Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Ακόμα ένα κάστρο έπεσε... και μπήκε στο steam
Η δικιά μου πρώτη αγορά ήταν η special edition του Monkey Island και από τότε... άστα κάνω πολύ μεγάλες προσπάθειες να συγκρατηθώ (πάντως κατά 60-70% των περιπτώσεων τα καταφέρνω). Φιλική συμβουλή, αν σου αρέσει να αγοράζεις retail, ΜΗΝ ενδίδεις στις προσφορές παιχνιδιών που θα ήθελες να αγοράσεις, σίγουρα θα βρεις κάποια retail προσφορά που να συμφέρει επίσης. Προσωπικά αγοράζω indie παιχνίδια που μου λένε και κάτι (όπως το Limbo καλή ώρα που το έχω στο στόχαστρο όταν βγει κάποια προσφορά) και αν δεν είσαι ανυπόμονος περίμενε... όλο και κάποια έκπτωση θα παίξει.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- WickedMan
- Tentacled Overlord
οφτόπικ, αλλά είναι ενδιαφέρον θέμα.
Για να είμαι ειλικρινής σπάνια "ψάχνω" τις προσφορές. Όχι ότι αν δω κάτι που βγάζει μάτι, δε θα το προτιμήσω, αλλά έχω την αίσθηση ότι όταν κοιτάς προσφορές καταλήγεις τελικά να ξοδεύεις περισσότερα λεφτά, διότι σκέφτεσαι "α, δες αυτό, 50% κάτω, ας το πάρω, δε θα το ξαναβρώ τόσο". Καταλήγεις, έτσι να αγοράζεις περισσότερα πράγματα απ ότι φυσιολογικά θα αγόραζες. Είναι σαν να κάνεις βόλτα στις βιτρίνες στις εκπτώσεις (σπορ που αποφεύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι) χωρίς να χρειάζεσαι κάτι συγκεκριμένο. Καταλήγεις, συνήθως, να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με τουλάχιστον τρεις σακούλες.
Για τις αγορές (και games και γενικά) ακολουθώ την εξής απλή τακτική. Μόλις αποφασίσω να αγοράσω π.χ ένα παιχνίδι, μπαίνω στο Internet, βλέπω που υπάρχει στην καλύτερη τιμή (είτε retail είτε όχι) και το αγοράζω.
Εκτός, φυσικά, αν η τιμή αυτή είναι μεγαλύτερη απ όσα είμαι διατεθειμένος να δώσω για το παιχνίδι, οπότε απλώς περιμένω να πέσει κι άλλο...
Από την άλλη, βέβαια, αγοράζω πολύ λίγα παιχνίδια κάθε χρόνο. Για άλλους που αγοράζουν περισσότερα, το "ψάξιμο" στις προσφορές ίσως να επιβάλλεται... αρκεί, φυσικά, να υπάρχει και μια σχετική αυτοσυγκράτηση
Άσχετα με το Limbo όλα αυτά, απλά μιας που το έθιξες
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- crocark
- Adventure's Advocate
Κατά τ' άλλα το παιχνίδι με το οποίο αυτές τις μέρες τραβάω χοντρό κόλλημα είναι το Nancy Drew, secret of the old clock. Αυτά τα Nancy Drew είναι το ένα πιο δύσκολο από τ' άλλο και ήδη στη σειρά έχω πολύ κακό σκορ.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- tsampikos
- Master of Dimensions
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Ρε που να μην σου φυσάει στον διαγωνισμό φτυσίματος...
Θα το σηκώσω το γάντι... (μα που το 'χεις;!;! μόνο και μόνο για να ταπεινωθείς και να ζητήσεις συγχώρεση για τις βέβηλες προτάσεις σου... αλλά δυστυχώς μόνο για το 2. Το πρώτο το έχω απεγκαταστήσει και βαριέμαι να το κοιτάξω, μην μου ζητήσεις να το ξαναπαίξω, το τελείωσα πριν από κάνα εξάμηνο.
Λοιπόν... σύμφωνα με το παιχνίδι το τελευταίο autosave έγινε στο 100% του παιχνιδιού και ο χρόνος εκέινη την ώρα ήταν.... ταρατατα τατα... 08:57:06, εννοείται χωρίς walkthrough... όταν την πρώτη φορά (1995) σου παίρνει κοντά ένα χρόνο να το τερματίσεις, κάποια πράγματα σου μένουν χαραγμένα στη μνήμη.
Μπουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααααααα!!!!!!!
Byyy moonlight we riiiiiide ten thousand side by siiiiide
(παιδιά.... πολύ δουλειά σήμερα άστα να πάνε )
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- WickedMan
- Tentacled Overlord
- Constantine_R
- Voodoo Priest
μα τώρα χρονικός διαγωνισμός σε adventure; είναι πράγματα αυτά;
Έλα να μαζευόμαστε!!! Πάρτε τσουγράνες, πάρτε δρέπανα, ανάψτε πυρσούς!!! Στη πυρά!!
