Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?

More
11 Νοε 2013 23:01 #41102 by WickedMan
Ξεκίνησα εδώ και 3 μέρες το Resonance, λοιπόν. Στην αρχή ένιωθα λίγο σκουριασμένος μετά από τόσους μήνες αποχής, αλλά σιγά σιγά βρήκα το ρυθμό μου, βοηθάει και το παιχνίδι σ' αυτό που έχει πολύ ομαλή ροή. Μ' αρέσει αρκετά θα έλεγα, ειδικά οι γρίφοι του είναι ενδιαφέροντες και όμορφα δοσμένοι και σε κανένα σημείο δεν έχω βαρεθεί. Το μόνο αρνητικό είναι ότι κάποιες φορές μου έρχεται να σκάσω στα γέλια με το (κατά τα άλλα ενδιαφέρον) σενάριο διότι μου θυμίζει πολύ "Παρά Πέντε" (στυλ 4 άκυροι τύποι αποφασίζουν ότι η μοίρα του κόσμου είναι στα χέρια τους. Γιατί; Γιατί έτσι!). :P

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
12 Νοε 2013 00:26 #41103 by tsampikos
Ξεκίνησα το Face Noir. Ωραίο, περιποιημένο παιχνιδάκι, με υπόθεση. Εϊμαι βέβαιος ότι θα το διασκεδάσω μέχρι τέλους. Το μόνο του κακό είναι η ανάλυση. Η εικόνα δεν γεμίζει την οθόνη αφού έχει κενά από δεξιά καια ριστερά. Αδικαιολογητο για τόσο καινούργια παραγωγή. Σε γενικές γραμμές παντως με αφήνει ικανοποιημένο.

More
12 Νοε 2013 23:53 #41115 by Constantine_R
Εγώ για έναν ανεξήγητο λόγο έχω αφήσει το τέταρτο επεισόδιο του Cognition να περιμένει. Μάλλον περιμένω να βρω ένα καλό κενό να το περιλάβω.
Έπαιξα τις τελευταίες εβδομάδες τα δυο πρώτα Dracula. Συμπαθητικά, δεν μπορώ να πω ιδιαίτερα το δεύτερο αν και αρκετές φορές με μπέρδεψε στο κατά πόσο ήθελε το παιχνίδι να πάρει τον εαυτό του στα σοβαρά. Πάντως έχουμε να κάνουμε με κλασική περίπτωση όπου η δυσκολία έγκειται στο, εκνευριστικό μερικές φορές, pixel hunting... Πάντως για adventures του στυλ παίζω-μισή-ώρα-να ξεσκάσω-και-το-αφήνω είναι μια χαρά. Ξεκίνησα και το 3 (είμαι πάρα πολύ στην αρχή) και φαίνεται πολύ καλό. Ίδωμεν...

WickedMan wrote: Το μόνο αρνητικό είναι ότι κάποιες φορές μου έρχεται να σκάσω στα γέλια με το (κατά τα άλλα ενδιαφέρον) σενάριο διότι μου θυμίζει πολύ "Παρά Πέντε" (στυλ 4 άκυροι τύποι αποφασίζουν ότι η μοίρα του κόσμου είναι στα χέρια τους. Γιατί; Γιατί έτσι!). :P

Σε λίγο θα αλλάξεις γνώμη... :P

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
30 Νοε 2013 03:39 #41280 by maladroid
Βρίσκομαι κάπου στα μισά του A New Beginning: Director's Cut. Ως τώρα τα μεγαλύτερα προσόντα του παιχνιδιού είναι τα πανέμορφα visuals και το πρωτότυπο σενάριο ενώ τα μεγαλύτερα facepalms προκαλούν οι ερμηνείες και κάποιοι διάλογοι που καταφανέστατα έχουν μεταφραστεί εκ του προχείρου. Ειδικά όσον αφορά τα γραφικά είναι για μένα η σύγχρονη μετεξέλιξη της τεχνοτροπίας που είδαμε στο Broken Sword (ημι-ρεαλιστικό cartoon) και πολύ κρίμα που η Daedalic δεν ακολούθησε τον ίδιο δρόμο με το επερχόμενο Alcatraz αλλά πήγε προς Pendulo μεριά (θα μου πεις εδώ η ίδια η Revolution πήγε προς τα εκεί με το BS 5..).

Καλά στα voiceovers πραγματικά μιλάμε για πραγματικό χαρακίρι. Οι περισσότεροι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι αξιοπρεπείς αλλά οι δύο πρωταγωνιστές (ειδικά η Fay) θυμίζουν ηρωικές εποχές μεταγλωττισμένου Καπαμαρού. Δε βοηθάει καθόλου που και το κείμενο μοιάζει ώρες-ώρες αμήχανο και εκτός τόπου και χρόνου.

