Secret of the Monkey Island στα ελληνικά!
- crocark
- Adventure's Advocate
Praetorian, τις θερμότερες μου ευχές για να ευοδωθεί η προσπάθειά σου. Πολύ ευχάριστο!
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- tsampikos
- Master of Dimensions
- manos426f
- Futuristic Fedora
tsampikos wrote: Τα δύο πρώτα Monkey Island και σε "φτιάχτο μόνος σου" έκδοση να στα δίνουν τα αγοράζεις. Ούτε manual έχουν σημασία, ούτε διάφορα άσκοπα μπιχλιμπίδια που κατά καιρούς δίνουν οι σπέσιαλ εκδόσεις. Τα αγοράζεις όπως είναι. Εγώ αγόρασα την retail έκδοση, αμέσως με το που έσκασε μύτη για προπαραγγελία. Τα συνοδευτικά καθόλου δεν με ενδιαφέρουν. Ένα όμορφο κουτάκι, ένα στοιχειώδες manual και το δισκάκι είναι υπεραρκετά για τα δύο παιχνίδια που επισκιάζουν ό,τι άλλο έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα και που αποτελούν τη μητέρα, την επιτομή του είδους!
Αν και κατανοώ πλήρως τη λογική πάνω στην οποία στηρίζονται όσα αναφέρεις,δε μπορώ να συμφωνήσω απόλυτα.
Monkey ξε-Monkey,δεν παύει να ισχύει το ότι δώσαμε 10 ευρώ για να το αγοράσουμε κι ως εκ τούτου θα έπρεπε να έχουμε πάρει κάτι καλύτερο,ειδικά αναφορικά με το manual του παιχνιδιού.Aν μη τι άλλο,οι οδηγίες περί XBOX controller θα μπορούσαν -και έπρεπε- να λείπουν!
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- Constantine_R
- Voodoo Priest
2.
tsampikos έγραψε:
Τα δύο πρώτα Monkey Island και σε "φτιάχτο μόνος σου" έκδοση να στα δίνουν τα αγοράζεις. Ούτε manual έχουν σημασία, ούτε διάφορα άσκοπα μπιχλιμπίδια που κατά καιρούς δίνουν οι σπέσιαλ εκδόσεις. Τα αγοράζεις όπως είναι. Εγώ αγόρασα την retail έκδοση, αμέσως με το που έσκασε μύτη για προπαραγγελία. Τα συνοδευτικά καθόλου δεν με ενδιαφέρουν. Ένα όμορφο κουτάκι, ένα στοιχειώδες manual και το δισκάκι είναι υπεραρκετά για τα δύο παιχνίδια που επισκιάζουν ό,τι άλλο έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα και που αποτελούν τη μητέρα, την επιτομή του είδους!
Αν και κατανοώ πλήρως τη λογική πάνω στην οποία στηρίζονται όσα αναφέρεις,δε μπορώ να συμφωνήσω απόλυτα.
Monkey ξε-Monkey,δεν παύει να ισχύει το ότι δώσαμε 10 ευρώ για να το αγοράσουμε κι ως εκ τούτου θα έπρεπε να έχουμε πάρει κάτι καλύτερο,ειδικά αναφορικά με το manual του παιχνιδιού.Aν μη τι άλλο,οι οδηγίες περί XBOX controller θα μπορούσαν -και έπρεπε- να λείπουν!
Kαι τα δυο remake τα έχω στο steam, (είναι και ο λόγος που έγινα συνδρομητής στο steam) οπότε δεν έχω άποψη -ακόμα- για τη retail. Αλλά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω σε όλα με το Μάνο. Όσο και να μας αρέσει κάτι έχουμε το δικαίωμα σαν πελάτες να ζητάμε όσο το δυνατό καλύτερη ποιότητα για τα λεφτά που δίνουμε.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- tsampikos
- Master of Dimensions
- crocark
- Adventure's Advocate
Constantine_R wrote: Praetorian, καλέ μου φίλε... ( σλουουουτπς ), έτσι και φτιάξεις κάτι τέτοιο...... από μένα ότι θέλεις!
