Tales of Monkey Island (episodic)

More
02 Ιουν 2009 21:20 #24852 by alkapel
Replied by alkapel on topic Tales of Monkey Island (episodic)
Σίγουρα μυρίζει αρπαχτή κυρίως το ξαφνικό της όλης υπόθεσης. Εκεί που δεν μίλαγε κανένας για ΜΙ βγήκε ανακοίνωση ότι σε 1 μήνα κυκλοφορεί το ΜΙ5!! Σε όλους μας φάνηκε κάπως αυτό...

Η Telltale παρ'όλα αυτά, όλα της τα παιχνίδια τα έχει βγάλει με αυτόν τον τρόπο και τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικά (βλέπε Sam & Max)! Σίγουρα ένα ΜΙ παιχνίδι δεν είναι τυχαίο, αλλά θέλω να πιστεύω ότι ασχολούνται εδώ και πολύ καιρό με το Tales of MI και απλά το κρατούσαν κρυφό.

Εμένα πάντως δεν θα με χαλούσε καθόλου το ΜΙ5 να είναι επιπέδου ΜΙ4 (εντάξει, το ΜΙ4 ίσως να μην έχει ισάξιο σενάριο με τα 3 πρώτα, αλλά δεν παύει να είναι ένα καταπληκτικό adventure).

Ή επιπέδου Sam & Max να είναι, φυσικά δεν με πειράζει καθόλου! Προτιμώ να παίζω ένα (πολύ καλό μαλιστα) ΜΙ, παρά να περάσουν άλλα 10 χρόνια και ακόμα να λέω: ποτε θα βγει το ΜΙ5;;

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
02 Ιουν 2009 21:26 #24853 by Elessar
Replied by Elessar on topic Tales of Monkey Island (episodic)
Νομίζω ότι το να το αποκαλούμε 'ΜΙ5' είναι λίγο αδόκιμο. Θα το ονόμαζα 'monkey island 5' αν το έβγαζε η LucasArts και όχι μια άλλη εταιρεία που απλώς πήρε τα δικαιώματα :)

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
02 Ιουν 2009 22:55 #24854 by alkapel

Elessar wrote: Νομίζω ότι το να το αποκαλούμε 'ΜΙ5' είναι λίγο αδόκιμο. Θα το ονόμαζα 'monkey island 5' αν το έβγαζε η LucasArts και όχι μια άλλη εταιρεία που απλώς πήρε τα δικαιώματα :)

Το έλεγα ΜΙ5 λόγω συντομίας... Ίσως και από αισιοδοξία ότι μπορεί να είναι παιχνίδι που θα αγαπήσουμε και θα γίνει άξιος διάδοχος της σειράς!

More
02 Ιουν 2009 23:06 #24855 by EmperorXIII
Replied by EmperorXIII on topic Tales of Monkey Island (episodic)
Χμμ...

Μάγκες εντάξει καταλαβαίνω τον σκεπτικισμό σας αλλά προσωπικά εγώ τώρα που διάβασα τα παραπάνω έχω ... ενθουσιαστεί ατελείωτα!!! Εντάξει, θα προτιμούσα ίσως ένα κανονικό Monkey Island 5, αλλά μην είμαστε και πλεονέκτες, γκρινιάζαμε στο άλλο thread γιατί το "νέο" MI1 μπορεί να μην έβγαινε στα pc και τελικά μια χαρά θα βγει :) έρχεται και η Telltale και φτιάχνει ακόμα περισσότερο την διάθεση.. Εγώ απλά γουστάρω ατελείωτα και αρκεί να μην βγούνε πολύ κατώτερα των προσδοκιών είμαι χαρούμενος με την εξέλιξη.. Από το τίποτα, το κάτι είναι πάντα καλύτερο.. :)

Einai ena xorto magiko........

More
02 Ιουν 2009 23:21 #24856 by alkapel
Ακριβώς! Κι αν ακουστούν τόσο άσχημες κριτικές, έχουμε το δικαίωμα να μην το πάιξουμε καν το παιχνίδι.. Τουλάχιστον πλέον θα έχουμε και το δικαίωμα να το παίξουμε!

