Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
21 Φεβ 2014 18:57 #42313 by Castledoque

tsampikos wrote: Για να δοκιμάσω το cat lady να αποφανθώ...

Το Cat Lady δεν είναι απλό παιχνίδι, είναι εμπειρία!!!! Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια...

Χτες πάντως, κατόπιν facebook προτάσεως του alkis21 και προσωπικής συστάσεως από τον Constantine_R, τέλειωσα το freeware "Donald Dowell and the Ghost of Barker Manor".

Παιχνιδάρα και αρκετά δύσκολο, δοκιμάστε το!

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
21 Φεβ 2014 19:07 #42314 by maladroid
@ MoS

Η Βιέννη είναι κομβικό σημείο στο Last Express γιατί μέχρι εκεί έχεις μπόλικες ευκαιρίες για "λάθος" κινήσεις και για απώλεια αντικειμένων/ πληροφοριών που αποδεικνύονται καθοριστικά αργότερα. Μόλις ξεπεράσεις αυτόν το σκόπελο το παιχνίδι "στενεύει" εκπληκτικά και ουσιαστικά γίνεται πλήρως γραμμικό ως το τέλος. Εννοείται ότι και το δικό μου μαρτύριο στη Βιέννη διαδραματίστηκε, πρώτα επειδή το παιχνίδι νόμιζε ότι
Warning: Spoiler!
και ύστερα επειδή
Warning: Spoiler!
. Και στις δύο περιπτώσεις θεωρώ ότι το παιχνίδι γίνεται άδικο με τον παίκτη και με ανάγκασε να κάνω rewind αρκετά πιο πίσω (και αρκετές φορές) ώσπου να αποφύγω το μοιραίο :evil:

No good deed goes unpunished

More
21 Φεβ 2014 20:44 #42317 by Constantine_R

Castledoque wrote: και προσωπικής συστάσεως από τον Constantine_R

Εεεμμμ όταν μιλά ο γερό-σοφός να τον ακούς.

Εγώ ξεκίνησα το Diamonds in the Rough και άφησα τα υπόλοιπα στο περίμενε. Αν δεν το τερματήσω δύσκολα θα παίξω άλλο.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
22 Φεβ 2014 00:30 #42329 by WickedMan
@tsampikos
ο χειρισμός του πάντως είναι γελειωδώς απλός και εύχρηστος. Και εγώ στραβοκοιτώ λίγο τα adventures που χρησιμοποιούν μόνο πληκτρολόγιο (μεταξύ των οποίων και ένα γνωστό και μη εξαιρεταίο adventure της Lucas που πολλοί επιμένουν για άγνωστους σε μένα λόγους να κατατάσσουν στα καλύτερα όλων των εποχών), αλλά όπως είναι "στημένο" το Cat Lady θα έλεγα ότι είναι και προτιμότερος από το χειρισμό με mouse.

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
26 Φεβ 2014 09:22 #42373 by tsampikos
Τελείωσα το "the second guest" με την ωραία ιστορία και την κακή εκτέλεση και χθές ξεκινησα το "Brothers: A tale of two sons". Θα τα πω....μαζεμένα για το εν λόγω παιχνίδι όταν το τελειώσω. Το ότι είναι καλοφτιαγμένο πάντως, είναι.....

More
26 Φεβ 2014 09:38 #42374 by ManOfSorrows
Εχετε να προτείνετε κανένα καλό browser adventure; Τα Samorost τα έχω τελειώσει.

Καταλαβαίνετε...πήζω στην δουλειά.

Tex Murphy is back!

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
26 Φεβ 2014 09:50 #42375 by tsampikos
Aπό αυτά δεν παίζω στην κυριολεξία τίποτα. Για ψάξε το "the old tree".....

More
26 Φεβ 2014 10:09 #42376 by Fallen Angel

ManOfSorrows wrote: Εχετε να προτείνετε κανένα καλό browser adventure;[...]

