To Facebook αγοράζει το Oculus Rift

More
27 Μαρ 2014 22:10 #42887 by maladroid
Δεν παρακολουθώ το θέμα με το Oculus πολύ στενά γιατί παραμένω επιφυλακτικός στην ιδέα του VR και γενικά δεν θα ήθελα να είναι αυτή η μετεξέλιξη του gaming.

Συγκεκριμένα για τους "κανόνες" του Kickstarter, πάντως, νομίζω ότι τυπικά δεν πέφτει λόγος στους backers, όσο και να φωνάζουν (το επιχείρημα για μερίδιο στα κέρδη απλά φαιδρό). Ήδη μερικά gaming KS projects υπέγραψαν στην πορεία συμφωνίες με publishers (π.χ. Tex Murphy, Project Eternity) χωρίς ν'ανοίξει ρουθούνι. Βέβαια, αν κάποιος από τους εν λόγω Publishers ήταν η EA π.χ. μάλλον θα είχαμε αντίστοιχη γκρίνια, οπότε συμφωνώ με τον Κώστα ότι η ταυτότητα του αγοραστή παίζει τεράστιο ρόλο και όχι τόσο η "νομική" διάσταση του θέματος. Εγώ όπως το έχω καταλάβει, το KS είναι μια πλατφόρμα όπου ο καθένας μπορεί να κάνει pitch μια κουλή ιδέα για την οποία έχει ήδη φάει άκυρο από τα legit "κανάλια" ή πιστεύει ότι θα φάει. Αν ο κόσμος τσιμπήσει και τον υποστηρίξει, η μετεξέλιξη και πορεία του project εξακολουθεί και βρίσκεται στα χέρια του εμπνευστή του, όχι των backers. Οι μόνες υποχρεώσεις του είναι να παραδώσει ένα προϊόν παρόμοιο (ή παρόμοιας αξίας) με αυτό που υποσχέθηκε και σε λογικά χρονικά πλαίσια. Τυχόν άλλες δεσμεύσεις (τις οποίες οι περισσότεροι συνειδητά αποφεύγουν) όπως ότι "αυτό το project δεν θα γίνει ποτέ κτήμα πολυεθνικής, αδέρφια!" μπορούν να τον εκθέσουν ηθικά, έτσι και τις παραβιάσει, αλλά νομικά δεν νομίζω να είναι υπόλογος. Το πολύ-πολύ να χάσει την αξιοπιστία του οπότε την επόμενη φορά θα δυσκολευτεί να πείσει ενώ πιθανότατα θα φάει και το παραδοσιακό ιντερνετικό κράξιμο. Nothing a couple of billion dollars can't cure.

No good deed goes unpunished

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
27 Μαρ 2014 23:52 #42890 by Elessar

maladroid wrote: Nothing a couple of billion dollars can't cure.

Αυτό ακριβώς, end of story. Ας γκρινιάζουν όσο θέλουν, μόνο γραφικοί γίνονται νομίζω. Το καλύτερο για τους εαυτούς τους έκαναν οι δημιουργοί, δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Δεν τους πρόδωσε δα και ο πνευματικός ή επαναστατικός τους ηγέτης και θα πρέπει να σκίζουν τα ρούχα τους από αγανάκτηση.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
28 Μαρ 2014 01:41 #42897 by WickedMan

Fallen_Angel wrote: Δηλαδή, αν ένα αύριο ένας νι θεούλης indie game developer βγάλει το επόμενο Minecraft (παράδειγμα λόγω "όγκου" και popularity) στο Kickstarter, τον υποστηρίξουν χι χιλιάδες κόσμου, γίνει δουλίτσα, και μετά πουλήσει το παιχνίδι του στη Sony (επίσης παράδειγμα λόγω όγκου) η οποία και θα καρπωθεί τα έσοδα βεβαίως-βεβαίως, εμείς πρέπει να το θεωρήσουμε "καλό νέο" επειδή εξαγοράστηκε από κολοσσό το παιχνιδάκι, και άρα θα πάει μπροστά;

