Walking Dead (the game) Season One

More
16 Νοε 2012 11:36 #40256 by mkllds
Replied by mkllds on topic Re: Walking Dead (the game)
Μας συγχωρείτε, δεν θα ξαναγίνει να ενθουσιαστούμε μ' ένα τέτοιο παιχνίδι.

Απλά αν μπορείτε δώστε μας μια λίστα με τα χαρακτηριστικά ενός αληθινού με όλη την έννοια adventure που θα πατάει πάνω στις πατροπαράδοτες αξίες που μεγάλωσαν γενεές και γενεές ώστε να μην ξαναπέσουμε σε τέτοιο λάθος ξανά.

Α και όλη ουσία του παιχνιδιού δεν είναι προχωράω και σκοτώνω που νομίζω ότι δεν έχει και πολλές τέτοιες καταστάσεις αλλά αυτό είναι μια μικρή λεπτομέρεια...

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
16 Νοε 2012 12:24 #40258 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Walking Dead (the game)
Μια χαρά είναι το παιχνίδι αδερφέ ωραιότατο. Τώρα το αν είναι adventure ή όχι προσωπικά το θεωρώ εντελώς δευτερεύον. Όπως και για κάθε παιχνίδι που αξίζει και ο καθένας το χαρακτηρίζει όπως θέλει. :wink: Ολοι μας εκτός από Adventure παίζουμε και κάτι άλλο είτε αυτό το κάτι άλλο το θεωρούμε Adventure είτε όχι. :)

More
16 Νοε 2012 12:48 #40260 by mkllds
Δεν διαφωνώ ότι ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια απλά λέω γιατί τα βάζουμε μέσα σε τόσο στενά όρια. Δεν μπορούμε να είμαστε λίγο πιο ανοιχτόμυαλοι ως προς το τι στοιχεία διαμορφώνουν το είδος. Αλλιώς θα είχαμε μείνει στα text adventures.

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
16 Νοε 2012 13:05 #40262 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Walking Dead (the game)

giovanna wrote: πάμε πάλι απο την αρχή αυτό το παιγνίδι που τόσο σας ενθουσίασε έχει μέσα εκατοντάδες ζόμπι που εσείς πρέπει να σκοτώσετε και διάφορα τέτοια. Που είναι η τέλεια χαρά δεν καταλαβαίνω. Είναι παιγνίδι adventure αυτή η κατάσταση που πρεπει να σκοτώνεις whatever... :oops:

Δεν πρέπει να σκοτώνεις επειδή είναι adventure. Πρέπει να σκοτώνεις επειδή είναι zombie-themed. Και zombies χωρίς splater-ιά δεν είναι zombies. Σε όσους αρέσουν αυτά, ασχολούνται με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σε όσους δεν αρέσουν, μένουν μακριά. 8)

Επίσης, μπορείς να εξοντώνεις ποντίκια με εκρηκτικούς μηχανισμούς για να ανοίξεις μια πόρτα (βλ. Black Mirror 2; Νi.Bi.Ru.; δε θυμάμαι), ή μπορείς να αφήνεις δευτερεύοντες χαρακτήρες να πεθαίνουν ή να σαπίζουν σε φυλακές για να αποδράσεις εσύ ανενόχλητος (βλ. πολλές περιπτώσεις), ΑΛΛΑ δεν μπορείς να σκοτώσεις ζόμπια για να σώσεις ένα κοριτσάκι που έχεις "υιοθετήσει";! Εχμ... really?!

Το παιχνίδι (για όσους φίλτατους/ες δεν έχουν ασχοληθει καθόλου) δεν είναι στυλ "σκότωσε-ό,τι-βρεθεί-στο-δρόμο-σου-γιατί-είσαι-μπρουταλιάρης". Το παιχνίδι παίζει με την... ηθική μας. Σε post-apocalyptic σκηνικό, μέχρι πού θα φτάναμε για να επιβιώσουμε; Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολες αποφάσεις, όπως π.χ. να δεχόμαστε επίθεση και να μπορούμε να σώσουμε μόνον έναν, ποιον θα επιλέξουμε; Το κοριτσάκι που έχουμε πάρει υπό την προστασία μας και είναι ανίκανο να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή τον tech guy που θα μπορούσε να μας φτιάξει σύστημα συναγερμού για να προφυλαχτούμε από πιθανή μελλοντική επίθεση; Και κυρίως... είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των (δύσκολων και γκρίζων πάντα) αποφάσεών μας; ΕΠΟΣ._ :)

shodan wrote: Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχει ανακοινωθεί επίσημα και δεν θα αργήσει (καλώς εχόντων των πραγμάτων).