More
02 Ιουν 2009 23:25 #24857 by qrious
Replied by qrious on topic Tales of Monkey Island (episodic)
Νομίζω έχουμε χάσει λίγο το μέτρο,
Η λογική καλύτερα μια μετριότητα από το τίποτα είναι λάθος.
Δηλαδή στον βωμό της αρπαχτής πρέπει να λουστούμε την προχειρότητα και μάλιστα να την επικροτούμε και από πάνω;

Πόσο μακρινό φαντάζει άραγε το σενάριο, μετά από τις απανώτες ονειρώξεις των fanboys που είδαν τα 10 blocky πολύγωνα του Guybrush και το ανύπαρκτο art (έλεος ακόμα και το 4 έδειχνε πιο όμορφο), να δούμε σερί ότι ήρωα έχει η lucasarts να καταστρέφεται με αυτό τον τρόπο;
Δείτε και λίγο παραπέρα και γενικά που πάει το όλο θέμα με τα episodic…

More
02 Ιουν 2009 23:44 #24859 by giovanna
Replied by giovanna on topic Tales of Monkey Island (episodic)
@qrious

Σωστός σε όλα τα σημεία!!! :?

More
02 Ιουν 2009 23:59 #24860 by alkapel
Εδώ συμφωνώ μαζί σου, ούτε εμένα μου αρέσουν τα επεισόδια!

Αλλά δεν μπορούμε από τώρα να μιλάμε για προχειρότητα, απ'τη στιγμή που δεν έχουμε δει ούτε το demo του παιχνιδιού, και τα γραφικά είναι από τα τελευταία πράγματα που κάνουν ένα adventure...

Και τέλος, αν δεν σε πείσουν όλα αυτά που θα δεις στο preview του Tales of MI, θα έχεις και την επιλογή να μην το αγοράσεις και να μην το παίξεις.. Δε σε υποχρεώνει κανένας! Ενώ 9 χρόνια τώρα ούτε καν την είχες αυτή την επιλογή...

(φιλικά πάντα τα λέω αυτα, συζήτηση κανουμε...)

More
03 Ιουν 2009 00:07 #24861 by Elessar
Replied by Elessar on topic Tales of Monkey Island (episodic)
Μα αυτό δεν λέει κάτι, το ότι δλδ πριν από 9 χρόνια δεν είχα αυτή την επιλογή :) Δεν είμαστε πιστεύω της λογικής "monkey island να 'ναι και ότι να 'ναι".

Αύριο μπορεί να έρθει κάποιος άσχετος και να σου πει ότι έγραψε την συνέχεια του "Lord of the Rings", μην μου πεις ότι θα χαρείς. Φυσικά και δεν συγκρίνω το Monkey Island με τα έργα του Tolkien αλλά καταλαβαίνεις περίπου τι θέλω να πω.
Οποιοσδήποτε μπορεί να κάτσει και να σου γράψει ένα sequel, όσο 'άσχετος' και αν είναι με την αρχική δημιουργική ομάδα - κάτι τέτοιο έχει συμβεί άλλωστε πάρα πολλές φορές και ειδικά στον κινηματογράφο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως μου αρέσει κιόλας. Και το 'Ψυχώ 2' ήταν το sequel μιας εκ των καλύτερων ταινιών όλων των εποχών αλλά δεν το γύρισε ο Χίτσκοκ, συν και ότι ήταν μια μπαρούφα και μισή. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, όπως και το όνομα και μόνο δεν κάνει το Monkey Island.
Δεν μπορεί κάποιος να ποντάρει και να βασίζεται πάνω σε ένα πάρα πολύ δυνατό όνομα για κερδίσει σε πωλήσεις ή σε αναγνώριση.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
03 Ιουν 2009 00:16 #24862 by alkapel
Δεν λέω ότι έχεις άδικο.. Έχεις 100% σωστή άποψη!
Αλλά επειδή κάποιος μπορεί να γράψει τη συνέχεια πχ. του Lord of the Rings, θα πρέπει να πάω να το δω;;Αν ακούσω ότι είναι μπαρούφα ούτε που θα ασχοληθώ μαζί του.