Περιμένω να δω που θα το πάει το σενάριο γιατί ως τώρα μου αρέσουν αρκετά οι εναλλαγές ρυθμού και τοποθεσιών αλλά και η θέση των χαρακτήρων στην πλοκή. Γενικά σ' αυτό τον τομέα η Daedalic σπάνια απογοητεύει (εξαιρείται το Goodbye Deponia) και οι τερματισμοί είναι συχνά από τα δυνατότερα σημεία τους, οπότε είμαι αισιόδοξος.

No good deed goes unpunished

More
30 Νοε 2013 14:07 #41282 by WickedMan
Ενδιαφέρον, διότι το A New Beginning είναι πιθανότατα το επόμενο adventure με το οποίο θα ασχοληθώ. Αυτόν τον καιρό παίζω το The Whispered World, ένα πραγματικά χορταστικό adventure με λίγες, αλλά σημαντικότατες αδυναμίες.

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
01 Δεκ 2013 21:47 #41286 by WickedMan
Ναι αυτό είναι ένα από τα 2 τεράστια μειονεκτήματα που έχω βρει στο Whispered World. Άπειρα, άπειρα, Α Π Ε Ι Ρ Α bugs. Α, οπότε να οπλιστώ με περισσότερη υπομονή δηλαδή... :evil:

More
01 Δεκ 2013 22:33 #41288 by maladroid
Πάει καιρός που το έπαιξα το Whispered αλλά δεν θυμάμαι κάποιο πολύ χτυπητό bug (όπως αυτό με το save του New Beginning). Οπότε, ναι, μάλλον το NB θα δοκιμάσει περισσότερο τα νεύρα σου, αν και τα μικρο-glitches τα συνηθίζεις μετά από λίγο. Κρίμα μωρή Daedalic, κάθε φορά ξεκινάς για να χτυπήσεις πρωτάθλημα και τελικά αρκείσαι στο Europa League, άντε έξοδο στο Τσου-Λου. Μου φαίνεται θα προσφερθώ για εθελοντής beta-tester, ματώνει η καρδιά μου να βλέπω τόσο ωραία σενάρια και τόσο εκθαμβωτικά visuals να κρύβονται κάτω από την τσαπατσουλιά τους.

Επωφελήθηκα αυτό το ΣΚ από τις εκπτώσεις Black Friday και τσίμπησα τα δύο εναπομείναντα επεισόδια του Cognition, ήδη μάλιστα ξεκίνησα το 3ο. Σεναριακά δεν ξέρω που θα το πάει αλλά αυτή η Still Life αύρα που βγάζει και η όλη ατμόσφαιρα Se7en (ντάξει ιεροσυλία, το ξέρω) πολύ με αρέσει. Ελπίζω να μη δώσει μία και τα κάνει μαντάρα στο τέλος γιατί κάτι για ξεφούσκωμα θυμάμαι να διαβάζω..
Βέβαια, βρίσκεται εκ προοιμίου κάτω από τη ζώνη του "Άριστα" γιατί με τέτοιον κοιμήσικο χειρισμό κι αυτά τα στραβοκάνικα visuals δεν πας πουθενά.

Επίσης τσίμπησα και Gone Home το οποίο μάλλον θα είναι το επόμενο θύμα μου. Ή αυτό ή το Primordia που τόσο ευγενικά μου παραχώρησε ο φίλτατος Τσοκ :)

More
04 Δεκ 2013 15:26 #41304 by maladroid
UPDATE: Ψες βράδυ τελείωσα το Cognition και τα συναισθήματα ανάμεικτα. Το τρίτο επεισόδιο (The Oracle) ήταν κανονικός δυναμίτης, γεμάτο ανατροπές, συναισθηματικής φόρτιση, μυστήριο. Αλλά επειδή, όπως έλεγα και σε άλλο thread, τέτοιες ιστορίες πρέπει να κρίνονται (και) συνολικά όταν έχεις την πλήρη εικόνα μπροστά σου, νομίζω ότι στο τέλος καταφέρνει και χύνει την καρδάρα με το γάλα. Τόσο ο κυρίως λόγος για τον οποίο συμβαίνουν όλα, όσο και οι αντιδράσεις βασικών χαρακτήρων στα δρώμενα τελικά δεν πολυστέκουν. Γενικά το πράμα σηκώνει συζήτηση μέσω spoiler tags (ή καλύτερα μπύρας) αλλά ας περιοριστώ να πω ότι μετά την ολοένα και διογκούμενη αγωνία/ένταση των πρώτων τριών επεισοδίων, το τέταρτο ήταν αδικαιολόγητα χαλαρό και τελικά υπονόμευσε το σασπένς και τη λογική ολόκληρης της σειράς. Νομίζω ότι αυτή είναι και η διαφορά μιας γαμάτης αστυνομικής ιστορίας (βλ. Σιωπή των Αμνών, Se7en) από μια καλούτσικη (βλ. Heavy Rain, Still Life 2): ότι όσο τις επεξεργάζεσαι εκ των υστέρων οι πρώτες σου προκαλούν δέος ενώ οι δεύτερες σιγά-σιγά καταρρέουν.

