Bugs, τα εκνευριστικά... "ζουζουνίσματα"
- crocark
- Adventure's Advocate
Πωπω ... Δεν το πίστευα χθες όταν μου έλεγες ότι συζητούσατε αυτά τα θέματα ότι θα μιλούσατε τόσο πολύ πάνω ακριβώς σ' αυτά. Καταρχάς τα παρακάτω μπορεί να φανούν κολακευτικά για λόγου σου, αλλά δεν είναι, δεν έχω λόγο, είναι όπως βλέπω τα πράγματα. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα βρισκόταν ένα θέμα στο οποίο εγώ κι εσύ θα συμφωνούσαμε τόσο πολύ. Τα είπες όλα - με μια υποσημείωση (μετά). Καλά, τι ήταν αυτά που λέγαν οι άλλοι; Διάβαζα και δεν πίστευα. Εσύ όμως βράχος. Εξαίρεση ο ivtec που λειτουργούσε κάπως ενδιάμεσα, αλλά πιο πολύ προς τη δική σου ματιά στα πράγματα. Ξέρεις τι νομίζω ότι φταίει; Ότι δεν παίζουν σοβαρά παιχνίδια ( ). Θα 'πρεπε με το ζόρι να παίζουν όλοι από ένα adventure το εξάμηνο για να έχουν επαφή με την πραγματικότητα (ή αν θες να έχουμε εμείς οι adventurάδες την ψευδαίσθηση ότι έχουμε εμείς επαφή με την πραγματικότητα ). Σοβαρά τώρα. Μου φάνηκε ότι σαν πολλή χαλαρότητα επικρατεί στο πως αντιμετωπίζεται το θέμα. Καταλαβαίνω λίγο και την άποψη ότι δεν μπορούν να κρίνονται όλες οι εταιρείες (φτωχές, πλούσιες) το ίδιο (δεν είμαι τελείως τρελός), αλλά παρ' όλ' αυτά περιμένω απ' τους συντάκτες ενός περιοδικού μεγαλύτερη αυστηρότητα. Κι ερχόμαστε σε σένα. Ένιωθα χθες που το διάβαζα ότι είσαι μες' στο μυαλό μου. Τα ίδια έγραφα κι εγώ χθες! Η υποσημείωση. Λες κάπου που σε ρωτάνε τι θα έγραφες για ένα buggάτο παιχνίδι στο review (αν θα το έθαβες κλπ.) ότι θα έγραφες, αν κατάλαβα καλά, πολύ αναλυτικά για το bug, αλλά μετά στην τελική κρίση και τη βαθμολογία θα προσπαθούσες να ξεχωρίσεις το υπόλοιπο παιχνίδι σα να μην υπήρχε το bug. Δεν το έγραψες έτσι, ούτε θυμάμαι γιατί δεν το έχω μπροστά μου, ούτε θέλω σε καμία περίπτωση να βάλω λόγια στο στόμα σου, αλλά κάτι τέτοιο μου έμεινε. Αν θες την ταπεινή μου άποψη (στη συγκεκριμένη περίπτωση ταπεινή, γιατί δε γράφω σε περιοδικό) νομίζω ότι ένα review για buggάτο παιχνίδι πρέπει να ξεκινάει και να τελειώνει με τη λέξη bug, να έχει τη λέξη μέσα στο κείμενο άλλες δέκα - είκοσι φορές, να έχει σε πλαίσιο την περιγραφή του bug, να έχει στην τελική βαθμολογία -25% για κάθε bug και δεν είναι κακό στην τελική να δούμε καμιά φορά και καλά από τις υπόλοιπες απόψεις παιχνίδια να καταλήγουν με 15% ή 35%. Γιατί να πρέπει ένα review να έχει σαν υποσημείωση το bug σε ένα κείμενο που ως επί το πλείστον αναφέρεται στα θετικά του παιχνιδιού και να μην είναι με μεγάλη γραμματοσειρά ένα δισέλιδο με τις λέξεις "bug μείνετε μακριά" και στην υποσημείωση να λέει: "ε, τώρα, άμα θέλετε να φάτε τα μούτρα σας, μπορεί και ν' αξίζει από απόψεως σεναρίου π.χ.".manos426f wrote: Πωπω
