Walking Dead (the game) Season One
- crocark
- Adventure's Advocate
Δε θα πω αυτό που θα πω για να μη σου χαλάσω το zen, το ξέρεις. Εκτός, λοιπόν, από τα γούστα μου, ξέρεις ότι μιλάω μόνο για πράγματα που έχω παίξει. Σειρές κλπ. δε βλέπω, τα ζόμπι δε με αφορούν καθόλου, άρα ακόμη και για τους top γρίφους να μιλούσαμε, μάλλον δε θα το έπαιζα.
Σαφώς - σαφέστατα. Και άσε με να πω για λίγο τα "δικά μου" σε συνέχεια όσων έλεγα προχθές. Δυσδιάκριτα ας πούμε είναι τα όρια μεταξύ interactive movie και FMV adventure, για το λόγο ότι έχουν κυκλοφορήσει παιχνίδια που το μπερδεύουν, φτιάχνοντας π.χ. το μισό παιχνίδι adventure και το άλλο μισό IM.Tasos wrote: Εκείνο που θελω να πω είναι ότι τα όρια μεταξύ των διαφορετικών ειδών είναι αρκετά δυσδιάκριτα και ότι ένα inventory και 5 αντικείμενα δεν προσδιορίζουν ένα adventure.
Πάμε τώρα στο ειδικό που λες. Φυσικά και 5 αντικείμενα στο inventory δεν κάνουν ένα παιχνίδι adventure. Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να εμπεριέχονται στις προυποθέσεις είναι το μυστήριο. Πρέπει λιγάκι να μην ξέρεις τι σου γίνεται. Αν π.χ. πάρεις ένα χολυγουντιανό blockbuster και το κάνεις πανομοιότυπο adventure, ε, αυτό παύει να είναι adventure, εκτός αν δεν έχεις δει την ταινία.
Δεν είναι ούτε αυτό Interactive movie ... Άλλο που δεν είναι adventure. Για μένα είναι βασικός εκπρόσωπος ενός νέου είδους παιχνιδιών που κλέβει στοιχεία από τα adventures. Εγώ το είδος αυτό θα το ονόμαζα: "ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν" ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ". Δεν έχει κανένα μυστήριο. Από την αρχή που το παίζεις ξέρεις ακριβώς πόσο περιορισμένο θα είναι το σενάριό του, ποια θα είναι τα λίγα στοιχεία που το απαρτίζουν επακριβώς και φυσικά το φινάλε. Το μόνο που δεν ξέρεις είναι ο αριθμός και το είδος των κλισέ. Αλλά υποψιάζεσαι ότι δε θ' αφήσουν κλισέ για κλισέ ... Φυσικά και δεν είναι adventure και όσοι αρέσκεστε να το ταχταρίζετε (άχου το μωρέ, άχου το ...) εδώ θα είμαστε να δούμε παρέα τι άλλες βλακείες θα κυκλοφορήσουν εν καιρώ. Είτε για να βάλουν κι άλλους στο κουρμπέτι, είτε για να πουλήσουν περισσότερο, είτε για να μην κοπιάσουν πολύ φτιάχνοντάς το ... Κλείνει η παρένθεση.Tasos wrote: Για μενα και στο Book of Unwritten Tales (και σε πολλά άλλα παλιά και καινούργια) ειχες ελάχιστα να κανεις αλλά κανείς δεν το λεει Interactive Movie
Μη λες τέτοια. Σε λίγο όλα στη γενική θα τα διαβάζουμε. Έχω να δω να κυκλοφορεί adventure πάρα πολύ καιρό (ειδικά εμπορικά) κι ευτυχώς χρωστάω πολλά ακόμη από το διάστημα '95 - '05 για να 'χω κάτι να κάνω.Tasos wrote: Ίσως θα επρεπε το θεμα να φύγει από την κατηγορία Adventures και να πάει στις 'Γενικές Συζητήσεις'.
@ Tsampikos
tsampikos wrote: Στο AG οι άνθρωποι δεν στέκουν καλά! 4.5/5 του βάλανε λες και πρόκειται για κανένα υποδειγματικό adventure. Μετά το "πανηγύρι" με το Portal 2 τώρα αυτό...
Φυσικά ο καθένας ό,τι θέλει κάνει, αλλά δεν μπορείς να πεις, θα είναι ήδη κάποιες δεκάδες φορές που σου 'χω πει ότι παρακολουθείς sites ακατάλληλα για ενηλίκους Τι να μου πει δηλαδή η βαθμολογία του AGs; Πότε μου είπε κάτι;
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- tsampikos
- Master of Dimensions
Όλες τις ιστοσελίδες πρέπει να τις βλέπουμε. Καλές και κακές. Και να σχηματίζουμε άποψη. Αυτοί ας πούμε στο AG έχουν καβαλήσει το καλάμι. Σε λίγο θα μας πουν ότι και το "Call of Duty Black Ops" είναι Adventure επειδή "οι ενέργειες του παίκτη συμβάλλουν καθοριστικά στην εξέλιξη της ιστορίας".
- maladroid
- Templar Hunter
"Πανηγύρι"; Νομίζω ξέρω τι θα ακολουθήσει αλλά για clarify λίγο, please..tsampikos wrote: Στο AG οι άνθρωποι δεν στέκουν καλά! [..] Μετά το "πανηγύρι" με το Portal 2 τώρα αυτό...
Μπαρδόν; Ας πούμε (θεωρητικά μιλάμε) ότι δεν είναι adventure και εμμέσως (αλλά καθόλου σαφώς) προτείνεις να μεταφερθεί η κουβέντα σε άλλη παραλία. Γιατί, όμως, να πάψει να ασχολείται ο κόσμος μαζί του altogether;tsampikos wrote: Μην ασχολείστε με το συγκεκριμένο παιχνίδι βρε παιδιά. Αφού δεν είναι Adventure. Τζάμπα οι όποιες αναλύσεις.
EDIT: Έκανες καινούργιο post όσο έγραφα, οπότε συνεχίζω: το AG δεν έχει καβαλήσει κανένα καλάμι. Για ό,τι game παρουσιάζει/καλύπτει εξηγεί επακριβώς τα στοιχεία που το απαρτίζουν και προειδοποιεί τους αναγνώστες του για το κατά πόσο μοιάζει ή όχι με αυτό που οι περισσότεροι αποκαλούν "adventure" ενώ παράλληλα λέει τη γνώμη του για το αν αξίζει ή όχι σαν ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Το ζήτημα με τα βραβεία που δίνει και το eligibility είναι λίγο πιο πολύπλοκο και το αφήνω στην άκρη προς το παρόν. Αν κάποιος έχει καβαλήσει το καλάμι, αυτοί είναι όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους θεματοφύλακες της αγνότητας του genre και αφορίζουν συλλήβδην οτιδήποτε με τα δικά τους κριτήρα "Δενείναιadventure" TM.
No good deed goes unpunished
- tsampikos
- Master of Dimensions
Το Walking Dead καλώς να το παίξει όποιος γουστάρει, ίσα ίσα που αυτό που κάνει, το κάνει ενδεχομένως καλά. Αλλά κάποιος Adventurer με αυτό το παιχνίδι ούτε που θα ασχοληθεί. ΕΝτάξει, το έβγαλε η Telltale Games, που έχει έφεση στα Adventures, αλλά σε λίγο και Bioshock να βγάλει πάλι adventure θα το βαφτίσουν όπως πάμε.
- manos426f
- Futuristic Fedora
tsampikos wrote: Εντάξει, το έβγαλε η Telltale Games, που έχει έφεση στα Adventures, αλλά σε λίγο και Bioshock να βγάλει πάλι adventure θα το βαφτίσουν όπως πάμε.
Πολύ σωστός.
Αν και -ευτυχώς- αυτή τη φορά δε πλασαρίστηκε ως adventure το παιχνίδι από την ίδια την εταιρεία,όπως συνέβη με το Jurassic Park.
Σε κάθε περίπτωση,ισχύει αυτό που λες.Γνωρίζουμε ότι η Telltale games πλέον δε βγάζει μόνο adventure games,δίχως αυτό να είναι κακό βέβαια...
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- tsampikos
- Master of Dimensions
- maladroid
- Templar Hunter
Το Portal 2 δεν είναι action game, μη σε μπερδεύει η μηχανή γραφικών που χρησιμοποιεί. Είναι story-driven puzzle game, κατ' εμέ (πράγμα που μπορείς να πεις και για ορισμένα "adventures", ουσιαστικά). Επειδή τα posts μας κάνουν overlap, για τα βραβεία του AdventureGamers δες παραπάνω που είπα ότι είναι λίγο "γκρίζα" περιοχή και ούτε εμένα με βρίσκει πάντοτε σύμφωνο η τακτική τους.tsampikos wrote: Διαφωνώ κάθετα γιατί βαφτίζουν action games "Αdventures". Καλά και χρυσά σαν παιχνίδια, δεν λέω, καλοφτιαγμένα κλπ., μπορεί να είναι και έργα τέχνης. Αλλά όταν βάζεις το Portal 2 δέκατο καλύτερο adventure όλων των εποχών (!) μάλλον κάτι δεν πάει καλά....
Το Walking Dead καλώς να το παίξει όποιος γουστάρει, ίσα ίσα που αυτό που κάνει, το κάνει ενδεχομένως καλά. Αλλά κάποιος Adventurer με αυτό το παιχνίδι ούτε που θα ασχοληθεί. ΕΝτάξει, το έβγαλε η Telltale Games, που έχει έφεση στα Adventures, αλλά σε λίγο και Bioshock να βγάλει πάλι adventure θα το βαφτίσουν όπως πάμε.
Για το Walking Dead ο τρόπος που το απαξίωσες και πρότεινες στον κόσμο απλά να το αγνοήσει (εγώ έτσι το διάβασα, τι να σου πω) επειδή δεν είναι adventure μου κάθισε στραβά, γι' αυτό αντέδρασα. Δεν το έχω παίξει και μάλλον ούτε πρόκειται αλλά αυτή η απολυτότητα (το λέμε με βρίσκει αντίθετο. Γενικά η όλη κουβέντα σχετικά με τη καθαρότητα των genres, αν και απασχολεί ακόμα το Internet (κυρίως για άλλα είδη, όπως τα RPGs), είναι λίγο παλιομοδίτικη πλέον και το κάθε παιχνίδι εξετάζεται ξεχωριστά, πράγμα που προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο.
Και κάτι άλλο: το ότι κάποιος δηλώνει κατά βάση αντβεντσουράς και τη βρίσκει με το παραδοσιακό στυλ των point & click, δε σημαίνει ότι θα του κάνει κακό να δοκιμάσει κι άλλες παρεμφερείς gaming εμπειρίες, ειδικά από τη στιγμή που μοιράζονται βασικά χαρακτηριστικά. Ίσως κάνω λάθος, αλλά από τα posts σου βλέπω μια διάθεση να αποτρέψεις και τους υπόλοιπους από το να τα δοκιμάσουν λες και είναι ο απαγορευμένος καρπός που θα τους περάσει οριστικά στην "other side" (την dark side, hehehe). Μπορεί και να είναι η ιδέα μου, βέβαια...
- tsampikos
- Master of Dimensions
- manos426f
- Futuristic Fedora
maladroid wrote: Και κάτι άλλο: το ότι κάποιος δηλώνει κατά βάση αντβεντσουράς και τη βρίσκει με το παραδοσιακό στυλ των point & click, δε σημαίνει ότι θα του κάνει κακό να δοκιμάσει κι άλλες παρεμφερείς gaming εμπειρίες, ειδικά από τη στιγμή που μοιράζονται βασικά χαρακτηριστικά.
Σωστό,αρκεί να γίνει απολύτως ενσυνείδητα κι όχι να βρεθεί προ εκπλήξεως με κάποιο παιχνίδι....
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- maladroid
- Templar Hunter
- crocark
- Adventure's Advocate
Όχι εντάξει μωρέ ... Όχι εντάξει ... Πάρε όσα review κυκλοφορούν οπουδήποτε για το Black Mirror 3. Ποιο λέει για το απαράδεκτο - αδιόρθωτο bug; Και όσα το λένε, που το λένε και πως; Εγώ βρέθηκα προ εκπλήξεως κι ας ήμουν εδώ μέσα ο δέκατος που το πήρα (όχι ο πρώτος πάντως). Κανείς δεν το λέει.maladroid wrote: Εντάξει μωρέ
Τα reviews κι η ανταλλαγή γνώμης κι η συζήτηση κάποιο σκοπό εξυπηρετούν. Αν ήταν αλλιώς, θα υπήρχαν φαντάζομαι μόνον οι "παρουσιάσεις" μπροστά και θ' ακολουθούσαμε γραμμές.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Για το Walking Dead δεν ξέρω, γιατί δεν έχω ασχοληθεί μαζί του, ούτε και πρόκειται να το πιάσω πριν βγουν όλα τα επεισόδια και σχηματιστεί ολοκληρωμένη εικόνα. Μετά το φιάσκο με το Jurassic Park δεν πολυεμπιστεύομαι πια την Telltalegames.