- crocark
- Adventure's Advocate
WickedMan wrote: (μα τώρα χρονικός διαγωνισμός σε adventure; είναι πράγματα αυτά; )
Έχετε δίκιο γενικά. Ειδικά, μάλλον δεν έχετε υπόψη σας μια συζήτηση - εδώ καλά, καλά δεν μπορώ να τη βρω εγώ - που είχε γίνει. Κάποιος, για λόγο που δε θυμάμαι τώρα, μου είχε προτείνει να παίξω το TSOMI με χρονικό όριο. Κι από εκεί ορμώμαι.Constantine_R wrote: Έλα να μαζευόμαστε!!! Πάρτε τσουγράνες, πάρτε δρέπανα, ανάψτε πυρσούς!!! Στη πυρά!!
@ Constantine_R
Εσύ θέλεις το 2, εγώ όμως μιλάω για το 1. Το 1 ξέρω πολύ καλά. Το 2 το πρωτοέπαιξα αφού γράφτηκα στο advocate. Είναι πιο πρόσφατο (πάρα πολύ πιο πρόσφατο), αλλά στο άλλο έχω κάνει διατριβή. Πάντως από τους υπολογισμούς μου, νομίζω ότι ο χρόνος γύρω στις 8 ώρες είναι ένας καλός χρόνος. Κάπου εκεί θα με περίμενα. Σημειωτέον, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι την πρώτη φορά που το έπαιξα, όταν ήμουν μωρό, το έπαιξα φυσικά με walkthrough. Μπορεί να είχα πάθει σοκ μ' αυτά που ζούσα, αλλά θα περνούσαν ακόμη πάρα πολλά χρόνια πριν καταλάβω τη λογική πίσω από το adventuring. Δεν μπορώ να πω πότε θα το τελειώσω, γιατί το πρόγραμμα είναι αρκετά βαρύ, αλλά αν κρίνω από το γεγονός ότι χθες με πήρε ο ύπνος μπροστά στην οθόνη, ίσως έχετε νέα μου σύντομα.
@ Wicked
Αν σε έχω "ψυχολογήσει" σωστά, λογικά είναi η πρώτη φορά που το έπαιξες και χωρίς walkthrough. Αν ναι, τα σέβη μου Αν το έπαιζα τώρα, που κάτι σκαμπάζω, για πρώτη φορά, χωρίς walkthrough, υπολογίζω ότι μπορεί οι 30 ώρες να ήταν λίγες.
Αν πάλι το έχεις ξαναπαίξει, σε θαυμάζω για άλλο λόγο, άρα μην ντρέπεσαι. Πως το έλεγε εκείνη η διαφήμιση; Η αξία του νικημένου δίνει αξία στο νικητή; Παραφράζοντάς το αρκετά, μόνο και μόνο που μας κάνει την τιμή ένας δηλωμένος εχθρός να συμμετέχει σε τέτοιο διαγωνισμό, εμένα τουλάχιστον με κατακλύζουν ρίγη συγκίνησης.
Σημείωση: 1.χθες, ενώ έπαιζα είχα ένα τόσο γελοίο διαρκές χαμόγελο που παραξενεύτηκα κι εγώ ο ίδιος. Δε συζητάω καν για το πόσο πολλά περισσότερα πράγματα καταλαβαίνω με τα τωρινά αγγλικά και τις τωρινές εμπειρίες. Κανονικά αυτό το παιχνίδι έπρεπε να κυκλοφορήσει με σήμανση: "οι πιτσιρικάδες παίξτε το, αλλά κάντε τη χάρη στον εαυτό σας να το ξαναδείτε στα 20 και τα 30 (φαντάζομαι και πιο μετά). Και άμα σας ρωτήσει κανείς πως ήταν, να είστε μετριοπαθείς. Αλλιώς στα 30 που θα σας φαίνεται πολύ καλύτερο δε θα έχετε αφήσει χαρακτηρισμούς διαθέσιμους για να δείξετε τη μεγαλύτερη χαρά σας".
2.παιδιά, να χαρείτε, προσοχή με τα δρεπάνια ... αγριεύομαι ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Σημείωση: 1.χθες, ενώ έπαιζα είχα ένα τόσο γελοίο διαρκές χαμόγελο που παραξενεύτηκα κι εγώ ο ίδιος. Δε συζητάω καν για το πόσο πολλά περισσότερα πράγματα καταλαβαίνω με τα τωρινά αγγλικά και τις τωρινές εμπειρίες. Κανονικά αυτό το παιχνίδι έπρεπε να κυκλοφορήσει με σήμανση: "οι πιτσιρικάδες παίξτε το, αλλά κάντε τη χάρη στον εαυτό σας να το ξαναδείτε στα 20 και τα 30 (φαντάζομαι και πιο μετά). Και άμα σας ρωτήσει κανείς πως ήταν, να είστε μετριοπαθείς. Αλλιώς στα 30 που θα σας φαίνεται πολύ καλύτερο δε θα έχετε αφήσει χαρακτηρισμούς διαθέσιμους για να δείξετε τη μεγαλύτερη χαρά σας".