Δεν το ήξερα αυτό κι ενθουσιάστηκα όταν το διάβασα. Αλλά... προβληματίζομαι. Θα είναι με νέους χαρακτήρες; Ένα άλλο story, άλλων ανθρώπων, απλώς στο ίδιο setting;

@tsampikos,
Και με πληκτρολόγιο και ποντίκι παίζεται άνετα. Εγώ, τουλάχιστον, έτσι το παίζω. Είναι πολύ εύκολο ως gameplay, δεν έχεις "περίεργους" ελιγμούς, ή τίποτα.

Nothing happens unless first a dream...

• Tasos
  • Tasos's Avatar Topic Author
  • Templar Hunter
  • Templar Hunter
More
16 Νοε 2012 15:16 #40264 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: Walking Dead (the game)
Δεν ξέρουμε ακόμα κάτι σίγουρα για τη δεύτερη season, παρά μόνο ότι θα υλοποιηθεί κάποια στιγμή. Προσωπικά δεν νομίζω να την κάνουν άμεσα, δηλαδή μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς πρέπει να ασχοληθούν με το Fables, που προσωπικά με εξιτάρει πολύ!!

Δεν διαφωνώ ότι ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια απλά λέω γιατί τα βάζουμε μέσα σε τόσο στενά όρια. Δεν μπορούμε να είμαστε λίγο πιο ανοιχτόμυαλοι ως προς το τι στοιχεία διαμορφώνουν το είδος. Αλλιώς θα είχαμε μείνει στα text adventures.

Like στο παραπάνω σχόλιο. Δυστυχώς τα adventures και ο συντηρητισμός πάνε πακέτο σε ορισμένες περιπτώσεις.

More
16 Νοε 2012 18:55 #40268 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Walking Dead (the game)
Κι ένα dislike από εμένα. Καμία σχέση αυτές οι παρατηρήσεις (πληθυντικός γιατί την παρομοίωση την ακούω συχνά πυκνά κι από διάφορους), ούτε και με την πραγματικότητα σε παράλληλα σύμπαντα. Τελείως πρόχειρος κι επιφανειακός παραλληλισμός.

Η πρώτη αυτή διαφοροποίηση από text σε graphic (θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε μεταποίηση προϊόντος) για όσους έχουν ασχοληθεί και με τα δυο, έχει πολύ συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, αλλά όχι ουσιαστική διαφοροποίηση στο gameplay. Τα πλεονεκτήματα είναι το όφελος σε χρόνο, ο περιορισμός των πραγμάτων που έχεις κάθε φορά να κάνεις (να επιλέξεις να κάνεις κλπ.) σε μια οθόνη στα graphic, σε αντίθεση με τα text όπου η οθόνη σκρόλλαρε και μπορούσες πιο εύκολα να χάσεις κάτι και κυρίως ότι έχοντας την οπτική απεικόνιση των πραγμάτων, είναι πιο προσιτά σε όσους δεν τα πάνε τέλεια με την αγγλική. Συν το ότι αυτό που λέμε: "άμα δεν μπορείς να το περιγράψεις ζωγράφισέ το", ισχύει κι ανάποδα: "αν δεν μπορείς να διαβάσεις, κοίτα μια ζωγραφιά".

Αντιθέτως, οι σύγχρονες μορφές που επικαλείστε δεν κάνουν αντίστοιχη μετάπτωση, βελτίωση αν θέλετε. Δεν είναι μεταποίηση. Είναι αντικατάσταση. Άλλο τελείως το αντικείμενο ενός τέτοιου παιχνιδιού. Μπορείτε βεβαίως να συνεχίσετε να νομίζετε ό,τι θέλετε, αλλά δεν πείθετε :)

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
23 Νοε 2012 10:23 #40413 by mkllds
Για όσους έχουν παίξει το πρώτο επεισόδιο.

Warning: Spoiler!

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.