Τι θέλω να πω; Μου άρεσαν όλα τα παραδείγματα που έφερες. Ειδικά εκείνο με το internet στο εξοχικό. Δεν έχω εξοχικό, αλλά δεν έχω και internet παντού και νόμιζα ότι το έλεγες για μένα Σκέψου τώρα μια συνέχεια. Πες ότι εγώ είμαι ο πατέρας (όχι η μητέρα...) ενός 10χρονου, που τον τελευταίο καιρό μου έχουν κόψει τα πάντα και συνεχίζουν να μου κόβουν. Που δεν έχω λεφτά για ν' αγοράσω παιχνίδια στο 10χρονο, αλλά του παίρνω το pcmaster γιατί του αρέσει το αντικείμενο και παίρνει και το δισκάκι δώρο και παίζει μ' αυτόν τον τρόπο. Αλλά επειδή έρχονται Χριστούγεννα, αποφασίζω να του πάρω το Rage against the machine ή το άλλο το ΝΒΑ που αναλύεις εσύ (καλά ρε φίλε ... ήθελα να 'ξερα που πάτε και τα βρίσκετε αυτά τα παιχνίδια ... δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι της προκοπής να παίξετε; ... παίξατε όλα τα καλά και παίζετε και τα ό,τι να' ναι ... μπροστά στον Lebron ακόμη κι η Kate Walker φαντάζει υπερήρωας ... σταματώ, αλλά μη γελιέσαι ... δε διάβασα το review κι ούτε θα το διαβάσω ... άλλο να χειρίζεσαι γυναικάρες σαν την Τζίνα κι άλλο μαντράχαλους που το μόνο που κάνουν, είναι να διαφημίζουν κολεξιόν αθλητικών παπουτσιών ...). Αν δεν το έχετε τονίσει το θέμα του bug τόσο πολύ ώστε να το χωνέψω κι ακόμα καλύτερα να το χωνέψει κι ο πιτσιρικάς, καταλαβαίνεις ότι μπορεί να μείνω Χριστουγεννιάτικα μ' ένα παιχνίδι που το πλήρωσα, πιθανότατα, ένα σκασμό λεφτά, ενώ, πιθανότατα, δε μου περισσεύουν. Αντιλαμβάνομαι την άποψη ότι ο κόσμος έχει πάει μπροστά (ας γελάσω) κι ότι τη σήμερον κάθε σπίτι που θέλει να σέβεται τον εαυτό του έχει σύνδεση (ας γελάσω λίγο πιο δυνατά), αλλά πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, ότι δεν είναι απαραίτητα η δική μας καθημερινότητα ίδια με όλου του κόσμου, επειδή τυχαίνει τα άτομα που γνωρίζω ή έχω φίλους (τα 5.000 άτομα αν θες ...) να έχουν την ίδια καθημερινότητα με μένα. Για τα bugs αυτό έλεγα και χθες στο φίλο mkllds. Απ' τη στιγμή που το κουτί δε γράφει απ' έξω έστω ένα "καλό είναι να έχετε σύνδεση γιατί παίζει κάτι να μας έχει ξεφύγει και μπορεί να ξαναγυρίσουμε με νεότερα" γιατί πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι πρέπει να τρέξει ο χρήστης να βρει πως διορθώνεται το πρόβλημά του ή ακόμη περισσότερο ότι θα μπορεί να το κάνει ή θα έχει τα μέσα να το κάνει; Επειδή λέω πολλά, με λιγότερα λόγια, προφυλάξτε τους gamers από τη θέση που βρίσκεστε, αφού μπορείτε.
Off για off ...