Εγώ λέω ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε από τώρα το παιχνίδι...

More
03 Ιουν 2009 00:26 #24863 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Tales of Monkey Island (episodic)
Πάντως στα θετικά στοιχεία που έχουμε ειναι η ανάμιξη του Michael Land για τη μουσική και του Dave Grossman ως Design Director (που ήταν από τους 3 βασικούς σχεδιαστές/προγραμματιστές του αρχικού MI -οι άλλοι δύο ήταν ο Tim Schafer και φυσικά ο Ron Gilbert), ενώ συμφωνα με το preview έχει δώσει το input του και ο ίδιος ο Ron Gilbert (... αλλά επίσημα δεν συμμετέχει ...) .

Για κάποιο λόγο δεν πιστεύω ότι η Telltale θα πάει για αρπαχτή. Έχει και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βιου υπέρ της. Και πιθανότατα θα θέλει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τα δικαιώματα για τα Tales of MI (= περισσότερες από μια season.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
03 Ιουν 2009 00:56 #24864 by alkapel
Πολύ σωστός! Εγώ πάντως αν είχα τις επιλογές: α)να μην κυκλοφορήσει καθόλου το ΜΙ ή β)να κυκλοφορήσει το ΜΙ και να είναι επιπέδου Sam & Maχ, θα επέλεγα το 2ο! Και η εκτίμηση μου είναι ότι τέτοιου επιπέδου θα είναι το ΜΙ, γιατί σε αυτά τα στάνταρ μας έχει συνηθίσει η Telltale!

More
03 Ιουν 2009 10:15 #24865 by crocark
Replied by crocark on topic Tales of Monkey Island (episodic)
Ναι ρε παιδια. Τον έχετε πάρει στο μονότερμα τον Alkapel. Τι σας λέει ό άνθρωπος; Συμφωνεί μαζί σας (Elessar, Qrious) θεωρητικά (στις απόψεις σας περι αρπαχτής και προχειρότητας κτλ.), αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να κρίνει το προιόν τελικά, αφού το πάρει στα χέρια του. Στην τελική με τόσες αμφιβολίες που έχετε, όταν με το καλό βγεί, αφήστε πρώτα τον Alkapel να το δει, να μας πει τη γνώμη του, μετά παίξτε το και αν δε συμφωνείτε με αυτά που έχει πει για το παιγνίδι "ξεσκίστε" τον.

Καταλαβαίνω ότι οι προσδοκίες όλων μας είναι πολύ υψηλές όταν μιλάμε για Monkeys. Προσέξτε όμως. Αν έχουμε πάντα στο μυαλό μας τι έκανε μόνος του ο Gilbert, κινδυνεύουμε να κλείσουμε τα πρώτα Monkeys σε γυάλινο πλαίσιο, όπως τον Lenin. Και μετά θα πηγαίνουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής. Ακόμη το γεγονός ότι ο Gilbert, συμμετέχει έστω και μ' αυτόν τον τρόπο, για μένα αποτελεί μια κάποια εγγύηση. Νομζετε ο ίδιος θα πήγαινε αν δεν του άρεσε - του βρωμούσε το όλο θέμα; Εγώ όχι. Και απ' ό,τι διαβάζω οι άνθρωποι προσπαθούν να φέρουν κοντά στο project τους όσους περισσότερους μπορούν από την παλιά φρουρά.

