Black Mirror II εντυπώσεις

More
04 Ιουν 2010 09:31 #27821 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις

knut wrote: Χμου χμου, ε ρε μ'ανάψατε φωτιές! Πρέπει να πάρω και το 1 τώρα δλδ (ήλπιζα σε αρνητική απάντηση)? Μετά την εξεταστική, και 1, και 2, και 3(?)...

Τουλάχιστον μπορείς να το βρεις σε προσφορά μαζί με το Nibiru :)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
04 Ιουν 2010 18:09 #27825 by shodan
Replied by shodan on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις
Ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση αλλά το 1 κυκλοφορεί μαζί με το PC Master Gold.

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

More
04 Ιουν 2010 19:30 #27829 by crocark
Τυχερούλη Knut ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
06 Ιουν 2010 04:43 #27841 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις
Τέτοιες διαφιμήσεις καλές είναι (όταν με βολεύει). Να σ καλά shodan.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
07 Ιουν 2010 14:25 #27848 by manos426f
Replied by manos426f on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις

shodan wrote: Ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση αλλά το 1 κυκλοφορεί μαζί με το PC Master Gold.

knut wrote: Τέτοιες διαφιμήσεις καλές είναι (όταν με βολεύει). Να σ καλά shodan.

Και την ίδια στιγμή με έβγαλε από τη δύσκολη θέση να στο γράψω εγώ αυτό,όπου εκεί σίγουρα θα φάνταζε ως διαφήμιση,εντελώς δικαιολογημένα,οπότε και δεν ήθελα να προβώ σε αυτό... :)

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

More
07 Ιουν 2010 21:26 #27851 by shodan
Replied by shodan on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις
Θα μπορούσες να το βάλεις στο θέμα "ευκαιρίες" αφού στην τελική ευκαιρία είναι. Σου μένει και το περιοδικό!

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

More
08 Ιουν 2010 17:43 #27858 by manos426f
Replied by manos426f on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις
Σωστά,αλλά και πάλι σαν διαφήμιση δε θα φάνταζε;
Anyway,τώρα ο φίλος knut,όπως και να έχει,ξέρει πού θα το βρει το BM! :D

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

More
11 Αυγ 2010 20:26 #28193 by socratis100
Replied by socratis100 on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις
Καλησπερα
Το παιχνιδι στην αρχη ξεκινησε φανταστικα.Δεν μπορουσα να σταματησω να παιζω.Εξαιρετικα γραφικα ,ηχος ,πολυ ωραιο στορυ ,συγκινησεις κτλ.Το κακο ειναι οτι απο ενα σημειο και μετα ,το παιχνιδι καταντουσε κουραστικο.Πολυ κουραστικο,να φανταστειται με εκανε να το παρατησω για ενα διαστημα και μετα το ξεκινησα ,για τον λογο οτι δεν ειχα να παιξω τιποτα αλλο.
Το παιχνιδι ηταν τεραστιο,παρα πολυ μεγαλο ,ομως δεν ηταν και η καλυερη επιλογη καθως οπως ειπα ΚΟΥΡΑΖΕ.Το τελος ,απο τα χειροτερα που εχω δει.
Ενα καλο adventure game αλλα μεχρι εκει.Τωρα ξεκιναω το darness within 2 ,να δουμε τι λεει.

More
13 Αυγ 2010 17:36 #28195 by Elessar
yeap, that was good !

Το τελείωσα και εγώ και θα το κατατάξω στα καλύτερα που έχω παίξει μέχρι στιγμής.
Δέν θα μιλήσω για γραφικά, διαλόγους, φωνές, ατμόσφαιρα, χαρακτήρες κλπ, γιατί πολύ απλά με κάλυψε εντελώς.
Μου άρεσε που σε κάποια σημεία ήταν σαν να έβλεπες ταινία, οπώς όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο περιμένωντας τα νέα για την μητέρα του.
Μου άρεσε η κίνηση του ήρωα και οι σχολιασμοί του με άρκετη δόση αυτοσαρκασμού και αυτοκριτικής, μάλιστα σε κάποια σημεία είχε και πολιτικές - κοινωνικές προεκτάσεις.
Μου άρεσε η μεγάλη διάρκεια του, άν και μπορώ να καταλάβω κάποιον που μπορεί να το βαρεθεί μιάς και η δράση ξεκινάει αργά.
Πάντως σε καμία περίπτωση δέν μπορεί να θεωρηθεί ώς horror adventure...
Ο ήρωας ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν να προσδώσουν, ένας νέος άντρας με τίς γνώσεις τής μέχρι στιγμής ηλικίας του ( και όχι κάποια ωραία νέα που γνωρίζει τα πάντα απο την ηλικία τών 20 !! ) βλέποντας τα πράγματα άκριβώς όπως ένας νεανίας.
Δέν μου άρεσε ότι οι γρίφοι και τα πάζλ απο κάποια στιγμή ήταν σαν να τα έβαζαν μόνο και μόνο για να μεγαλώσει η διάρκεια του παιχνιδιού.
ΟΙ δέ πόρτες πιά, δέν θυμάμαι να έχω ανοίξει τόσες πολλές πόρτες και μάλιστα η μία μετά την άλλη.
Oσον αφορά το τέλος... γενικώς έχω πάψει να ελπίζω γιατί σχεδόν σε όλα είναι άθλιο.
Ενδιαφέρον το hotspot, αλλά δέν καταλαβαίνω γιατί όταν ένα αντικείμενο που σου δείχνει απλώς να το κοιτάξεις, αφού το σχολιάσει συνεχίζει να στο δείχνει πάλι ώς hotspot και όταν το ξανακοιτάς σου τήν λέει και απο πάνω...
Γενικώς ήταν πολύ εύκολο, αλλά.... δέν με πείραξε ιδιαίτερα, άλλωστε μέσα στον αύγουστο το έπαιξα, καταλαβαίνεται πώς δέν είμαστε για αρκετά ζόρια.
Άντε πάμε για τήν συνέχεια, είναι ωραίο να γυρνάς σε παλιές γειτονιές...

More
13 Αυγ 2010 18:54 #28196 by photiscta
Replied by photiscta on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις
Ωραίες οι σκέψεις σου jdc, αλλά πρόσεχε τα spoiler.
Δεν το έχω τελειώσει ακόμα, αλλά δυστυχώς έμαθα κάποια από εσένα.
Φιλικά.

More
13 Αυγ 2010 19:27 #28197 by Elessar
Πώ, χίλια συγγνώμη, ήμουν εντελώς απρόσεκτος...
Νόμισα πώς έδω γράφουμε αφού το έχουμε τελειώσει...
sorry που στήν χάλασα...

More
13 Αυγ 2010 22:43 #28198 by photiscta
Replied by photiscta on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις
OK βρε :)
Ξεχασα να σου πω για τον τρόπο να "κρύβεις" κείμενο.
Επιλέγεις το κείμενο που θες να κρύβεται (κοινώς το φωτίζεις) και πατάς το κουμπί "spoiler" στην οριζόντια μπάρα, πάνω από την περιοχή γραφής κειμένου.

Warning: Spoiler!

More
14 Αυγ 2010 09:13 #28201 by Elessar
Ωραία και ήθελα να ρωτήσω...

More
20 Σεπ 2010 13:53 #28525 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Black Mirror II εντυπώσεις
Το πρώτο Black Mirror δεν έτυχε να το παίξω και μάλλον ούτε πρόκειται δεδομένης της εκτενούς αναφοράς του sequel σε γεγονότα-κλειδιά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκειά του, αλλά το δεύτερο το βρήκα μάλλον μέτριο. Σε τεχνικό επίπεδο έχει γίνει αρκετά προσεγμένη δουλειά, ακόμα και στα voice-overs που τελευταία αποτελούν μόνιμη πληγή των adventures για τα δικά μου -εκλεπτυσμένα- γούστα λόγω των αναπόφευκτων συγκρίσεων με επιβλητικές παραγωγές από άλλους χώρους (RPGs, actions). Όχι ότι θυμίζουν Kevin Spacey αλλά καταφέρνουν να μην ενοχλούν (τις περισσότερες φορές) και πλέον αυτό θεωρείται κατόρθωμα. Νομίζω είναι άδικο να του χρεώνεται έλλειψη ζόρικων puzzles γιατί συνήθως η χρησιμότητα των τελευταίων αφορά την αύξηση της διάρκειας ζωής ενός τίτλου και -παρότι σχετικά εύκολο- το Black Mirror 2 καταφέρνει να είναι τεράστιο (έστω και με μπόλικους νεκρούς χρόνους). Βέβαια, σκουριασμένος και ανυπόμονος όντας λόγω της σπάνιας ενασχόλησης με adventures τα τελευταία χρόνια (εδώ και δύο μήνες, όμως, επανέρχομαι γιατί μου τελείωσαν τα υπόλοιπα...σνιφ), δεν το βρήκα προσβλητικά εύκολο, ίσα-ίσα που εκνευριζόμουνα σε κάποια σημεία όταν ήμουνα αναγκασμένος να τριγυρνάω δεξιά αριστερά μέχρι να βρω το κατάλληλο trigger spot. Άσε που βαθούλωσα το spacebar από την ανυπομονησία για να γλιτώσω από περιττό pixel-hunting.

Σαν περιεχόμενο, ωστόσο, meh... Καλούτσικο story, μερικοί ενδιαφέροντες χαρακτήρες, αλλά η ατμόσφαιρα δε με έπεισε και η πλοκή τελικά καταλήγει σε "εύκολες" λύσεις ενώ και οι όποιες δραματικές κορυφώσεις περνούν ανεκμετάλλευτες (σκηνοθετικά..; ). Ο κεντρικός χαρακτήρας νομίζω είναι αδικαιολόγητα αχώνευτος και εξυπνάκιας, ενώ συχνά καταφεύγει σε εξοργιστικά κάφρικες λύσεις σε βάρος αθώων συνανθρώπων του. Δε ξέρω αν οι δημιουργεί θεώρησαν ότι όλα είναι fair game εφόσον
Warning: Spoiler!
αλλά εμένα μου μοιάζει για σχεδιαστική τσαπατσουλιά και επίκληση στην ανοχή των βετεράνων adventurers που έχουν φάει τέτοιες συμπεριφορές με το κουτάλι. Επίσης, κρίμα που τα -πολυάριθμα- σχόλια για το περιβάλλον καθώς και οι εκτενείς συζητήσεις δεν έχουν αρκετή ζωντάνια και δίνουν την αίσθηση της διεκπεραίωσης. Στον τομέα αυτό, οι δημιουργοί των adventures έχουν πολλά να μάθουν από παιχνίδια όπως το Mass Effect όπου οι optional διάλογοι/κείμενα είναι ταυτόχρονα ενδιαφέροντα και περιεκτικά ενθαρρύνοντας τον παίκτη να τα αναζητήσει για να εμπλουτιστεί η εμπειρία. Βεβαίως, παίζει ρόλο και το voice acting που παραμένει απλησίαστο για τις adventure παραγωγές, αλλά το σωστό editing του κειμένου αποτελεί μια σχετικά οικονομική λύση προς την ποιοτική αναβάθμιση ενός story-driven παιχνιδιού όπως είναι τα adventures και πρέπει να προσεχθεί παραπάνω, κατά τη γνώμη μου.

Παραδέχομαι, πάντως, το στούντιο που εκπόνησε ένα τόσο μεγαλόπνοο σχέδιο, ετοιμάζοντας σχεδόν ταυτόχρονα το 2ο και 3ο κεφάλαιο μιας ιστορίας που δεν ήταν εξαρχής δική τους ιδέα και -προς το παρόν- κάνει αρκετά καλή δουλειά. Από την άλλη, δεν προσδοκώ την παραμικρή διαφοροποίηση στους τομείς που, κατ' εμέ, έπασχε το 2ο μέρος, μια και η δημιουργία του sequel, ως φαίνεται, έτρεχε ήδη χωρίς να υπάρχει περιθώριο αφομοίωσης του όποιου feedback αναφορικά με το BM 2.

No good deed goes unpunished

More
20 Σεπ 2010 17:34 #28529 by crocark
Δε θα αναφερθώ καθόλου στο ζουμί αυτών που αναλύεις. Θα σου προτείνω απλώς να αναθεωρήσεις την απόφαση σου και, αφού "ρίξεις" λίγο τις απαιτήσεις σου, να παίξεις το 1. Δεν ξέρω τι θα γίνει με το 3, το 2 το διασκέδασα, αλλά Black Mirror βασικά είναι το 1. Μη ρίχνεις τις απαιτήσεις σου γενικά. Το λέω επειδή το 1 είναι προφανώς ακόμη μικρότερη παραγωγή και π.χ. το voice acting ίσως σου φανεί ακόμη χειρότερο, δεν ξέρω. Πάντως κάποιους μήνες μετά που έπαιξα το 2 και το ψιλοξέχασα, μόλις ακούω Black Mirror στο μυαλό μου έρχεται πρώτα η σκοτεινή ατμόσφαιρα που μας πρωτοπαρουσίασαν κάποια χρόνια πριν και μετά ο,τιδήποτε άλλο.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