Μπορεί για το NBA να μη διαβάσω, αλλά για να μη γράφω αλλού, να σου πω για την codex του μήνα; Εκπληκτική απ' όλες τις απόψεις, αν και σε μικρά σημεία διαφωνώ. Μη με ρωτήσεις που διαφωνώ, γιατί θα θες κι επιχειρήματα κι απ' ό,τι έχω καταλάβει τα εκπορευόμενα από τη "συναισθηματική σφαίρα" "επιχειρήματα" (τι είπα πάλι; ) δε χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης Πάντως, πιάνεις ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει τελευταία. Να θυμίσω απλά την αντιπαραβολή αυθεντικών σκύλων. Αμερικάνικων και γερμανικών. Κι έχεις δίκιο στα περισσότερα και σημαντικότερα κατ' εμέ, αλλά πάντα θα θεωρώ ότι αυθεντικά adventures είναι τ' αμερικάνικα, όσο κι αν οι αμερικανοί τα έχουν απαρνηθεί. Τα άλλα τείνουν περισσότερο προς απομιμήσεις. Εκτός αν αναφερθούμε σε παιχνίδια από μικρές εταιρείες ή μόνους τύπους που κάνουν όλη τη δουλειά. Κι από τη Γερμανία, "εμπορικά" (όχι με την έννοια προφανώς ότι πουλάνε πολύ, αλλά απλώς του ότι πουλιούνται) αυθεντικά παιχνίδια μπορώ να δω π.χ., με τις προυποθέσεις που μόλις έθεσα, από τον Knut Muller, όπως αντίστοιχα η Βρετανία έχει τον Boakes. Αλλά για κάποιο λόγο καταλαβαίνω κι είμαι σίγουρος ότι εσύ μιλάς για εταιρείες (-ούλες) όπως η Daedalic. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να φανταστώ μετά από πενήντα χρόνια το pcmaster π.χ. να κάνει αναδρομή και να λέει για εταιρείες που γράψαν κάποτε ιστορία όπως η Daedalic. Να δεχθώ αν θες ότι κρατάνε τον πυρσό αναμμένο σε μια περίοδο που δεν έχουμε ηλεκτρικό*.
* άμα βλέπεις 10 reviews και κανένα από αυτά να μην είναι για παιχνίδι ...
ΥΓ ελπίζω: 1.να μην κάθισες να τα διαβάσεις όλα, 2.άμα κάθισες να μη βαρέσεις, 3.το κυριότερο απ' όλα, να μην πάρεις προσωπικά τίποτε απ' τα παραπάνω κι επίσης να πιστέψεις ότι δε βάλλω προσωπικά ούτε εναντίον άλλων συντακτών - ίσως να είπα κάποια πράγματα πιο γλαφυρά απ' ό,τι έπρεπε και να με συγχωρείτε
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Και ωραία, άνθρωπος είσαι σου ξέφυγε, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ ΤΟ ΡΙΜΑΔΙ; Όταν τα τσέπωσες ήταν καλά;
Άντε τώρα Dream να πιστέψω ότι μια τέτοια συζήτηση δεν γίνεται ΚΑΙ σε ΜΕΡΙΚΕΣ εταιρίες adventures.
O crocark έχει δίκιο, ο τεχνικός τομέας (γραφικά, ομιλίες, γρίφοι, σενάριο κτλ) είναι κάτι το αντικειμενικό και αυτό έχει να κάνει με την κριτική του παιχνιδιού αυτού καθ' αυτού. Προσωπικά πιστεύω ότι όταν ένα παιχνίδι έχει τέτοια σοβαρα bugs να μην κριτικάρετε καθόλου, εμπάργκο κανονικό.
Edit: πω ρε crocark, έβγαλες την προίκα σου; τη σεντόνα είναι αυτή. Κάτσε, θέλει μελέτη.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- crocark
- Adventure's Advocate
Constantine_R wrote: Για παράδειγμα σε ένα RPG όπου υπάρχει σχετικά μεγάλη ελευθερία είναι πιθανόν να εμαφανιστούν bugs όταν ο παίχτης προσπαθήσει να κάνει κάτι που δεν πέρασε από το μυαλό των συντελεστών αλλά στα adventures;;;
Δεν ξέρω άμα διάβασες το άρθρο, αλλά ουσιαστικά κάνουν τα παιδιά μια τέτοια διάκριση. Ακατάχνωτα! Κι απ' το όλο ύφος, χωρίς αν θυμάμαι καλά ο Μάνος να χρησιμοποιήσει τη λέξη adventure, φτάνουν όλοι λίγο - πολύ να παραδεχτούν ότι στα adventures τα bugs είναι τραγικά (1). Σκέψη: γι' αυτό οι άλλοι δεν παίζουν adventures. Έχουν συμβιβαστεί με την ύπαρξη bugs σε όλων των ειδών τα παιχνίδια (εδώ ο όρος παιχνίδια χρησιμοποιείται καταχρηστικά για να συμπεριλάβει κι αυτά που οι περισσότεροι περιγράφουν ως παιχνίδια, ενώ είναι νομίζω γνωστό σε όλους πως για μένα οι λέξεις παιχνίδια και adventures είναι τα πραγματικά συνώνυμα) κι επιλέγουν τα είδη όπου τα bugs δεν έχουν τραγικά αποτελέσματα.