More
23 Νοε 2012 10:53 #40415 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: Walking Dead (the game)

mkllds wrote: Για όσους έχουν παίξει το πρώτο επεισόδιο.

Κι εγώ την ίδια απόφαση πήρα εκεί. Δεν θυμάμαι αν το ξανάπαιξα εκείνο το σημείο για να δω τι θα γίνει στην εναλλακτική (το έχω κάνει για άλλες αποφάσεις)

Είχα γράψει αλλού τα δικά μου + και - μέχρι και το 2ο επεισόδιο, οπότε τα παραθέτω εδώ... Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι μου αρέσει πάντως.

Εγώ τελικά υπέκυψα και το πήρα τελευταία στιγμή από το Steam Sales (καλοκαίρι)... Μέχρι στιγμής έχω παίξει μέχρι και το δεύτερο επεισόδιο (μόλις χθες το τελείωσα, και έπειτα πειραματίστηκα με κάποιες διαφορετικές επιλογές :P).
Οι γενικές εντυπώσεις είναι θετικές. Μου αρέσουν:

• οι χαρακτήρες που διάλεξαν (οι περισσότεροι έχουν αρκετά διακριτή προσωπικότητα και ρόλο στην ιστορία),
  • η τεχνική που σχεδιάζουν τους χαρακτήρες και τα σκηνικά που δίνουν την εντύπωση ότι είναι ένα είδος 3d καρτούν - και παράλληλα δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο παιχνίδι. Επίσης, παρότι δεν έχουν πολύ υψηλή ανάλυση στα textures ή πολύ λεπτομέρεια στα αντικείμενα/background scenery, πολλές φορές οι γωνίες λήψης δίνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα (με λίγη προσοχή θα μπορούσαν να αποφύγουν γωνίες και ζουμ που αποκαλύπτουν προβλήματα).
  • η γενική ιστορία και κυρίως οι απότομες τροπές που παίρνει. Μέχρι το τέλος του 2ου επεισοδίου έχεις την εντύπωση ότι έχεις διανύσει αρκετή απόσταση από τη στιγμή που όλα αυτά ξεκίνησαν, και η διαδρομή δεν ήταν βαρετή.
  • η μουσική είναι καλή και λειτουργεί πολύ καλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο Jurassic Park θυμάμαι ήταν αρκετά πρόχειρο το πώς παρεμβαλλόταν η μουσική σε σκηνές δράσης και μη (και σε κάποια σημεία ήταν εντελώς ενοχλητική).
  • το γεγονός ότι η ιστορία διαμορφώνεται σχετικά από επιλογές που κάνεις είναι αρκετά δυνατό χαρτί (αν και δεν νομίζω ότι το εκμεταλλεύονται αρκετά ή αρκετά σωστά).
  • έχουν πετύχει πολύ καλά το zombapocalypse σκηνικό και το γενικό ύφος του κόμικ του Kirkman - ή τουλάχιστο αυτό που εγώ εκλαμβάνω ως γενικό ύφος του κόμικ TWD :/ .
  • τα qte δε με ενόχλησαν. Τα έχουν αρκετά αραιά και πού στο παιχνίδι, είναι σχετικά εύκολα και προσθέτουν στην ένταση της αντίστοιχης σκηνής
Σε αρνητικά:
  • Στον τεχνικό τομέα υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Στην κάρτα που έχω (ATi 5770) σε τυχαία σημεία στα cutscenes παρουσιάζεται σημαντικό frame-drop, (που αν την επαναλάβω μπορεί και να μην παρουσιαστεί). Είναι γνωστό θέμα, αλλά δεν έχω δει να βελτιώνεται (και θα περίμενε κανείς το episodic release να ευνοεί κάτι τέτοιο. Να δώσουν δηλαδή κάποια bugfixes για τα επεισόδια / την μηχανή του παιχνιδιού με το καινούργιο επεισόδιο.
