Reprobates, copy protection & πειρατεία
- Mortal
- Adventure's Advocate
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
- Visitor
i sony den exei me ti star force...apla pigan na tin agorasoun alla den to kataferan telika....i sony exei to securom...
...sta dika mou paixnidia grafo sta eula gia to programma prostasias kai sto kouti (piso meros)....
....pote den exo bali se diko mou paixnidia klidoma na perni stoixia apo ton pelati, giati prota apo olla eimai kai ego gamer kai katanalotis kai den mou aresi kai emena..
...kai mia apli koubenta gia misthous klp pou legame...efikto einai kai pragmatiko....
...eite to leme klopi eite opos allios thelete, to idio pragma einai, i zimia eiparxi...kai gia na mi dino paradigmata apo eksoteriko....psakste gia tin ipothesi (2007) NC Soft enantion ton Internet Cafe edo stin ellada....kai to ti apofaseis (kai prostimata) bgikan....
- odnorf
- Templar Hunter
hell-tech wrote: ...eite to leme klopi eite opos allios thelete, to idio pragma einai, i zimia eiparxi...kai gia na mi dino paradigmata apo eksoteriko....psakste gia tin ipothesi (2007) NC Soft enantion ton Internet Cafe edo stin ellada....kai to ti apofaseis (kai prostimata) bgikan....
Το παράδειγμα δεν είναι σχετικό με ότι συζητούσαμε. Δεν αναφέρεται σε χρήστες που κατεβάζουν παιχνίδια αλλά σε επιχείρηση που έβγαζε χρήματα από τις ενέργειές της.
lamp dog - <!-- w --> www.dead-code.org <!-- w -->
- Visitor
...nai men eitan kapia katastimata pou bgazan lefta me auto (sindromi) kai ti fagan,
alla eitan kai kapia pou den pernan lefta (sindromi) kai to eixan dorean ta opia ti fagan kai auti
kai eitan kai ena internet-cafr sto opio douleue ena paidi, pou to katebase kai to edine se gnostous tou...kai autos tin efage....
...opote eixe gia ollous kati
tespa mipos prepi to thread na gini move se allo simio...
- BadSector
- Elite Member
odnorf wrote: Συνήθως η εγκατάστασή τους είναι παράνομη. Αν και τις περισσότερες φορές περιγράφονται στην EULA, αυτή δεν έχει νομική ισχύ και αποτελεί ημιπαράνομη τακτική εταιριών (πολλές EULA από αμερικάνικες εταιρίες περιγράφουν απαγορεύσεις που είναι αντίθετες με τα τοπικά συντάγματα & νόμους [π.χ. άρνηση νόμιμων προσωπικών αντιγράφων]). Δεν αποτελεί ούτε συμβόλαιο (δεν υπογράφεις) και δεν αναγράφεται στη συσκευασία του παιχνιδιού ΠΡΙΝ το αγοράσεις (και η επιστροφή λόγω EULA δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα!).
Μια μικρή παρατήρηση: το EULA είναι νόμιμο, αλλά κάποιοι από τους όρους που αναγράφονται μπορεί να έρχονται σε αντίθεση με την νομοθεσία της εκάστοτε χώρας. Σε αυτή την περίπτωση, η νομοθεσία προφανώς έχει μεγαλύτερη ισχύ, αλλά δεν ακυρώνει ολόκληρο το EULA. Για παράδειγμα, η δημιουργία ενός προσωπικού αντίγραφου επιτρέπεται από την ελληνική νομοθεσία (κάτι που νομίζω ισχύει και σε ολόκληρη την ΕΕ, αλλά δεν είμαι σίγουρος γι'αυτό), αλλά απαγορεύεται από το EULA. Σε αυτή την περίπτωση η ελληνική νομοθεσία έχει μεγαλύτερο βάρος, εφόσον η πράξη της αντιγραφής γίνεται μέσα σε ελληνικό έδαφος. Ωστόσο ο νόμος μιλάει για ένα προσωπικό αντίγραφο και οποιαδήποτε άλλη πράξη αντιγραφής καλύπτεται από το σχετικό όρο του EULA.