Συμπληρωματικά να πω ότι επίσης κάνουν και διάκριση μεταξύ των bugs(2). Αλλά σ' αυτά τα 1 και 2 δεν αναφέρομαι προσωπικά παραπάνω και θεωρώ σημαντικότερα απ'ο αυτά που λέω τα της "προίκας" παραπάνω.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Πάντως όπως ανέφερε και ο crocark, νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε: adventure+bugs=καταστροφή.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- mkllds
- Futuristic Fedora
Υπάρχουν όμως και bugs που σχετίζονται με την σύνθεση του υπολογιστή ή με τα προγράμματα που έχουμε εγκατεστημένα. Ε εκεί κάποια λάθη των προγραμματιστών θα τους ξεφύγουν, όσο testing και αν έχουν κάνει από πριν. Το ξαναείπα και πριν, οι υπολογιστές δεν είναι κονσόλες για να έχουν οι προγραμματιστές ένα μπούσουλα για το τι πρέπει να φτιάξουν και για το τι πρέπει να αποφύγουν. Προσωπικά δεν συμφωνώ με τον crocark ότι επειδή έχουν συμβιβαστεί οι users με τα bugs γι' αυτό και δεν παίζουν adventures. Άλλοι είναι οι λόγοι. (Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική σου crocark ότι τα μη adventures δεν είναι παιχνίδια αλλά αφού αυτή είναι η άποψη σου, τη σέβομαι.)
Συμφωνώ πάντως με την Dream για το θέμα των εταιρειών που φτιάχνουν adventures.
Το PCMaster Δεκεμβρίου δεν το έχω πάρει ακόμα και γι' αυτό δεν έχω άποψη για το τι έχει γραφτεί.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- crocark
- Adventure's Advocate
Καλά, αυτό το είπα για πλάκα.mkllds wrote: Προσωπικά δεν συμφωνώ με τον crocark ότι επειδή έχουν συμβιβαστεί οι users με τα bugs γι' αυτό και δεν παίζουν adventures.
Το άλλο παρακάτω είναι λίγο υπερβολικό και δεν έχω καν απαίτηση να είναι σεβαστό. Διατηρώ μια επιφύλαξη για όσα "παιχνίδια" ισχυρίζονται ότι είναι "adventures". Εκεί γίνομαι έξω φρενών, αλλά, ειλικρινά σου λέω, δε θέλω να το ξανανοίξω αυτό σήμερα. Είναι και Παρασκευή ...
Διευκρινίσεις τα παραπάνω.
Για το κυρίως offtopic που συζητάμε η άποψή σου καταγράφεται και εκτιμάται Γιατί όμως δεν είσαι λίγο πιο απαιτητικός;
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- mkllds
- Futuristic Fedora
crocark wrote: Για το κυρίως offtopic που συζητάμε η άποψή σου καταγράφεται και εκτιμάται Γιατί όμως δεν είσαι λίγο πιο απαιτητικός;
Με ποιόν να είμαι απαιτητικός; Αν κάτι με χαλάει δεν θα το αγοράσω. Simple as that. Δεν νομίζω ως καταναλωτής να έχω κάτι άλλο να κάνω. Ούτε μπορώ να πάω στα γραφεία τους να τους πλακώσω ούτε είναι το στύλ μου να τους βρίζω στα επίσημα forum του παιχνιδιού. Και η αλήθεια είναι ότι πάντα περιμένω να πάρω περισσότερες πληροφορίες για κάτι πριν το αγοράσω. Αν διαβάσω κάτι που δεν μ' αρέσει και αποφασίσω ότι μπορω να συμβιβαστώ μαζί του τότε θα το αγοράσω αλλιώς όχι. (Είναι και οι εποχές δύσκολες!)
