POST MORTEM

More
02 Μαρ 2006 11:39 #7615 by Mortal
Replied by Mortal on topic POST MORTEM
Καλά πάντα το συνομωσιολογικό έλκει περισσότερο στα παιχνίδια, γιατί απλά δεν είναι true story. Είναι κουτό φυσικά, αλλά είναι το μόνο μέρος που ένας λογικός σύγχρονος άνθρωπος επιτρέπει να υπάρξει η έννοια συνομωσία. Φυσικά ότι έχουμε πλέον κορεστεί είναι και θέμα αριθμού παιχνιδιών τα οποία καλώς ή κακώς πέρασαν από τα χέρια μας. Ίσως, για ένα νεότερο παιδί πολλά από αυτά να είναι καινούργια και ενδιαφέροντα.

Προσωπικά αυτό που θα [Edit] ήθελα [/Edit] να δω σενάρια Silvenberg, Sturgeon, Asimov, αλλά ίσως να είναι τίτλοι για πολύ περιορισμένο κοινό, έτσι θα μείνουμε εν αναμονή ενός καλού Runaway (ελπίζω πολλά από αυτόν τον τίτλο, για πηγαίο χιούμορ (έστω σε μερικά σημεία), και μια βατή ιστορία με απλούς και ωραίους γρίφους), και φυσικά Scratches, και Paradise. Από εκεί και μετά θα δούμε τι θα προκύψει.

Και είπες κάτι που λίγο με ξένισε! Πότε το Holywood δεν υπήρξε πολιτικό; Ανέκαθεν δεν επηρέαζε και επηρεαζόταν φυσικά την πολιτική (μέσω οικονομικών/εξωτερικής πολιτικής); Αφού αποτελεί μια βιομηχανία "πυρήνα" που συνεισφέρει ακόμη και σήμερα σημαντικά στο αμερικανικό ΑΕΠ.

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
02 Μαρ 2006 21:20 #7617 by neo83_gr
Replied by neo83_gr on topic POST MORTEM
συμφωνω πως υπαρχουν πολλα συνομωσιολογικά "και καλα" παιχνιδια της κακιας ωρας αλλα πολυ απλα...δεν τα παιζω!τι να κανουμε, δεν φτιαχνουν ολοι διαμαντια!Αλλα μην αδικουμε εντελως το post mortem.ηταν καλουτσικο με πολυ καλες και πολυ κακες στιγμες

More
03 Μαρ 2006 00:01 #7628 by iCoN
Replied by iCoN on topic POST MORTEM

Mortal wrote: Και είπες κάτι που λίγο με ξένισε! Πότε το Holywood δεν υπήρξε πολιτικό; Ανέκαθεν δεν επηρέαζε και επηρεαζόταν φυσικά την πολιτική (μέσω οικονομικών/εξωτερικής πολιτικής); Αφού αποτελεί μια βιομηχανία "πυρήνα" που συνεισφέρει ακόμη και σήμερα σημαντικά στο αμερικανικό ΑΕΠ.

Δεν είπα ότι το Χόλιγουντ δεν είναι πολιτικό και δεν αντανακλά εν μέρει την πολιτική της Αμερικής, αλλά εννοώ ότι φέτος υπήρξε στροφή στο ΕΙΔΟΣ της πολιτικής ταινίας- πολιτικού θρίλερ. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι 5 υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες καταπιάνονται με πολιτικά-ιδεολογικά προβλήματα, που τα τελευταία χρόνια είχαν αντικατασταθεί με εύπεπτους πολιτικά ορθούς προβληματισμούς του στιλ "Ένας υπέροχος άνθρωπος" ή το μανιχαϊσμό του "Άρχοντα των Δακτυλιδιών" (καλοί vs κακοί), με ένα overdose fantasy μυθοπλασίας και ανώδυνης κοινωνικής κριτικής.
Δε λέω ότι αυτά τα είδη συνωμοσιολογίας κτλ. δεν έχουν θέση, αλλά επιζητώ μια ισορροπία που να ικανοποιεί και τις εσώτερες αναζητήσεις μας. Κακά τα ψέματα, το gaming απαιτεί πολύ χρόνο από τη ζωή μας. Αν και σε αυτό το χρόνο οι δημιουργοί δεν προσπαθούν να μας ψυχαγωγήσουν αλλά μόνο να μας διασκεδάσουν ανώδυνα, τότε υπάρχει θέμα ποιότητας τίτλων πλέον.

More
18 Απρ 2006 01:09 #7955 by toninio
Replied by toninio on topic POST MORTEM
Εγώ ρε παιδιά, έχω παίξει ελάχιστα adventures, αλλά γενικά δε χάνω ευκαιρία να παίξω μόλις βρω κάτι καλό. Αλλά μη μου πεις μόνο για adventures με ιππότες, Knight templars, αρχαια artifacts, φόνους που από πίσω κρύβεται πάντα μία σκοτεινή συνομωσία κλπ κλπ. Μόλις αντληφθώ κάτι τέτοιο, απομακρύνομαι:)
Μου αρέσουν adventures με πιο "πραγματική" υπόθεση. Δηλαδή κάτι του στυλ Runaway ας πούμε, ή κάτι σαν Syberia με δυσκολότερους γρίφους. (αλλά λογικούς).
(Οποιαδήποτε πρόταση σε μένα τον (ψιλο)άσχετο ευπρόσδεκτη. )

Όσο για το Post Mortem, δεν ήταν και τόσο άσχημο, αλλά το παράτησα σε εκείνον τον γρίφο που έπρεπε να βρεις τα σωστά υλικα και την αναλογία για ένα μίγμα, χωρίς ουτέ μία ένδειξη! Αν είναι να λύσω ένα γρίφο κάνοντας εκατοντάδες συνδυασμούς μέχρι να βρω το σωστό, ε κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα. Προτιμώ να πρεπει να σπάσω το κεφάλι μου, έστω και για μέρες, αλλά να βρώ κάτι που θα έχει λογική.

More
19 Απρ 2006 02:36 #7964 by neo83_gr
Replied by neo83_gr on topic POST MORTEM
δε θυμαμαι ακριβως, αλλα νομιζω οτι εκει υπαρχει καποια ενδειξη.παντως και γω τον περασα με τη λυση αυτον τον γριφο

More
03 Αυγ 2006 08:56 #10828 by Elf
Replied by Elf on topic POST MORTEM
Προσφάτως το ολοκλήρωσα και αυτό..
(Ο γρίφος με τις αναλογίες έχει ένα σημαντικό λάθος σε σχέση με τα σύμβολα των πλανητών.Εκτός απ'αυτό, ήταν εύκολος.)
Anyway..θεωρώ,και αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη, οτι είναι απείρως καλύτερο από το Still Life. Υπάρχει μια υπόθεση και τουλάχιστον υπάρχει τέλος χωρίς υπαινικτικές εκδοχές και διφορούμενες καταστάσεις.Αν και λιγότερο γοητευτικό , μερικές φορές αυτό είναι ό,τι καλύτερο.Η ιστορία θα μπορούσε να έχει αναπτυχθεί με καλύτερο τρόπο,αυτό είναι αλήθεια.Γρίφοι εύκολοι (εκτός από το σκιτσάκι στην αρχή που μου έσπασε τα νεύρα!),διάλογοι όχι κουραστικοί,αν και λείπει ένα κουμπάκι για αποφυγή επαναλήψεων,γραφικά αρκετά σκοτεινά και ενδιαφέρουσα πρωτοτυπία αντί για flashback.
Σε ότι αφορά στο ξεχωριστό του θέματος,νομίζω οτι οι Templars είναι ό,τι πιο ατμοσφαιρικό για gaming.
Ολόκληρη η ανθρωπότητα , άλλωστε , σε δυο - τρία θέματα βασίστηκε και εξακολουθεί να βασίζεται ,για να φτιάξει πολιτισμό..

Leave my loneliness unbroken...

More
03 Αυγ 2006 11:39 #10837 by onecolourblack
Replied by onecolourblack on topic POST MORTEM
+ επιπλέον τα μουσικά θέματα ήταν μαύρο χάλι.Απαράδεκτα πραγματικά , 3 διαφορετικά μουσικά θέματα , όλα εκνευριστικά.σταδιαλα.

