A new beginning Widescreen πρόβλημα

More
11 Ιουλ 2011 12:45 #33153 by Elessar
Όπως φαίνεται υπάρχει μεγάλο θέμα με την ανάλυση που χρησιμοποιεί το παιχνίδι, με άλλα λόγια είναι 4:3 με αποτέλεσμα να υπάρχουν μαύρες μπάρες αριστερά και δεξιά.

Υπάρχει τρόπος, πειράζοντας κάποια config.ini αρχεία, να το τρέξεις σε Widescreen ανάλυση αλλά κάθε φορά που βγαίνεις από το παιχνίδι το εν λόγω config.ini αρχείο γίνεται 'reboot' με συνέπεια να πρέπει να κάνεις κάθε φορά την ίδια διαδικασία.Κάναμε με τον mano426f post στο forum του παιχνιδιού αλλά ακόμα δεν μας έχει απαντήσει κανείς.

Το πιο περίεργο στην όλη ιστορία είναι πως κανείς άλλος δεν έχει αναφέρει το πρόβλημα (μόνο ένα σχετικό thread βρήκα σε ένα γερμανικό forum), μάλλον θεωρούν δεδομένο πως η native ανάλυση του παιχνιδιού είναι η 4:3!

Τρέχει σε κανέναν από εσάς Widescreen by default; Προσπαθώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να έχουν πρόβλημα τα configurations εμένα και του Μάνου - πράγμα σπάνιο αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
11 Ιουλ 2011 18:38 #33165 by f2bnp
Πωπω απαράδεκτοι οι τύποι...

More
12 Ιουλ 2011 13:41 #33172 by manos426f
Replied by manos426f on topic Re: A new beginning Widescreen πρόβλημα
Έτσι ακριβώς,όπως τα περιέγραψε ο Elessar,έχουν τα πράγματα και δυστυχώς βλέπω στο forum της Daedalic ότι οι δημιουργοί του παιχνιδιού αποφεύγουν να δώσουν μια απάντηση......

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

More
13 Ιουλ 2011 13:13 #33182 by Ebon Page
Replied by Ebon Page on topic Re: A new beginning Widescreen πρόβλημα
Και σε μενα το ιδιο. Το παιχνιδι τρεχει σε 4:3.

Δυστυχως ακόμα και μετα το πειραγμα των 2 .ini αρχειων, το παιχνιδι επιμένει να μην τρεχει σε widescreen. Βασικα οταν τα πειραξω στην πρωτη οθονη που κάνει load ειναι wide, αλλα οταν μπαινει στο κυριως μενου του παιχνιδιου επιστρεφει στα 4:3.

Επίσης παρατηρησα και μερικά "σπασιματα" στον ήχο. Ελπίζω να βγει κανα πατσακι.

More
13 Ιουλ 2011 13:51 #33183 by Ebon Page
Βρηκα την λύση.

Λοιπόν, πηγαινετε στον φακελο που εχει εγκατασταθεί το παιχνιδι και βρείτε το config.ini αρχειο. Ανοξτε το με το notepad, βρειτε την σειρα που λέει RESOLUTION = auto και αλλάξτε την τιμή σε game (RESOLUTION = game). Σωστε το αρχειο.

Τωρα υπάρχει και ένα δευτερο config.ini αρχειο το οποίο βρίσκεται στο C>Users>Username (οτι έχει δώσει ο καθένας)>AppData (είναι κρυφός φάκελος, για να το δειτε πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την επιλογη να φαίνονται οι κρυφοί φάκελοι)>Local>Daedalic Entertainment>A New Beginning>config.ini. (αυτη η διαδρομή είναι για win7)

Λοιπόν, ανοίξτε επίσης κι αυτο το ini αρχειο με το notepad και αλλάξτε και εδω την τιμή του RESOLUTION από auto σε game. Σωστε το αρχείο. Επιλέξτε όλο το κείμενο του αρχειου (Ctrl+A) και κάντε Copy (Ctrl+C). Δημιουργείστε μεσα στο ίδιο φακελο ενα νεο txt αρχειο κάντε Paste (Ctr+V) και σωστε το αρχειο με το όνομα config δίνοντας του την καταληξη tmp (δηλαδή config.tmp). Τωρα καντε δεξί κλικ και στα δυο config αρχεια που βρίσκονται μεσα στον φακελο αυτό (και σ' αυτο με την καταληξη .ini και σ' αυτο που δημιουργησατε εσεις με την καταληξη tmp) και στην καρτελα που θα εμφανιστει τσεκαρετε το κουτακι που λέει read-only. Πατηστε apply και μετα οκ.

Αυτό ηταν.

More
13 Ιουλ 2011 17:05 #33184 by Elessar
Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και όταν ξανατρέχεις το παιχνίδ, η ανάλυση δεν επιστρέφει σε 4:3 και μένει wide;

Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι το config.ini αρχείο που βρίσκεται στον φάκελο του παιχνιδιού δεν με αφήνει να το πειράξω με τίποτα. Κάθε φορά που προσπαθώ να κάνε save μου βγαίνει ένα παράθυρο που γράφει 'δεν επιτρέπεται αυτή η ενέργεια" ή κάτι τέτοιο.

Εσύ μπορείς αυτό το αρχείο να το κάνεις save κανονικά;

Και κάτι τελευταίο: Όταν κάνεις quit το παιχνίδι και επιστρέφεις στο desktop, τα εικονίδια που έχεις σε αυτό έχουν ανακατευτεί; Προσπαθώ να καταλάβω αν τελικά οι wide αναλύσεις είναι native για το παιχνίδι.

