Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- tsampikos
- Master of Dimensions
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Έπαιξα τις τελευταίες εβδομάδες τα δυο πρώτα Dracula. Συμπαθητικά, δεν μπορώ να πω ιδιαίτερα το δεύτερο αν και αρκετές φορές με μπέρδεψε στο κατά πόσο ήθελε το παιχνίδι να πάρει τον εαυτό του στα σοβαρά. Πάντως έχουμε να κάνουμε με κλασική περίπτωση όπου η δυσκολία έγκειται στο, εκνευριστικό μερικές φορές, pixel hunting... Πάντως για adventures του στυλ παίζω-μισή-ώρα-να ξεσκάσω-και-το-αφήνω είναι μια χαρά. Ξεκίνησα και το 3 (είμαι πάρα πολύ στην αρχή) και φαίνεται πολύ καλό. Ίδωμεν...
Σε λίγο θα αλλάξεις γνώμη...WickedMan wrote: Το μόνο αρνητικό είναι ότι κάποιες φορές μου έρχεται να σκάσω στα γέλια με το (κατά τα άλλα ενδιαφέρον) σενάριο διότι μου θυμίζει πολύ "Παρά Πέντε" (στυλ 4 άκυροι τύποι αποφασίζουν ότι η μοίρα του κόσμου είναι στα χέρια τους. Γιατί; Γιατί έτσι!).
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- maladroid
- Templar Hunter
Καλά στα voiceovers πραγματικά μιλάμε για πραγματικό χαρακίρι. Οι περισσότεροι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι αξιοπρεπείς αλλά οι δύο πρωταγωνιστές (ειδικά η Fay) θυμίζουν ηρωικές εποχές μεταγλωττισμένου Καπαμαρού. Δε βοηθάει καθόλου που και το κείμενο μοιάζει ώρες-ώρες αμήχανο και εκτός τόπου και χρόνου.
Περιμένω να δω που θα το πάει το σενάριο γιατί ως τώρα μου αρέσουν αρκετά οι εναλλαγές ρυθμού και τοποθεσιών αλλά και η θέση των χαρακτήρων στην πλοκή. Γενικά σ' αυτό τον τομέα η Daedalic σπάνια απογοητεύει (εξαιρείται το Goodbye Deponia) και οι τερματισμοί είναι συχνά από τα δυνατότερα σημεία τους, οπότε είμαι αισιόδοξος.
No good deed goes unpunished
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- WickedMan
- Tentacled Overlord
- maladroid
- Templar Hunter
Επωφελήθηκα αυτό το ΣΚ από τις εκπτώσεις Black Friday και τσίμπησα τα δύο εναπομείναντα επεισόδια του Cognition, ήδη μάλιστα ξεκίνησα το 3ο. Σεναριακά δεν ξέρω που θα το πάει αλλά αυτή η Still Life αύρα που βγάζει και η όλη ατμόσφαιρα Se7en (ντάξει ιεροσυλία, το ξέρω) πολύ με αρέσει. Ελπίζω να μη δώσει μία και τα κάνει μαντάρα στο τέλος γιατί κάτι για ξεφούσκωμα θυμάμαι να διαβάζω..
Βέβαια, βρίσκεται εκ προοιμίου κάτω από τη ζώνη του "Άριστα" γιατί με τέτοιον κοιμήσικο χειρισμό κι αυτά τα στραβοκάνικα visuals δεν πας πουθενά.
Επίσης τσίμπησα και Gone Home το οποίο μάλλον θα είναι το επόμενο θύμα μου. Ή αυτό ή το Primordia που τόσο ευγενικά μου παραχώρησε ο φίλτατος Τσοκ
- maladroid
- Templar Hunter
Ειδική μνεία, βέβαια, και για τα φαιδρά sprites-μαριονέτες που χαλάνε την ατμόσφαιρα διαρκώς. Νομίζω το παιχνίδι θα ήταν τουλάχιστον ενάμιση σκαλί καλύτερο αν είχε γραφικά τύπου Still Life/Grey Matter/Black Mirror 2 ή, αφού έχουν κόλλημα με το πλήρες 3D, έστω στα επίπεδα των Still Life 2/Sherlock Holmes της Frogwares (δηλαδή πάλι μέτριο τεχνικά αλλά τουλάχιστον πιο αληθοφανές). Το σώζουν κάπως τα όμορφα στατικά καρέ αλλά ως εκεί.
- Dr Zoidberg
- Elite Member
- tsampikos
- Master of Dimensions
- TeLeStIc
- Elite Member
I will someday become the 13th Guardian, the protector of the Balance. And I'm Telestic.
- mkllds
- Futuristic Fedora
Ελπίζω να είναι μέσα στο πνεύμα μόνο του πρώτου γιατί το δεύτερο ήταν αρκετά κατώτερο, αρκετά όμως. Αναμένω όμως την boxed edition να μου έρθει για να το ξεκινήσω. Έτσι ώστε να έχω ολοκληρωμένη την εμπειρία.TeLeStIc wrote: Μέσα στο πνεύμα του 1 & 2
Άσε που αυτή την περίοδο δεν προλαβαίνω κιόλας γιατί πίνω ρούμι και κουρσεύω πλοία και οχυρά…
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- Dr Zoidberg
- Elite Member
Dr Zoidberg wrote: Broken Sword 5! Από σήμερα βέβαια!! Περίμενα πως και πως τη ατιγμή! Από μια πρώτη ματιά, έχει τον κλασικό χαρακτήρα της σειράς! Σπεύσατε στο GOG για το "season's pass"!!
Θα ήθελα να προσθέσω, πως χθες έλαβα mail από το gog ότι με "υπερχρέωσαν" 5$ γιατί δεν είχαν προλάβει να αλλάξουν τις τιμές, μου επέστρεψαν τα χρήματα πίσω (τα 5$) και μου έδωσαν και 9.99$ για να αγοράσω ό,τι θέλω από το site (Ακούω προτάσεις ). Υποδειγματική συμπεριφορά, τι να πει κανείς!!
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Ωραίοι.Dr Zoidberg wrote: Θα ήθελα να προσθέσω, πως χθες έλαβα mail από το gog ότι με "υπερχρέωσαν" 5$ γιατί δεν είχαν προλάβει να αλλάξουν τις τιμές, μου επέστρεψαν τα χρήματα πίσω (τα 5$) και μου έδωσαν και 9.99$ για να αγοράσω ό,τι θέλω από το site (Ακούω προτάσεις ). Υποδειγματική συμπεριφορά, τι να πει κανείς!!
- enwsiths
- Futuristic Fedora
upload img
πρώην nickname texmurphy, ημ. εγγραφής 09 Φεβ. 2005
...στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...