Return to Mysterious Island

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005, Συντάκτης: Elessar

  • Κυκλοφορία: 2004
  • Ανάπτυξη: Kheops Studio
  • Πλατφόρμα: PC

Το Return to Mysterious Island πατάει ,κατά κάποιο τρόπο, σεναριακά στο κλασικό αριστούργημα του Ι. Βερν "Η μυστήριώδης νήσος". Η Mina, δηλαδή εσείς, ξεβράζεται μετά απο ένα ατύχημα με την ιστιοσανίδα της στις ακτές του ίδιου νησιού που είχε "πρωταγωνιστήσει" και στο μυθιστόρημα του Βερν και εξερευνώντας το θα προσπαθήσει να βρει τον τρόπο προκειμένου να αποδράσει απο αυτό. Στις περιπλανήσεις της θα βρεί υπολλείματα των υποδομών που είχε στήσει πολύ παλαίοτερα στο νησί ο Captain Nemo και μέσω αυτών θα προσπαθήσει να δραπετεύσει απο το αυτό. Ομολογουμένως έξυπνη σεναριακή ιδέα που συνδεέι το σενάριο του τίτλου με ένα απο τα ποιοτικότερα και πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών.
 
Τα γραφικά είναι πρώτου προσώπου με πλήρη περιστροφική κίνηση 360 μοιρών και είναι αρκετα καλοσχεδιασμένα καθώς και πολύ ευχάριστα στο μάτι. Οι τοποθεσίες του νησιού δεν είναι και πάρα πολλές, πράγμα λογικό άλλωστε αφού η κοπέλα δεν ξεβράστηκε στην Αυστραλία αλλά σε ένα μικρό νησάκι. Σημειώστε επίσης οτι δέν υπάρχουν καθόλου cinematic sequences αλλά λειτουργούν ώς τέτοια εικόνες που παρουσιάζονται με την μορφή ασπρόμαυρων κόμικς τα οποία και είναι αρκετα καλοδουλεμένα. Ο ήχος απο την άλλη δεν είναι και τίποτα το συγκλονιστικό, απλά συμφωνικά κομμάτια που παίζουν στο backround αλλά και πολύ καλοί ambient ήχοι που δίνουν ζωη στο νησι.
 
Ο χειρισμός του είναι πάλι του στύλ "πάρε-ότι-δεν-είναι-καρφωμένο-στο-έδαφος-και-χρησιμοποίησε-το-όπου-μπορείς" με την καινοτομία όμως του mantling-dismantling (συναρμολόγηση-αποσυναρμολόγηση). Τι σημαίνει αυτό; Οτι θα συνδιάζετε μεταξύ τους ΟΛΑ τα αντικείμενα που έχετε στο inventory σας αλλά με την καινοτομία όμως οτι το παιχνίδι σας δείχνει απο ποιά μέρη αποτελείται το εκάστοτε αντικείμενο που έχετε δημιουργήσει. Έτσι, μπορεί αργότερα να το κάνετε dismantle και να χρησιμοποιήσετε ένα συστατικό μέρος μαζί με άλλα για να φτιάξετε ένα νέο αντικείμενο. Πρωτότυπη ιδέα και εξαιρετικά υλοποιήσιμη.
 
Όσον αφορά τους γρίφους και την δράση του τα πράγματα κυλούν ευχάριστα και ομαλά αφου κατά την περιήγηση σας στο νησί θα συναντήσετε ενδιαφέρουσες κατασκευές απο τους προηγούμενους κατοίκους του νησιού και τις οποίες θα πρέπει να αξιοπίσετε κατάλληλα έτσι ώστε να επιτύχετε τον τελικό σας στόχο. Δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα για να μην σας χαλάσω την γοητεία της εξερεύνησης, θα πώ όμως οτι το νησί κρύβει μερικά πολύ ενδιαφέροντα μυστικά.
 
Εν κατακλείδι, το RtMI είναι ένα χαριτωμένο adventure που χωρίς να είναι τίποτα το τρομερά συγκλονιστικό θα καταφέρει να σας κρατήσει μέχρι το τέλος με την όμορφη ατμοσφαιρά του και τους επινοητικούς γρίφους του. Το μοναδικό του σοβαρό μειονέκτημα κατα την γνώμη μου είναι το κάπως απότομο και βιαστικό φινάλε του.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια