Double Fine Adventure - donate γιατί χανόμαστε.

More
09 Φεβ 2012 10:51 #35990 by Elessar
Οι θεοί του adventure gaming Tim Schafer και Ron Gilbert (υποκλινόμαστε ταπεινά) θέλουν την βοήθεια μας για να χρηματοδοτήσουν το επόμενο τους adventure το οποίο και θα κυκλοφορήσει από την Double Fine.

Η μίνιμουμ προσφορά είναι $1 αλλά με 15$ θα έχετε πρόσβαση και σε αρκετά έξτρας μέχρι το παιχνίδι να κυκλοφορήσει.
Η κατάθεση ψυχής που θα κάνετε πρέπει να γίνει μέχρι 13 Μαρτίου και ο στόχος είναι τα $400,000.

Θα δώσετε, για να σώσετε; Εγώ πάντως ναι :)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ .

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
09 Φεβ 2012 11:29 #35991 by manos426f
Πριν λίγο έλαβα e-mail από τον James Cameron που με ρώτησε αν προτίθεμαι να συμμετάσχω στην χρηματοδότηση του Terminator 5,υπό τη δική του σκηνοθεσία.
Του απάντησα αρνητικά.....

(σ.σ.: Όπως θα καταλάβατε αστειεύομαι,αλλά νομίζω το πιάσατε το νόημα.Φυσικά και ΔΕΝ πρόκειται να δώσω χρήματα,αυτό το αστείο που ξεκίνησε με το Erica Reed πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό...)

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

More
09 Φεβ 2012 11:42 #35992 by Elessar
Εγώ πάντως νομίζω ότι είναι win-win situation. Ούτως ή άλλως τα 15$ που θα δώσεις αφορούν τα χρήματα που θα έδινες για να αγοράσεις το παιχνίδι όταν αυτό κυκλοφορήσει.

Αν τελικά δεν τα μαζέψουν, κάτι που αποκλείεται καθώς ήδη φτάνουν το ποσό μέσα σε ελάχιστον χρονικό διάστημα, τα χρήματα δεν θα τραβηχτούν από την κάρτα.

More
09 Φεβ 2012 11:58 #35993 by mkllds
Το θέμα για έμενα δεν είναι τα λεφτά. (Έτσι και αλλιώς 1$-15$ είναι σταγόνα στον ωκεανό για τη δική μου περιουσία 8) ). Το θέμα μου είναι ότι μου ζητάνε να δώσω λεφτά για κάτι που ούτε κατάλαβα τι είναι. Δηλαδή ποιό είναι το σενάριο, τι γραφικά έχει κ.τ.λ. (Εκτός και αν το αναφέρει κάπου και εγώ δεν το πήρα χαμπάρι.)

Elessar wrote: Εγώ πάντως νομίζω ότι είναι win-win situation. Ούτως ή άλλως τα 15$ που θα δώσεις αφορούν τα χρήματα που θα έδινες για να αγοράσεις το παιχνίδι όταν αυτό κυκλοφορήσει.

Αν δεν μ' αρέσει τελικά όταν θα το βγάλουν; Θα μπορώ να κάνω refund, πριν το κατεβάσω απο το steam, τα λεφτά που έδωσα ή θα πρέπει να το παίξω με το ζόρι;

Λεφτά στον James Cameron θα έδινα για το Terminator 5 μόνο αν θα έπαιζε ο Arnold! (Το επίθετο του δεν το γράφω γιατί θα στραμπουλίξω κανένα δάχτυλο και φυσικά δεν το χρειάζεται γιατί είναι ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ. :!: :!: :!: )

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
09 Φεβ 2012 12:48 #35994 by crocark
Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Να μη μ' αρέσει δεν παίζει. Πολύ θα χαρώ να δω επιτέλους κάτι από:

Elessar wrote: Οι θεοί του adventure gaming Tim Schafer και Ron Gilbert (υποκλινόμαστε ταπεινά)

Δε σηκώνει συζήτηση περί αυτού. Κι επίσης πολύ χαίρομαι που μάζεψαν το ποσό τους κλπ.

Όμως.
Αν και δεν έχει πλέον νόημα η συζήτηση για το συγκεκριμένο σχέδιο (αφού το πέτυχαν), θα επαναλάβω ότι δε μ' αρέσει καθόλου ούτε αυτή η καινούρια μόδα. Παραδοσιακή συνταγή. Φτιάχνουμε ένα παιχνίδι, βγάζουμε μερικά χρήματα, κρατάμε ένα ποσοστό και το επενδύουμε στο επόμενο κοκ. Παραδοσιακή επιχειρηματικότητα. Προκαταβολική εξαργύρωση ακόμη και αυτής της φήμης του Gilbert, ακόμη και γι' αυτόν το σκοπό, με βρίσκει αντίθετο. Τα λοιπά για δέλεαρ, έτσι κι αλλιώς δε μ' ενδιαφέρουν γενικώς, πόσο μάλλον να πληρώσω γι' αυτά κιόλας.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
09 Φεβ 2012 13:39 #35995 by Tasos
Είναι λίγο περίεργο να ζητούν λεφτά χωρίς να δίνουν κάποια στοιχεία σχετικά με το προϊόν...
Ίσως βοηθούσα μια μικρή εταιρεία για ένα project που θα άξιζε τον κόπο, αλλά γενικά δεν μπορώ να πω οτι εκτιμώ την πολιτική και την στάση της double fine απέναντι στα adventures όλα αυτά τα χρόνια που υφίσταται..
Παρολαυτά μακάρι να προχωρήσει το project και να δούμε κάτι καλό.

Υ.Γ. Πολύ της μόδας το Kickstarter.. Αναρωτιέμαι αν θα χρηματοδοτούσε κανείς ένα αρχαιολογικό πρόγραμμα. Ο καθένας το βιολί του που λένε... :D

More
09 Φεβ 2012 13:41 #35996 by crocark
Καθόλου! Αυτό ακριβώς! Θέλω κι εγώ να χρηματοδότήσετε άμα θέλετε μερικά προγραμματάκια που έχω στο μυαλό μου :D

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
09 Φεβ 2012 13:49 #35997 by mkllds
Μπορείτε άμα θέλετε να χρηματοδοτήσετε και εμένα για να πάω διακοπές το καλοκαίρι στη Καραϊβική. Δηλώστε συμμετοχές για να σας στείλω τον τραπεζικό μου λογαριασμό! Μην πετάτε τα λεφτά σας σε παιχνίδια και αρχαιολογικές παλιατζούρες! Δώστε τα για καλό σκοπό, δηλαδή σ' εμένα! :)

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
09 Φεβ 2012 14:40 #35999 by outcry
:lol: :lol:
Και μετά λέμε εμάς τους Έλληνες απατεώνες.
Ότι έχει βγάλει λίγα ο Schafer και ο Gilbert τόσα χρόνια και τους λείπουν οι πόροι.
Εγώ προτείνω να μπορούν να παίξουν το παιχνίδι μόνο όσοι βοηθήσουν οικονομικά (μπορεί να το γράφει κιόλας πουθενά και να μη το πρόσεξα).
Και βεβαίως δε μας λένε αν σε περίπτωση που βγάλουν κέρδος από το παιχνίδι, θα το μοιράσουν ισόποσα και αναλογικά σε όσους συνεισέφεραν οικονομικά, ή αν θα το κρατήσουν για τη πάρτη τους, "για το επόμενο project μας που είναι ήδη στα σκαριά" (μπορεί να το γράφει κιόλας πουθενά και να μη το πρόσεξα).

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

More
09 Φεβ 2012 15:32 #36001 by Elessar
Ήδη μάζεψαν $521,000 μέσα σε λίγες ώρες, ίσως τα adventures δεν είναι και τόσο νεκρά τελικά.

More
09 Φεβ 2012 16:13 #36002 by Tasos
Είσαι ο Tim Shafer και ο Ron Gilbert, έχεις σχεδιάσει ένα γαμάτο adventure και πας σε έναν Publisher και του ζητάς να το εκδόσει...
Ειλικρινά πιστεύουν οτι θα πει όχι;;;

More
09 Φεβ 2012 16:22 #36003 by mkllds
Από τη μια χαίρομαι γιατί έτσι θα δούμε κάποιο adventure (είναι σίγουρο ότι θα φτιάξουν adventure έτσι;) από τους Tim Schafer και Ron Gilbert και αυτό από μόνο του μου δημιουργεί τεράστια προσδοκία και χαρά αλλά από την άλλη με προβληματίζει το γεγονός μήπως δούμε και συνέχεια αυτού του φαινομένου. Δεν θα ήθελα να ζήσω με τίποτα εποχές που θα πρέπει να προπληρώνουμε παιχνίδια για να φτιαχτούν.

Tasos wrote: Είσαι ο Tim Shafer και ο Ron Gilbert, έχεις σχεδιάσει ένα γαμάτο adventure και πας σε έναν Publisher και του ζητάς να το εκδόσει...

Αυτή την απορία έχω και εγω.

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
09 Φεβ 2012 17:04 #36004 by crocark

mkllds wrote: Δεν θα ήθελα να ζήσω με τίποτα εποχές που θα πρέπει να προπληρώνουμε παιχνίδια για να φτιαχτούν.

Το κακό είναι ότι θα ζήσεις πολύ χειρότερες εποχές ή (για πιο λιανά) εποχές που θα είναι τόσο "χάλια" που θα εύχεσαι το χειρότερο που θα αντιμετώπιζες να ήταν ότι θα έπρεπε να προπληρώνεις τα παιχνίδια. Εκτός ξέρω...
(μια χαρά εντός είναι, αλλά ...)

Tasos wrote: Είσαι ο Tim Shafer και ο Ron Gilbert, έχεις σχεδιάσει ένα γαμάτο adventure και πας σε έναν Publisher και του ζητάς να το εκδόσει...

mkllds wrote: Αυτή την απορία έχω και εγω.

Είμαι ο Tim Schafer και ο Ron Gilbert. Ξέρουμε (στο β πλυθ. για πάρτη μου - εξέλιξη) ότι το παιχνίδι μας θα ξεσκίσει κι ότι θα σφαχτούν παλικάρια στην ποδιά μας (δική μου η ποδιά - μη τρελαίνεστε οι άλλοι) για το ποιος θα το πρωτοεκδόσει. Εμείς το παιχνίδι το 'χουμε για "παιχνίδι" (για πλάκα). Αλλά βλέπουμε ότι έχει αρχίσει να γίνεται της μοδός το σύστημα αυτό. Μέχρι κι ο crocark, που δεν ξέρει να googlάρει, το ξέρει πλέον. Γιατί δεν το κάνουμε κι εμείς, όταν τολμούν και το κάνουν οι nonamed;
Πόσο θα μας πάρει το παιχνίδι να γίνει; Ας πούμε ένα χρόνο. Άμα βάλω στην τράπεζα 521.000 $ να τοκίζονται για ένα χρόνο ξέρεις τι παίρνω σαν τόκο μόνο (αέρα κοπανιστό - λεφτά άλλων); Βασικά στην οικονομική κατάσταση του αμερικανικού σήμερα, έτσι και σκάσω μύτη με 500.000 ή με ένα μύριο ή κι εγώ δεν ξέρω πόσα θα έχουν μαζευτεί μέχρι το τέλος της ημέρας (λεφτά που έβγαλα σε λίγες ώρες με μια μόλις ανακοίνωση) ξέρετε τι τεμενάδες έχουν να μου κάνουν οι τράπεζες; Αν είναι συνάλλαγμα (που παίζει πολύ να είναι αν όντως αληθεύει ότι το "γερμανικό adventuring κρατά τον πήχυ ψηλά"), ξέρετε ΤΙ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ έχουν να μου κάνουν οι τράπεζες; .... έγραψα κι άλλα αλλά το μετάνιωσα κι είπα να το κόψω ...

Ωραία τα 'γραψα (γράψαμε), αλλά εσείς μη δίνετε σημασία. Τα λέω από ζήλια γιατί δεν είμαστε, αλλά είμαι :wink: :)

Elessar wrote: Ήδη μάζεψαν $521,000 μέσα σε λίγες ώρες, ίσως τα adventures δεν είναι και τόσο νεκρά τελικά.

Έχω την αίσθηση ότι πολλοί από αυτούς που συνεισέφεραν, μάλλον τα θεωρούσαν και τους δόθηκε μια ελπίδα. Σίγουρα όχι όλοι. Σε κάθε περίπτωση καλά κάναν και οι μεν και οι δε. Η δική μου άποψη για το τι είναι τα adventures δεν αλλάζει και πιθανώς ούτε κι η δική τους. Αν, απ' ό,τι κατάλαβα, γίνει το παιχνίδι, χαίρομαι όσο λίγες φορές. Και για όσους συνεισέφεραν, ένα ταπεινό ευχαριστώ :) Αλλά συνεχίζω να νομίζω ότι δεν είναι αυτός τρόπος για να φτιάχνεις παιχνίδια και προιόντα. Με μια εξαίρεση, όπως είχα πει και την τελευταία φορά. ΕΚΤΟΣ αν το παιχνίδι γίνεται για κάποιον συγκεκριμένο κατά παραγγελία (ή γενικά κατά παραγγελία) οπότε καλά κάνουν και ζητούν προκαταβολή.