Και ναί. Περιμένουμε 9 χρόνια που λέει κι ο Alkapel. Και ναι έχουμε ενθουσιαστεί. Που το κακό; Όσοι ενθουσιάζονται είναι απαραίτητα αφελείς; Qrious, θα μου επιτρέψεις, τα περί "ονείρωξης", δεν τα δέχομαι. Έχω στη ζωή μου να χαρώ και να λυπηθώ για πολλά περισσότερα πράγματα και πολύ πιο σημαντικά από το Monkey Island. Ωστόσο αυτό το παιγνίδι είναι συνδεδεμένο με τα παιδικά μου χρόνια τόσο πολύ και ενθουσιάζομαι με τέτοιες ειδήσεις γιατί, απλούστατα, παρά τα άγχη της καθημερινότητας, δε θέλω να χάσω τελείως την όποια παιδικότητα μου έχει απομείνει.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
03 Ιουν 2009 11:39 #24868 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Tales of Monkey Island (episodic)
Kαι για να συνεχίσω λίγο τη σκέψη του Crocark (που με βρίσκει γενικά σύμφωνη):
Από πού προέκυψε η υπόνοια της "αρπαχτής"?! Η Telltales κάθε άλλο παρά αυτό έχει να επιδείξει (έως τώρα τουλάχιστον). Και το Sam 'n' Max είχε προκαλέσει "άγχος" αρχικά σε ορισμένους, αλλά τελικά όχι μόνο το προχώρησε η εταιρεία ανάπτυξης έως και σήμερα σταθερά, αλλά έκανε και πολύ καλή δουλειά. Το γεγονός πως επιλέγουν να κυκλοφορούν τα παιχνίδια τους σε επεισόδια δε σημαίνει πως πάνε για αρπαχτές - έτερον εκάτερον.

Όπως επίσης δε σημαίνει πως πάνε για αρπαχτή όταν "συνεχίζουν" παλιούς επιτυχημένους τίτλους adventures. Τόοοοσα χρόνια άλλοι ευελπιστούν να φτιαχτεί ΜΙ5 κάποια στιγμή κι άλλοι να επανακυκλοφορήσουν τα πρώτα με οπτικοακουστική βελτίωση. Και τώρα που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και οι δύο επιθυμίες μας πραγματοποιούνται, εμείς τις βαφτίζουμε "αρπαχτές μέχρι αποδείξεως του εναντίου" αντί να χαιρόμαστε με την πρωτοβουλία τους?!

Τα παιχνίδια θα είναι γαμάτα (χωρίς αυτο-λογοκρισία) μέχρι αποδείξεως του εναντίου!! 8)

Nothing happens unless first a dream...

More
03 Ιουν 2009 16:49 #24870 by alkapel

Fallen_Angel wrote: Τα παιχνίδια θα είναι γαμάτα (χωρίς αυτο-λογοκρισία) μέχρι αποδείξεως του εναντίου!! 8)

Αυτό τα λέει όλα! Μα αν είσαι προκατειλημμένος, και το τέλειο παιχνίδι να παίξεις, πολύ δύσκολα θα παραδεχτείς ότι ήταν καλό! Κατά πάσα πιθανότητα θα επιμείνεις στην αρχική άποψη σου, είτε λόγω εγωισμού είτε ασυναίσθητα θα ψάχνεις όλα τα αρνητικά στοιχεία του παιχνιδιού για να δικαιολογήσεις την εκ των προτέρων γνώμη σου!

Κάπως έτσι παιχνίδια-διαμάντια μπορούν να καταλήξουν σε εμπορικές αποτυχίες!

Διάβαζα σε ξένες σελίδες σχόλια για το Tales of MI και κάποιος είχε βάλει screenshots από τα ΜΙ 1&2 και από το Tales of MI και σύγκρινε την ατμόσφαιρα που έβγαζαν τα 2 πρώτα, με την ατμόσφαιρα που βγάζει το καινούργιο!! Αν είναι δυνατόν!! Από 2 screenshots ο άλλος κατάλαβε τι ατμόσφαιρα βγάζει ένα ολόκληρο παιχνίδι.....
Και το χειρότερο απ'όλα, είναι ότι αν τελικά το παιχνίδι όντως μέτριο, θα παινεύεται ο άλλος ότι είχε δίκιο...