Ειδική μνεία, βέβαια, και για τα φαιδρά sprites-μαριονέτες που χαλάνε την ατμόσφαιρα διαρκώς. Νομίζω το παιχνίδι θα ήταν τουλάχιστον ενάμιση σκαλί καλύτερο αν είχε γραφικά τύπου Still Life/Grey Matter/Black Mirror 2 ή, αφού έχουν κόλλημα με το πλήρες 3D, έστω στα επίπεδα των Still Life 2/Sherlock Holmes της Frogwares (δηλαδή πάλι μέτριο τεχνικά αλλά τουλάχιστον πιο αληθοφανές). Το σώζουν κάπως τα όμορφα στατικά καρέ αλλά ως εκεί.

More
04 Δεκ 2013 21:25 #41305 by Dr Zoidberg
Broken Sword 5! Από σήμερα βέβαια!! Περίμενα πως και πως τη ατιγμή! Από μια πρώτη ματιά, έχει τον κλασικό χαρακτήρα της σειράς! Σπεύσατε στο GOG για το "season's pass"!!

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
06 Δεκ 2013 10:43 #41325 by tsampikos
Mετά από 3 εβδομάδες λιωσίματος με το ανεπανάληπτο και επικό "Kingdoms of Amalur: Reckoning" ξεκίνησα χθες το "The Raven". H King Art Games είναι μια εταιρεία που τα παιχνίδια της ξέρεις ότι θα σου αρέσουν πριν τα παίξεις! Πολύ εντυπωσιακό και στον τεχνικό τομέα παρεμπιπτόντως.....

More
06 Δεκ 2013 11:23 #41326 by TeLeStIc
Broken sword 5!! Δηλώνω ενθουσιασμένος! Μόλις το ξεκίνησα, αλλά ήδη έχει καταφέρει να με ιντριγκάρει! Μέσα στο πνεύμα του 1 & 2, με την πολυαγαπημένη αφήγηση του Stobbart :) Όλοι στο gog - με το εκπληκτικό ποσό των 15 ευρώ αγοράζετε και τα δύο επεισόδια...φοβερή τιμή πιστεύω

I will someday become the 13th Guardian, the protector of the Balance. And I'm Telestic.

More
06 Δεκ 2013 12:06 #41330 by mkllds

TeLeStIc wrote: Μέσα στο πνεύμα του 1 & 2

Ελπίζω να είναι μέσα στο πνεύμα μόνο του πρώτου γιατί το δεύτερο ήταν αρκετά κατώτερο, αρκετά όμως. Αναμένω όμως την boxed edition να μου έρθει για να το ξεκινήσω. Έτσι ώστε να έχω ολοκληρωμένη την εμπειρία.

Άσε που αυτή την περίοδο δεν προλαβαίνω κιόλας γιατί πίνω ρούμι και κουρσεύω πλοία και οχυρά…

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
06 Δεκ 2013 16:51 #41333 by Dr Zoidberg

Dr Zoidberg wrote: Broken Sword 5! Από σήμερα βέβαια!! Περίμενα πως και πως τη ατιγμή! Από μια πρώτη ματιά, έχει τον κλασικό χαρακτήρα της σειράς! Σπεύσατε στο GOG για το "season's pass"!!

Θα ήθελα να προσθέσω, πως χθες έλαβα mail από το gog ότι με "υπερχρέωσαν" 5$ γιατί δεν είχαν προλάβει να αλλάξουν τις τιμές, μου επέστρεψαν τα χρήματα πίσω (τα 5$) και μου έδωσαν και 9.99$ για να αγοράσω ό,τι θέλω από το site (Ακούω προτάσεις :P). Υποδειγματική συμπεριφορά, τι να πει κανείς!!

More
06 Δεκ 2013 21:08 #41335 by WickedMan

Dr Zoidberg wrote: Θα ήθελα να προσθέσω, πως χθες έλαβα mail από το gog ότι με "υπερχρέωσαν" 5$ γιατί δεν είχαν προλάβει να αλλάξουν τις τιμές, μου επέστρεψαν τα χρήματα πίσω (τα 5$) και μου έδωσαν και 9.99$ για να αγοράσω ό,τι θέλω από το site (Ακούω προτάσεις :P). Υποδειγματική συμπεριφορά, τι να πει κανείς!!

Ωραίοι. :D

More
06 Δεκ 2013 21:20 #41336 by enwsiths
φυσικα broken sword 5 of two sonsκαι τερματισα το υπεροχο brothers a tale of two sons.

File Attachment:

upload img
πρώην nickname texmurphy, ημ. εγγραφής 09 Φεβ. 2005

...στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...