Αυτό κάνει νομίζω και το παιχνίδι τεράστιο. Όπως σε όλες τις μεγάλες κωμωδίες υπάρχουν "στρώσεις" χιούμορ" όπου ο καθένας ανακαλύπτει αυτά που συμβαδίζουν με τις εμπειρίες του. Δεν ξέρω αν διάβαζες Asterix μικρός, αλλά για δοκίμασε και τώρα...
Πολύ σοβαρά... όταν ξεκίνησε η μουσική στην εισαγωγή το χαμόγελο δεν σου έφτασε μέχρι τ' αυτιά;
@ Wicked
Αν σε έχω "ψυχολογήσει" σωστά, λογικά είναi η πρώτη φορά που το έπαιξες και χωρίς walkthrough. Αν ναι, τα σέβη μου Αν το έπαιζα τώρα, που κάτι σκαμπάζω, για πρώτη φορά, χωρίς walkthrough, υπολογίζω ότι μπορεί οι 30 ώρες να ήταν λίγες.
Συμφωνώ απόλυτα, αν σου πήρε 15 ώρες πρώτη φορά χωρίς walkthrough, my respects. Και εγώ για κάνα τριαντάρι το έχω, ίσως και παραπάνω.
- tsampikos
- Master of Dimensions
- crocark
- Adventure's Advocate
Σε σένα δεν είχα πει τις προάλλες "σ' αγαπώ"; Έτσι μου ήρθε τώρα πάλι.
Γιατί, τώρα νομίζεις τι κάνω; Ψέματα. Τον Asterix τον έμαθα πολύ, πολύ αργά. Κάπου στα 10-12. Ενώ ανέκαθεν ήμουν ντισνευκός, συνειδητοποίησα κάπου στην εφηβεία μου ότι δεν υπάρχει πιο αστείο ανάγνωσμα. Επίσης αποτέλεσε ένα από τα συστατικά της γενικής φιλογαλλικής μου νοοτροπίας. Π.χ. συνήθως ακούω από ξένη μουσική γαλλικά κομμάτια, θεωρώ τα γαλλικά λογοτεχνικά αριστουργήματα συχνά ανώτερα από τα λοιπά ξένα αριστουργήματα και για τον κινηματογράφο δεν το συζητώ ποτέ. Μετά το γαλλικό, όλα τ' άλλα έπονται έτη φωτός μακριά. Μέσα σ' όλ' αυτά λοιπόν και ο Asterix. Κι όμως, μπορεί να μην το πιστεύεις, δεν μπορώ να διαβάσω Asterix!!! Όχι γιατί δε γελάω. Ίσως φτάιει που το έχω κάψει με τόσο Asterix. Αντιθέτως με άλλα κόμικς του Goscinny. Θυμάμαι διάβαζα Lucky Luke και γελούσα μόνο με το Ραντανπλαν. Ενώ τώρα δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω με τα Lucky Luke. Χαζεύω; Δεν ξέρω. Ώρες, ώρες απορώ, αλλά πραγματικά με μερικά πράγματα που γελούσα δε γελάω και το αντίθετο. Απ' ό,τι φαίνεται το Monkey Island δεν ανήκει σ' αυτές τις κατηγορίες. Μ' αυτό γελάω όλο και πιο πολύ.Constantine_R wrote: Δεν ξέρω αν διάβαζες Asterix μικρός, αλλά για δοκίμασε και τώρα...
Πως με ξέρεις ... Αν και, στη συνέχεια της παραπάνω ανάλυσης που μόνο για μένα μπορεί να έχει σημασία, το δέχομαι, το χαμόγελο αυτό είναι κάπως ιδιαίτερο. Δεν είναι ότι φτάνει μέχρι τ' αυτιά, δεν ξέρω πως να το πω ... Είναι το χαμόγελο του χαζοχαρούμενου. Στη συγκεκριμένη βέβαια περίπτωση, χθες, δε μ' άφησαν να το χαρώ. Ακούστηκε κάπου από άλλο δωμάτιο: "Τι είναι πάλι αυτό; Monkey Island; Έλεος. Όχι πάλι τα ίδια ..."Constantine_R wrote: Πολύ σοβαρά... όταν ξεκίνησε η μουσική στην εισαγωγή το χαμόγελο δεν σου έφτασε μέχρι τ' αυτιά;
@ Tsampikos
Όχι. Τόσο μπορεί να είναι όταν δεν ξέρεις τίποτα, άμα εσύ είσαι πολύ δυνατός, αλλά το παίζεις πρώτη φορά. Άμα ξέρεις τι να κάνεις και δεν πελαγοδρομείς, μου φαίνεται ότι πάνω από δέκα ώρες δεν πρέπει να είναι.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- WickedMan
- Tentacled Overlord
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