένα project που ήταν ανεξάρτητο και ήταν από gamers για gamers και ξαφνικά "ξεπουλήθηκε" στο facebook. Οπότε από δω και πέρα θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ζούκεμπεργκ (εκτός και αν έχουν κάνει άλλη συμφωνία).

Πιστεύω ότι κάποιες αντιδράσεις είναι λογικές και κάποιες είναι παράλογες.

Edit: Αν γράφω τίποτα μπούρδες συγχωρέστε με αλλά μετά το χθεσινό μεθύσι δεν λειτουργώ και πολύ καλά σήμερα.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
27 Μαρ 2014 13:55 #42873 by crocark
Ναι, δε λειτουργείς, φαίνεται ... Τι μετριοπαθή σχόλια είναι αυτά καταρχάς;
:rolleyes:
Τη γνώμη μου είμαι σίγουρος ότι δε θέλω να τη δω ούτε εγώ γραμμένη ... Για εσάς δεν το συζητάμε καν.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
27 Μαρ 2014 15:58 #42874 by alkis21
Η αντίδραση του Palmer Luckey στα παράπονα:

Για να είμαι ειλικρινής, εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί έχει γίνει τέτοιος κακός χαμός μετά το deal. Άντε, για (κάποιους από) τους backers να πω ότι μπορώ να δικαιολογήσω τις διαμαρτυρίες τους. Αλλά εδώ έχει βουίξει το internet από δεκάδες χιλιάδες κραυγές... δεν νομίζω όλοι αυτοί να είναι backers. Τι ακριβώς ζόρι τραβάνε από τη στιγμή που δεν έχουν ιδέα πώς ακριβώς αυτή η εξαγορά θα επηρεάσει το μέλλον του περιφερειακού;

Μήπως πρόκειται για την κλασσική απέχθεια που προκαλείται κάθε φορά που η αλυσίδα σούπερ μάρκετ αγοράζει ένα μπακάλικο;

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

More
27 Μαρ 2014 16:52 #42875 by crocark

alkis21 wrote: Μήπως πρόκειται για την κλασσική απέχθεια που προκαλείται κάθε φορά που η αλυσίδα σούπερ μάρκετ αγοράζει ένα μπακάλικο;

Ναι, περί αυτής πρόκειται μάλλον*. Και λοιπόν; Είναι αδικαιολόγητη; Είναι αυτή η αντίδραση όταν συμβαίνει παράλογη, ουτοπική, γελοία κλπ.;

*δεν το έχω παρακολουθήσει κι ούτε πρόκειται εννοείται και δεν ξέρω αν όντως πρόκειται περί αυτής αλλά η λογική λέει ότι αυτή είναι το μεγαλύτερο κομμάτι.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
27 Μαρ 2014 16:59 #42876 by alkis21

crocark wrote: Είναι αυτή η αντίδραση όταν συμβαίνει παράλογη, ουτοπική, γελοία κλπ.;

Είναι "αντίδραση για την αντίδραση", οπότε τη βρίσκω ανώφελη και υποκριτική. Αυτόν που έχει τη συγκεκριμένη λογική δηλαδή δεν τον ενδιαφέρει αν η εξαγορά είναι θετική ή αρνητική για το προϊόν, αλλά εξοργίζεται επειδή κάπου, κάποιος, κάπως κερδίζει χρήματα. Προσοχή, μιλάω πάντα για όσους πιθανόν έχουν αυτό το σκεπτικό, όχι για όλους όσους διαμαρτύρονται.

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

More
27 Μαρ 2014 18:31 #42877 by qrious
Γελάω από χθες με το κάθε 12χρονο και μη fanboy που κλαίγεται στο reddit σχετικά με το oculus και facebook deal επειδή "φαγαν το μπιφτέκι" του.
Όποιος παρακολουθεί την πορεία του oculus και του VR γενικότερα μόνο θετικά μπορεί να δει σχετικά με αυτή την συμφωνία που μαζι με την ανακοίνωση την Sony κάνει ξεκάθαρο πλέον ότι δεν μιλάμε για ενα gimmick όπως καποιοι ήθελαν να πιστεύουν.
Δεν εχει νοημα να λεω τα αυτονοητα , έχει ήδη δώσει απαντήσεις ο Palmer για το πως αυτη η συμφωνία είναι θετική για το πως θα κάνει την κυκλοφορία του πρώτου προϊόντος πιο γρήγορη ,με καλύτερο hardware πιο φτηνου κτλπ. Common sense δηλαδή .
Αν μπορούσα προσωπικά θα αγόραζα μετοχές στο FB αυτή την στιγμή μιας και θεωρώ δεδομένο οτι του χρόνου θα βρίσκονται σε κατακόρυφη αύξηση.

More
27 Μαρ 2014 19:35 #42880 by crocark
Οφφτοπικ

alkis21 wrote: Αυτόν που έχει τη συγκεκριμένη λογική δηλαδή δεν τον ενδιαφέρει αν η εξαγορά είναι θετική ή αρνητική για το προϊόν, αλλά εξοργίζεται επειδή κάπου, κάποιος, κάπως κερδίζει χρήματα.

Να με συγχωρείς, αλλά διαφωνώ στα "γνωστά επίπεδα". Μπορεί όντως κάποιοι να διαμαρτύρονται στην περίπτωση του σούπερ μάρκετ για το λόγο που λες, ότι κάποιος κερδίζει χρήματα. Μπορεί όμως και να διαμαρτύρονται γιατί κάποιοι ακριβώς ανάποδα χάνουν χρήματα. Που για την οικογένεια του μπακάλη να είναι σημαντικά για να ζήσει.

Σημειώνω ότι επιμένω να μην παίρνω μέρος στο κυρίως θέμα, γιατί δεν το ξέρω και δε θέλω να το μάθω. Η γενίκευση με το σούπερ μάρκετ με αφορά όμως σαν μπακάλη :wink: Επίσης πάντα με αφορούν αφοριστικές λογικές και το ταμπέλιασμα με τις οκάδες. Επί του προκειμένου για να μην το πελαγοδρομώ, όποιος εκφράσει γνώμη στο νήμα ενώ δεν είναι φανμπόι ή αν δεν είναι από τόσο και πάνω ή τα βάζει με τα μάρκετς έχει μειωμένο καταλογισμό, ή τι;

Warning: Spoiler!

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
27 Μαρ 2014 19:43 #42881 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: To Facebook αγοράζει το Oculus Rift
Εμένα πάλι μου φαίνεται άσχημο να πουλιέται ένα και καλά αυτοχρηματοδοτούμενο project που ζήτησε τα χρήματα του κόσμου σε έναν οικονομικό κολοσσό. Αυτοαναιρείται η έννοια του Kickstarter, ρε αδερφέ. "If I ever see ads on anything that I've already paid for, I'm done" λέει ένας, κι απαντά ο Palmer: "That is a developer decision, not our decision." Και κάπου εδώ θα ήθελα να μου θυμίσει κάποιος ποιος είναι ο ρόλος του kickstarter εάν υπαγορεύεται από τους traditional εκδότες τι θα συμβαίνει σε ένα εγχείρημα (στο βωμό του χρήματος και του κέρδους)...

Δηλαδή, αν ένα αύριο ένας νι θεούλης indie game developer βγάλει το επόμενο Minecraft (παράδειγμα λόγω "όγκου" και popularity) στο Kickstarter, τον υποστηρίξουν χι χιλιάδες κόσμου, γίνει δουλίτσα, και μετά πουλήσει το παιχνίδι του στη Sony (επίσης παράδειγμα λόγω όγκου) η οποία και θα καρπωθεί τα έσοδα βεβαίως-βεβαίως, εμείς πρέπει να το θεωρήσουμε "καλό νέο" επειδή εξαγοράστηκε από κολοσσό το παιχνιδάκι, και άρα θα πάει μπροστά;

Ναι, θα πέσουν φράγκα στο τραπέζι και το Oculus πιθανά να βγει καλύτερο ποιοτικά. Ας το έκαναν έτσι εξ αρχής. Εφόσον επέλεξαν άλλη οδό χρηματοδότησης, όφειλαν να μείνουν πιστοί σε αυτήν, και όχι να τρομάξουν από τον ανταγωνισμό και να κάνουν τώρα σπασμωδικές κινήσεις που προσβάλουν όσους τους στήριξαν ήδη. Απορώ πώς γίνεται να μην ενοχλείται κάποιος με τις συγκεκριμένες εξελίξεις.

More
27 Μαρ 2014 20:02 #42883 by alkis21

Μπορεί όμως και να διαμαρτύρονται γιατί κάποιοι ακριβώς ανάποδα χάνουν χρήματα. Που για την οικογένεια του μπακάλη να είναι σημαντικά για να ζήσει.

Μα στην προκείμενη περίπτωση, και οι δύο πλευρές κερδίζουν χρήματα! Δεν ήταν πχ. μια εταιρεία που αντιμετώπιζε πρόβλημα επιβίωσης και αποκτήθηκε από έναν κολοσσό για να την κάνει παλιοσίδερα (βλέπε Disney-LucasArts). Το οποίο τώρα που το σκέφτομαι, δείχνει ότι έφερα χαζό παράδειγμα...

Χριστίνα, καταρχάς, αυτά που έγραψες βάζουν μια διάσταση στο τραπέζι που δεν είχα σκεφτεί, επομένως απαντάς στο ερώτημά μου σχετικά με τι ενοχλεί τον κόσμο.

Ας το έκαναν έτσι εξ αρχής. Εφόσον επέλεξαν άλλη οδό χρηματοδότησης, όφειλαν να μείνουν πιστοί σε αυτήν, και όχι να τρομάξουν από τον ανταγωνισμό και να κάνουν τώρα σπασμωδικές κινήσεις που προσβάλουν όσους τους στήριξαν ήδη.

Καταρχάς αν μπορούσαν να πάρουν δύο δις από την αρχή, σαφώς και θα το είχαν κάνει έτσι... προφανώς η πρόταση προέκυψε όταν έγινε φανερό πόσο ποιοτικό είναι το project και πόσο μεγάλη απήχηση έχει στον κόσμο. Τώρα για το τι όφειλαν... ποιος επιχειρηματίας στον πλανήτη θα έλεγε όχι σε δύο δισεκατομμύρια δολάρια για λόγους ηθικής (που δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν βάση); Προσωπικά μόνο σπασμωδική και πανικού δεν την βλέπω την κίνηση. Βγάζω το καπέλο στον άνθρωπο που, κατά τα φαινόμενα, έφτιαξε πρώτος αυτό που η βιομηχανία προσπαθεί να εφεύρει εδώ και 25 χρόνια: ένα πραγματικά λειτουργικό και κατασκευαστικά οικονομικό περιφερειακό virtual reality. Του αξίζει να γίνει πάμπλουτος για αυτό και αφού του δόθηκε η δυνατότητα, καλώς την άρπαξε.

• Fallen Angel
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
27 Μαρ 2014 20:50 #42884 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: To Facebook αγοράζει το Oculus Rift

alkis21 wrote: [...]Βγάζω το καπέλο στον άνθρωπο που, κατά τα φαινόμενα, έφτιαξε πρώτος αυτό που η βιομηχανία προσπαθεί να εφεύρει εδώ και 25 χρόνια: ένα πραγματικά λειτουργικό και κατασκευαστικά οικονομικό περιφερειακό virtual reality. Του αξίζει να γίνει πάμπλουτος για αυτό και αφού του δόθηκε η δυνατότητα, καλώς την άρπαξε.

Σε αυτά που λες εδώ συμφωνώ απόλυτα. Εκτός από την τελευταία πρόταση. Ειλικρινά, δεν ξέρω αν συμφωνώ με αυτή του την απόφαση. Δεν το παίζω υπεράνω, εννοείται πως μιλάω εκ τους ασφαλούς και στη θέση του πιθανά να έκανα το ίδιο (είναι πολλά τα λεφτάκια, λέμε!). Αλλά... δεν ξέρω. Το θεωρώ τόσο λάθος έτσι όπως έγινε που ενοχλούμαι (πρώτα παίρνω τα χρήματα του κόσμου, φτιάχνω αυτό που θέλω για να δείξω ότι έχω μια καλή ιδέα, και μετά αγνοώ τον κόσμο και πουλάω την ιδέα μου σε όποιον έχει τα λεφτάκια).

Επίσης, μου γεννήθηκε η απορία τι συμβαίνει με τα δικαιώματα των Kickstarter projects εφόσον τελικά υλοποιηθούν. Σε ποιον ανήκουν; Για πόσο καιρό; Όσοι έβαλαν λεφτάκια δεν έχουν κανένα λόγο παύλα δικαίωμα; Θεωρείται χορηγία εις χάρην της δημιουργίας και end of story;

More
27 Μαρ 2014 21:09 #42885 by qrious
Για να μπαίνουν τα πράγματα σε μια σωστή διάσταση , ο κόσμος δεν κλεγοταν χθες επειδή πουλήθηκε το oculus αλά επειδή πουλήθηκε συγκεκριμενα στο "κακο" Facebook. Αν ήταν άλλος ο αγοραστής πχ .Apple,Microsoft, θα είχαμε πανηγυρισμούς.

Επίσης η εταιρία έχει "πωληθεί" καιρό τώρα όταν υπήρχε η ανάγκη πολύ περισσότερων χρημάτων και μπήκαν μέτοχοι. O Palmer είχε μικρο ποσοστό αuτών πλέον.
i.imgur.com/XCgqWJ5.png