Εμμ... ναι; :? Σίγουρα όχι κακό, πάντως;

Fallen_Angel wrote: Ναι, θα πέσουν φράγκα στο τραπέζι και το Oculus πιθανά να βγει καλύτερο ποιοτικά. Ας το έκαναν έτσι εξ αρχής. Εφόσον επέλεξαν άλλη οδό χρηματοδότησης, όφειλαν να μείνουν πιστοί σε αυτήν, και όχι να τρομάξουν από τον ανταγωνισμό και να κάνουν τώρα σπασμωδικές κινήσεις που προσβάλουν όσους τους στήριξαν ήδη. Απορώ πώς γίνεται να μην ενοχλείται κάποιος με τις συγκεκριμένες εξελίξεις.

Ποιος; Που; Τι; Για ένα λεπτό.
-1ον να το κάνουν έτσι εξαρχής ήταν αδύνατον. Παρόλο που τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους backers ήταν γελειωδώς πολλά, αυτά δεν μπορούν να συγκριθούν σε τίποτα με τα μέσα που έχει στη διάθεσή του ο Mark και η κομπανία του.
-2ον όφειλαν; Σε ποιον; Και γιατί; Το όλο project ήταν σίγουρα πολλά υποσχόμενο και εξαιρετικά φιλόδοξο, αλλά στην ουσία παραμένει ακριβώς αυτό: Ένα project, ένα work in progress και τίποτα περισσότερο. Δε νομίζω να υποσχέθηκαν σε κάποιον ότι αν έρθει ένας κολοσσός και τους προσφέρει χρήματα και την ευκαιρία να κάνουν το OR το next big thing στη gaming βιομηχανία δε θα την έπιαναν απ'τα μαλλιά. Θα ήταν χαζοί να μην την πιάσουν και ακόμα πιο χαζοί θα ήταν αυτοί που θα πίστευαν ότι δε θα την έπιαναν.
-3ον ποιον ανταγωνισμό; Τι σχέση έχει η μία εταιρία με την άλλη; Μιλάμε για ένα novelty, δεν υπάρχει ανταγωνισμός (ακόμα).

Λοιπόν, ας τα ξεμπερδέψουμε λίγο. Οι backers έτσι κι αλλιώς έσοδα δε θα είχαν (kickstarter, hooray κλπ, ας μην ανοίξουμε πάλι αυτή τη συζήτηση). Οπότε το πρόβλημά μας ποιο είναι; Ότι έσοδα θα έχει ο Mark και όχι ο indie developer; Ο Mark ΜΠΟΡΕΙ να έχει έσοδα μόνο αν αυτή η ιστορία αποδειχθεί πολύ πετυχημένη (δεν υπάρχει καμία εγγύηση, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, μιλάμε για μια επένδυση). Αντίθετα, ο indie developer έχει ΣΙΓΟΥΡΑ έσοδα ό,τι και να γίνει πλέον. 2. Γαμημένα. Δισεκατομμύρια. Δολλάρια. Αν και πάλι, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει.

Δηλαδή έχουμε: Μεγαλύτερες δυνατότες εξέλιξης του OR, μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας του project, εγγυημένα τεράστια έσοδα για τον indie developer ανεξαρτήτως της τελικής επιτυχίας του project (η οποία είτε μας αρέσει είτε όχι ήταν και είναι ακόμα αμφίβολη), οι backers δε χάνουν απολύτως τίποτα (προσωπικά θα μου κάνει τεράστια εντύπωση αν ο Mark δεν τους προσφέρει περισσότερα "καλούδια" μόνο και μόνο για να σταματήσουν την α δ ι κ α ι ο λ ό γ η τ η γκρίνια). Και φυσικά αν το project πετύχει, πολλά πολλά λεφτά για τον Mark. Μαγκιά του και fair enough, says I, διότι ο Mark είναι και ο μοναδικός που μπορεί να βγει χαμένος από αυτήν τη συναλλαγή.