More
13 Ιουλ 2011 17:09 #33185 by Ebon Page
Elessar, ναι με το τρόπο αυτο η αναλυση παραμενει wide.

Οσον αφορα για το ini αρχειο που βρίσκεται μεσα στο φακελο εγκαταστασης του παιχνιδιου, προσωπικά μπορώ να το κάνω edit & save χωρις πρόβλημα. Τσεκαρε μηπως είναι και αυτο read-only στα properties του και αλλαξε το. Αλλιώς σβηστο και φτιαξε ενα νεο δικό σου.

EDIT:

Elessar wrote: Και κάτι τελευταίο: Όταν κάνεις quit το παιχνίδι και επιστρέφεις στο desktop, τα εικονίδια που έχεις σε αυτό έχουν ανακατευτεί; Προσπαθώ να καταλάβω αν τελικά οι wide αναλύσεις είναι native για το παιχνίδι.

Οταν κάνω quit απο το παιχνιδι η αναλυση επιστρεφει σ' αυτην που εχω ορισει (1680χ1050) διχως τα εικονιδια να έχουν αλλαξει θεση κτλ. Ολα ειναι φυσιολογικα.

More
14 Ιουλ 2011 00:32 #33187 by Elessar
Έχεις δίκιο φίλε, δεν είχα προσέξει ότι ήταν όντως read-only το αρχείο!

Θα τσεκάρω αύριο την λύση που προτείνεις και θα επανέλθω.

More
14 Ιουλ 2011 18:33 #33197 by manos426f
Replied by manos426f on topic Re: A new beginning Widescreen πρόβλημα
Κι όμως,ο φίλος Ebon Page έδωσε τη λύση!
Ωραίος!!! :wink: :wink: :wink:

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

More
25 Ιουλ 2011 23:25 #33268 by giovanna
Μερικοί είναι τυχεροί άλλοι είναι άτυχοι αλλά εγώ τι είμαι. Το φορτώνω το παιγνίδι, τρέχει ότι πρέπει να τρέξει φτάνω στον Πρόλογο και εκεί πάιρνω τα αρ..διά μου. Μια μαύρη οθόνη χωρίς αρχή χωρίς τέλος, δηλαδή εγώ πότε κόβω φλέβες τώρα ή μετά 35? το πλήρωσα 8)

More
26 Ιουλ 2011 14:59 #33270 by Ebon Page
Ποια καρτα γραφικών εχεις;

Κατεβασε τους τελευταιους drivers για την καρτα σου.

Κανε και μια ενημερωση το directX του υπολογιστη.

More
26 Ιουλ 2011 19:43 #33271 by giovanna
@Ebon..

Σε ευχαριστώ 8)

More
26 Ιουλ 2011 20:39 #33273 by giovanna
Τελικά το παιγνίδι τρέχει υπέροχα και με τεράστια οθόνη και όλα του. Το πρόβλημα ήτανε ότι δεν είχε φορτωθεί σωστά το άφησα όλο το βράδυ να φορτώνεται και τώρα ΟΥΑΟΥ τι παιγνίδι :lol:

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
01 Αυγ 2011 19:15 #33305 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: A new beginning Widescreen πρόβλημα
Δηλαδή, Giovanna, το παιχνίδι δεν σου παρουσίασε πρόβλημα με την ανάλυση, όπως παραπάνω περιγράφεται? Μήπως η οθόνη σου είναι Full HD? Γιατί στο τέστ του PC Master γράφουν ότι μόνο σε τέτοια τους έπαιξε κανονικά. Όταν λες ότι το παιχνίδι δεν φόρτωσε καλά και το άφησες να φορτώνει όλο το βράδυ τι ακριβώς εννοείς? Ότι το φόρτωσες μια φορά, σου είχε πρόβλημα η ανάλυση και μετά το ξαναφόρτωσες και ήταν κομπλέ? Τι ακριβώς έκανες διαφορετικό? Ρωτάω για να εφαρμόσω κι εγώ την...ίδια μέθοδο μήπως και μου πιάσει κι εμένα όταν ασχοληθώ με το παιχνίδι. 8)

More
02 Αυγ 2011 00:36 #33306 by giovanna
@tsampikos

Το παιγνίδι από μόνο του τρέχει σε μια τεράστια οθόνη που καλύπτει τα πάντα. Άκου τι είχε γίνει το φόρτωνα και αυτό πήγαινε αργά, αργά εγώ το πίεζα να τελειώσει βγάζοντας και ξαναφορτώνονταν το DV οπόταν όταν πήγαινε να το παίξω έπαιρνα μια τέλεια μαύρη οθόνη και τελικά αποφάσισα το έσβησα έβαλα το DVD στην θέση του και του είπα φόρτωνε, αυτό πήρε πολλές μα πολλές ώρες αλλά μετά όταν το έτρεξα ΌΛΑ ΤΈΛΕΙΑ. Και μεταξύ μας είναι το ΠΑΙΓΝΊΔΙ που όλοι περιμέναμε, θυμάσαι που όλοι λένε ο πλανήτης μας πεθαίνει, η γη καταστρέφετε και εμείς με το χέρι στην καρδιά λέμε, έλα βρε μεγάλε άσε τις μα,,κίες και όμως είναι αλήθεια εγώ, εσύ τι μπορούμε να κάνουμε από να την γλυτώσουμε την ριμάδα την ΓΗ μας τίποτα, εκτός αυτό που λέω σώστε την είναι ο μοναδικός πλανήτης που έχει σοκολάτα. :lol: