Next Big Thing, The

Σάββατο, 06 Ιουνίου 2015, Συντάκτης: Tsampikos

 • Κυκλοφορία: 2011
 • Ανάπτυξη: Pendulo Studios
 • Πλατφόρμα: PC

Έτος 2011: Τα Adventure Games έχουν αφήσει τα δύσκολα χρόνια πίσω τους. Πολλοί νέοι ποιοτικοί τίτλοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους, καθιστώντας εκ νέου τα Adventures υπολογίσιμα στον χώρο του παγκόσμιου gaming. Από αυτή την περίοδο ακμής, ή της νέας εποχής των adventures, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η αγαπημένη Pendulo Studios, εταιρεία που κατέχει την τέχνη της δημιουργίας ενός καλού adventure όσο λίγες, και που με δικά της παιχνίδια κράτησε τα adventures ζωντανά σε δύσκολους καιρούς του παρελθόντος. Έτσι λοιπόν και η συγκεκριμένη εταιρεία έκανε την αισθητή την παρουσία της με το The Next Big Thing. Από τα Trailer του παιχνιδιού άπαντες διαπίστωσαν πως το παιχνίδι αναμένεται να περιέχει μεγάλη δόση τρέλας και κωμικοτραγικών καταστάσεων. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Los Angeles, δεκαετία του 1940. O Dan Murray και η Liz Allaire είναι δημοσιογράφοι και συνάδελφοι στο ίδιο έντυπο μέσο. Το αφεντικό τους έχει στείλει να καλύψουν δημοσιογραφικά ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ στο οποίο πολλοί αστέρες του κινηματογραφικού κόσμου, ανθρωπόμορφοι και....μη θα είναι παρόντες. Άνθρωποι, τέρατα και ρομπότ συνυπάρχουν αρμονικά σε αυτήν την εκδοχή των 40's. Ενώ έχουν φτάσει στον προορισμό τους και τσακώνονται για το ποιος θα εκτελέσει την κατ'αυτούς “αποστολή – αγγαρία” παρατηρούν τον τερατόμορφο ηθοποιό Big Albert να μπαίνει κρυφά από το παράθυρο στο γραφείο ενός διάσημου τερατόμορφου παραγωγού ταινιών με το επιβλητικό όνομα William Fitzrandolph. Τότε είναι που η Liz βρίσκει το κίνητρο που αναζητούσε για να επισκευθεί την εκδήλωση, αφήνοντας τον Dan στο αυτοκίνητο μόνο του να μιζεριάζει. H εκδήλωση τελειώνει, ο κόσμος φεύγει αλλά η Liz εξαφανίζεται. Τι της έχει συμβεί? Μήπως την απήγαγαν? Ο Dan καλείται να δώσει αυτές, και άλλες πολλές απαντήσεις, αφού είναι αυτός που θα αναλάβει να βρει την εξαφανισμένη του συνάδελφο.

Αν σε κάποιους το σενάριο φαντάζει γνωστό, είναι γιατί παρεμφερές σενάριο χρησιμοποίησε η Pendulo Studios σε ένα παλιό αλλά κλασσικό παιχνίδι της που κυκλοφόρησε το 1998, μόνο στα ισπανικά, το Hollywood Monsters, διακαή και ανεκπλήρωτο πόθο για τους απανταχού μη ισπανόφωνους adventurers για πολλά χρόνια. Αναμφίβολα ένα σενάριο, που σε συνδυασμό με τα trailer που είχαν κυκλοφορήσει, υποσχόταν τρελές καταστάσεις, από αυτές που ταιριάζουν σε adventure games.

Τα γραφικά του The Next Big Thing είναι εκπληκτικά. H Pendulo Studios, για άλλη μια φορά σχεδίασε το παιχνίδι της με καταπληκτικά χειροποίητα καρτουνίστικα γραφικά και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Οι υποστηριζόμενες αναλύσεις είναι πάρα πολλές και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η Full HD ανάλυση (1920x1080). Τα πάντα είναι σχεδιασμένα στην εντέλεια, με απόλυτη λεπτομέρεια, καταπληκτικά έντονα χρώματα, άψογο animation και γενικά το αποτέλεσμα στον οπτικό τομέα μπορεί να χαρακτηρισθεί αστραφτερό. Ο ήχος κυμαίνεται στα ίδια υψιλά επίπεδα με μουσικές ιδιαίτερα ατμοσφαιρικές, καθαρότατα εφέ και voice acting που αγγίζει το τέλειο.