Εεεεεεεεε Σε βλέπω
Τσαμπίκο, ωραία η παρομοίωση. Κι εγώ θέλω όσο γίνεται περισσότερα, αλλά εδώ κάναμε αμάν να το δούμε χρόνια ολόκληρα. Κι ευχαριστημένος είμαι, αν σκεφτείς ότι μπορεί και να έδινα για το ίδιο και πενήντα ?.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Εεεεεεεεε Σε βλέπω
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Praetorian
- Topic Author
- Walker Survivor
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- Praetorian
- Topic Author
- Walker Survivor
- Η πρωτότυπη έκδοση του παιχνιδιού που εμφανίζεται με F10 (εναλλαγή νέας και κλασσικής έκδοσης) πρέπει να -και θα- παραμείνει στα αγγλικά για να συνεχίσει να δουλεύει κανονικά το παιχνίδι. Ίσως αν το ψάξω περισσότερο να βρεθεί μια λύση, αλλά την τελευταία φορά που ασχολήθηκα είχα καταλήξει ότι χρησιμοποιείται κάποιο checksum πάνω στις ατάκες της original έκδοσης που δεν μπορώ να αναπαράγω για να το παρακάμψω ή να το κάνω να δουλέψει όπως θέλω. Στην τελική δεν πιστεύω ότι θα αξίζει τον κόπο. Η μετάφραση της πρωτότυπης έκδοσης υπάρχει έτσι κι αλλιώς χωριστά. Όλες οι επίσημες μεταφράσεις του παιχνιδιού (γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, ιταλικά) λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο (η κλασσική έκδοση παραμένει στα αγγλικά).
- Υπάρχει αρκετό πρόσθετο κείμενο για μετάφραση σε σχέση με το πρωτότυπο παιχνίδι που ειχαμε μεταφράσει. Το κείμενο αυτό αφορά κυρίως στο User interface (κεντρικό μενού) και το hint σύστημα βοήθειας που έχει η νέα έκδοση.
- Υπάρχουν αρκετές εικόνες που πρέπει να μεταφραστούν (κάπως περισσότερες από του πρωτότυπου παιχνιδιού γιατί είναι και κάποιες από το κεντρικό μενού), και αυτό υπολογίζω να μου πάρει αρκετό χρόνο γιατί θέλω το αποτέλεσμα να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην πρωτότυπη εικόνα. Εδώ ίσως τελικά να χρειαστώ τη βοήθεια κάποιου πιο έμπειρου σε gimp (ή σε όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας δουλεύει).
- Έχω γράψει δύο προγραμματάκια για τη μετάφραση. Το ένα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί (μετάφραση όλων των τύπων αρχείου που έχω εντοπίσει όπου το παιχνίδι κρατάει κείμενο προς εμφάνιση κάπου). Μένει μόνο να συμμαζέψω τον κώδικα λίγο (code cleanup) και να ολοκληρώσω τη μετάφραση χωρίς να προκύψει bug. Το άλλο είναι στο 85% περίπου -αν και δουλεύει 100% από command line, χρειάζεται GUI- και αφορά την ενσωμάτωση ελληνικών fonts στο παιχνίδι. Η ενσωμάτωση ελληνικών πρέπει να γίνει και να ελεγχθεί για κάθε ένα από τα font files του παιχνιδιού (περίπου 40). Για τον έλεγχο, ο,τι μου ξεφύγει, θα πρέπει να υπάρξει κάποια beta φάση (*)
- Τα προγραμματάκια είναι αρκετά specific για αυτό που θέλω να κάνω και τον τρόπο που δουλεύω. Θέλω τελικά να τα κάνω πιο generic, για να χρησιμοποιηθούν από άλλες ομάδες μετάφρασης άλλων χωρών -αν υπάρχουν ακόμα τέτοιες που δεν έχουν μεταφράσει το παιχνίδι - και πιο πολύ για να υποστηρίζουν και το LeChuck's Revenge που υποθέτω και ελπίζω πως (δεν το έχω κοιτάξει ακόμα) θα έχει ίδιο ή παρόμοιο format στα αρχεία του.
- Οπως έχω ήδη πει, η έκδοση που υποστηρίζεται για την ώρα είναι αυτή που δινει το Steam. Έχω μόνο κάποιες ιδέες για το πώς θα εξασφαλίσουμε support για την retail collection έκδοση. Θα δούμε πως θα περάσουμε εκείνη τη "γέφυρα" όταν φτάσουμε εκεί...
- Τελικά θα βγει ένα binary patch για τη μετάφραση. Δεν έχω ακόμα κοιτάξε -αλλά με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με το-ι πώς θα γίνει αυτό (υπάρχει ένα θέμα με το "repacking" των αρχείων στο ενιαίο .pak που χρησιμοποιεί το παιχνίδι και ένα άλλο με το πώς θα αντιδράσει το Steam σε modified έκδοση -δεν αναμένεται να προκύψει εκεί πρόβλημα ωστόσο(...)).
- Σκοπεύω να ενσωματώσω στο patch και κάποιες αλλαγές (διορθωτικές) που έγιναν από fans σε "οθόνες" του παιχνιδιού όπου η νέα έκδοση είχε αφήσει ξεχασμένα pixels από τις παλιές εικόνες (κυρίως δουλεια των LordTrilobite και paprik123456 όπως αναφερονται σε αυτό το thread ). Μακάρι να υπήρχε patch για να διορθώνει την εμφάνιση του Guybrush για να είναι πιο πιστή σε αυτή της κλασσικής έκδοσης και να δείχνει λιγότερο... ηλίθιος.
Πρόσθετο update: Από τις ατάκες έχουν περαστεί περίπου το 1/5 από τη μετάφραση του original παιχνιδιού. Το UI έχει μεταφραστεί ολόκληρο, εκτός από κάποιες εικόνες. Από το hint system έχουν μεταφραστεί μόνο 2-3 hints για να δοκιμάσω ότι δουλεύουν οι τροποποιήσεις στο πρόγραμμά μου. Ομοίως και στα credits sequences.
Από εικόνες έχουν μεταφραστεί οι οθόνες των τίτλων για τα 4 κεφάλαια και η αρχική οθόνη στο λιμάνι του Melee.
(*) Για την beta φάση θα χρειαστώ άτομα που θα παιξουν το παιχνίδι απο την αρχή μεχρι το τέλος και αν είναι δυνατόν όσο πιο διεξοδικά γίνεται (πχ δοκιμάζοντας αποτελέσματα σε διαφορετικές επιλογές διαλόγου, δοκιμάζοντας actions εκτός του στενού πλαισίου "ακολουθώ τυφλά το μονοπάτι της λύσης του παιχνιδιού")
Αυτά. Μέχρι το επόμενο update.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- skoros
- Banned
Μάλλον βέβαια θα προτιμήσω τη retail έκδοση, αλλά όπως και να χει η προσπάθειά σου ειναι αξιέπαινη.
- skoros
- Banned
Praetorian wrote: (*) Για την beta φάση θα χρειαστώ άτομα που θα παιξουν το παιχνίδι απο την αρχή μεχρι το τέλος και αν είναι δυνατόν όσο πιο διεξοδικά γίνεται (πχ δοκιμάζοντας αποτελέσματα σε διαφορετικές επιλογές διαλόγου, δοκιμάζοντας actions εκτός του στενού πλαισίου "ακολουθώ τυφλά το μονοπάτι της λύσης του παιχνιδιού")
Αγόρασα τελικά χτες απο το Steam και τα δύο monkey island για 5?.
Προσφέρομαι για beta tester αλλά έχω ένα σημαντικό μειονέκτημα:
Δεν έχω ξαναπαίξει αυτά τα παιχνίδια ποτέ [μη με φάτε].
Αυτό σημαίνει ότι δε θα ακολουθήσω τυφλά το μονοπάτι της λύσης [αφού δε θα ξέρω ποιο είναι] αλλά ίσως να μου ξεφύγουν αρκετά πράματα που δε τα βλέπει καποιος που το παίζει για 1η φορά.
Επίσης δε θα θέλω να κοιτάω τα hints...
Έχεις μια γενική εκτίμηση πότε θα είναι έτοιμη η beta version? Σε ένα τρίμηνο; Εξάμηνο; Έτος;
- Praetorian
- Topic Author
- Walker Survivor
Από την άλλη βεβαια, μην περιμένεις εμένα για να παίξεις τα παιχνίδια, κρίμα θα είναι νομίζω...
Γενική εκτίμηση θα έλεγα για καλοκαίρι του 2012, χωρίς να δεσμεύομαι. Απλά υπολογίζω ότι μέχρι τότε θα βρεθεί αρκετός χρόνος.
Τα προγραμματάκια τα έχω αφήσει σε καλό σημείο. Ένα από αυτά που ρυθμίζει τα fonts θέλει λίγες βελτιώσεις. Σκοπεύω να το πιάσω ξανά μέσα στο Δεκέμβρη -προς Χριστούγεννα.
Μετά θα μπούνε οι εικόνες σε προτεραιότητα και όσο κείμενο δεν είχε μεταφραστεί γιατί δεν υπήρχε στην κλασσική έκδοση.
- skoros
- Banned
Τα έχω εδώ και πάρα πολυ καιρό στη λίστα με τα παιχνίδια που πρέπει να παίξω.
Απλά επειδή ξέρω ότι ειναι πολύ καλά θέλω να τους αφιερώσω χρόνο και να μην τα παίξω βιαστικά, οπότε τώρα παίζω πιο light (τύπου Next Big Thing).
- Vassilis_24
- Elite Member
skoros wrote:
Praetorian wrote: (*) Για την beta φάση θα χρειαστώ άτομα που θα παιξουν το παιχνίδι απο την αρχή μεχρι το τέλος και αν είναι δυνατόν όσο πιο διεξοδικά γίνεται (πχ δοκιμάζοντας αποτελέσματα σε διαφορετικές επιλογές διαλόγου, δοκιμάζοντας actions εκτός του στενού πλαισίου "ακολουθώ τυφλά το μονοπάτι της λύσης του παιχνιδιού")
Αυτό σημαίνει ότι δε θα ακολουθήσω τυφλά το μονοπάτι της λύσης [αφού δε θα ξέρω ποιο είναι] αλλά ίσως να μου ξεφύγουν αρκετά πράματα που δε τα βλέπει καποιος που το παίζει για 1η φορά.
Επίσης δε θα θέλω να κοιτάω τα hints...Έχεις μια γενική εκτίμηση πότε θα είναι έτοιμη η beta version? Σε ένα τρίμηνο; Εξάμηνο; Έτος;
Καλό κουράγιο τότε. Τα παιχνίδια είναι μεν εξαιρετικά με έξυπνο χιούμορ, αλλά όπως αρκετά παιχνίδια του είδους έχουν κάποιους τελείως ξεκρέμαστους γρίφους που ούτε σου περνάει από το μυαλό όχι μόνο τι πρέπει να κάνεις αλλά ακόμα και πού να το κάνεις. Δεν την καταλαβαίνω αυτήν τη λογική πραγματικά, ο μόνος τρόπος είναι να δοκιμάζεις τα πάντα παντού, αλλά τότε χάνεται το βασικό πλεονέκτημα αυτών των παιχνιδιών, η σκέψη...
- skoros
- Banned
Vassilis_24 wrote:
skoros wrote:
Επίσης δε θα θέλω να κοιτάω τα hints...Έχεις μια γενική εκτίμηση πότε θα είναι έτοιμη η beta version? Σε ένα τρίμηνο; Εξάμηνο; Έτος;
Καλό κουράγιο τότε. Τα παιχνίδια είναι μεν εξαιρετικά με έξυπνο χιούμορ, αλλά όπως αρκετά παιχνίδια του είδους έχουν κάποιους τελείως ξεκρέμαστους γρίφους που ούτε σου περνάει από το μυαλό όχι μόνο τι πρέπει να κάνεις αλλά ακόμα και πού να το κάνεις. Δεν την καταλαβαίνω αυτήν τη λογική πραγματικά, ο μόνος τρόπος είναι να δοκιμάζεις τα πάντα παντού, αλλά τότε χάνεται το βασικό πλεονέκτημα αυτών των παιχνιδιών, η σκέψη...
Το ξέρω ότι αυτά τα παιχνίδια είναι "τρελά" και συμφωνώ απόλυτα ότι όταν δοκιμάζεις όλα με όλα τότε καταντάει κουραστικό και ανούσιο.
Αυτό που εννοούσα είναι ότι δε θέλω να κοιτάω συνέχεια hints [ώστε να τσεκάρω αν είναι σωστή η μετάφραση].
Όταν θα κολλήσω και μου σπάσει τα νεύρα τότε ναι, θα κοιτάξω.