Όσο για το AG, μπορεί να έχουν ρίξει λίγο παραπάνω νερό στο κρασί τους απ' όσο θα έπρεπε όσον αφορά τι είναι adventure και να έχουν ξεφύγει λίγο συμπεριλαμβάνοντας κριτικές για κάποια παιχνίδια που είναι και δεν είναι adventure, αλλά σε γενικές γραμμές οι κριτικές τους είναι αξιοπρεπείς και κατατοπιστικές, ενημερώνονται ταχύτατα και το κυριότερο για μένα αποφεύγουν τον σκόπελο να βάζουν πολύ ψηλές βαθμολογίες σε κάθε adventure που βγαίνει ανεξαρτήτως της πραγματικής του αξίας μόνο και μόνο για να υποστηρίξουν το είδος, όπως κάνουν άλλα adventure sites. Ειδικά σε άγνωστους και indie τίτλους που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού κριτικές, με έχει βοηθήσει πολλές φορές να αποφασίσω αν θα προχωρήσω σε αγορά ή όχι.
- tsampikos
- Master of Dimensions
- maladroid
- Templar Hunter
Για genre/gameplay μιλάμε...crocark wrote:
Όχι εντάξει μωρέ ... Όχι εντάξει ... Πάρε όσα review κυκλοφορούν οπουδήποτε για το Black Mirror 3. Ποιο λέει για το απαράδεκτο - αδιόρθωτο bug;maladroid wrote: Εντάξει μωρέ
Δεν είπα να μη λες τη γνώμη σου για το παιχνίδι αλλά ο tsampikos, εν προκειμένω, δεν το έπαιξε το Walking Dead για να προειδοποιεί σχετικά με κάποιο επιμέρους στοιχείο (π.χ. ανούσια ιστορία, μικρή διάρκεια, bugs, control issues, whatever) που δε του άρεσε. Όπως προείπα, μου φάνηκε σα να αποτρέπει απλά τον κόσμο απ'το να ασχοληθεί μαζί του απλά και μόνο επειδή δεν είναι adventure, όχι επειδή δεν είναι καλό παιχνίδι.crocark wrote: Τα reviews κι η ανταλλαγή γνώμης κι η συζήτηση κάποιο σκοπό εξυπηρετούν. Αν ήταν αλλιώς, θα υπήρχαν φαντάζομαι μόνον οι "παρουσιάσεις" μπροστά και θ' ακολουθούσαμε γραμμές.
- crocark
- Adventure's Advocate
Για το ίδιο site μιλάμε; Κάτσε γιατί μπορεί και να μπερδεύτηκα. Θα τα πάρω όλα από την αρχή για να το διευκρινίσω. Μην του καταλογίζω κάτι για το οποίο οι άλλοι έχουν την ακριβώς αντίθετη άποψη. Γιατί, Castledoque, θα έλεγα άνετα ακριβώς το αντίθετο.Castledoque wrote: το κυριότερο για μένα αποφεύγουν τον σκόπελο να βάζουν πολύ ψηλές βαθμολογίες σε κάθε adventure που βγαίνει ανεξαρτήτως της πραγματικής του αξίας μόνο και μόνο για να υποστηρίξουν το είδος, όπως κάνουν άλλα adventure sites.
@ Maladroid
Κατάλαβα γιατί μιλάτε και η γνώμη μου εν προκειμένω (Walking Dead - δεν το έπαιξα - δε θα προέτρεπα κανέναν για τίποτα, ακόμη κι αν το έπαιζα και μου άρεσε, ήταν δεν ήταν adventure κλπ. - βεβαίως δε θα πω σε κανέναν τι να γράφει και τι όχι, μιας και όλες οι απόψεις είναι χρήσιμες*) είναι παρόμοια με τη δική σου.
Αλλά λες:
Σ' αυτό το γενικό αναφέρομαι. Πως θέλει προσπάθεια; Έχω φτάσει να μην πιστεύω ούτε τα ίδια μου τα μάτια, πόσο μάλλον γνώμες άλλων ή reviews.maladroid wrote: για να βρεθείς προ εκπλήξεως τη σήμερον ημέραν θέλει προσπάθεια..
* ακόμη και του AGs (για το οποίο έχουμε ίσως διαφορετική γνώμη) ειδωμένες υπό ανάλογο πρίσμα "διαστρεβλωτικό". Ας πούμε τι λέει το AGs; Α, αυτό - άρα είναι το ανάποδο ... Χοντροειδώς τελείως το λέω και δεν εννοώ ότι δε συμφωνώ μαζί τους σε ένα κάποιο ποσοστό.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