Πάντως ,ως στόρι , είχε κάτι να πει , είχε μια κάποια ατμόσφαιρα.
Και ,κυρίως, μου άνοιξε τα μάτια στο να διαπιστώσω πόσο μούφα τελικά ήταν το still life.

προφανώς still life < post mortem < average adventure (π.χ. Syberia)

Άσχετο : το Broken Sword 3 παραμένει παιχνιδάρα.Βρίστε τώρα .

• Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
03 Αυγ 2006 17:23 #10840 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic POST MORTEM

onecolourblack wrote: προφανώς still life < post mortem < average adventure (π.χ. Syberia)

Αν και σέβομαι πως ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις κι αξιολογεί διαφορετικά τα παιχνίδια, μήπως είσαι κομματάκι υπερβολικός?! Όχι και κάτω από το μέσο όρο το Still Life ρε παιδί! :shock: Δε σ' άρεσε, ΟΚ δεκτόν, αλλά όχι και μούφα!

Nothing happens unless first a dream...

More
03 Αυγ 2006 22:14 #10841 by onecolourblack
Replied by onecolourblack on topic POST MORTEM
Καλύτερα λοιπόν να δικαιολογήσω τα λεγόμενα μου.

Το still life άρχισα να το παίζω περιμένοντας πολλά , με βάση τα όσα είχα διαβάσει.
Φυσικά , δεν περίμενα να είναι ένα παιχνίδι που θα το θυμάμαι για πάντα , επειδή σπάνια ένα adventure (προσωπικά για εμένα ) μπορεί να ανήκει σε αυτή τη κατηγόρια.
Γενικότερα , σε τέτοιου είδους παιχνίδια με ιντριγκες ,φονους , μυστήρια κτλ περιμένω συγκινήσεις , όχι μόνο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού , αλλά και στο φινάλε του, δηλαδή θέλω κάτι ολοκληρωμένο από όλες τις απόψεις. Δυστυχώς , το still life ενώ είχε τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε τέτοιο , τελικά τελειώνοντας το κατέληξα να αναφωνήσω :

Τι, αυτό ήταν? Πολύ κακό για το τίποτα .

Φυσικά , επειδή ακριβώς δεν συμβαίνει τίποτα!
Ναι, είχε ενδιαφέροντες γρίφους , ναι είχε μια κάποια πρωτοτυπία στο gameplay , συμφωνώ σε αυτά , αλλά μου άφησε την πικρή γεύση του ανολοκλήρωτου. Όπως ακριβώς την ίδια γεύση μου αφησαν ταινίες όπως το bone collector , birth etc.
Δηλαδή κάποια εγρήγορση κατά την διάρκεια , ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝ στο τέλος.

Αντίθετα , το post mortem ήρθε στα χέρια μου από κάποιο περιοδικό , είδα ότι είχε κοινό πρωταγωνιστή με το still life , και τελικά το ολοκλήρωσα με ευχαρίστηση.
Μπορεί στο σύνολο , συγκριτικά με το still life , να υστερεί σχεδόν παντού ( γραφικά , ήχος , gameplay etc ) , αλλά το γεγονός ότι το παιχνίδι είχε αρχή , μέση και τέλος , με ικανοποίησε!

More
04 Αυγ 2006 00:03 #10846 by qrious
Replied by qrious on topic POST MORTEM
τo να θεωρείς τo still life κακό είναι δεκτό όταν όμως την ίδια στιγμή λες πως τo broken 3 ήταν παιχνιδάρα κάπου εκεί χάνεις τελείως τo δίκιο σου...

More
04 Αυγ 2006 00:03 #10847 by outcry
Replied by outcry on topic POST MORTEM
@onecolourblack

To still life [από τα αγαπημένα adventure που έχω παίξει ever] διακρίνεται αφενός για την υπέροχη άρρωστη ατμόσφαιρα και το Κακό που παραμονεύει και αφετέρου για το ελκυστικό gameplay και το απότομο αλλά αναγκαίο τέλος που είχε. Εγώ ήμουν σίγουρος από την αρχή για το τέλος. Το ανικανοποίητο του gamer ήταν το ατού του παιχνιδιού. Δηλαδή τι ήθελες; Την McPherson να πιάνει τον δράστη, να παίρνει τα εύσημα και να κάνει διακοπές στην Γουαδελούπη με τον μπαμπά της και τα μπισκοτάκια της; [υπέροχος γρίφος].

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

• Fallen Angel
  • Fallen Angel's Avatar Topic Author
  • Homo Adventurous
  • Homo Adventurous
More
04 Αυγ 2006 05:22 #10871 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic POST MORTEM
onecolourblack,

Συμφωνώ πως το τέλος ενός παιχνιδιού (ταινίας, βιβλίου, whatever) μπορεί να σου χαλάσει το feeling που είχες όσο εξελισσόταν η ιστορία του. Πιθανά μπορεί και να σου καταστρέψει εντελώς την όλη εμπειρία. Οπότε, πάσο. Αν σε χάλασε τόσο πολύ, είναι κατανοητό γιατί το 'θάβεις'.

Δεν είναι όμως χειρότερο όταν μία ιστορία έχει αρχή, μέση και τέλος (όπως το Post Mortem) αλλά είναι τόσο κακοσχεδιασμένη στην πράξη που καταστρέφει το όποιο feeling αγωνίας ή έντασης θα μπορούσε να σου προσφέρει υπό άλλες συνθήκες? Υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι λογικό να υπερτερεί το Still Life έναντι του Post Mortem?

Δεν προσπαθώ να σε πείσω φυσικά, απλώς μου κάνει ΦΟΒΕΡΗ εντύπωση πως προτιμάς το Post Mortem από αυτά τα δύο. Ειλικρινά μπορώ να δεχτώ (με τα χίλια ζόρια! :wink:) πως για τους χι λόγους δε σου άρεσε το Still Life, αλλά να θεωρείς καλύτερο το Post Mortem? :shock:

Tέλος πάντων... όπως πάντα... γούστα είναι αυτά! :wink:

ΥΓ: Το Broken Sword 3 κι εμένα μ' άρεσε. Ήταν καλούλι. Δε πα' να λέτε ό,τι θέλετε! :P

Nothing happens unless first a dream...

More
04 Αυγ 2006 05:55 #10874 by Elessar
Replied by Elessar on topic POST MORTEM
Καλά εντάξει τώρα, απλά την γνώμη του είπε το παιδί...Όσο για το ότι σου κάνει τρομερή εντύπωση που προτιμάει το PΜ απο το SL....Μην ψάξουμε τώρα τις adventure προτιμήσεις καθενός γιατι θα ανακαλύψουμε πράγματα που θα κάνουν σε όλους μας εντύπωση...

Εδώ σου άρεσαν το Bone και το Keepsake :D

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
04 Αυγ 2006 07:15 #10883 by aiRness
Replied by aiRness on topic POST MORTEM
Το Post Mortem είχε όλες τις προυποθέσεις να γίνει ένα πάρα πολύ καλό adventure. Δυστυχώς οι γρίφοι του δεν ήταν καλοί (πρόβλημα της Microids γενικότερα). Κάποιοι διάλογοι δε διέλυαν την πλοκή καθαρά από λάθη του όλου structure του παιχνιδιού. Η οπτική του δεν μου άρεσε αλλά αυτό το προσπερνάω, η μουσική ποιοτικότατη αλλά λίγη.

Fallenangel, δεν αφήνεις τα Broken Sword (μόνο το 3), το Bone και την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων να παίξεις κανένα oldie λέω εγώ; :)

Whenever I smell asphault, I think of Maureen.

More
04 Αυγ 2006 10:27 #10887 by CallMeDr
Replied by CallMeDr on topic POST MORTEM
Η Fallen_Angel θα παιξει oldies μονο αν εχουν ηχο, ωραια γραφικα, κ λειπουν εντολες του στυλ take, walk to, etc etc, right Angel? :lol: :lol:

Define normal...