Ανάγκη για εξελληνισμένα adventures
- Tasos
- Templar Hunter
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- zorbas
- Elite Member
χρονοβόρα από ότι κατάλαβα. Όπως λες και εσύ Fallen Angel με τον τρόπο
που σκέφτονται οι περισσότεροι επιχειρηματίες (τα θέλουν έτοιμα όλα χτες)
μπορεί να γίνει εφιάλτης για το μεταφραστή μία δουλειά που πρέπει να είναι
πάρα πολύ ωραία.
Ο λόγος που ρώτησα ποιά είναι η διαδικασία είναι πως αν ήταν πιο απλά τα
πράγματα θα μπορούσαμε να κάναμε εμείς μία προσπάθεια έστω ερασιτεχνική.
Στην τελική τα αγαπημένα μας παιχνίδια είναι, για την πάρτυ μας
Βέβαια εγώ δεν ξέρω πως θα μπορούσα να βοηθήσω γιατί δεν έχω ασχοληθεί με
μεταφράσεις και τα Ελληνικά-Αγγλικά μου είναι σε νορμάλ επίπεδα...
Ο in game έλεγχος που είπες όμως Fallen Angel μου άρεσε . Δώστε μου να λιώσω
- Far Cry
- Elite Member
- Praetorian
- Walker Survivor
Βασικά χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω, και ο in-game έλεγχος είναι λίγο επίπονη και επαναλαμβανόμενη διαδικασία (και για το λόγο αυτό αρκετοί λακίζουν πριν να ολοκληρωθεί το project ).Zorbas wrote: Ο in game έλεγχος που είπες όμως Fallen Angel μου άρεσε . Δώστε μου να λιώσω
Αλλά αν είσαι πρόθυμος, θα σε έχω υπόψιν για το (τεράστιο) Monkey Island 2 (ότ)αν επανεκκινηθεί το project, γιατί για την ώρα είναι στο "ψυγείο" .
Προσωπικά, δεν γνωρίζω κάποιον τίτλο που θα βγει μεταφρασμένος στα ελληνικά στο προσεχές μέλλον.Far Cry wrote: Παντως δεν ειναι ωραιο να μεταφραζεται το παιχνιδι 100 χρονια αργοτερα. [...] Ξερετε κανενα καινουριο παιχνιδι που θα βγει συντομα που θα ειναι μεταφρασμενο?
Για το άλλο που λες, ο δικός μου συλλογισμός είναι πιο κοντά στο "κάλλιο αργά παρά ποτέ", και θέλω να πιστεύω ότι μεταφράζοντας δικά μου αγαπημένα adventures, μπορεί και να δίνω κίνητρο να ασχοληθεί κάποιος που δεν τα γνωρίζει ή δεν ασχολήθηκε γιατί τα απέρριπτε ως "παλιά".
Ομολογώ ωστόσο ότι θεωρώ μάλλον πιο εύκολο να σχηματιστεί ομάδα μετάφρασης για το Heavy Rain ή άλλο δημοφιλές νέο παιχνίδι, παρά για ένα παλιό, όσο κλασσικό και αν είναι αυτό. Και σίγουρα θα έχεις περισσότερο feedback για το τελικό αποτέλεσμα για να το βελτιώσεις. Πχ στις δικές μας μεταφράσεις σε παλιά adventures το τελικό feedback δεν ήταν πολύ ουσιαστικό στις περισσότερες περιπτώσεις. Ίσως να σημαίνει ότι κάναμε τέλεια δουλειά βέβαια -αλλά δεν το πολυπιστεύω. Πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση, και πάντα υπάρχει κάποιο χοντρό bug που σου ξεφεύγει.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- Far Cry
- Elite Member
- zorbas
- Elite Member
Βασικά χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω, και ο in-game έλεγχος είναι λίγο επίπονη και επαναλαμβανόμενη διαδικασία (και για το λόγο αυτό αρκετοί λακίζουν πριν να ολοκληρωθεί το project ).Praetorian wrote: Ο in game έλεγχος που είπες όμως Fallen Angel μου άρεσε . Δώστε μου να λιώσω
Αλλά αν είσαι πρόθυμος, θα σε έχω υπόψιν για το (τεράστιο) Monkey Island 2 (ότ)αν επανεκκινηθεί το project, γιατί για την ώρα είναι στο "ψυγείο" .
[/quote]
Όχι Praetorian δεν με αποθαρρύνεις είμαι σίγουρος ότι είναι επίπονο. Πάντως
σοβαρά αν πιστεύεται ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι μετά χαράς να βοηθήσω
όπου μπορώ
Αν και εδώ που τα συζητάμε να σας πω και ένα κρυφό μου πόθο... Μεταγλώττισεις.
Ναι σαν όνειρο το έχω να δάνειζα τη φωνή μου σε ένα κόμικ ή ακόμα καλύτερα σε έναν
ήρωα κάποιου adventure. Δυστυχώς δεν ασχολήθηκα ποτέ σοβαρά με το θέμα αλλά η
ηθοποιία της φωνής με γοητεύει πολύ.
- zorbas
- Elite Member
Τι να πω μπράβο σας! Είδα και το video έχει γίνει πολύ
ωραία δουλειά Μακάρι να συνεχιστεί
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Praetorian wrote: Αλλά αν είσαι πρόθυμος, θα σε έχω υπόψιν για το (τεράστιο) Monkey Island 2 (ότ)αν επανεκκινηθεί το project, γιατί για την ώρα είναι στο "ψυγείο" .
Count me in. Επικοινώνησε αν χρειάζεσαι άτομα...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...