Black Mirror II εντυπώσεις

More
11 Μάι 2010 11:41 #27564 by Elessar
Black Mirror II εντυπώσεις was created by Elessar
Πως σας φαίνεται το παιχνίδι;

Εμένα μου αρέσει αρκετά προς το παρόν - και είμαι σχετικά στην αρχή. Καταρχήν, έχει απίστευτη μουσική και καταπληκτικά, και σκοτεινά, γραφικά.
Μου άρεσε επίσης πως στο σπίτι της μητέρας του Darren αρχίζει να ξετυλίγεται η σχέση σας με τα γεγονότα και την οικογένεια του πρώτου παιχνιδιού - μέσα από τον τρόπο που σχολιάζει ο ήρωας τα αντικείμενα που κάνει look.

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι πως μπορείς να πάρεις από την αρχή κάποια εντελώς άσχετα αντικείμενα, χωρίς να έχει παρουσιαστεί ακόμα η ανάγκη για την χρησιμοποίηση τους.

Πρώτες εντυπώσεις θετικότατες με λίγα λόγια, συνεχίζω να παίζω 8)

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
11 Μάι 2010 11:55 #27565 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: Black Mirror 2 εντυπώσεις
θα συμφωνήσω σε όλα!
Και θα προσθέσω τους χαρακτήρες που φαίνεται να έχουν κάποιο βάθος και ενδιαφέρουσες προσωπικές ιστορίες...
Το ανευ λόγου και αιτίας τεράστιο inventory είναι σαφώς ένα θέμα, αλλά υποθέτω πως θα εναι ένα από τα ελάχιστα 'μελανά σημεία' του παιχνιδιού.
Στα συν και ο πρωταγωνιστής και ειδικά η υποκριτική του ηθοποιού που κάνει το voice acting. Ήρεμη, σκεπτική και με το σωστό ηχόχρωμα σου δίνει την εντύπωση πως όντως 'ακους' τις σκέψεις κάποιου όταν κοιτάς ένα αντικείμενο.
Και φυσικά η μη εμφανής σύνδεση της ιστορίας με τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού είναι ευρηματική. Όπως και ο τρόπος που σιγά σιγά αρχίζει να παρουσιάζεται.
Πάμε για πολύ μεγάλη επιτυχία!!!!

More
11 Μάι 2010 12:32 #27566 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Black Mirror 2 εντυπώσεις
Έχεις δίκιο για τους χαρακτήρες, ξέχασα να το αναφέρω πριν. Το voice acting και οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι πράγματι εξαιρετικές.

Αυτό που δεν κατάλαβα από την εισαγωγή του παιχνιδιού είναι το εξής: [Ακολουθεί spoiler για την εισαγωγή του BM2 αλλά και για το ΒΜ1].

Warning: Spoiler!

More
11 Μάι 2010 14:35 #27569 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις
Κι εμένα κάτι δεν μου κολλάει... Αν και απ' ότι θυμάμαι από το 1

Επίσης υποψιάζομαι πως

Πολύ μακριά το πήγα????????

More
11 Μάι 2010 15:00 #27570 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις
Δεν νομίζω να

Τα παραπάνω spoliers αφορούν το BM1 και τις ικασίες μας για το τι γίνεται στο ΒΜ2 χωρίς όμως να το έχουμε προχωρήσει αρκετά.

More
11 Μάι 2010 15:14 #27573 by manos426f
Replied by manos426f on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις
Εγώ παίδες σήμερα θα το αρχίσω το BM 2 και η αλήθεια είναι ότι το περίμενα πώς και πώς! :D

Ελπίζω να μην με απογοητεύσει! :)

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

More
11 Μάι 2010 18:33 #27581 by qwerty
Replied by qwerty on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις
Εγώ δεν έχω ξεκινήσει ακόμα να παίζω το παιχνίδι, λόγω χρόνου. Ανυπομονώ όμως, μιας και το πρώτο Black Mirror μου άρεσε πολύ (δυστυχώς όμως δεν θυμάμαι και πολλά από αυτό πιά). Απλά το έχω δει λίγο στην αρχή για να έχω μια ιδέα. Από αυτό το ελάχιστο που έχω παίξει, έχω θετικότατες εντυπώσεις, τουλάχιστον από τα γραφικά, τον ήχο και το χειρισμό του παιχνιδιού. Μου άρεσε που έχει diary το οποίο καταγράφει τα γεγονότα του παιχνιδιού, δείχνει τα tasks που έχουμε να κάνουμε και παρέχει και hints, μου άρεσε που υπάρχει η επιλογή να εμφανίζονται τα hotspots ώστε να αποφεύγεται το pixel hunting, μου άρεσε που με διπλό click κάνει skip το animation και φτάνεις γρήγορα στον προορισμό σου, μου άρεσε που με το wheel του mouse αλλάζεις γρήγορα τα αντικείμενα του inventory, μου άρεσε που ο κέρσορας αλλάζει χρώμα ώστε να καταλαβαίνεις πότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αντικείμενο με κάτι άλλο χωρίς να πρέπει να κάνεις click πρώτα και γενικότερα το βρήκα πολύ λειτουργικό και ωραία σχεδιασμένο. Κάποιοι ίσως να τα θεωρήσουν ανούσιες λεπτομέρειες αυτά, αλλά μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη και νομίζω πως είναι καλό να υπάρχουν. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι δεν έχει υπότιτλους στα videos (το κλασικό κόλλημα μου :p). Ελπίζω πάντως να τα πηγαίνει το ίδιο καλά και στο σενάριο, την ατμόσφαιρα και τους γρίφους, που είναι και οι πλέον σημαντικοί τομείς.

Θα ήθελα να ζητήσω και μία χάρη. Όποιος/α έχει χρόνο και έχει παίξει το πρώτο παιχνίδι πρόσφατα ή το θυμάται καλά, αν μπορεί ας μας πεί την ιστορία του σε ένα καινούριο thread ή ας μου στείλει ένα pm. Θέλω αναλυτικά όμως με λεπτομέρειες, όχι τα βασικά όπως ότι

Αυτά τα θυμάμαι (ελπίζω να μη θυμάμαι λάθος :p). Δυστυχώς δεν προλαβαίνω να παίξω και το πρώτο πριν ξεκινήσω το Black Mirror 2, γι'αυτό σας το ζητάω. Ας πούμε, αυτό που είπε ο Tasos
δεν το θυμάμαι καθόλου. Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ. :p

More
11 Μάι 2010 18:47 #27582 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις
Qwerty, δε ζητάς και πολλά, ε; :lol: Ευτυχώς δεν το έχω παίξει πρόσφατα και ούτε και θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες. Αλλιώς θα είχα τύψεις :wink:

Φαντάζομαι ότι θα έχεις ήδη ξεσκονίσει ό,τι υπάρχει σε thread στο site και δεν καλύπτεσαι ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
11 Μάι 2010 20:05 #27584 by qwerty

crocark wrote: Qwerty, δε ζητάς και πολλά, ε; :lol: Ευτυχώς δεν το έχω παίξει πρόσφατα και ούτε και θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες. Αλλιώς θα είχα τύψεις :wink:

Φαντάζομαι ότι θα έχεις ήδη ξεσκονίσει ό,τι υπάρχει σε thread στο site και δεν καλύπτεσαι ...

Ζητάω πολλά, ε; :p Και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να νιώσει κανείς τύψεις. Αλοίμονο...

Ναι, έψαξα στο site αλλά δεν βρήκα κάτι. Ελπίζω να μη μου έχει ξεφύγει τίποτα.

More
12 Μάι 2010 11:51 #27588 by Elessar
Αντιγράφω αυτό το κομμάτι από το review του Adventure Lantern για το Black Mirror 1.

Διαβάστε το, ξεκαθαρίζει απόλυτα την εισαγωγή του Black Mirror 2.

More
12 Μάι 2010 13:15 #27589 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις
Εξαιρετικά! Ξαφνικά ήρθαν πάλι όλα στο μυαλό μου:

Πάρα πολύ καλή ιστορία πραγματικά και το δεύτερο παιχνίδι το απολαμβάνω στο έπακρο, παίζοντας κυρίως νύχτες και με απόλυτη ηρεμία!!
Εγώ είμαι μόλις ένα βήμα μετά από τον Elessar και δεν θέλουμε spoiler με τίποτα!!!
Απόλαυση το BM2!!

More
12 Μάι 2010 13:21 #27590 by qwerty
Μάλιστα... Ενδιαφέροντα όλα αυτά. Ευχαριστούμε πολύ φίλε Elessar. Μάλλον θα πρέπει να βρω χρόνο να παίξω ξανά και το πρώτο πριν ασχοληθώ με το Black Mirror 2, γιατί δεν θυμάμαι τίποτα. :p
Γενικά, όσοι ασχολείστε με το δεύτερο, μπορείτε να μας πείτε αν χρειάζεται να ξέρουμε λεπτομέρειες απ'το σενάριο του πρώτου; Τουλάχιστον από ότι έχετε δει μέχρι τώρα. Άντε, να το ξεκινήσω κι εγώ ρε γαμώτο...

More
12 Μάι 2010 13:29 #27591 by Elessar
Δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο να θυμάσαι λεπτομέρειες από το ΒΜ1, μόνο την ουσία της υπόθεσης. Και εγώ θα ήθελα πολύ να επαναλάβω το 1ο αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος.

Μέχρι στιγμής το 2ο μου αρέσει πολύ, χτίζει σιγά - σιγά την ατμόσφαιρα ενώ και οι χαρακτήρες έχουν κάποιο βάθος και σκοτεινά κίνητρα. Τεράστια μνεία πρέπει να γίνει και για την μουσική η οποία είναι εκπληκτική.

Και είμαστε ακόμα στην αρχή - φανταστείτε τι θα γίνει όταν, αναπόφευκτα φαντάζομαι, επιστρέψουμε στην Αγγλία και στο κάστρο Black Mirror!

More
12 Μάι 2010 13:32 #27592 by qwerty

Elessar wrote: Δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο να θυμάσαι λεπτομέρειας από το ΒΜ1, μόνο την ουσία της υπόθεσης. Και εγώ θα ήθελα πολύ να επαναλάβω το 1ο αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος.

Μια από τα ίδια... Σε ευχαριστώ και πάλι Elessar!

More
13 Μάι 2010 01:23 #27601 by outcry
Replied by outcry on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις
Τέλεια η εισαγωγή, με τη μουσικάρα να ακούγεται από πίσω.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]