outcry wrote: Και βεβαίως δε μας λένε αν σε περίπτωση που βγάλουν κέρδος από το παιχνίδι, θα το μοιράσουν ισόποσα και αναλογικά σε όσους συνεισέφεραν οικονομικά

Εξαιρετικά σημαντικό. Κανονικά σε τέτοιες φάσεις, θεωρείσαι συμμέτοχος. Εκτός από το να αναφερθείς ονομαστικά στους τίτλους τέλους, πρέπει να παίρνεις και ποσοστά ανάλογα με το ποσό που επένδυσες.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
09 Φεβ 2012 17:40 #36005 by Castledoque

Παιδιά μην είστε τόσο σίγουροι ότι θα έβρισκαν εύκολα publisher. Το Grim Fandango του Tim Schafer παρά την αξία του ήταν τεράστια αποτυχία εμπορικά και αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τα adventures της Lucasarts, και το Psychonauts του ίδιου, αν και πήρε άριστες κριτικές, ήταν επίσης εμπορική αποτυχία και η Majesco Entertainment που ήταν publisher αποσύρθηκε από την αγορά μεγάλων τίτλων (κοινώς έπεσε κατηγορία). Από το 1991 που έβγαλε το Monkey Island 2 , ο Ron Gilbert δεν έχει βγάλει μεγάλο τίτλο και μια εταιρία που ίδρυσε έπεσε έξω. Ακόμα και στο Tales of Monkey Island ήταν μόνο σύμβουλος ή κάτι τέτοιο. Με τέτοια εχέγγυα εμπορικής αποτυχίας, δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς γιατί ένας publisher θα τους έλεγε όχι. Ή νομίζετε ότι οι publishers νοιάζονται για τις κριτικές ή για την καλλιτεχνική αρτιότητα; Εδώ η Jane Jensen με τις super επιτυχίες των Gabriel Knight στο ενεργητικό της ίδρωσε να εκδώσει το Gray Matter. Οι Chris Jones και Aaron Conners θα ήθελαν πολύ να κάνουν ένα νέο Tex Murphy αλλά τόσα χρόνια δεν τα έχουν καταφέρει. Δε βλέπω τους publishers να σφάζονται για κανέναν από τους παραπάνω.

Κατά τα άλλα καταλαβαίνω τις ενστάσεις πολλών για το συγκεκριμένο σύστημα χρηματοδότησης. Παρ' όλα αυτά εγώ σκοπεύω να καταθέσω τον οβολό μου.

More
09 Φεβ 2012 18:14 #36006 by WickedMan

manos426f wrote: Πριν λίγο έλαβα e-mail από τον James Cameron που με ρώτησε αν προτίθεμαι να συμμετάσχω στην χρηματοδότηση του Terminator 5,υπό τη δική του σκηνοθεσία.
Του απάντησα αρνητικά.....

(σ.σ.: Όπως θα καταλάβατε αστειεύομαι,αλλά νομίζω το πιάσατε το νόημα.Φυσικά και ΔΕΝ πρόκειται να δώσω χρήματα,αυτό το αστείο που ξεκίνησε με το Erica Reed πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό...)

Την άποψη μου για την τακτική αυτή την έχω γράψει και αλλού, οπότε αρκούμαι στο να παραθέσω το post του φίλου Μάνου που με εκφράζει απόλυτα.

Όσον αφορά στη σύνδεση με το αιώνιο θέμα "ζουν τα adventures;" έχω να πω ότι κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Η μία είναι, βέβαια, αυτή που παραθέτει ο Elessar:

Elessar wrote: Ήδη μάζεψαν $521,000 μέσα σε λίγες ώρες, ίσως τα adventures δεν είναι και τόσο νεκρά τελικά.

Η άλλη είναι ότι το να αναγκάζονται αυτοί οι "θρύλοι" να καταφύγουν σε τέτοια τεχνάσματα για να κυκλοφορήσουν adventure δεν είναι ακριβώς δείγμα του ότι τα adventures σφύζουν από ζωή... :wink:

edit: και για να κάνουμε και λίγη πλάκα, επειδή πολλή μαυρίλα έχει πλακώσει τελευταία. Όταν (κάποτε) ανοίξω φαρμακείο θα σας ζητήσω να βάλετε το μισό κεφάλαιο για να δω ότι θα έχω πελατεία. Μετά θα έχετε εκπτώσεις στα φάρμακα ανάλογα με το πόσα βάλατε ο καθένας... 8) Άντε και από ένα ζευγάρι ανατομικές παντόφλες δώρο... :lol:

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...