Tales From the Borderlands

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016, Συντάκτης: Tsampikos

  • Κυκλοφορία: 2015
  • Ανάπτυξη: Telltale Games
  • Πλατφόρμα: PC, Mac

Όπως και κάθε άλλο παιχνίδι της καταξιωμένης στον χώρο του gaming Telltale Games, έτσι και το Tales from the Borderlands ακολουθεί την κλασσική συνταγή που έχει δώσει στην εν λόγω εταιρεία πολλά αγαπημένα και αξιόλογα παιχνίδια. Η ιδιαιτερότητα του Tales from the Borderlands  έγκειται στο γεγονός ότι βασίζεται στην ιδιαίτερα δημοφιλή σειρά παιχνιδιών πρώτου προσώπου, Borderlands, που έχουν κυκλοφορήσει από την Gearbox σε συνεργασία με την 2Κ Games. Επομένως η Telltale Games, επωμίσθηκε ένα επιπλέον βάρος, να δημιουργήσει δηλαδή ένα παιχνίδι αντάξιο του ονόματος και της φήμης των συγκεκριμένων παιχνιδιών, το οποίο θα περιελάμβανε διαφορετικά παικτικά στοιχεία.

Στο Tales from the Borderlands ο παίκτης παίρνει  τον ρόλο του Rhys και της Fiona . Οι οποίοι ξεκινούν από διαφορετική βάση αλλά η μοίρα θα διασταυρώσει τους δρόμους τους. Ο Rhys δουλεύει για την Hyperion , μεγάλη διαγαλαξιακή εταιρεία του Handsome Jack. Η πολυπόθητη και αναμενόμενη προαγωγή μένει άπιαστο όνειρο όταν διαπιστώνει πως το αφεντικό του, Henderson, έχει δολοφονηθεί και η θέση του έχει καταληφθεί από τον μεγάλο εχθρό του Rhys, ονόματι Vasquez, ο οποίος όχι μόνο δεν προάγει τον Rhys, αλλά τον υποβιβάζει σε επιστάτη της Hyperion.Πάνω στην απελπισία του ο Rhys, ακούει τον  Vasqez να διαπραγματεύεται τηλεφωνικώς την αγορά ενός vault key από τον πλανήτη Pandora, ιδιαίτερα σημαντικό για την υλοποίηση των προσωπικών του σχεδίων. Ο Rhys, δεν το σκέφτεται για πολύ. Με τη βοήθεια κάποιων έμπιστων φίλων του ταξιδεύει στον  Pandora, με σκοπό να χαλάσει τη συμφωνία. Ο Pandora είναι ένας αφιλόξενος πλανήτης, γεμάτος εγκληματίες και τυχοδιώκτες και τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Εκεί θα συναντήσει τη Fiona και τους λοιπούς διαπραγματευτές  της πώλησης του  Vault key. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται ομαλά, με αποτέλεσμα τα αρχικά σχέδια να πάνε περίπατο και ο αγώνας για την επιβίωση να ξεκινήσει.

Το σενάριο του παιχνιδιού πράγματι παραπέμπει στην ατμόσφαιρα του Borderlands σύμπαντος που τόσο αγάπησαν οι παίκτες παιχνιδιών δράσης πρώτου προσώπου, με αποτέλεσμα οι προσδοκίες να είναι ευθύς εξαρχής υψηλές. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πολύ καλά. Ακολουθούν ένα σχεδόν καρτουνίστικο στυλ παραπλήσιο εκείνου που είχαμε δει και στη σειρά Walking Dead ή στο The Wolf among us. Υποστηρίζεται πλήθος αναλύσεων, και γενικά αν και καλοσχεδιασμένα, δεν πρόκειται να κουράσουν ιδιαίτερα την κάρτα γραφικών μας. Ο ήχος του παιχνιδιού κυμαίνεται επίσης σε πολύ καλά επίπεδα. To voice acting των χαρακτήρων είναι επαγγελματικού επιπέδου, όπως και σε κάθε άλλο παιχνίδι της Telltale Games. Η μουσική είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρική, καθόλου βαρετή, διακριτική εκεί που πρέπει και καθ'όλα  προσαρμοσμένη στο περιβάλλον που εξελίσσεται η δράση.