Δεν αποκλείω κάπου να υπάρχει μια τρύπα σε αυτόν τον ωκεανό φάβας. Μεγάλη κιόλας. Όμως εγώ δεν τη βλέπω ακόμα, σόρρυ.

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
28 Μαρ 2014 10:55 #42898 by mkllds
Και γιατί να μην γκρινιάξουν οι backers; Εγώ πάντως δεν μπορώ να τους κατηγορήσω γι' αυτό. Και φυσικά δεν μιλάμε ότι απλώς βρήκε publisher αλλά ότι εξαγοράστηκε πλήρως από μια άλλη εταιρία.

Φυσικά και εγώ αν ήμουν στη θέση των δημιουργών και μου κούναγαν 2 δις μπροστά στα μάτια μου θα την τύλιγα την εταιρία με μια κόκκινη κορδέλα, θα έκανα και έναν ωραιότατο φιόγκο και θα τους την έδινα. Και θα χαιρόμουν που έκανα την καλύτερη διαφήμιση στον κόσμο που αντί να πληρώσω με πλήρωσαν με 2,5 εκ. και αργότερα την πούλησα για 2 δις. Win win κατάσταση.

Ο backer όμως υποστήριξε ένα project και ξαφνικά βρίσκει μπροστά του μια άλλη εταιρία. Για ποιό λόγο; Μπορεί να μην ήθελε να δώσει λεφτά στην συγκεκριμένη εταιρία; Τόσο παράλογο είναι. Το παράλογο είναι να νομίζει ότι θα έπρεπε να επωφεληθεί απ' αυτό το deal, εννοώ να βγάλει λεφτά.

Το πιθανότερο είναι ότι τώρα το προϊόν θα βγει ακόμα καλύτερο αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι που ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση τους backers που γκρινιάζουν.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
28 Μαρ 2014 12:25 #42902 by WickedMan
Μα τον backer (πρέπει να) τον ενδιαφέρει το προϊόν. Ο backer δίνει τα λεφτά του επειδή θέλει να το δει κάποια στιγμή στην αγορά. Και τα λεφτά που έδωσε έκαναν τη διαφορά, διότι αν δεν τα είχε δώσει, ούτε το project θα είχε συνέχεια ούτε φυσικά καμία εταιρια κολοσσός θα ενδιαφερόταν.

Είτε γινόταν η πώληση στην εταιρία κολοσσό είτε δε γινόταν, η συμβολή του backer ήταν το ίδιο κρίσιμη και σημαντική. Το μόνο που αλλάζει είναι το ταμπελάκι με το brandname που θα 'χει πάνω η συσκευή και πιθανώς η ποιότητά της που μπορεί να είναι καλύτερη (να είναι χειρότερη δύσκολο). Γιατί να τον ενδιαφέρει τον backer τι γράφει αυτό το ταμπελάκι; Συγγνώμη, δεν καταλαβαίνω.

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
28 Μαρ 2014 12:35 #42904 by skoros
Ωραία συζήτηση. Σας διαβάζω κάθε μέρα αλλά δε γράφω συχνά, ας κάνω σήμερα μια εξαίρεση.

Πάντα ήμουν σκεπτικός με το Kickstarter. Πολλές φορές με έτρωγε το χέρι μου να στηρίξω κάποιο παιχνίδι (κυρίως την Jane Jensen) αλλά στο τέλος η αρετή της υπομονής επικρατούσε.
Νομίζω ότι όλοι πρέπει να έχουμε σα δεδομένο τι είναι το Κικσταρτερ: Προσφορά οικονομικής ενίσχυσης σε κάποιον που θέλει να υλοποιήσει μια ιδέα. Μόνο αυτό. Τα ανταλλάγματα που προσφέρει ο δημιουργός ΔΕΝ είναι εγγυημένα. Καλώς ή κακώς έτσι έχουν τα πράματα και είναι γνωστά εξ αρχής.
Με αυτό λοιπόν ως βάση έχουμε:

1) Όσοι γκρινιάζουν επειδή δεν βάζουν χέρι στο μέλι των 2 δις $ είναι απλά φαιδροί. Ανάξιο και να το συζητάμε.
2) Για όσους γκρινιάζουν επειδή αγοράστηκε απο το κακό Facebook (ενώ θα το έκαναν γαργάρα αν ήταν κάποια άλλη εταιρεία) ήθελα να ήξερα πόσοι από αυτούς έχουν fb προφίλ. Πίστευα ότι μόνο εγώ και άλλοι 10 δεν είχαμε ποτέ λογαριασμό αλλά τελικά φαίνεται ότι συμβαίνει το αντίστροφο...
3) Δείχνω μια κατανόηση στους ρομαντικούς, που δώσαν τα λεφτά τους με το σκεπτικό να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτής της ιδέας και τώρα ξενερώνουν που το πράγμα πηγαίνει αλλού. Και γω αν είχα δώσει λεφτά σε αυτή την κατηγορία θα ήμουν. Όμως:
α) όπως έδειξε ο qrious, το ξεπουλημα έχει ήδη γίνει εδώ και καιρό σε άλλους επενδυτές και κανείς δε το πήρε χαμπάρι (οπότε γυρνάμε στο [2] )
β) τώρα με τόσα χρήματα είναι πιο πιθανό να υλοποιηθεί η ιδέα (ίσως βέβαια με κάποιες παραλλάγες...)
γ) δυστυχώς όπου υπάρχει χρηματική συναλλαγή ο ρομαντισμός πάει περίπατο. Δε δικαιούμαστε πια στις μέρες μας να μην είμαστε υποψιασμένοι.

Εν κατακλείδι,
κάποιος ζητάει λεφτά για να φτιάξει μια VR συσκευή και ως αντάλλαγμα υπόσχεται dev kits. Πάρα πολλοί τον πιστεύουν, δίνουν χρήματα, το πρωτότυπο υλοποιείται και οι υποστηρικτές λαμβάνουν τα dev kits.
Στη συνέχεια ο δημιουργός βρίσκει χρηματοδότηση 2 δις $ για να πάει την ιδέα του πολλά βήματα μπροστά. Είναι δικιά του ιδέα. Μπορεί να κάνει με αυτή ό,τι νομίζει.
Δε το βρίσκω ανήθικο.
Το βρίσκω κυνικό.

Γι αυτό απέχω από το κισταρτερ.

More
28 Μαρ 2014 12:45 #42906 by crocark
Τι συμβαίνει δηλαδή; Εννοείς ότι οι πιο πολλοί δεν έχουν προφίλ; Ποιο κλάσμα αντιστρέφουμε; Για εξήγησε λίγο.

Για την κατακλείδα μόνο συμφωνώ. Με κάποια από αυτά που χρησιμοποιείς για να φτάσεις στην κατακλείδα διαφωνώ. Π.χ. περί φαιδρότητας. Δεν μπορώ να μπω στη θέση τους και δεν κρίνω το αν είναι φαιδροί ή σοβαροί κλπ. Αλλά κάτι μου λέει ότι αν το κυνηγούσε κανένας δικηγορικός κολοσσός θα είχε να διεκδικήσει πολλά πράγματα.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
28 Μαρ 2014 12:57 #42907 by skoros

crocark wrote: Τι συμβαίνει δηλαδή; Εννοείς ότι οι πιο πολλοί δεν έχουν προφίλ; Ποιο κλάσμα αντιστρέφουμε; Για εξήγησε λίγο.