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- crocark
- Adventure's Advocate
Δεν πειράζει. Όλοι άλλωστε ξέρουν ότι ο πραγματικός λόγος που δεν παίζουν adventures είναι γιατί δεν ε΄χουν καθόλου γούστοmkllds wrote: Δεν το κατάλαβα ότι κάνεις πλάκα.
Για τα άλλα. Ωραίος. Τώρα κάτι άλλο, περισσότερο από προσωπική περιέργεια. Αν υποθέσουμε ότι είσαι αναγνώστης ενός περιοδικού που κάνει reviews παιχνιδιών (είτε adventures, είτε football manager ) και υπάρχει το χ adventure. Για να το κάνω όσο πιο απλό γίνεται, ας υποθέσουμε ότι αυτό το παιχνίδι έχει 100% γραφικά, ήχο, ομιλίες, σενάριο, γρίφους, άπειρες θέσεις σωσίματος, είναι μη γραμμικό και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο απ' αυτά που συνήθως ζητάμε. Έχει όμως κι ένα γρίφο-αδιέξοδο. Τι βαθμό θεωρείς ότι θα περίμενες να δεις στο τέλος;
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- mkllds
- Futuristic Fedora
Κοίτα πάντα θεωρούσα ότι ένα review είναι υποκειμενικό και ότι δεν είναι δυνατόν να έχω τα ίδια γούστα με τον συντάκτη. Αν δεν τον ενόχλησε τον reviewer το bug (δεν μιλάμε φυσικά για κάτι το οποίο δεν σ' αφήνει να τελειώσεις το παιχνίδι) τότε δεν θα μου κάνει εντύπωση να δω υψηλή βαθμολογία. Το μόνο που περιμένω εγώ είναι να μου το αναφέρει το συγκεκριμένο bug και απο εκεί και πέρα θα κρίνω αν αξίζει να το αγοράσω το παιχνίδι ή όχι. Δηλαδή δεν θα αρκεστώ στην βαθμολογία.
Αν μιλάμε για γρίφο-αδιέξοδο που δεν σ' αφήνει να τελειώσεις το παιχνίδι τότε το πιθανότερο είναι να μην το βαθμολογήσει καν αφού δεν θα μπορέσει να το τερματίσει και να μας προτρέψει να μην το αγοράσουμε, τουλάχιστον μέχρι να βγει κάποιο patch που να λύνει το πρόβλημα.
Ευτυχώς που υπάρχει και ο outcry για να βάλει το συγκεκριμένο topic στο σωστό δρόμο. Παρεμπιπτόντως μετά το Monkey Island SE δεν έχω παίξει άλλο adventure αυτή την περίοδο.
crocark wrote: Δεν πειράζει. Όλοι άλλωστε ξέρουν ότι ο πραγματικός λόγος που δεν παίζουν adventures είναι γιατί δεν ε΄χουν καθόλου γούστο
Επιτέλους βρέθηκε κάποιος λογικός να πει κάποιες αλήθειες έξω από τα δόντια!
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- crocark
- Adventure's Advocate
εξού και μιλάω για βαθμολογία και της δίνω τόση αξίαcrocark wrote: Για να το κάνω όσο πιο απλό γίνεται
ας βάλουμε και μια επιπλέον υπόθεση, ότι μπορείς να πατάς ένα κουμπάκι και να ξεπερνάς το αδιέξοδο πηγαίνοντας παρακάτω, χωρίς να λύσεις το γρίφο.crocark wrote: Έχει όμως κι ένα γρίφο-αδιέξοδο.