Εξίσου εξαιρετικά τα καταφέρνει η Pendulo Studios και στο Gameplay του παιχνιδιού. Αν και η διάρκειά του δεν είναι πολύ μεγάλη, (γύρω στις 8-10 ώρες είναι αρκετές για να το τελειώσει κανείς), το παιχνίδι αποζημιώνει τον παίκτη με το ποιοτικό του περιεχόμενο. Στο αρχικό μενού του παιχνιδιού συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιλογές που σήμερα θεωρούνται αυτονόητες για ένα ένα adventure. Δηλαδή ξεκίνημα νέου παιχνιδιού, σώσιμο, φόρτωμα, έξοδος, τεχνικές ρυθμίσεις. Ανάλογα με το πόση εμπειρία διαθέτει ο παίκτης και πόση βοήθεια θέλει να του παρέχεται, το παιχνίδι του δίνει να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων επιπέδων δυσκολίας.

Στο παιχνίδι χειριζόμαστε και τους δύο χαρακτήρες από την οπτική του τρίτου προσώπου και ολοκληρωτικά με το ποντίκι. Τόσο τον Dan όσο και την Liz, καθώς οδηγούνται στην λύση του μυστηρίου ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο. Αναμφίβολα πρόκειται για μια δυνατότητα που προσθέτει ποικιλία στο παιχνίδι. Το The Next Big Thing διαθέτει εισαγωγή και φινάλε ιδιαίτερα ατμοσφαιρικά. Πρόκειται για παιχνίδι με εύθυμο και χιουμοριστικό περιεχόμενο, παντρεμένο με μια δόση από μυστήριο, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η Pendulo στα περισσότερα παιχνίδια της.

Οι γρίφοι του είναι κλασσικοί, γενικά έξυπνοι, αλλά υπάρχουν και κάποιοι, ευτυχώς ελάχιστοι, που ίσως εκνευρίσουν τον παίκτη, με τον όλο σχεδιασμό και την εκτέλεσή τους. Μετακινώντας το ποντίκι στο πάνω μέρος της οθόνης αποκτάμε πρόσβαση στο inventory του παιχνιδιού, στο μενού και σε μια σύνοψη των γεγονότων που έχουν λάβει χώρα μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές μπορεί να πει κανείς πως το gameplay του The Next Big Thing εκτελεί πολύ καλά τα βασικά για το στήσιμο ενός καλού adventure, παρότι σε 1-2 μεμονωμένες περιπτώσεις ίσως μας δυσαρεστήσει. Ο ιδιαίτερος αφηγηματικός χαρακτήρας που έχει το παιχνίδι βοηθά σημαντικά στην ομαλή κύλιση του από την αρχή ως το τέλος, χωρίς να χάνεται το ενδιαφέρον.

Κλείνοντας πρέπει να πούμε πως η Pendulo Studios για άλλη μια φορά μας απέδειξε πως αποτελεί συνώνυμο του ποιοτικού Adventure Gaming. Το The Next Big Thing είναι ένα εξαιρετικό Adventure. Mε τη φρεσκάδα, την πλοκή και το ενδιαφέρον του, καταλαμβάνει επάξια μια θέση στα καλύτερα adventures των τελευταίων ετών.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
 • Τόσο αυτό όσο και το runaway 1 για μένα είναι για 4.5/5. Αλλά επειδή έχουν και τα δύο κάποια στοιχεία που σε κάποιους ίσως να μην αρέσουν, pixel hunting, διάρκεια, ανορθόδοξοι γρίφοι, είπα να συγκρατήσω λιγάκι τον βαθμό, χωρίς να αφαιρώ από τη συνολική αξία των παιχνιδιών.

 • "το Hollywood Monsters διακαή και ανεκπλήρωτο πόθο για τους απανταχού μη ισπανόφωνους adventurers για πολλά χρόνια."
  :) α κρι βως! μονο και μονο αυτο αρκει.
  Πολυ ωραια παρουσιαση.Θα το δοκιμασω σιγουρα με τη πρωτη ευκαιρια.

 • Μπράβο βρε φίλε. Πολύ ωραίο review για ένα πολύ ωραίο και αρκετά αδικημένο παιχνίδι. Εγώ θα του έβαζα ακόμα παραπάνω. Είχα διασκεδάσει αφάνταστα με τους χαρακτήρες και το χιούμορ.

Αγαπημένα

 • Τόσο αυτό όσο και το runaway 1 για μένα είναι για 4.5/5. Αλλά επειδή έχουν και τα δύο κάποια στοιχεία που σε κάποιους ίσως να μην αρέσουν, pixel hunting, διάρκεια, ανορθόδοξοι γρίφοι, είπα να συγκρατήσω λιγάκι τον βαθμό, χωρίς να αφαιρώ από τη συνολική αξία των παιχνιδιών.