Νόμιζα ότι η πλειοψηφία του κόσμου έχει προφίλ και λίγοι είναι αυτοί που δεν έχουν. Από τις αντιδράσεις κάτα του facebook μου δίνεται η εντύπωση ότι συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή λίγοι έχουν και οι περισσότεροι δεν έχουν. Κάτι που δε νομίζω να ισχύει στην πραγματικότητα γι αυτο και μου φαίνεται περίεργο.

crocark wrote: Π.χ. περί φαιδρότητας. Δεν μπορώ να μπω στη θέση τους και δεν κρίνω το αν είναι φαιδροί ή σοβαροί κλπ. Αλλά κάτι μου λέει ότι αν το κυνηγούσε κανένας δικηγορικός κολοσσός θα είχε να διεκδικήσει πολλά πράγματα.

Πας στο μπακάλικο της γειτονιάς και ψωνίζεις γιατί έτσι γουστάρεις. Ξέρεις ότι θα πληρώσεις λίγο ακριβότερα αλλά λες καλύτερα να τα πάρει ο μπακάλης, παρά η αλυσίδα σουπερ μάρκετ. Είναι ωραίο μαγαζί αυτό το μπακάλικο, έχει καλά προϊόντα και μαζεύει κόσμο. Ο μπακάλης δέχεται πρόταση απο κολοσσό να πάρει το όνομα του μπακάλικου και να το κάνει franchise. Πόσο δικαιούσαι να πας να ζητήσεις μερίδιο από τον μπακάλη;

More
28 Μαρ 2014 13:02 #42908 by crocark

skoros wrote: Νόμιζα ότι η πλειοψηφία του κόσμου έχει προφίλ και λίγοι είναι αυτοί που δεν έχουν. Από τις αντιδράσεις κάτα του facebook μου δίνεται η εντύπωση ότι συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή λίγοι έχουν και οι περισσότεροι δεν έχουν. Κάτι που δε νομίζω να ισχύει στην πραγματικότητα γι αυτο και μου φαίνεται περίεργο.

Α, σα να λες δηλαδή: τι μας πρήζετε ρε μάγκες αφού στηρίζετε έτσι κι αλλιώς αυτές τις ιστορίες. ΟΚ.

skoros wrote: Ο μπακάλης δέχεται πρόταση απο κολοσσό να πάρει το όνομα του μπακάλικου και να το κάνει franchise. Πόσο δικαιούσαι να πας να ζητήσεις μερίδιο από τον μπακάλη;

Αν ήθελα να μπω στην ουσία του θέματος, που δε θέλω επειδή είναι ανοησία παντελώς και το θέμα και η ουσία του, θα σου απαντούσα ότι "στο μπακάλικο δεν έβαλα καμιά μπροστάντζα ...". Αλλά είπαμε, δεν μπαίνω.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
28 Μαρ 2014 13:03 #42909 by mkllds
Φυσικά και τον ενδιαφέρει το τελικό προϊόν τον backer. Και φυσικά θέλει να είναι καλό. Και εγώ πιστεύω 10,000% ότι με τη βοήθεια και τα λεφτά του Μαρκ θα είναι καταπληκτικό αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι αυτό το πρόβλημα του. Τα έδωσε για μια ιδέα από μια εταιρία και ξαφνικά βρήκε άλλη μπροστά του. Και λογικό είναι κάποιος να μην γουστάρει το FB. Αν τον υποχρεώσει να κάνει registration στο fb για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το OR δεν νομίζω ότι θα είναι και πολύ χαρούμενος. Εγώ πάντως που δεν έχω fb account θα μου την έσπαγε άσχημα. Παράδειγμα δίνω, μπορεί και να μην γίνει ποτέ.