Ίσως, για να σε βγάλω από τη δύσκολη θέση, ίσως γιατί εγώ θα έλεγα τα δικά μου έτσι κι αλλιώς, μη με λες λογικό, μου δίνει θάρρος και δεν πρέπει ..., θα σου πω τι θα περίμενα εγώ. Εγώ θα περίμενα ένα: πάρε τώρα ένα 2/10 να 'χεις να με θυμάσαι, να χαίρεσαι που δε σου 'πα να πάρεις τίποτα χειρότερο κι ευχαριστώ να λες που δε σου έκανα μήνυση για κατασπατάληση του ελεύθερου χρόνου μου και των χρημάτων μου. Εναλλακτική επιθυμητή από εμένα αντίδραση αυτό που λέει ο Κωνσταντίνος πιο πάνω, να μη γίνει review καν, τουλάχιστoν μέχρι το patch (που καλά κάνεις και ζητάς). Οπότε στο review μετά patch εποχή, θα έπαιρνε ένα 5/10 για να 'χει να θυμάται ότι δεν είμαστε ... και ξέρουμε πότε μας κορόιδεψαν δημιουργοί που το παίζουν και καλά επαγγελματίες. Κανένας σωστός επαγγελματίας δεν πουλάει παντελώς ατεστάριστα προιόντα.
Κάτι που θυμήθηκα (από τις γνωστές εμμονές μου φυσικά) για παιχνίδια τύπου AVS. Σκέφτομαι τον καημένο το συντάκτη ενός περιοδικού που πρέπει να γράψει review κι ενώ δε θέλει να σποιλεριάζει να νιώθει ότι είναι ανάγκη να μιλήσει για συγκεκριμένα αντικείμενα που πρέπει να παρθούν από συγκεκριμένους χώρους, μετά από πότε και πριν από άλλοτε, ώστε να μην buggάρει το παιχνίδι. Κοίτα τώρα σε τι φαύλους κύκλους μπορεί να μπει κανείς για να μην κάψει ένα παιχνίδι. Ενώ θα μπορούσε να πει ωραιότατα ένα: παιδιά μακριά, μην ασχολείστε με ... Παίξτε καλύτερα κάτι άλλο...
Ακραίες αντιδράσεις, ε; Άκου τώρα. Από τότε που έγινα ενεργός εδώ μέσα άρχισα να συλλέγω και τα παιχνίδια. Μέχρι τότε μόνο το Monkey Island κρατούσα. Μ' αυτήν τη λογική, εγώ το Black Mirror ΙΙΙ θα το αγόραζα μάλλον έτσι κι αλλιώς, ακόμη κι αν είχε προηγηθεί ένα review ικανό να ταρακουνήσει εδώ μέσα ή σε περιοδικό ή αλλού. Όμως πρέπει να σκεφτόμαστε πιο σφαιρικά (αυτή η σφαιρικότητα με κάνει ακραίο, οξύμωρο; ) και να θυμόμαστε και τον μπαμπά που θα στερηθεί μεθαύριο από κάπου αλλού για να πάρει στο παιδί του για την Πρωτοχρονιά ίσως το μοναδικό του αγορασμένο παιχνίδι σ' όλη τη χρονιά. Με τίποτα δε θα ήθελα να είμαι ο πιτσιρικάς που θα πάρει ένα παιχνίδι για να παίξει στις 2 βδομάδες των διακοπών του και θα του βγει σκάρτο, αν και μου έχει συμβεί ακριβώς με το monkey island πριν 20 χρόνια (όχι βεβαίως bug, ήταν πατημένη μια δισκέτα, οι σοβαρές εταιρείες είναι γνωστές άλλωστε), αλλά ακόμα περισσότερο δε θα ήθελα να είμαι ο πατέρας αυτού του παιδιού, ο οποίος θα έκλαιγε περισσότερο από το ίδιο το παιδί και δε θα ήξερε τι να πρωτοπεί. Δεν ξέρω αν σηκώνει κι άλλο χόντρεμα ή έχω ήδη ξεφύγει προ πολλού, αλλά θα πω κι αυτό. Μ' αυτά τα δεδομένα, εγώ αν είχα ένα γιο adventurά, δεν του 'παιρνα με τίποτα παιχνίδι της daedalic ή της cranberry - δώρο για Πρωτοχρονιά. Κι ας κρατάνε αναμμένο τον πυρσό ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- mkllds
- Futuristic Fedora
crocark wrote: Όμως πρέπει να σκεφτόμαστε πιο σφαιρικά (αυτή η σφαιρικότητα με κάνει ακραίο, οξύμωρο; ) και να θυμόμαστε και τον μπαμπά που θα στερηθεί μεθαύριο από κάπου αλλού για να πάρει στο παιδί του για την Πρωτοχρονιά ίσως το μοναδικό του αγορασμένο παιχνίδι σ' όλη τη χρονιά.
