Secret of the Monkey Island στα ελληνικά!
- skoros
- Banned
Εγώ δεν έχω κανένα προβλημα διότι πολυ απλα το δοκιμασα λίγο για κανα 10λεπτο όταν μας το διέθεσες και από τότε δεν το έχω ξαναπιάσει. Δεν ξέρω καν αν θεωρούμαι beta tester, αλλά σου απαντάω διότι είχα δηλώση το ενδιαφέρον μου παλιότερα.Praetorian wrote: Δημοσιεύω κι εδώ το σχετικό post από το insomnia, για όποιον ενδιαφέρεται να απαντήσει:
Ερώτηση προς beta testers, ενεργούς ή υποψήφιους. Μια και θα έχω λίγο χρόνο για διακοπές τον Αύγουστο (οπότε και θα μπορέσω να πιάσω ξανά το project):
- θα είχε νόημα να βγάλω μια έκδοση με τις διορθώσεις από το feedback που είχαμε μέχρι τώρα (όσες περισσότερες ,αλλά δεν εγγυώμαι ότι θα προλάβω να τις ενσωματώσω όλες - υπόλοιπες θα καταγραφούν ως "known issues"); Ή αυτό μπορεί να απορυθμίσει το τρέχον beta testing σας;
Ο άλλος στόχος που έχω είναι να προχωρήσω τη συμβατότητα των εργαλείων με το MI2 και αν όλα πάνε καλά εκεί να αρχίσω το revival του project όσο πιο σύντομα γίνεται. Δεν υπόσχομαι σίγουρα κάτι, αλλά θέλω να αξιοποιήσω αυτό το χρόνο όσο καλύτερα γίνεται, γιατί το φθινόπωρο η δουλειά θα μπει και πάλι σε προτεραιότητα.
Όπως και να χει, σε ευχαριστούμε
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Praetorian
- Topic Author
- Walker Survivor
Αν επιτρέπεται, το ότι το άφησες μετά το 10λεπτο έχει να κάνει με την ίδια τη μετάφραση (bug, κακή μετάφραση κλπ) ή ήταν άσχετος ο λόγος ; (θέμα χρόνου, κλπ).skoros wrote: Εγώ δεν έχω κανένα προβλημα διότι πολυ απλα το δοκιμασα λίγο για κανα 10λεπτο όταν μας το διέθεσες και από τότε δεν το έχω ξαναπιάσει.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- skoros
- Banned
Φταίει ότι το έπαιξα τον Ιανουάριο του 2012 και το patch το διέθεσες λίγο καιρό αργότερα, οπότε μου είναι κάπως περίεργο να το ξαναπαίξω τόσο γρήγορα.Praetorian wrote:
Αν επιτρέπεται, το ότι το άφησες μετά το 10λεπτο έχει να κάνει με την ίδια τη μετάφραση (bug, κακή μετάφραση κλπ) ή ήταν άσχετος ο λόγος ; (θέμα χρόνου, κλπ).skoros wrote: Εγώ δεν έχω κανένα προβλημα διότι πολυ απλα το δοκιμασα λίγο για κανα 10λεπτο όταν μας το διέθεσες και από τότε δεν το έχω ξαναπιάσει.
Αν έφταιγε κάτι στο Patch θα σε είχα ενημερώσει
- Praetorian
- Topic Author
- Walker Survivor
Tο Beta ΙΙ Patch της μετάφρασης για την Special Edition και Classic Original (CD Version) είναι έτοιμο, με πολλές ενημερώσεις, βελτιώσεις και bug fixes!
Σημείωση: Αν είχατε εφαρμόσει το προηγούμενο beta patch, θα χρειαστεί να το απεγκαταστήσετε πρώτα, πριν εφαρμόσετε το νέο Beta II patch.
Η Beta II έκδοση του patch θα περάσει (ανάλογα ποιό φάκελο εγκατάστασης θα υποδείξετε):
- την 0.95 έκδοση της μετάφρασης για την Special Edition (Steam ή Collection Retail)
- την 1.50 έκδοση της μετάφρασης για την VGA CD Edition του παιχνιδιού (υποστηρίζοντας και ενημέρωση του ScummVM)
Το κατεβάζετε από εδώ:
Monkey_Island_1_SE_Greek_Patch_beta_0_95.zip (Rapidshare link)
Συνοδευτικό pdf αρχείο (ενημερώθηκε 28/10/2012)
Σημειώσεις:
- Πριν εγκαταστήσετε το patch βεβαιωθείτε ότι ξέρετε τί σημαίνει beta έκδοση. H Beta έκδοση είναι δοκιμαστική, μπορεί να έχει προβλήματα και μπορεί να μη λειτουργεί καθόλου στο PC σας.
- Καθώς ο σκοπός της Beta είναι η δοκιμή της μετάφρασης, περιμένω εποικοδομητικό feedback (παρατηρήσεις) από όποιον τη δοκιμάσει. Με ενδιαφέρουν κυρίως λάθη συντακτικά, γραμματικά, λογικά, λάθη μετάφρασης, ασυμβατότητα με εκδόσεις και προβλήματα στην εφαρμογή του patch. Για περισσότερα, ρίξτε μια ματιά στο συνοδευτικό pdf (που εγκαθίσταται επίσης μαζί με το Patch στον φάκελο του παιχνιδιού).
- Για το MI: SE θα χρειαστεί να ξεκινήσετε το παιχνίδι τουλάχιστον μια φορά πριν εγκαταστήσετε το Patch. Επίσης, δεν πρέπει να έχετε πειράξει αρχεία από το φάκελο εγκατάστασης του παιχνιδιού.
- To patch για το MI: SE είναι *θεωρητικά* συμβατό με τις εκδόσεις για Steam και τη retail έκδοση που κυκλοφόρησε πρόσφατα (Monkey Island: Special Edition Collection). Ωστόσο, έχει δοκιμαστεί μόνο με τη Steam έκδοση σε Windows XP και Win7 x64.
- Αν στην retail έκδοση DVD "Monkey Island: Special Edition Collection" δεν βλέπετε ελληνικά μετά την εφαρμογή του patch, θα χρειαστεί να θέσετε από τον launcher του παιχνιδιού τη γλώσσα σε γαλλικά!
- Μη ζητάτε συμβατότητα με πειρατικές εκδόσεις.
- Η απεγκατάσταση του patch γίνεται είτε από την Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων των Windows (LucasArts SoMI:SE Greek Patch) είτε από τον φάκελο εγκατάστασης του παιχνιδιού, εκτελώντας το "uninstallgreekpatch.exe"
- Υποστηρίζονται οι εκδόσεις των Windows XP (SP3), Vista και 7 (x64 και 32bit). Δεν είναι γνωστή η συμβατότητα με τα καινούργια Windows 8.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- JohnJK
- Elite Member
Προσωπικά σε ευχαριστώ πολύ για την δουλειά σου, χάρη σε σένα κατάφερα να παίξω επιτέλους και εγώ ένα adventure game γιατί σχεδόν όλα θέλουν καλή γνώση της αγγλικής!
Τερμάτισα το special edition με την beta 1 που χες βγάλει και θεωρώ πως ήταν μια χαρά η μετάφραση με κάποια λάθάκια εντελώς ασήμαντα.
Έχεις στα σχεδιά σου το Monkey Island 2; Αν ναι πότε το βλέπεις;
thanks
- Praetorian
- Topic Author
- Walker Survivor
Ο επόμενος στόχος είναι η τελική έκδοση του patch αυτού (υπάρχουν μερικές εικόνες για μετάφραση ακόμα και ίσως 2-3 πραγματάκια ακόμα), για να "κλείσει" αυτό το κεφάλαιο μετάφρασης. Αυτό ίσως να είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα γιατί τότε μάλλον θα βρω ελεύθερο χρόνο γι' αυτό.
Υπάρχει σχέδιο για το Monkey Island 2 (SE και original), αλλά ακόμα είναι στα σκαριά.
Θα εξαρτηθεί από τον ελεύθερο χρόνο και το πόσα άτομα θα έχει η ομάδα μετάφρασης. Πάντως το MI 2 είναι πολύ μεγαλύτερο από το πρώτο Monkey Island, κι αν και έχουμε "λύσει" κάποια θέματα (ορολογία, λεξικό παιχνιδιού), μάλλον έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στη μετάφραση και στους ελέγχους. (Υπάρχει δε συγκεκριμένος γρίφος που εμπλέκει βιβλιοθήκη και αλφαβητική σειρά που θα είναι λίγο εφιάλτης στη μετάφραση).
Πάντως, θα ανακοινώσω κάτι σχετικά όταν ξεκινήσει (πάλι) αυτή η διαδικασία.