sinking island

More
02 Δεκ 2007 14:06 #18447 by odnorf
Replied by odnorf on topic sinking island
Νεότερα. Το παιχνίδι υπό φυσιολογικές συνθήκες δε ζητάει serial (το δοκίμασα και σε άλλο υπολογιστή) παρά μόνο διαβάζει την πρώτη φορά το dvd για να κάνει το activation (και εν συνεχεία απλώς ζητάει να βρίσκεται στο drive). Στο δικό μου υπολογιστή δε συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως, για άγνωστους λόγους. Δοκίμασα απεγκατάσταση, εγκατάσταση αλλά τίποτα. Όταν κάποια στιγμή βρω χρόνο θα δοκιμάσω να κάνω νέα εγκατάσταση από άλλο dvd drive, ελπίζοντας πάντα να βγει ένα crack σύντομα για να μπορέσω να παίξω το παιχνίδι χωρίς άλλο χάσιμο χρόνου. Άβυσσος η ψυχή των copy protection systems που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν μόνο όσους πληρώνουν για τα παιχνίδια που παίζουν. Λίγο μυαλό χρειάζεται από τις εταιρείες και ελάχιστο σεβασμό προς τους πελάτες τους.

lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
02 Δεκ 2007 18:35 #18448 by Tasos
Replied by Tasos on topic sinking island
Απαράδεκτο... Τελικα αποδεικνύεται πως τα copy protection systems ωθούν περισσότερο τους χρήστες στο να κατεβάζουν τα παιχνίδια από το net
παρά τα προστατεύουν. Φαντάζομαι θα το αναφέρεις στη Beacon εεε???

More
02 Δεκ 2007 19:29 #18450 by odnorf
Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι κάτι που θα μπορούσε να δώσει άμεσα λύση η beacon αλλά θα τους πάρω τηλέφωνο. Ελπίζω τουλάχιστον ότι θα επικοινωνήσουν με την εταιρεία που το έχει φτιάξει για εύρεση λύσης. Παράλληλα, τα forum του παιχνιδιού δεν είναι στα αγγλικά εφόσον δεν έχει κυκλοφορήσει η αγγλική έκδοση σε κάποια μεγάλη αγορά.

More
03 Δεκ 2007 12:21 #18470 by odnorf
Πήρα τηλέφωνο έτσι από περιέργεια και βεβαίως δεν ξέρουν τι γίνεται και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να το πάρουν πίσω και να μου επιστρέψουν τα χρήματά μου (κάτι που έτσι και αλλιώς δε θα κάνω γιατί το παίζει η κοπέλα μου στο δικό της υπολογιστή και δε θα το θεωρούσα σωστό). Απίστευτες καταστάσεις, ιδιαίτερα όταν αυτές συμβαίνουν σε ένα άτομο (παρακαλείται η ευγενική ψυχή που εξασκείται σε τεχνικές βουντού πάνω στο κορμί μου να βρει άλλο πειραματόζωο - έστω προσωρινά - ευχαριστώ). Επαναλαμβάνω ότι το παιχνίδι δεν χρειάζεται serial αλλά σε εμένα ενώ είναι επιβεβαιωμένο ότι διαβάζει το dvd (αλλιώς ενημερώνει για την απουσία του) ζητάει (απόδειξη η εικόνα που έχω κάνει post). Τα άτομα που έφτιαξαν το συγκεκριμένο cp κάπου έχουν κάνει κάποιο τραγικό λάθος.

More
05 Δεκ 2007 02:16 #18481 by etern1tyST3
Replied by etern1tyST3 on topic sinking island
dokimase na to trekseis apo clone cd i na ksekiniseis esy to install apo to setup.exe k pes mou an etrekse.

More
05 Δεκ 2007 09:57 #18483 by odnorf
Το πρόβλημα δεν είναι στην ανάγνωση του dvd, αυτό το βλέπει κανονικά και το διαβάζει κανονικά, οπότε δεν βρίσκω λόγο να εγκαταστήσω αυτή τη στιγμή κάποιο virtual drive στον υπολογιστή μου (δεν έχω κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα). Βεβαίως ποτέ δεν ξέρεις με τους υπολογιστές αλλά, προς το παρόν, λέω να μην τον επιχειρήσω αυτό τον τρόπο. Το install εγώ το έχω ξεκινήσει περισσότερες από μία φορές (πάντα έχω απενεργοποιήμένο το autorun).

EDIT: Κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη.

More
05 Δεκ 2007 14:24 #18487 by Mortal
Replied by Mortal on topic sinking island
Ta vista έχεις ως βασικό λειτουργικό? Ή σε XP? Μήπως το κλείδωμα βρίσκει κάποια παλαιότερη βιβλιοθήκη και μπλέκεται? (Δεν ξέρω αλλά ίσως θα μπορούσε κάτι τόσο ανάποδο να γίνεται σε κάποια τέτοια περίπτωση). Είναι παράλογο. :-/ Στο forum της εταιρείας δεν το έχει συναντήσει κάποιος άλλος;