Συγγνώμη αλλά πιστεύω ότι ο γονιός πρέπει να έχει πλήρη γνώση στο τι αγοράζει στο παιδί του, αλλιώς καλύτερα να μην το κάνει.
crocark wrote: μη με λες λογικό, μου δίνει θάρρος και δεν πρέπει ...,
Μέσα από τις λίγες συζητήσεις / αντιπαραθέσεις μας πραγματικά το πιστεύω. Δεν ήταν φιλοφρόνηση. Γι' αυτό πάρε όσο θάρρος θες!
crocark wrote: Εναλλακτική επιθυμητή από εμένα αντίδραση αυτό που λέει ο Κωνσταντίνος πιο πάνω, να μη γίνει review καν, τουλάχιστoν μέχρι το patch (που καλά κάνεις και ζητάς).
Νομίζω ότι εγώ το είπα αυτό.
crocark wrote: Εγώ θα περίμενα ένα: πάρε τώρα ένα 2/10 να 'χεις να με θυμάσαι, να χαίρεσαι που δε σου 'πα να πάρεις τίποτα χειρότερο κι ευχαριστώ να λες που δε σου έκανα μήνυση για κατασπατάληση του ελεύθερου χρόνου μου και των χρημάτων μου.
Νομίζω ότι καλύτερη τιμωρία είναι να μην αγοράσει ο καταναλωτής το προϊόν παρά να το θάψει με τη βαθμολογία του ο χ, ψ reviewer που στο κάτω κάτω είναι και κάτι τελείως υποκειμενικό.
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
- crocark
- Adventure's Advocate
Αχ βρε mkllds. Τι μου κάνεις! 10 λεπτά ψάχνω να βρω σε τι αναφερόμουν:mkllds wrote: crocark έγραψε:
Εναλλακτική επιθυμητή από εμένα αντίδραση αυτό που λέει ο Κωνσταντίνος πιο πάνω, να μη γίνει review καν, τουλάχιστoν μέχρι το patch (που καλά κάνεις και ζητάς).
Νομίζω ότι εγώ το είπα αυτό.
^Σ' αυτό. Το εμπάργκο κριτικής.Constantine_R wrote: Προσωπικά πιστεύω ότι όταν ένα παιχνίδι έχει τέτοια σοβαρα bugs να μην κριτικάρετε καθόλου, εμπάργκο κανονικό.
"Καλά κάνεις και το ζητάς" το λέω σε σένα (στο mkllds). Βέβαια λες κάτι παρόμοιο:
το οποίο, παίζει κατά πόσο πιθανό είναι να γίνει όπως το λες εσύ ή αν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.mkllds wrote: το πιθανότερο είναι να μην το βαθμολογήσει καν αφού δεν θα μπορέσει να το τερματίσει
Σωστά. Και τα μέσα στα οποία πιθανόν απευθύνεται κάποιος για να συλλέξει πληροφορίες, κατά τη γνώμη μου πρέπει να τονίζουν κάποια πράγματα. Αυτό πάει περισσότερο στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που μας παρακίνησε να διαβάσουμε ο Μάνος. Δε θα υπαγορεύσω σε κανέναν πως θα γράφει φυσικά, αλλά πολύ θα μου άρεσε για όλους τους λόγους που ανέπτυξα να πέφτει και καμιά "σφαλιάρα". Και κάτι που ισχύει γενικά στο χώρο της κατανάλωσης, άμα κάτι δε σ' αρέσει και θα ήθελες κάποια στιγμή να το δεις αλλαγμένο, γίνε λίγο αιχμηρός. Άμα τα buggάτα παιχνίδια παίρνουν 9άρια, οι εταιρείες που τα βγάζουν δε θ' αλλάξουν ποτέ τροπάρι.mkllds wrote: Συγγνώμη αλλά πιστεύω ότι ο γονιός πρέπει να έχει πλήρη γνώση στο τι αγοράζει στο παιδί του, αλλιώς καλύτερα να μην το κάνει.
