Good old days ή Good old memories?
- tsampikos
- Master of Dimensions
Less
More
18 Μάι 2011 09:32 #32690
by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Good old days ή Good old memories?
Έχω γράψει και αλλού την άποψή μου, θεωρώ την Lucasarts πρωτοπόρα στα παιχνίδια Adventures. Ούτε τότε υπήρχε κάποια καλύτερη από αυτήν και βεβαίως ούτε σήμερα υπάρχει ακόμα. Αν και η Telltale με την Pendulo δείχνουν ότι το κατέχουν πολύ καλά το αντκείμενο. H φάση με την Lucasarts και τη Sierra είχε πλάκα γιατί ενώ η Sierra έβγαζε τα παιχνίδια με...την οκκά, αρκούσε να βγάλει η Lucasarts ΕΝΑ για να θεωρηθεί το Νο.1 στον χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι καλύτερες εταιρίες του χώρου σήμερα, αυτές που αναφέρω παραπάνω, σε στυλ παιχνιδιών σαφώς και φέρνουν περισσότερο στην Lucasarts παρά στη Sierra των "κουρασμένων" σεναρίων με μάγους και πρίγκιπες και κλισέ ιστοριών μυστηρίου. Αλήθεια από πότε είχαμε να δούμε παιχνίδι με το τρελό σενάριο του Next big Thing???? Ούτε κι εγώ ξέρω από πότε. Από τα παλιά παιχνίδια της Sierra αυτό που μου έχει μείνει περισσότερο είναι το υπέροχο The Adventures of Willy Beamish το οποίο κυκλοφόρησε, βέβαια υπό τη στάμπα της Dynamic, εταιρείας αγορασμένης από τη Sierra. Διαφορετικά αρκούν 5-6 τίτλοι της Lucasarts για να κάνουν σκόνη όλα τα παιχνίδια της Sierra μαζί. Δηλαδή:
1. Secret of Monkey Island
2. Monkey Island 2
3. Indiana Jones and the Fate of Atlantis
4. Day of the Tentacle
5. The Dig
6. Grim Fandango.
7.Sam'n'Max Hit the Road
Τι να πρωτοπεί κανείς....Όλη η ιστορία του χώρου αποτυπωμένη σε αυτούς τους τίτλους (και αφήνω έξω τίτλους όπως, Loom, Full Throttle, Curse of Monkey Island...)
Δεν λέω ότι τα παιχνίδια της Sierra δεν είναι καλά, ίσα ίσα, ωραιώτατα είναι, τα έχω και γνήσια σε συλλογές, απλά βρίσκονται "από κάτω".
1. Secret of Monkey Island
2. Monkey Island 2
3. Indiana Jones and the Fate of Atlantis
4. Day of the Tentacle
5. The Dig
6. Grim Fandango.
7.Sam'n'Max Hit the Road
Τι να πρωτοπεί κανείς....Όλη η ιστορία του χώρου αποτυπωμένη σε αυτούς τους τίτλους (και αφήνω έξω τίτλους όπως, Loom, Full Throttle, Curse of Monkey Island...)
Δεν λέω ότι τα παιχνίδια της Sierra δεν είναι καλά, ίσα ίσα, ωραιώτατα είναι, τα έχω και γνήσια σε συλλογές, απλά βρίσκονται "από κάτω".
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Less
More
19 Μάι 2011 17:58 #32719
by WickedMan
... και αρκούν τρία Gabriel Knight για να κάνουν σκόνη όλα τα παιχνίδια της Lucas μαζί. Που καταλήγουμε τελικά;
edit: ...και τι σχέση έχει η "κόντρα" Sierra - Lucas με το συγκεκριμένο thread;
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
Replied by WickedMan on topic Re: Good old days ή Good old memories?
tsampikos wrote: Διαφορετικά αρκούν 5-6 τίτλοι της Lucasarts για να κάνουν σκόνη όλα τα παιχνίδια της Sierra μαζί.
... και αρκούν τρία Gabriel Knight για να κάνουν σκόνη όλα τα παιχνίδια της Lucas μαζί. Που καταλήγουμε τελικά;
edit: ...και τι σχέση έχει η "κόντρα" Sierra - Lucas με το συγκεκριμένο thread;
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.