Από την άλλη το θεωρώ λίγο οξύμωρο το γεγονός ότι κάποιοι στράφηκαν στο kickstarter για να γλυτώσουν από τις μεγάλες εταιρίες που δεν τους άφηναν να εκφραστούν ελεύθερα και τώρα που μπήκε στο παιχνίδι μια από τις μεγαλύτερες να λέμε α δεν πειράζει γιατί έτσι θα μπουν λεφτά και θα γίνει καλύτερο το προϊόν.

Καλά έκαναν οι δημιουργοί του OR και την πούλησαν αλλά και οι backers μια χαρά έχουν το δικαίωμα να γκρινιάζουν.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
28 Μαρ 2014 13:14 #42910 by crocark
Κάπτεν καλά τα λες, αλλά έχω μια ένσταση. Αυτό το βασικό θεματάκι με τους κακούς πάμπλισερς που ταλανίζουν τις ζωές και τις μοίρες τόσων πολλών, άσ' το μωρέ λέω καλύτερα. Το έχουν κάνει πολλοί γαργάρα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και ξέρεις γιατί ... Γιατί γίνανε πάμπλισερς στη θέση του πάμπλισερ και την είδαν αλλιώς.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
28 Μαρ 2014 13:15 #42911 by skoros

crocark wrote: Αν ήθελα να μπω στην ουσία του θέματος, που δε θέλω επειδή είναι ανοησία παντελώς και το θέμα και η ουσία του, θα σου απαντούσα ότι "στο μπακάλικο δεν έβαλα καμιά μπροστάντζα ...". Αλλά είπαμε, δεν μπαίνω.

Και γω ίσως να σου ανταπαντούσα ότι αν ο μπακάλης σε έπειθε να βάλεις μπροστάντζα χωρίς να σου εγγυάται κανένα αντάλλαγμα και συ το δεχόσουν...... τότε είτε αυτός ειναι μεγάλος μάγκας είτε εσύ πολύ ευκολόπιστος.
Σχετικά με την ανοησία του πράγματος έχω να πω ότι πιθανότατα το θεμα facebook-oculus rift είναι όντως ανούσιο. Το θέμα Kickstarter όμως δε το θεωρώ ανοησία. Όσο σκεπτικός και να είμαι απέναντι του ομολογώ ότι θέλω πολύ να πετύχει και να δούμε καλά παιχνίδια εξαιτίας του. Η μοίρα του θα καθοριστεί από το αποτέλεσμα που θα μας δώσουν οι δημιουργοί.

crocark wrote: Α, σα να λες δηλαδή: τι μας πρήζετε ρε μάγκες αφού στηρίζετε έτσι κι αλλιώς αυτές τις ιστορίες. ΟΚ.

Ναι, αυτό εννοώ.

edit συμπλήρωμα στο παραπάνω: Ο μπακάλης για την μπροστάντζα που έδωσες σου υποσχέθηκε (χωρίς να στο εγγυάται) ένα βαρέλι φέτα. Σου την έδωσε τη φέτα. Την τήρησε την υπόσχεσή του.

More
28 Μαρ 2014 13:28 #42912 by crocark

skoros wrote: Και γω ίσως να σου ανταπαντούσα ότι αν ο μπακάλης σε έπειθε να βάλεις μπροστάντζα χωρίς να σου εγγυάται κανένα αντάλλαγμα και συ το δεχόσουν...... τότε είτε αυτός ειναι μεγάλος μάγκας είτε εσύ πολύ ευκολόπιστος.

Ευτυχώς λοιπόν που όλ' αυτά είναι παντελώς υποθετικά γιατί δε θα ήθελα να αναγκαστώ να συμφωνήσω. Είμαι αδιάθετος και οι πολλές συμφωνίες δεν κολλάνε.

skoros wrote: Το θέμα Kickstarter όμως δε το θεωρώ ανοησία. Όσο σκεπτικός και να είμαι απέναντι του ομολογώ ότι θέλω πολύ να πετύχει και να δούμε καλά παιχνίδια εξαιτίας του.