Ισχύει το παραπάνω. Άμα το θάψει δε θα το αγοράσει κανείς. Άμα του βάλει 9 θα το αγοράσουν όλοι. Κι άμα δεν το κρίνει καθόλου θα το πάρουν αυτοί που το περίμεναν από καιρό, οι φανατικοί ας πούμε.mkllds wrote: Νομίζω ότι καλύτερη τιμωρία είναι να μην αγοράσει ο καταναλωτής το προϊόν παρά να το θάψει με τη βαθμολογία του ο χ, ψ reviewer
Edit: Dream, μου φαίνεται την έχεις καταβρεί. Να σου πω έχω μια ντουλάπα. Θα βάλεις ένα χεράκι;
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Dream Specialist
- Admin
crocark wrote: Edit: Dream, μου φαίνεται την έχεις καταβρεί. Να σου πω έχω μια ντουλάπα. Θα βάλεις ένα χεράκι;
Που ξέρεις ότι το έκανα εγώ;;
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- mkllds
- Futuristic Fedora
Πίστεψε με αλλά ο καταναλωτής (και ειδικά ο adventurας ) δεν είναι τόσο χαζός. Όσα εννιάρια και αν του βάλει κάποιος αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που επηρεάζει την gaming εμπειρία τότε θα κάνει πολύ χαμηλές πωλήσεις.crocark wrote:
Ισχύει το παραπάνω. Άμα το θάψει δε θα το αγοράσει κανείς. Άμα του βάλει 9 θα το αγοράσουν όλοι. Κι άμα δεν το κρίνει καθόλου θα το πάρουν αυτοί που το περίμεναν από καιρό, οι φανατικοί ας πούμε.mkllds wrote: Νομίζω ότι καλύτερη τιμωρία είναι να μην αγοράσει ο καταναλωτής το προϊόν παρά να το θάψει με τη βαθμολογία του ο χ, ψ reviewer
Φυσικά και τα μέσα πρέπει να τονίζουν κάποια πράγματα. Αλλά πιστεύω ότι οι εταιρείες θα αλλάξουν τροπάρι εαν διαπιστώσουν χαμηλές πωλήσεις και όχι αν τα buggάτα παιχνίδια παίρνουν 3άρια. Ίσα ίσα που αν δουν 9άρια σε τέτοια παιχνίδια το πιθανότερο είναι να τους κράξουν και να τους χαρακτηρίσουν βαλτούς από τις εταιρείες παιχνιδιών.crocark wrote: Σωστά. Και τα μέσα στα οποία πιθανόν απευθύνεται κάποιος για να συλλέξει πληροφορίες, κατά τη γνώμη μου πρέπει να τονίζουν κάποια πράγματα. Αυτό πάει περισσότερο στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που μας παρακίνησε να διαβάσουμε ο Μάνος. Δε θα υπαγορεύσω σε κανέναν πως θα γράφει φυσικά, αλλά πολύ θα μου άρεσε για όλους τους λόγους που ανέπτυξα να πέφτει και καμιά "σφαλιάρα". Και κάτι που ισχύει γενικά στο χώρο της κατανάλωσης, άμα κάτι δε σ' αρέσει και θα ήθελες κάποια στιγμή να το δεις αλλαγμένο, γίνε λίγο αιχμηρός. Άμα τα buggάτα παιχνίδια παίρνουν 9άρια, οι εταιρείες που τα βγάζουν δε θ' αλλάξουν ποτέ τροπάρι.
Σ' αυτό φταίω και εγώ που παρασύρθηκα από την ενδιαφέρουσα κουβέντα μας. Απολογούμαι.crocark wrote: Λοιπόν. Απόφαση. Θα προσπαθήσω από εδώ και πέρα να κινούμαι εντός των θεμάτων. Όντως έχει πλάκα να γράφεις τελείως ελεύθερα, αλλά οι διαχειριστές δε φταίνε σε τίποτα. Και πρέπει να τους αφήνουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να παίζουν κι αυτοί κανένα παιχνιδάκι.
Νόμιζα ότι αναφερόσουν σε κάτι που είχα πει. Μπαρτόν δεν το κατάλαβα.crocark wrote: Αχ βρε mkllds. Τι μου κάνεις! 10 λεπτά ψάχνω να βρω σε τι αναφερόμουν:
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.