  • Το Save system. Δεν είμαι fan των auto-saves, αλλά γενικά θα το ανεχτώ. Αλλά όταν αυτό συνδυάζεται με cutscenes και διαλόγους που δεν μπορείς να κάνεις skip (έστω την δεύτερη φορά που τους βλέπεις), τότε υπάρχει θέμα. Επιπλέον μου κακοφάνηκε λίγο που δεν χρησιμοποιούν το cloud saving σύστημα του steam (στην έκδοση για το Steam), γιατί χρειάστηκε να το παίξω σε διαφορετικό PC μέσα στις διακοπές και έπρεπε είτε να βρω το φάκελο με τα παλιά savegames (που δεν γινόταν γιατί ήταν σε σκληρό δίσκο ενός powered-down PC κάπου 700 χλμ νότια από εκεί που βρισκόμουν), είτε να παίξω πάλι από την αρχή.
  • Οι σκηνές όπου περιορίζεται η κίνηση/η εξερεύνηση χάριν της προόδου της ιστορίας με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Καταλαβαίνω πάνω κάτω το γιατί γίνεται, αλλά και πάλι με ενοχλεί το ότι ξαφνικά δεν μπορώ καν να κοιτάξω πάνω-κάτω ή πίσω μου ή να υποχωρήσω και να επιλέξω κάτι διαφορετικό. Επίσης κάποιες φορές η μοναδική κίνηση που μπορείς να κάνεις είναι να πατάς το πλήκτρο για να πας μπροστά ενώ το hint λέει "move slowly". Δεν κάνεις κάτι διαφορετικό πάντως. Από μόνος του ο χαρακτήρας θα κινηθεί αργά. ...
  • Έχω πετύχει bugs όπου χαρακτήρες τηλεμεταφέρονται σε σημεία, προσπαθείς να μιλήσεις σε κάποιον χωρίς αποτέλεσμα ενώ υπάρχει η επιλογή. Έχει τύχει πολλές φορές να περπατάω και ο χαρακτήρας να αρχίσει να τσουλάει τριγύρω σα το φάντασμα. Και 2-3 φορές η κάμερα άλλαξε οπτική γωνία και έδειχνε κάτι άσχετο από τη δράση/σκηνή που εξελίσσονταν.
  • Μπορεί να έχεις κάνει κάποια επιλογή/δήλωση και αργότερα κάποιος χαρακτήρας να σου θυμίσει ότι είπες ή έκανες κάτι εντελώς διαφορετικό. Επίσης το "trust" σύστημα, δεν είναι και 100% συνεπές στις επιλογές σου. Ένας χαρακτήρας πχ μπορεί να θυμηθεί μια φορά που τον "κρέμασες" επειδή βολεύει το σενάριο, ενώ πραγματικά θα έπρεπε να σου έχει φτιάξει προτομή για το πόσο τον/την ευεργέτησες.
  • Σε κάποιους διαλόγους δεν είναι σαφές τί πρόκειται να συμβεί.. Αυτό είναι γενικότερο πρόβλημα με adventures που έχουν αυτό το σύστημα διαλόγων (όπου έχεις μια σύνοψη συνήθως του τί θα ειπωθεί πραγματικά), αλλά εδώ υπάρχει και η παράμετρος "επέλεξε αυτό για να κρύψεις εκείνο". Η οποία δεν είναι προφανές πάντα πότε βαραίνει και πότε όχι. Πχ επιλέγεις να είσαι ειλικρινής σε μια συζήτηση για ένα φαινομενικά αθώο θέμα, και σου έρχεται ένα hint "o τάδε θα θυμάται ότι πήρες το μέρος του τάδε".
Αυτά. Ίσως μπήκα σε πολύ λεπτομέρεια, αλλά είναι επειδή τα έχω πρόσφατα :) Όπως είπα η γενική εντύπωση είναι θετική, και αν το θελήσουν , το episodic release τους επιτρέπει να φτιάξουν πολλά από τα επιμέρους προβληματάκια που έχει το παιχνίδι.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
23 Νοε 2012 11:13 #40416 by mkllds
Το φαντάστηκα ότι θα είχε την ίδια κατάληξη αλλά έλεγα μήπως άλλαζε κάτι.

Αν και την είχα διαβάσει την ανάλυση σου και όταν την είχες ποστάρει στο άλλο φόρουμ καλά έκανες και την έβαλες και εδώ γιατί την είχα ξεχάσει. Τα frames drop πάντως συνεχίζονται. Για τα υπόλοιπα ακόμα δεν το έχω προχωρήσει αρκετά το παιχνίδι για να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη.

Για τα γραφικά, στην αρχή με ξένισαν αλλά αργότερα τα βρήκα αρκετά ταιριαστά έτσι όπως θυμίζουν comic.

-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.