Μιας και αναφερθήκαμε στη “δράση”, ας περάσουμε και στον τομέα του Gameplay, όπου τα πράγματα είναι από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρα: Το Tales from the Borderlands δεν είναι Adventure αφού  δεν διαθέτει γρίφους κανενός είδους ή δυσκολίας, ούτε καν επιφανειακούς. Αντίθετα περιλαμβάνει μεμονωμένα σημεία δράσης, κάτι που σε κανονικό Adventure Game σπάνια συναντάται. Ωστόσο, αν και δεν είναι Adventure, το Tales from the Borderlands, είναι από εκείνα τα παιχνίδια που οι Adventurers παίζουν είτε για να σπάσουν την μονοτονία ή γιατί αγαπούν παιχνίδια που δίνουν έμφαση στην δυναμική του σεναρίου τους. Πράγματι, το μεγάλο ατού του Tales from the Borderlands είναι η ιστορία του καθώς και ο τρόπος που αυτή ξεδιπλώνεται, διατηρώντας το ενδιαφέρον του παίκτη αμείωτο. Η διάρκειά του και στα πέντε επεισόδια από τα οποία αποτελείται αγγίζει τις 12 ώρες, δηλαδή κάθε επεισόδιο διαρκεί 2-2,5 ώρες.

Λόγω του γεγονότος ότι τα επεισόδια κυκλοφόρησαν χωριστά στο διάστημα ενός ολόκληρου χρόνου σε κάθε επεισόδιο η Telltale Games έχει συμπεριλάβει μια περίληψη της δράσης των προηγούμενων επεισοδίων. Αυτό το στοιχείο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα θετικό, γιατί έτσι βοηθείτο ο παίκτης να μην χάσει τον παικτικό ειρμό  του, όντας αποκομμένος από το παιχνίδι για όσο διάστημα περιμένει να κυκλοφορήσει το επόμενο επεισόδιο. Για τον λόγο αυτό συστήνεται για τέτοια παιχνίδια να παίζονται ολόκληρα αφού έχουν κυκλοφορήσει όλα τους τα επεισόδια, έτσι ώστε ο παίκτης να μπορεί να τα απολαύσει στο έπακρο. Όπως και σε κάθε άλλο παιχνίδι της Telltale Games, ο χειρισμός είναι απλούστατος και γίνεται με το συνδυασμό πληκτρολογίου και ποντικιού ή χειριστηρίου.

Το παιχνίδι βασίζεται πολύ στο διάλογο, στις αποφάσεις που μέσω αυτών θα παρθούν, οι οποίες, όπως και σε άλλα παιχνίδια της εταιρείας, καθορίζουν την εξέλιξη και τροπή της πλοκής. Έντονη δράση δεν υπάρχει στο παιχνίδι παρά μόνο σε συγκεκριμένα σημεία όπου ο παίκτης καλείται τάχιστα να κατευθύνει τον χαρακτήρα σε συγκεκριμένη πράξη ή κίνηση. Το σώσιμο του παιχνιδιού πραγματοποιείται αυτόματα σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ η πλούσια ιστορία του κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο καθώς περιλαμβάνει ανατροπές και απρόσμενα γεγονότα.

Κλείνοντας οφείλουμε να πούμε πως η Telltale Games μας έδωσε με το Tales from the Borderlands, άλλο ένα επιτυχημένο παιχνίδι, που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όποιου ασχοληθεί μαζί του, είτε αυτός είναι Adventure Gamer είτε όχι, καθώς στέκεται επάξια δίπλα στα πρώτου προσώπου “ξαδέρφια” του και καθιερώνει ακόμη περισσότερο την Τelltale Games στον χώρο του σύγχρονου gaming.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Tsamp. πολύ καλό review για ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Η μόνη μου διαφωνία για το "αρνητικό" ότι δεν έχει πολύ δράση. Νομίζω ότι ήταν έτσι όπως έπρεπε...

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια