Είναι "κλεψιά¨;

• Constantine_R
  • Constantine_R's Avatar Topic Author
  • Voodoo Priest
  • Voodoo Priest
More
12 Απρ 2011 12:21 #32229 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Είναι "κλεψιά¨;

Μωρέ λες; Κάθομαι και παιδεύομαι εδώ πέρα ενώ έχω τα διαμάντια του παρελθόντος να σαπίζουν; :lol: Το DosBOX κι εγώ έχουμε μια σχέση λατρείας - μίσους. Μίσος γιατί δεν το ξέρω όσο θα έπρεπε, λατρείας γιατί, έστω και μέσα στην ημιμάθειά μου, καταφέρνω να παίξω παιχνίδια που έπαιξα παλιά, αλλά κυρίως παιχνίδια που δεν πρόλαβα να παίξω. Έτσι, ενώ ξέρω ότι θα καώ για πλάκα και με τα δυο, θα προτιμήσω να αποφύγω τον πειρασμό. Αν και το prehistorik με είχε στοιχειώσει. Γενικά δεν ήμουν ποτέ πολύ καλός στα platforms :wink:

Φίλε crocark υπαρχει ένα φοβερό Front-end για Dosbox το D-Fend. Με λίγα μόνο κλικ μπορείς να δώσεις εντολές για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά το οποίο αποθηκεύεται σε λίστα και κάθε φορά που θέλεις να το τρέξεις απλώς κλικάρείς πάνω του και κάνει αυτό όλη τη βρωμοδουλειά. :D Έχει Image reader για Cds και floppies (το έγραψα σωστά;) ενώ εννοείται ότι μπορεί να διαβάσει και τα αυθεντικά σου CD. Πραγματικά ένα φοβερο εργαλείο. Μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες από τα παιχνίδια (αυτό ειναι δουλειά του Dosbox αλλά το D-fend σουλουπώνει τους φακέλους αποθήκευσης), φαντάσου πόσο βολικό ειναι για σημειώσεις στα adventures, να ηχογραφήσεις τη μουσική τους, συνεργάζεται με το Mobygames.com και κατεβάζει τα ιστορικά τους δεδομένα... αστά να πάνε :P . Αν αποφασίσεις να ασχολήθείς, με χαρά να σε βοηθήσω. Όλα μου τα παλία παιχνίδια σε Dos και Win 3.11 :) τα έχω φορτώσει πάνω του... πάω να παίξω I have no mouth and I must srceam.. :wink:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
12 Απρ 2011 15:49 #32233 by EmperorXIII
Replied by EmperorXIII on topic Re: Είναι "κλεψιά¨;
Τα Bard's Tale ήτανε κλασικά RPGs της εποχή, με το party σου και όλα τα σχετικά :)

Crocark αυτό που είπα για τα παλιά δεν έχει να κάνει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, απεναντίας είμαι γενικά Retro τύπος ;) αλλά γενικά με το gameplay που είπα, που αρκετά θέματα στον σχεδιασμό του τότε που ήτανε οκ τώρα θεωρούνται απαράδεκτα, έτσι πχ σήμερα δεν έχω όρεξη για λαβύρινθους, για dead ends από το πουθενά, ή να ξαναρχίσω από την αρχή ένα παιχνίδι απλά και μόνο επειδή στην 2η οθόνη έκανα ένα take σε κάτι που δεν έπρεπε.. ;)

Πάντως το DosBox πραγματικά όποιος έχει περάσει DOS εποχές είναι πολύ απλό, δλδ τι απλό τίποτα.. Αν δεν τις έχετε ζήσει είναι λίγο μέχρι να μπεις στο κλίμα αν και υπάρχουνε τα frontends όπως το D-Fend που είπε το παλικάρι...

Και μιας και μιλάμε για frontends, και επειδή και πολλοί Retro Adventurers είμαστε εδώ, όσοι ξέρετε από torrents, σας ΕΚΛΙΠΑΡΩ να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας και να ψαχτείτε να κατεβάσετε την συλλογή "Exodos Adventure Collection" (και την αντίστοιχη RPG) -100 giga- για να λιώσετε και να δείτε το καλύτερο για μένα ever frontend για DOS games.. Βασικά η συλλογή περιέχει όλα, ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα adventures που βγήκανε σε DOS.. :)

Einai ena xorto magiko........

More
12 Απρ 2011 17:32 #32236 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Είναι "κλεψιά¨;

EmperorXIII wrote: Crocark αυτό που είπα για τα παλιά δεν έχει να κάνει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, απεναντίας είμαι γενικά Retro τύπος αλλά γενικά με το gameplay που είπα, που αρκετά θέματα στον σχεδιασμό του τότε που ήτανε οκ τώρα θεωρούνται απαράδεκτα, έτσι πχ σήμερα δεν έχω όρεξη για λαβύρινθους, για dead ends από το πουθενά, ή να ξαναρχίσω από την αρχή ένα παιχνίδι απλά και μόνο επειδή στην 2η οθόνη έκανα ένα take σε κάτι που δεν έπρεπε..

Σ' έχω καταλάβει πλήρως :wink:

Τώρα και οι δυο ιδέες (η αυτοκρατορική και του Κων/ντίνου) είναι πολύ καλές. Ομολογώ πως πρώτη φορά άκουσα σήμερα τη λέξη front-end.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