Δυο πράγματα παντελώς διαφορετικά για τα οποία έχουμε μιλήσει τόοοοσο στο παρελθόν. Κι εγώ θέλω να δω καλά παιχνίδια εξαιτίας του.

EDIT
Έτσι μπράβο! Κάνε με να διαφωνώ ... Ατυχής η σύγκριση. Το ανάλογο θα ήταν το ίδιο το μπακάλικο κι όχι ένα κομμάτι φέτα. Δηλαδή να μας μαζέψει και να μας πει στη γειτονιά ότι μάγκες είμαι φτωχός, αλλά έχω καλούς γειτόνους, ξηλωθείτα να στήσω ένα μπακαλάκι και εγώ γι' αντάλλαγμα θα σας δίνω μαζί με κάθε κιλό φέτα και μια φέτα παστουρμά.

Αν μια γειτονιά μαζευόταν και τσόνταρε σ' αυτόν τον ιερό σκοπό και μετά ο μπακάλης (που θα τον είχε φιλοξενήσει και η πρωινή τηλεοπτική ζώνη σαν παράδειγμα επιχειρηματικότητας, μακριά από μεσάζοντες, καρτέλ κλπ.) το πουλούσε στη χ αλυσίδα (για 2 δραχμές ή για όσα δισεκατομμύρια θες ...) η γειτονιά θα τον έσπαζε στο ξύλο μάλλον.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
28 Μαρ 2014 13:42 #42913 by skoros
Έτσι όπως το παρουσιάζεις (βιοποριστική κλάψα) ίσως και να είχες δίκιο. Όμως κανείς δεν είπε στο kickstarter δωστε μου λεφτά γιατί δεν έχω να ζήσω. Ο μπακάλης έχει λεφτά να ζήσει, απλά θέλει να ανοίξει και μανάβικο.
Τες πα, δε νομίζω ότι έχει νόημα πλέον ο παραλληλισμός. Νομίζω και οι δυο καταλαβαίνουμε τι θελει να πει ο άλλος, απλά δε συμφωνούμε.

edit: ξεχασα αυτό

Δυο πράγματα παντελώς διαφορετικά για τα οποία έχουμε μιλήσει τόοοοσο στο παρελθόν. Κι εγώ θέλω να δω καλά παιχνίδια εξαιτίας του.

Και η πιτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δε γίνεται.

More
28 Μαρ 2014 13:59 #42914 by crocark
Άμα θες να κάνεις σωστό παραλληλισμό θα είναι να πάρεις τα συνεταιριστικά μπακάλικα όπου πουλάνε κατευθείαν οι παραγωγοί για να γλιτώσουν από τους κακούς και να βοηθηθούνε και αυτοί και ο κοσμάκης. Κι απλά οι παραγωγοί από μόνοι τους στο παράδειγμά μας δε θα είχαν τα λεφτά για να το υποστηρίξουν οπότε βγάλανε τελάλη και μάζεψαν κόσμο για να βάλει μπροστάντζα για τα πρώτα ενοίκια, πετρέλαια, μισθούς κλπ.

Σα γενική τοποθέτηση θα έλεγα ότι, ναι, καλά είναι ν' αφήσουμε τα μπακάλικα απ' έξω. Άλλο η ζωή κι άλλο οι ...

skoros wrote: Και η πιτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δε γίνεται.

Γίνεται. Το ότι θέλω ο διπλανός μου να είναι χαρούμενος δε σημαίνει ότι είναι και έξυπνος. Είναι δυο άσχετα πράγματα. Το κάνανε, μακάρι να πετύχει, κυρίως για να μην κλαίνε και μετά όλα τ' άλλα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αρχικώς δεν επρόκειτο περί ανοησίας και τέλος με δαύτο γιατί ξανα μανά τα ίδια, αλήθεια, καμία όρεξη δεν έχω και δεν το λέω για σένα που ξέρω ότι συμφωνούμε, εννοείται.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