- Visitor
- odnorf
- Templar Hunter
BadSector wrote: Μια μικρή παρατήρηση: το EULA είναι νόμιμο, αλλά κάποιοι από τους όρους που αναγράφονται μπορεί να έρχονται σε αντίθεση με την νομοθεσία της εκάστοτε χώρας. Σε αυτή την περίπτωση, η νομοθεσία προφανώς έχει μεγαλύτερη ισχύ, αλλά δεν ακυρώνει ολόκληρο το EULA. Για παράδειγμα, η δημιουργία ενός προσωπικού αντίγραφου επιτρέπεται από την ελληνική νομοθεσία (κάτι που νομίζω ισχύει και σε ολόκληρη την ΕΕ, αλλά δεν είμαι σίγουρος γι'αυτό), αλλά απαγορεύεται από το EULA. Σε αυτή την περίπτωση η ελληνική νομοθεσία έχει μεγαλύτερο βάρος, εφόσον η πράξη της αντιγραφής γίνεται μέσα σε ελληνικό έδαφος. Ωστόσο ο νόμος μιλάει για ένα προσωπικό αντίγραφο και οποιαδήποτε άλλη πράξη αντιγραφής καλύπτεται από το σχετικό όρο του EULA.
Τo EULA είναι ένα απλό κείμενο χωρίς νομική αξία. Υπάρχει γιατί οι εταιρείες μέσα στην παράνοιά τους το θεωρούν ασφαλιστική δικλίδα αλλά ούτε εταιρείες επιπέδου apple δεν θέλησαν να το δοκιμάσουν στα δικαστήρια. Δεν αποτελεί συμβόλαιο και δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάγνωσής του πριν την αγορά (στις περισσότερες των περιπτώσεων). Επίσης, όπως ήδη ανέφερα, στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η επιστροφή του software γιατί δεν συμφωνώ με την EULA κάτι που καθιστά την αρχική πώλησή του σε εμένα απάτη.
- BadSector
- Elite Member
- giovanna
- Topic Author
- Adventure's Advocate
Δηλαδή θέλω εξηγήσεις!! Πες μου μπορώ εγώ να επιστρέψω το παιγνίδι και να πάρω τα λεφτά μου πίσω?
- odnorf
- Templar Hunter
Δεν το υπογράφω, δεν μπορώ να το διαβάσω πριν, δεν μπορώ να επιστρέψω το προϊόν (εφόσον έχει ανοιχτεί βεβαίως για να διαβάσω την EULA) σε όσα καταστήματα έχω δοκιμάσει (μονάχα για ελαττωματικά cd επιτρέπεται - μπορείς να το δοκιμάσεις και εσύ. Αφού περάσεις από 15 "υπευθύνους" που σε κοιτούν με ανοιχτό το στόμα σαν να είσαι τρελός). Ο παραλογισμός της απάτης. Στο παρελθόν έχουν γίνει διάφορες δίκες σχετικά με αυτό. Κάποιοι δικαστές δέχτηκαν την EULA (από τεράστιες οικονομικά εταιρίες - ωραία σύμπτωση) κάποιοι άλλοι όχι. Δεν υπάρχει γενική απόφαση πουθενά. Είναι γκρίζο τοπίο και προσπαθώ πάντα να προστατεύω τα συμφέροντά μου με τον τρόπο που πιστεύω.
- panagios
- Banned
Ας ξεκινησω λεγοντας σας οτι δεν ειμαι παραγωγος αλλα πλεον ουτε φανατικος παικτης. Λογω της απελπιστικης ποιοτητας της εποχης μας (γιατι τα παιχνιδια να διαφερουν) εχω βρει 3 παιχνιδια στρατηγικης 5ετιας και παιζω οποτε μου την δινει. Adventures εχω παιξει πολλα (ισως περισσοτερα απ οσα θα επρεπε) αλλα λιγο η ηλικια, λιγο ο χρονος, λιγο τα υπολοιπα ενδιαφεροντα μου, λιγο η ποιοτητα που προανεφερα με εχουν κανει να χρησιμοποιω μια μεθοδο που εχει αποδειχτει αποτελεσματικη.
Πριν να την αναφερω, θα πρεπει να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω παρει στην ζωη μου παρανομο παιχνιδι (η κοπια οπως προτιματε καλυτερα).
Αυτο το εχω κανει διοτι πιστευω οτι αυτο ειναι κλοπη. Εαν καποιος (μορταλ) πιστευει οτι πρεπει να δει ενα παιχνιδι και μετα να το αγορασει ας παιξει το demo του (γι αυτο υπαρχει) η ας κανει οτι και εγω ωστε να μεγαλωσει τις πιθανοτητες του: ας περιμενει ενα χρονικο διαστημα μεχρι να ρωτησει αλλους, διαβασει κριτικες (ολο και καποια μη πληρωμενη θα βρει) διαβασει φορουμ, δει αν υπαρχουν bugs, δει αν η εταιρεια βγαζει patches για να διορθωσει τα bugs, ο,τι τον φωτισει ο θεος και αρκει γι αυτον να πειστει (η να αυξησει τουλαχιστον τις πιθανοτητες) αυτο το παιχνιδι να ειναι καλο. Εγω πχ το DOTT δεν το ειχα παιξει οταν ειχε πρωτοβγει αλλα μου τα συστησε ενας φιλος. Πιστεψε με δεν εχασα τιποτα απο την απολαυση.