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

More
05 Δεκ 2007 16:17 #18491 by odnorf
Τα vista έχω ως βασικό λειτουργικό. Για οικονομικούς λόγους μπορώ να έχω μόνο ένα πολύ καλό υπολογιστή για τη δουλειά και τα παιχνίδια (όχι ότι καλύτερο αλλά...) και έχω επιλέξει τα vista για συγκεκριμένους λόγους δουλειάς. Πέρα από αυτό το παιχνίδι επίσημα υποστηρίζει τα vista ενώ στα αρχεία του cp μπορεί κανείς να δει ότι υποστηρίζει και 64bit (αλλιώς δεν θα δούλευαν οι drivers - ναι, μιλάμε για ένα ακόμα παράλογο κλείδωμα που εγκαθιστά drivers). Μπορεί να φταίει κάποια βιβλιοθήκη, μπορεί και όχι. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί αυτό. Όσον αφορά το forum, έχω ήδη κάνει post στο γαλλικό section και περιμένω απάντηση (δεν υπάρχει αγγλικό γιατί το παιχνίδι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στα αγγλικά από ότι φαίνεται, εκτός της Ελλάδας). Το καλύτερο θα ήταν να βρισκόταν κάποιος άλλος υπολογιστής με vista 64bit για να δούμε αν θα υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν νομίζω ότι είναι και η πιο διαδεδομένη έκδοση :(

More
05 Δεκ 2007 19:44 #18500 by Mortal
Ένα που είδα εδώ κάνει τίποτα; [δεν το έχω το παιχνίδι, και έχω και παλαιότερο λειτουργικό].
...
Γράψε λάθος (για να το κρακάρεις θα πρέπει να μπορείς να το κάνεις install. :( Και δεν βρίσκω τίποτα (μόνο review στα Γερμανικά).

More
05 Δεκ 2007 20:29 #18501 by odnorf
Install το παιχνίδι γίνεται κανονικά, μετά είναι το πρόβλημα.
Πέρα από αυτό, το μοναδικό crack που κυκλοφορεί είναι αυτό που βρήκες και εσύ και έχει διάφορα σχόλια σε διάφορα sites. Αλλού ότι αλλάζει τη γλώσσα, αλλού ότι δεν δουλεύει, ότι κολλάει το παιχνίδι κ.λπ. Το έχω κατεβάσει αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

More
05 Δεκ 2007 20:53 #18503 by Mortal
Ουμφφφ! Με πιάνει αυτό το δικό μου να θέλω να καταδικάσω την εταιρεία που δεν το 'ψαξε, αλλά το θέμα είναι πως όλοι μας έχουμε διαφορετικά μηχανήματα και διαφορετικό configuration εφαρμογών/drivers/εργαλείων οπότε τι να πρωτοδοκιμάσουν κι αυτοί. Τέσπα...το σύστημα προστασίας που χρησιμοποιεί...μήπως έχει κάποιο update για τα vista? Όπως είχε γίνει με το μεγάλο μπάχαλο του starforce (ή του άλλου ανοητου κλειδώματος (αν)ασφάλειας) που αγόραζες παιχνίδι κι αν είχες vista έκανες το κουτί βαρίδι για σημειώσεις μέχρι να το βγάλουν? [Από ότι είχα διαβάσει σε διάφορα fora μιλάω πάντοτε.]

[Edit] typos

More
05 Δεκ 2007 21:08 #18505 by odnorf
Δεν υπάρχει κάτι σχετικό που να έχω βρει. Όπως είπα υποτίθεται ότι δουλεύει κανονικά σε vista 64bit. Δεν ξέρουμε καν αν αυτό είναι το πρόβλημα. Ούτε καν βαρίδι για σημειώσεις να μπορώ να το κάνω, είναι πολύ ελαφρύ όπως όλα τα παιχνίδια σε dvd case με μικρά manual.

EDIT: Έλεγξα τους drivers που εγκαθιστά και είναι το πρώτο παιχνίδι που βλέπω να χρησιμοποιεί την ολοκαίνουρια έκδοση από την starforce, FrontLine Protection Library 5.0.6.0 με ημερομηνία 22/Αυγούστου/07. Καινούρια έκδοση, καινούρια προβλήματα.

EDIT: Αυτό είναι το cp

Προσέξτε ιδιαίτερα την παράγραφο
"Protection of software products commercially released on CD-ROM/DVD-ROM. The main difference between FL Disc CD Keyless/DVD Keyless and FL Disc CD/DVD is that no disc key input is required when a protected application is activated by an end user. It is sufficient to insert the disc in the drive and launch the application. Authentication is performed automatically, which unloads an end user."

More
05 Δεκ 2007 21:21 #18506 by Elessar
Replied by Elessar on topic sinking island
Συγγνώμη - το Sinking Island χρησιμοποιεί Starforce; Αν ναι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το κάνω install...

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
05 Δεκ 2007 21:22 #18507 by odnorf
@Elessar

Δες το προηγούμενο post.

More
05 Δεκ 2007 21:54 #18508 by Mortal
Χμ... δεν πιστεύω να μην σου διαβάζει κάτι από το DVD σου; Λες να βρίσκει κάποια ασυμβατότητα με τη συσκευή την ίδια; Ο άλλος υπολογιστής έχει ίδιας μάρκας DVD ή διαφορετικό (πιο καινούργιο ή πιο παλιό μοντέλο κ.λπ.). [Απλά ρίχνω ιδέες.]

[Δεν ξέρω και τι ανόητες ασφάλειες (ή policies) μπορεί να ανοίγει για τις συσκευές στα vista. Υπόθεση μόνο, μιας και λένε ότι τα DRM schemes είναι ενσωματωμένα, μήπως πρέπει να κάνεις κάτι χειροκίνητα.]

Edit: Είδα εδώ κάτι και σκέφτομαι μήπως όντως δεν διαβάζει σωστά το δισκάκι και σου ζητάει serial γιατί βρίσκει το δισκάκι σαν spare (ή περνάει απευθείας αντί να σε ρωτήσει με ποιά μέθοδο θέλεις να το εγκαταστήσεις).