Το Last Door που λέγαμε παραπάνω με τον Άλκη είναι (και) browser. Και είναι διαμαντάκι: λοβκραφτικό horror, με κορυφαία ατμόσφαιρα και ιστορία που σου κεντρίζει την προσοχή. Και τα γραφικά του είναι ΤΟΣΟ πιξελιασμένα που μόνο ως "αρτίστικα" θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω. Το κάθε επεισόδιο διαρκεί κάνα μισαωράκι. Οπότε είναι λουκούμι πρόταση για το γραφείο (βέβαια, θέλουν ήχο για να τα απολαύσεις, δεν ξέρω αν μπορείς να έχεις).

Επίσης, κάνε μια βόλτα στο Κongregate , έχει πολλά ωραία παιχνιδάκια. :)

ΥΓ: Και στείλε κάνα invitation στο Yucata, ντίαρ. Θέλω να γενώ έμπορος επιτέλους!! :lol: :lol:

Nothing happens unless first a dream...

More
26 Φεβ 2014 10:49 #42377 by alkis21

tsampikos wrote: Όσο για τον Άλκη είπαμε....Kickstarter.... :D

Fallen_Angel wrote: Όσο για το Other Worlds διαφωνώ (έτσι γι' αλλαγή) κι επιμένω πως θα έβγαζες ικανοποιητικά λεφτάκια αν το μετέφερες σε iOS και το πουλούσες 0.89 όπως τόσα άλλα point 'n' click που υπάρχουν και τα αγοράζει όλος ο κόσμος.

Καταρχάς με συγκινεί που όλος ο κόσμος -πλην της γυναίκας μου- εκτιμά ότι μπορώ να βγάλω χρήματα από τα παιχνίδια. Αλλά θέμα εμπορικής εκμετάλλευσης του Other Worlds δεν τίθεται, γιατί για να το φτιάξω δανείστηκα εικόνες και ήχους από όπου έβρισκα (να μη μας κουνιέται το Limbo of the Lost ότι έχει τα πρωτεία), ζητώντας μεν την άδεια όπου ήταν δυνατόν, αλλά από τη στιγμή που δεν είναι δικό μου στο σύνολό του αποκλείεται να πάρω χρήματα για αυτό.

Fallen_Angel wrote: Δε βλέπω κανένα λόγο γιατί οι multiple cursors να αποτελέσουν πρόβλημα. Touch κάπου, εμφάνιση επιλογών, touch ξανά για επιλογή επιθυμητού εικονιδίου/κέρσορα.

Εφιαλτικό μου ακούγεται, για τις πολλές χιλιάδες ενέργειες που χρειάζεται να κάνεις. Μιλάμε για Walk, Look, Use, Speak, Magic Wand. Δεν είναι ότι δεν είναι υλοποιήσιμο (μπορώ να σκεφτώ και λίγο πιο βολικό UI από αυτό που περιγράφεις), αλλά όπως ξέρεις η λογική μου είναι να φτιάχνω παιχνίδια που εγώ πρώτος θα ευχαριστιόμουν να παίζω και κάτι τέτοιο εμένα δεν θα μου άρεσε, επομένως δεν θέλω να το κάνω.

Πάντως, αφού έπαιξες το The Last Door, έχω ελπίδες ότι μια μέρα θα πιάσεις και το Other Worlds. Μιλάμε είναι ό,τι πιο άσχημο έχω δει στη ζωή μου και προέρχομαι από τα 80s! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος, όσο και ρετρομανής να είναι, να επιλέξει να φτιάξει όχι ένα παιχνίδι στα 320x200 επειδή μέχρι εκεί φτάνουν οι δυνατότητές του, αλλά έντεχνα πιξελαρισμένα γραφικά σε 1024x768! Μιλάμε ότι κάτι τέτοιο θέλει κόπο για να φτιαχτεί. Δυστυχώς παραβαίνει τον ένα και μοναδικό κανόνα που έχω για τα γραφικά: να καταλαβαίνεις τι βλέπεις στην οθόνη σου. Fatal sin για μένα να μην μπορείς να κάνεις αυτό που γινόταν και στο Spectrum με 8 χρώματα.

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

More
26 Φεβ 2014 11:00 #42378 by Constantine_R

alkis21 wrote: Καταρχάς με συγκινεί που όλος ο κόσμος -πλην της γυναίκας μου- εκτιμά ότι μπορώ να βγάλω χρήματα από τα παιχνίδια.

Σιγά βρε Άλκη, κάτι μας είπες... είναι νόμος της φύσης ο κόσμος να πιστεύει κάτι για κάποιον εκτός από τη γυναίκα του! Μην λαμβάνεις υπόψη σου αυτή τη παράμετρο... είμαστε όλοι παθόντες :lol: :lol:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
26 Φεβ 2014 12:02 #42379 by ManOfSorrows
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα ήθελα ήχο για τέτοιου είδους παιχνίδι όπως το Last Door. Ψάχνοντας για το Old Tree έπεσα τελικά σ'ενα απλό mindless RPG που απλά κάνεις κλικ και περιμένεις να δεις τι θα γίνει, το Dungeonlot. Το site είναι το Gameshed κι έχει άπειρα browser games.

Tex Murphy is back!

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
26 Φεβ 2014 12:25 #42381 by tsampikos

ManOfSorrows wrote: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα ήθελα ήχο για τέτοιου είδους παιχνίδι όπως το Last Door. Ψάχνοντας για το Old Tree έπεσα τελικά σ'ενα απλό mindless RPG που απλά κάνεις κλικ και περιμένεις να δεις τι θα γίνει, το Dungeonlot. Το site είναι το Gameshed κι έχει άπειρα browser games.

Να η ιστοσελίδα του Old Tree. Από εδώ παίζεις απευθείας αδερφέ.

www.talesofcosmos.com/theoldtree/

More
13 Μαρ 2014 10:49 #42601 by mkllds
Λοιπόν. Τελείωσα το Night of the Rabbit και ήταν αρκετά αξιόλογο adventure. Παρόλο που ήταν εύκολο (ή εγώ έχω φτάσει σε τέτοια επίπεδα experience που δεν μου αντιστέκονται οι γρίφοι πλέον... Ναι καλά θα ήθελα…) ήταν αρκετά μεγάλο και χορταστικό χωρίς να γίνετε κουραστικό. Θα το πρότεινα σε όλους, εκτός από τον Croc, να το παίξουν.

Τώρα ασχολούμαι, όχι δεν είναι adventure, με το The Last of Us στο PS3. Και παρόλο που θέλω να σπάσω το χειριστήριο γιατί απλά χωρίς mouse δεν τα καταφέρνω δεν το παρατάω γιατί πολύ απλά η μικρή Ellie είναι ο καλύτερος χαρακτήρας που έχω συναντήσει ποτέ σε παιχνίδι.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
13 Μαρ 2014 10:56 #42603 by tsampikos
Παιζω Dark Eye Chains of Satinav. Mεγάλο και ωραίο και όχι πολύ εύκολο. Ειδικά στον νεραϊδόκοσμο έχασα τα αβγά και τα πασχάλια. Ευτυχώς ξεμπέρδεψα και από εκεί.

More
13 Μαρ 2014 11:11 #42606 by alkis21

mkllds wrote: Λοιπόν. Τελείωσα το Night of the Rabbit και ήταν αρκετά αξιόλογο adventure. Παρόλο που ήταν εύκολο (ή εγώ έχω φτάσει σε τέτοια επίπεδα experience που δεν μου αντιστέκονται οι γρίφοι πλέον... Ναι καλά θα ήθελα…) ήταν αρκετά μεγάλο και χορταστικό χωρίς να γίνετε κουραστικό. Θα το πρότεινα σε όλους, εκτός από τον Croc, να το παίξουν.

Respect που το βρήκες εύκολο. Εγώ δυσκολεύτηκα αρκετά σε κάποια σημεία, όπως με το leprechaun πάνω στο δέντρο και με το κλαδί έξω από το σπίτι των νάνων.

Εγώ παίζω το 1954: Alcatraz, εκεί να δείτε ευκολία. Το κλείνω μόνο όταν νυστάζω. Καλό σε γενικές γραμμές, αλλά δεν το "νιώθω" σαν Daedalic, είναι αρκετά διαφορετικό από το στυλ της.

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.