- panagios
- Banned
Για να προλαβω αντιδρασεις εδώ χρησιμοποιω τους ορους εκφραζοντας τον μεσο ορο και όχι τις λαμπρες εξαιρεσεις που εχουν ηδη γραψει στην θεματικη ενοτητα. Και αναφερομαι στον Ρομπεν των καταναλωτων που αναγραφει τις προειδοποιησεις σε σημειο εμφανες ώστε να τους προστατεψει. Δεν μπορω να αντιληφθω πως γινεται να γραφεις καπου, να κρινεις την υπαρξη η την ανυπαρξια της νομοθεσιας και να μην μιλας για τον μεσο ορο των ανθρωπων (παντοτε to your best knowledge) αλλα για το τι κανεις εσυ. Είναι δυνατον να αλλαξει η παγκοσμια νομοθεσια επειδη ο Μορταλ δεν παιρνει κοπιες για να κλεψει αλλα για να ξεχωρισει τα καλα παιχνιδια και να παει να τα αγορασει, η επειδη ο hell tech λεει ότι προστατευει οσο μπορει τον καταναλωτη; Ας μας πει τοτε και ποσο βγαζει από τα 50 ευρω που χρεωνει κατά μεσο ορο κάθε παιχνιδι για να δουμε ποσο μας προστατευει.
Κανεις δεν μπορει και δεν θελει να μας προστατεψει. Και ισως οσο στοιβαζομαστε εξω από τα μαγαζια περιμενοντας τα να ανοιξουν για να μην χασουμε τα κελεπουρια που μετα από ένα χρονο (2-3 δεν εχει και νοημα) θα τα βρουμε στα 15 ευρω η στα περιοδικα, να μην μας αξιζει να μας προστατεψει κανεις. Μονοι μας πρεπει να κανουμε ότι μπορουμε για τον εαυτο μας με ο,τι μας προσταζει η ηθικη μας.
Γεια
- Visitor
me kapia logia sou sifmono....alla kai kapia dieukrinisi, giati edo stin ellada i tileorasi exei mperdepsi ti skepsi tou katanaloti....to paradigma pou dineis gia emena san publisher einai opos ta kanalia gia ta super market, otan lene gia tin akribia sta super market, xoris na koitaksoun apo pou proerxete....se kathe periptosi einai diaforetika....opote otan anferete kapios se mena prosopika, na milai me stoixia kai oxi opos kapia kanalia kateuthinomena
1. oudepote exei bgi paixnidi mou stin elliniki agora gia 50 euro lianiki!!!
2. se siggrisi me ekso, sto megalitero pososto bgazo ta paixnidia pio ftina, stis alles periptoseis pou den mporo bgenoun stin idia timi
3. kano megalo bug-testing, kai osi edo sto forum me exoun gnorisi to kseroun kai fenete sti piotita ton paixnidion mou se siggrisi me to idio proion pou bgeni ekso
4. epidi eiparxi isos kapia agnia ston tropo leitourgias enos publisher: sti lianiki timi eiparxi: FPA, to pososto tis lianikis alisidas, ta eksoda tou metaforea apo ton distributor sto katastima, to pososto tou distributor, to poso gia to marketing, ta eksoda tou dianomea apo to ergostasio paragogis pros ton distributor, to ergostasio paragogis, ta diafora eksoda opos tous grafistes gia kouti klp, ta licensing fees gia to developer kai tin eteria prostasias kai fisika to diko mou....
...sto kato kato, an theori kapios oti einai megala ta perithoria kai eukola i doulia as asxolithi me ton klado...i elliniki agora xreiazete eteries sto xoro ton games, giati distixos eimai o monadikos ellinas publisher paggosmios....
- panagios
- Banned
Οσον αφορα στην παραθεση στοιχειων, δεν σε ειδα να κανεις αυτο το οποιο ζητας να κανουν οι αλλοι. Διατυπωσεις οπως: "ερευνες εδειξαν οτι το 1%... " και "η ελλαδα ειναι πρωτη απο τις αναπτυγμενες χωρες ..." δεν σφιζουν απο επιστημονικη τεκμηριωση. Αλλωστε εγω μιλαω παντα κατ αρχην (επι της αρχης) και οχι συγκεκριμενα για τον κλαδο σου. Για εσενα μιλησα συγκεκριμενα διοτι με εκνευριζουν τα ΕΓΩ οταν μιλαμε για κατι γενικο.